Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 03:59 |
Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven = geschikt voor kookn00bs = geschikt voor wat gevorderde koks = alleen geschikt voor de kook-die-hards Pasta: Conchiglie met tomaat en basilicum Fettuccine met olijven en Parmezaanse kaas Fusili met haricots vert en chorizo Gesmolten kaaspasta met gegrilde kip en groenten Gnocchi met scampi Kip met prei, pijnboompitjes, knoflook, pesto, Italiaanse kruiden, crème fraîche en pasta Macaroni and cheese Macaroni ovenschotel met aubergine Pastasalade Pastasalade met geitenkaas en spekjes Pastasalade met zalm Pasta Bianco Pasta met aubergine, spekjes, ui en paprika Pasta met kip Pasta met koeientong Pasta met pesto en spinazie Pasta met Pesto Trapanese Pasta met pesto-zalm-roomsaus Pasta Rosso Pasta met spinazie, feta, tomaatjes en honing Pasta met tonijn en pesto Penne a la Merle Penne met kip en artisjokharten Penne met zalm Pizzadeeg Romige pasta met paddestoelen Simpele kippasta Snelle Scampi met tagliatelle Spaghetti al oglio met garnalen Spaghetti met champignons en gorgonzola Spaghetti met kerstomaatjes Spaghetti met spinazie en kruidenkaas Spaghetti met spinaziesaus Spaghetti met paddestoelen Spaghetti met tonijn Spaghetti met zalm en feta Tagliatelle met kip in champignonroomsaus Tagliatelle met spek en mascarpone Tortellini met champignonsaus Pastasauzen: Bolognesesaus Bolognesesaus a la Xanthe Pastasaus met gehakt en wortelen Pastasaus met rode wijn Pastasaus met roomkaas Pastasaus met tonijn Pastasaus van aidyl Pastasaus van Martijn Pittige pastasaus Pittige funghi-olijvenpastasaus Zie ook het hoofdstuk Soepen en Sauzen [ Bericht 46% gewijzigd door Muck op 01-05-2020 09:53:20 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:00 |
Spaghetti met spinaziesaus femmeChantal Ingrediënten: 1/2 Pak spaghetti of macaroni 1 kleine ui 50 gram diepvriesspinazie 1/2 potje creme fraiche (a 125 ml) 35 gram salami of cervelaatworst of knoflookworst olie om te bakken zout Benodigheden: grote snijplank scherp snijmesje braadpan steelpan houten lepel vork zeef bord lepel maatbeker Bereidingswijze: Sij de ui en salami in stukjes Bak de ui glazig in wat olie in de braadpan Doe de salami erbij en bak het even Doe de spinazie en de helft van de creme fraiche erbij Roer het geheel tot het een romige massa wordt Voeg zout naar smaak toe Kook de pasta en doe dit samen met de saus op een bord [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:55:55 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:01 |
Spaghetti met paddestoelen glremme Ingrediënten: 200 gr spaghetti 50 gr paddestoelen naar keuze scheutje witte wijn 25 gr parmezaanse kaas 100 ml slagroom 1/4 ui (olijf)olie 12,5 gr roomboter zout peper bereidingswijze: Bak de fijn gehakte ui in de olie glazig Blus het geheel af met een scheutje witte wijn en laat het nog even inkoken Voeg de klein gesneden paddestoelen toe Even garen, de room toevoegen en laten indikken Voeg hieraan de parmezaanse kaas en roomboter toe [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:56:47 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:03 |
Spaghetti met zalm en feta blackie007 Ingrediënten: 250 gram spaghetti 50 gram verkruimelde feta 1 el olijfolie 1/2 el verse basilicum fijngeknipt 1,5 dl room 0,75 dl whisky 75 gram gerookte zalm zout en peper 1 el verse koriander of peterselie, fijngehakt. Bereidingswijze: Doe de spaghetti en 1 el van de olie in een pan kokend water met zout. Kook de pasta al dente, giet hem af en doe hem terug in de pan met de rest van de olie. Houd hem warm. Breng de room in een pannetje tegen de kook aan. Breng in een andere pannetje de whisky of de brandewijn tegen de kook aan. Haal beide pannen van het vuur en roer de room en de drank door elkaar. Snijd de zalm in smalle reepjes, doe ze in de roomsaus en voeg peper toe. Roer de verse koriander of peterselie er vlak voor het serveren door. Schep de spaghetti op een warme schaal, schenk de saus erover en roer dit er met wee vorken goed door. Strooi de feta erover, garneer met koriander of peterselie en serveer direct. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:57:03 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:04 |
Penne met zalm De moeder van AKnynke Ingrediënten: 175 gr. penne 65 gr. Zalm een beetje verse tijm 12,5 gr. boter 75 ml. dikke room of slagroom Bereidingswijze: Kook de penne, gooi de boter en de room bij elkaar in en verwarm het 5 minuten. Zorg ervoor dat het niet kookt! Knip de zalm in kleine stukjes en gooi de meeste zalm en de tijm door het sausje. Als het klaar is de penne erbij doen en de laatste zalm erover heen doen. [ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:58:05 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:05 |
Pasta met pesto-zalm-roomsaus miracle2 Ingrediënten: pasta (bijv. fusilli tricolore) 1 klein pakje koksroom 1 klein bakje zalmsnippers 1/2 potje pesto Bereidingswijze: Pasta koken en ondertussen de room in een pannetje opwarmen. Alvast de pesto erdoor mengen Op het laatste moment (als de room erg warm is) de zalmsnippers er door mengen. [ Bericht 10% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:58:36 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:06 |
Tortellini met champignonsaus Riann Ingrediënten: 125 gram tortellini met kaasvulling 125 gram kastanjechampignons 12,5 g boter of margarine 175 gram kipfilet in blokjes 1/2 pakje mix voor champignonsaus 15 gram verse peterselie Bereidingswijze: Tortellini volgens gebruiksaanwijzing koken. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In braadpan boter verhitten en kip in ca. 7 minuten rondom bruinbakken. Champignons toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Mix en 500 ml water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Peterselie boven saus fijnknippen. Tortellini door saus scheppen. Pittig op smaak brengen met (versgemalen) zwarte peper. Serveren met salade. Tip: Lekker met een salade [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:00:05 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:08 |
Pizzadeeg Roofless Ingrediënten: Grote mok bloem Koffiekopje lauw water zakje gist theelepel zout, theelepel suiker Bereidingswijze: Kneed alle ingrediënten 5 minuten tot het elastisch wordt. Het deeg moet niet plakkerig zijn en lekker stevig. Laat het deeg 30 minuten rijzen. Vervolgens platduwen, even doorkneden en weer 30 minuten laten rijzen. Kneed het deeg geod, rol het uit tot een redelijk dunne lap en leg het op een bakplaat Laat het even rusten voor je het gaat beleggen [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:00:22 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:09 |
Snelle scampi met tagliatelle Chielus Ingrediënten: 1 zak rauwe scampi (500 gram) 1 fles zoete Chilisaus 1 Pak verse Tagliatelle (250 gram) 1 potje Zongedroogde tomaten 1 flesje BlueBand Finesse voor koken (of een ander roomproduct) Bosuitjes (of lenteuitjes) Peper, Zout, Olijfolie (geen Extra Virgine) Bereidingswijze: Ontdooi de Scampi , pel ze en maak ze schoon dmv het darmkanaal te verwijderen. Dep de Scampi droog. Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes Snij van de bos- of lente uitjes mooie ringen van de steeltjes Zet een wok (of koekenpan) op hoog vuur en doe hierin wat olijfolie. Doe ondertussen de tagliatelle in de pan met water en voeg hier wat olijfolie aan toe. De tagliatelle moet ongeveer 5 minuten koken. Doe de scampi en de zongedroogde tomaten in de wok als de olie heet is en bak ze aan. Als de scampi mooi roze zijn voeg dan de BlueBand finesse toe en een deel van de chilisaus Breng eventueel wat op smaak met wat peper en zout. Giet de tagliatelle af en verdeel deze over de borden. Doe daarna de scampi met de saus hierover heen. Garneer met een goede hoeveelheid bosuitjes. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:12:45 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:10 |
Tagliatelle met spek en mascarpone Faithy Ingrediënten: 1/2 zak groene tagliatelle 1/4 duopak gerookte spekblokjes 1 ui 1/2 courgette 1/2 bakje mascarpone (250 gram) 1/2 zakje verse peterselie Bereidingswijze: Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In de koekenpan spekblokjes uitbakken. Uien pellen en snipperen. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Ui en courgette bij de spekjes gooien en mee laten bakken voor ongeveer 5 minuten. Mascarpone erdoorheen roeren en meewarmen. Saus met zout en peper op smaak brengen. Peterselie fijnhakken. Tagliatelle en saus over de borden verdelen en met peterselie bestrooien [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:07:47 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 15:00 |
Conchigli met tomaat en basilicum Jefkie Ingrediënten. 125 gr Conchigli (of andere schelp-pasta) 350 gr Trostomaten 5 Tenen knoflook 1/2 Rode ui 40 ml Olijfolie 30 gr Verse basilicum 15 gr Roomboter, ongezouten Parmezaanse kaas Peper Zout Bereidingswijze: Ontvel en ontpit de tomaten Snijd ze daarna grof in blokjes. Hak de basilicum grof. Pel de knoflook en snij deze fijn. Maak de ui schoon en hak deze fijn. Doe de olijfolie en boter in een pan. Voeg de knoflook en ui toe. Zet ondertussen de pasta op, lees op de verpakking hoelang het moet koken Voeg de tomaten toe bij het ui/knoflook mengsel als deze bruinig worden. Na een minuut of vijf de basilicum en eventueel zout en peper toevoegen Daarna even roeren en van het vuur af halen. Giet de pasta af wanneer deze klaar is. Meng de pasta met het tomatenmengsel [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:08:15 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:07 |
Pasta met Pesto Trapanese (pesto uit Trapani) W1ZZ Ingrediënten (voor 6 personen) : 6 tenen knoflook 1 theelepel zout bosje verse basilicum, alleen de blaadjes 150gr geblancheerde amandelen zonder velletje, grof gehakt 4 rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden 1.25 dl nieuwe extra vergine olijfolie, liefst lichtgroen van kleur zwarte peper 700gr bavette of spaghetti Bereidingswijze: Wrijf knoflook, zout en basilicum in een vijzel fijn. Voeg beetje bij beetje de amandelen toe en doe dan hetzelfde met de tomaten. Voeg ten slotte de olijfolie en de peper toe. Kook de bavette of spaghetti in kokend water met zout. Laat uitlekken en roer er in een kom gelijkmatig de pesto door. Direct opdienen. [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:08:37 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:09 |
Pastasaus met roomkaas Martijn_77 Ingrediënten: 2 Grote Uien 1 bakje champignons 1 Flesje kookroom 1 verpakking roomkaas (ongeveer 100gram) 200 Gram ham Bereidingswijze: Snij de uien en champignons klein. Snij de ham in blokjes (Of koop hamblokjes) Fruit de uien Voeg de champignons en de hamblokjes toe bak dit. Voeg de roomkaas toe en laat deze smelten voeg ook de kookroom toe. Laat dit alles nog even goed door verwarmen. [ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:08:57 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:11 |
Pastasaus met rode wijn Martijn_77 Ingrediënten: 2 Grote uien 1 paprika 1 Prei 1 blik tomatenpuree 2 EL tomatenketchup Rode wijn 200 gram ham 200 gram gerookt spek Bereidingswijze: Snij de uien, de paprika en de prei klein. Snij het spek en de ham in blokjes (Of koop spek- en hamblokjes) Bak de spekjes krokant voeg de uien toe en fruit de uien Voeg de paprika, prei en de ham toe en bak dit. Voeg de tomatenpuree en de tomatenketchup toe. Voeg ook een scheut(je) rode wijn toe. Laat dit alles nog even goed door verwarmen. [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:09:22 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:14 |
Pastasaus van Martijn Martijn_77 Ingrediënten: 400 gram gehakt 2 Rode uien 2 Kleine blikjes tomatenpuree 2 Teentjes knoflook 1 Macaronipakket 1 (Kippen) Bouillonblokje Ketchup Basilicum Oregano Bereidingswijze: Snij de uien klein en maak de teentjes knoflook schoon. Maak een beker bouillon van het bouillonblokje Fruit de uien samen met de uitgeperste of fijngesneden knoflook. Voeg de bouillon, de tomaten puree en naar smaak tomaten ketchup toe. Breng dit op smaak met Basilicum en Oregano Kruid indien gewenst het gehakt (Dit is niet noodzakelijk) Roerbak het macaronipakket en het gehakt. Voeg de gemaakte tomaten saus toe en verwarm alles nog even door. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:09:53 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:17 |
Pastasaus met tonijn Martijn_77 Ingrediënten: 2 of 3 blikjes tonijn in olie 2 Rode uien 2 Kleine blikjes tomatenpuree 2 Teentjes knoflook 1 Macaronipakket 1 (Kippen) Bouillonblokje 3 EL Vissaus 2 EL Rijstazijn Ketchup Basilicum Bereidingswijze: Snij de uien klein en maak de teentjes knoflook schoon. Maak een beker bouillon van het bouillonblokje Fruit de uien samen met de uitgeperste of fijngesneden knoflook. Voeg de bouillon, de tomaten puree en naar smaak tomaten ketchup toe. Voeg de vissaus en rijstazijn toe. Breng dit op smaak met basilicum Roerbak het macaronipakket doe dit in de olie uit een blikje tonijn Voeg de gemaakte tomaten saus en de tonijn toe en verwarm alles nog even door. [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:10:28 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:22 |
Pittige pastasaus Martijn_77 Ingrediënten (voor een heel weeshuis): 2,1kg kalkoengehakt (ander gehakt is ook mogelijk) 1kg ui 1kg paprika’s (groene en rode) 2 rode pepertjes 6 teentjes knoflook 2 potjes gewone spaghettikruiden van het merk Amora 2 potjes pikante spaghettikruiden van het merk Amora 12 blikjes(780gr.)tomatenpuree Olijfolie Boter 1,5l water Bereidingswijze: Ontdoe de pepertjes en de paprika’s van de zaadjes en zaadlijsten. Hak de knoflook en de pepertjes fijn, snipper de uien en snijdt de paprika’s in reepjes. Doe dit allemaal,met met wat olijfolie,in een grote kookpot zet op een matig vuur(deksel op de kookpot). Laat dit tussen de 20 en de 30 minuten stoven, tot de groenten glazig en zacht zijn(regelmatig roeren). Doe ondertussen wat boter in een pan en bak het gehakt aan( niet te veel ineens in de pan doen). Prak het gehakt tijdens het aanbakken fijn tot het korrelig wordt. Voeg dit bij de groenten en meng goed. Als al het gehakt erbij is, voeg je de kruiden, het water en de tomatenpuree toe. Goed mengen, deksel er terug op en langzaam aan de kook brengen. Daarna 20 minuutjes laten pruttelen op een zeer laag vuurtje(regelmatig roeren). De saus 1 dag laten trekken. Tip: Men kan deze saus uiteraard ook in kleinere hoeveelheden maken, maar mijn ondervinding is dat de saus beter op smaak komt in grote hoeveelheden. Bovendien kan je de saus in porties invriezen, zodat je achteraf snel een maaltijd kan bereiden. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:11:05 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:27 |
Pasta Bianco SHE Ingrediënten: Pasta (spaghetti, tagliatelle ..) 1 stuk panchetta 1 pepermolen 1 ei 1 stuk parmesan/pardano ( harde italiaanse kazen, pittig ) Bereidingswijze: Kluts een ei Snij de panchetta in blokjes of dunne reepjes Krul met een mesje de pardano/parmesan Kook nu de pasta al dente, afgieten ( NIET MET WATER AFSPOELEN!!!..absolute no-no ) Meteen na het afgieten , roer je de eikluts erdoorheen. De hitte van de pasta zorgt ervoor dat de ei direct stolt en een laagje om je pasta geeft. Bak de panchetta in wat olijfolie met een sjalotje of een knoflookje; roer dit door de pasta met ei en doe er flink wat krullen pardano/parmesan overheen. Afmaken met peper Tip:: Doe in je pastawater een scheut olijfolie, een handje zeezout EN..het magische ingredient : vegeta [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:11:28 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:35 |
Pasta Rosso SHE Ingrediënten: 1 fles rode wijn wat gehakt of panchetta 2 sjalotjes 4 tenen knoflook verse peterselie verse basilicum 2 blikjes gepelde tomaten 2 laurierblaadjes Bereidingswijze: Snij de gepelde tomaten klein en bewaar de sap. Pluk de peterselie en snijd het fijn. Pluk wat blaadjes basilicum . Maak de sjalotten schoon en doe deze samen met de basilicum in een keukenmachine en hak deze fijn met elkaar. Bak nu het gehakt of de panchetta Gooi daarna het sjalot-basilicum mengsel erbij en doe er de knoflook bij . Nu kunnen de tomaten met sap erbij. Goed omroeren en vuur omlaag. Laat dit ongeveer 20 minuutjes pruttelen samen met de laurierblaadjes. Doe dan heel even het vuur omhoog en doe er een flinke scheut rode wijn doorheen. Roer de saus nog eens om en serveer deze met een pasta naar keuze. Doe wat fijngehakte peterselie over de saus en geef er een bakje met parmesan/pardano krullen bij. Tip : Knoflook nooit crushen, maar in hele dunne plakjes snijden.Dan is de smaak milder. Wil je echter een lekker stevige knoflooksmaak: persen! [ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:11:44 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:38 |
Scallopini SHE Ingrediënten: 2 kalfschnitzels ( vraag de slager deze echt heel plat te meppen ) flink wat verse zwarte peper 1 fles witte wijn 200 gr mooie bospaddestoelen bloem water Bereidingswijze: neem de kalfschnitzels; strooi er wat zeezout over aan beide kanten; en ga nu los met de pepermolen.. Zorg dat de krengen zwart zien van de peper! Nu haal je ze door de bloem Doe wat olie/boter in de pan en bak ze heeel licht aan, om en om. Doe de paddestoelen erbij en voeg nu een flinke scheut water toe. Je zult zien , dat de saus mooi bruinig kleurt. De bloem die je namelijk hebt gebruikt om ze in te wentelen zorgt dat het water gaat binden. Nu vuur laag en langzaam laten pruttelen. De kalf schnitzels worden hierdoor boterzacht. Na 15 minuutjes , doe je er flink wat witte wijn bij en laat het wederom lekker pruttelen. In deze fase geven de paddestoelen en de wijn, de doorgaans flauwe schnitzel een hemelse smaak Gebruik hier altijd kalf voor, aangezien deze het meest neutraal van smaak is. Omdat er wijn, paddo's en veel peper wordt gebruikt, is dat een noodzaak . Schep nu wat lekkere pasta op een bord, een lapje vlees erbovenop en met een lepel haal je de saus nog extra uit de pan. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:12:10 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:40 |
Pasta met koeientong SHE Ingrediënten: 1 koeientong 1 bakje zwarte olijven 2 teentjes knoflook 1 blikje tomatenpuree 2 blikjes gepelde tomaten Bereidingswijze: Leeg de blikjes gepelde tomaten, knoflook EN de tomaten puree in je blender. Pureer dit tot superfijne massa. Kook de koeientong tot deze zacht is en snijd deze in plakjes van ongeveer 2 cm dik Giet de tomatenprut in een pan, en leg de plakken koeientong erin en laat dit even pruttelen ( let op, de tong moet helemaal onder de tomatensaus liggen ) Gooi nu de zwarte olijven erbij en laat 5 minuutjes warmen Tip: Serveren met een lekker tagliatelle [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:13:13 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:48 |
Pasta met spinazie, feta, tomaatjes en honing Marije Ingrediënten: 200 gr. pasta 250 gr. spinazie (diepvries) 3 tomaten 150 gr. Feta beetje honing Zout Peper Tijm Bereidingswijze: In pan met ruim water en zout pasta gaar koken volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden. In een steelpan verwarm je wat olie. Voeg hier spinazie en tijm bij. Verkruimel de feta erboven. Verwarm dit alles al roerend tot spinazie ontdooid is. Breng het op smaak met een klein beetje peper. Doe er een scheutje honing door en verwarm het geheel nog even. Giet de pasta af en verdeel deze over twee borden. Schep vervolgens de saus er over en doe er nog een scheutje honing over. Tip: Ik doe hier zelf geen vlees door, maar je kunt natuurlijk altijd wat kip of zo er door doen. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:13:26 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:50 |
Spaghetti met spinazie en kruidenkaas. Marije Ingrediënten: 200gr. spaghetti 250 gr. spinazie a la creme (diepvries) 150 gr. champignons 100 gr. spekblokjes bakje kruidenkaas (ongeveer 100 gr.) 1 teentje knoflook eetlepel olijfolie Peper Zout Bereidingswijze: Snij de champignons in plakjes en bak ze in een sauspan in de hete olijfolie, samen met de spekjes en de uitgeperste knoflook, goed aan. Doe de blokjes spinazie hier bij en breng het geheel op matig vuur op temperatuur. Kook intussen de pasta gaar, giet af en voeg toe aan de spinazie. Schep de kruidenkaas door de pasta/spinazie en schep het geheel goed door elkaar. Doorwarmen en afmaken met peper en een beetje zout [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:13:35 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 13:58 |
Romige pasta met paddestoelen Bluezz Ingrediënten: 200 gr. penne 2 portobello's (grote kastanjechampignons) 4-5 el olijfolie 3 teentjes knoflook, in plakjes versgemalen citroenpeper (molentje,silvo) 6 plakjes ontbijtspek 125 ml slagroom 1 zak rucola (75 gr) 50 gr pittige kaas (bijv. grana pandano) in flinters Bereidingswijze: Penne beetgaar koken, maar nog niet afgieten. Paddenstoelen schoonvegen en in plakken. In olijfolie plakjes knoflook zachtjes fruiten Paddenstoelen erbij hoog vuur 3/4 min bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen. zout en peper erbij. Op borden scheppen In zelfde koekenpan nog iets van de olijfolie verhitten en de plakjes spek knapperig bakken en op keukenpapier uit laten lekken Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen Pasta terug in de pan en slagroom en scheut kookvocht erdoor roeren en zachtjes verwarmen. Paddenstoelen, knoflook en rucola er luchtig doorscheppen Al omscheppend nog even doorverwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Pasta overdoen in 2 grote warme kommen (of diepe borden) en flinters kaas en spekjes erover verdelen. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:14:36 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 14:13 |
Gnocchi met scampi Bluezz Ingrediënten: 375 g bloemig kokende aardappelen 1/2 ei 100 g bloem 2 tomaten, in stukjes gesneden 100 g gepelde scampi's 1 sjalot 1 teentje knoflook maïsolie boter sesamzaadjes verse basilicum, selderie, dille snuifje suiker peper en zout Bereidingswijze: Kook de aardappelen gaar en pureer ze. Voeg het ei en de bloem toe en meng alles goed door elkaar Kruid met peper en zout. Maak er nootgrote bolletjes van en druk ze een weinig plat met een vork. U maakt zo "gnocchi's". Zet een paar uur in de koelkast. Kook vervolgens de gnocchi's in gezouten water gedurende 4 à 6 minuten, ze zijn gaar als ze bovendrijven. Neem uit de pan met een schuimspaan en hou opzij. Bak in wat olie de gesnipperde sjalot en knoflook even aan. Voeg de scampi's toe en laat even meebakken. Neem uit de pan en hou warm. Bak de gnocchi's mooi krokant in dezelfde pan. Meng tenslotte de scampi's, tomatenstukjes, gnocchi's voorzichtig door elkaar. Doe een weinig olie over en strooi er de verse basilicum en selderie over. Verdeel over 4 diepe borden en werk af met een snuifje sesamzaad en wat dille. Tip: Serveer er een glaasje Italiaanse wijn bij. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:15:53 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 14:22 |
Macaroni-ovenschotel met aubergine Bluezz 300 gr macaroni zout, peper 1 grote ui 4 eetlepels olie 400 gr rundergehakt 2 teentjes knoflook 1 theelepel rozemarijnnaaldjes 1 theelepel tijm 1/4 liter gezeefde tomaten 1 kleine aubergine 30 gr boter 30 gr bloem 1/4 liter melk 0,125 liter slagroom nootmuskaat 50 gr geraspte kaas Bereidingswijze: Kook de macaroni in ruimkokend water beetgaar en laat het uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper intussen de ui. Fruit deze in de helft van de olie. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de rozemarijn, de tijm en de gezeefde tomaten erdoor. Laat dit 10 minuten pruttelen en breng het op smaak met zout en peper. Maak de aubergine schoon en snijdt hem in blokjes. Verhit de rest van de olie en bak de aubergine rondom lichtbruin. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen. Schenk al roerende met kleine beetjes de melk en de slagroom erdoor en laat de saus ca. 2 minuten koken. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de helft van de macaroni in een ruime ovenschaal, schep de helft van het gehaktmengsel erop en vervolgens de helft van de aubergine. Herhaal deze laagjes en schenk de roomsaus erover. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de schotel ca. 30 minuten in het midden van de oven. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:16:49 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 14:25 |
Penne a la Merle Cutebutpsycho Ingredienten: 200 gr penne 1/2 bakje champignons 0,2 l koksroom 1 prei 130 gr kipreepjes 7 gr bieslook zout peper evt. groentebouillon Bereidingswijze: Zet een pan met wat olie en zout op het vuur voor de penne. Was de prei en snij in kleine repen. Snij de champignons in dikke plakjes. Fruit de prei in een pan en doe daarna gelijk de champignons erbij. De penne in het kokend water doen. Nadat de champignons om en om verkleurd zijn, doe je de kipreepjes erbij. Gelijk erna de koksroom. Flink roeren tot het een dikke saus word. Snij de bieslook fijn en roer dat door de saus. Op smaak brengen met zout en peper en evt. groentebouillion. [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:17:34 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 14:31 |
Gesmolten kaaspasta met gegrilde kip en groenten BillyOcean Ingrediënten: 250 g kipfilet 4 el olijfolie 1 rode paprika 150 g champignons 1 el fijngehakte verse basilicum 150 g penne 1 dl kookroom 75 g pittige, geraspte kaas Bereiding: Snijd de kip in dunne plakken. Doe de kip in een kom en meng dit met twee eetlepels olijfolie. Zet de grilpan op het vuur en laat deze heet worden. Gril de kip gaar in de grillpan totdat deze mooie bakstrepen heeft. Doe de kip vervolgens in een grote schaal. Snijd de groenten in grove stukken en meng door de rest van de olie. Gril ook de groenten in de grillpan en voeg ze toe aan de kip. Voeg de verse basilicum, zout en peper toe. Kook de pasta en spoel af met koud water. Doe de kookroom en kaas in een pan en laat dit smelten. Roer de pasta door de kaassaus. Schep de kaaspasta op een bord en leg het kipmengsel er bovenop. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:17:46 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 14:34 |
Pastasaus aidyl Ingrediënten: pond half-om-half gehakt 2 uien of 1 grote 4 tot 6 tomaten 1 blikje tomatenpuree evt. ketchup evt. paprika evt. champignons evt. beetje prei evt. knoflook tijm peper zout evt. 1 ei Bereidingswijze: Gehakt bakken, uitje fruiten, tomaten en tompuree erbij eventueel nog wat ketchup als je wil. Nu kun je het zo gek maken als je zelf wil, ik hou nogal van groenten, en ik gooi er meestal paprika bij, champignons, en als ik in een gekke bui ben nog wat prei. Kruiden met tijm, beetje peper en zout. Tips: * Als ik knoflook in huis het gaat er ook een teentje knoflook doorheen * Eventueel een eitje er doorheen roeren om het geheel wat te binden [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:18:18 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 14:50 |
Bolgnesesaus a la Xanthe Xanthe Ingrediënten: 1 ui 1 teentje knoflook 300g doorregen runderlappen 100 g ontbijtspek 50 g gerookte ham 100 g wortelen 2 stelen bleekselderij rode wijn peper en zout gemengde Italiaanse kruiden laurierblaadje 1 pakje/blik gezeefde tomaten Bereidingswijze: Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit ze aan. Hak de runderlappen in een keukenmachine met sikkelmes fijn en doe de ui erbij. Snijd de ham en spek in stukjes en doe die erbij. Wortelen en bleekselderij ook hakselen en erbij doen. Flink glas rode wijn erbij en 10 minuten laten stoven. Dan peper en zout , gemengde Italiaanse kruiden, gezeefde tomaten en laurierblaadje toevoegen en dit minimaal 40 minuten laten staan. Spaghetti koken , laurier blaadje verwijderen en Parmezaanse kaas raspen. Tip: En aangezien je een fles wijn open hebt staan kun je bij je eten natuurlijk een heerlijk glaasje wijn drinken. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:19:30 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 14:56 |
Bolognesesaus Delicieux Ingrediënten: 2 uien 3 teentjes knoflook Olijfolie 5 tomaten Peper en zout Rundergehakt Oregano, tijm, (evt. basilicum) Bereidingswijze: Snijd de uien en teentjes knoflook heel fijn (knoflook NIET persen!) uien en knoflook fruiten in een beetje olijfolie 5 tomaten (ontveld door ze even in in kokend heet water de dompelen) toevoegen beetje peper en zout toevoegen. Het geheel tot ongeveer twee derde van z'n inhoud laten inkoken op klein vuur. In aparte pan: Rundergehakt bakken, op hoog vuur. Oregano en tijm bijvoegen, (eventueel ook nog een beetje basilicum) Dan de hierboven genoemde tomatensaus bij het vlees doen en vrijwel onmiddellijk opdienen. Tips: * Smaakt heerlijk met vers geraspte Parmezaanse kaas. * Het tomatensaus-gedeelte is makkelijk in grote hoeveelheden te maken in een grote pan. De saus kan erg makkelijk in porties worden ingevroren, dus dat bespaart je de volgende keer een uur werk! De tomatensaus kan ook gebruikt worden als basissaus voor onder meer pizza's, Pasta al forno, etc.... [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:19:59 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 15:01 |
Pastasaus met gehakt en wortelen BoukeF Ingrediënten: Een uitje 400 gram gehakt, 200 gram wortelen Een pot runderbouillon 100 ml rosé 3 eetlepels ketchup Spaghetti Bereidingswijze: Fruit het uitje Rul het gehakt door het uitje heen, Doe de wortelen erdoor. Laat even goed doorbakken Voeg de pot runderbouillon toe, Voeg de rosé erbij, Voeg de ketchup erbij. Laat de saus lekker doorkoken, totdat vlees en worteltjes weer goed zichtbaar zijn, Gooi er dan een behoorlijke hoeveelheid gare spaghetti bij. Nog even door laten warmen nadat het geheel goed gehusseld is [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:20:40 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 15:03 |
Penne met kip en artisjokharten Adelante Ingrediënten: penne rigate 300 g kipfilet eetlepel balsamicoazijn beetje olijfolie zout, zwarte peper blikje artisjokharten paar tenen knoflook potje bertolli gusto intenso Bereidingswijze: Kook de pasta tot ie beetgaar is. Meng intussende kip in een kom met de azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en laat 'm 5 minuten staan. Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook vervolgens in plakjes. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de plakjes knoflook en de artisjokharten zacht voor ongeveer 5 minuten. Bak de plakjes kip in een andere pan tot ze bruin zijn (ong. 5 minuten). Giet de pasta af en roer de bertolli saus en het artisjokmengsel erdoor. Warm het geheel nog heel even goed door. Schep de pasta in vier diepe borden en verdeel de gegrilde kip erover. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:20:58 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 15:07 |
Fusili met haricots vert en chorizo Zuen Ingrediënten: 250 gram kipfilet stukje chorizo worst of gesneden van ± 100 gram 1/2 blikje gepelde tomaten 1/2 blikje tomatenpuree 1/2 blikje haricots vert of fijne sperziebonen knoflook oregano fusilli, macaroni of een andere pasta Bereidingswijze: Kipfilet kleinsnijden en gaar laten bakken Gepelde tomaten en tomatenpuree erdoor Dan de sperziebonen, chorizo, de kruiden en de knoflook toevoegen. Het geheel even laten pruttelen. De pasta koken en het kipmengsel erdoorheen mengen. Eventueel geraspte kaas erover en een lekkere tomatensalade erbij. Tip: Die chorizoplakjes moeten wel heel dun zijn. [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:21:41 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 15:10 |
Fettuccine met olijven en Parmezaanse kaas Tourniquet Ingrediënten: 250 gram fettucine olijfolie 2 eetlepels kappertjes scheut witte wijn 2 flinke eetlepels rode pesto 1 grote teen knoflook 10 (zwarte) olijven 1 eetlepel limoensap 2 flinke eetlepels cottage cheese zout/peper Parmezaanse kaas Bereidingswijze: Kook de pasta gaar en bak ondertussen in olijfolie de in stukjes gesneden knoflook, de kappertjes en de pesto. Doe ook een scheut witte wijn erbij. Voeg na een minuut de in ringetjes gesneden olijven toe, de cottage cheese en wat limoen of citroensap. Roer het sausje goed om en doe de inmiddels uitgelekte pasta bij het sausje. Voeg peper en zout toe en hussel het geheel goed door elkaar. Doe op het bord nog vers geraspte Parmezaanse kaas erbij. [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:22:06 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 15:13 |
Pasta met tonijn en pesto Bismarck Ingrediënten: 150 gram tagliatelle 1 blikje tonijn (200 gram) 1 deciliter slagroom 1 potje groene pestosaus verse peper geraspte Parmezaanse kaas eventueel een paar blaadjes fijngesneden verse basilicum Bereidingswijze: Tagliatelle 'al dente' koken. Intussen tonijn (olie erbij laten)in kleine stukjes maken. Tagliatelle afgieten en terug in de pan. Slagroom, pesto en tonijn erdoor. Goed warm laten worden. Garneren met basilicum. Parmezaanse kaas en verse peper erover. [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:22:18 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 15:19 |
Pasta met kip en prei Prips Ingrediënten: 2 kipfilets 2 tenen knoflook (mogen er meer of minder zijn, naar eigen smaak) peper en zout 1 a 2 koffielepels groene of rode pesto koffielepel Italiaanse kruiden prei 1 bekertje crème fraîche pijnboompitjes pasta Voorbereiding: snij de kipfilet in blokjes en maak een marinade van olijfolie, 1 teen geperste knoflook en de Italiaanse kruiden en peper en zout. Leg de kipblokjes ongeveer een uurtje in. Snij de prei in ringen. scheut olijfolie Bereidingswijze: Doe de gemarineerde kip in een hete pan, doe in de pan GEEN olie meer, want de kip heeft al in een marinade van olie gelegen en anders wordt het te vettig. bak de kip goudbruin, doe de prei erbij, bak deze heel even mee. Doe nu een bekertje crème fraîche erbij, de pan zachter zetten, doe 1 of 2 eetlepels pesto erbij en even laten pruttelen. Zet ondertussen een kleine koekenpan even op het vuur, dat deze goed warm wordt en doe daar dan de pijnboompitjes in. Rooster de pitjes heel even, ze mogen niet zwart worden. Doe de pijnboompitjes bij de kip doe de pasta erbij en klaar is het gerecht. [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:23:56 ] | |
Muck | donderdag 8 november 2007 @ 15:22 |
Spaghetti met champignons en gorgonzola W1ZZ Ingrediënten: 200gr pasta 125 g kastanjechampignons bakje gorgonzola +/- 100gr melk zout&peper Bereidingswijze: Bakje kastanjechampignons vierendelen en uitbakken in boter(!) met een paar tenen hele knoflook in circa 10 minuten. Pasta gaarkoken. verbrokkelde gorgonzola bij de champignons laten smelten, aanlengen met wat melk tot je de gewenste dikte hebt bereikt (steeds scheutjes melk toevoegen). Peper erbij en eventueel zout. Pasta afgieten, goed mengen en direct op voorverwarmde borden opdienen. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:24:15 ] | |
Muck | zondag 20 januari 2008 @ 16:39 |
Macaroni and cheese Curiosity Ingrediënten: 1,5 eetlepel ongezouten boter 1,5 eetlepel bloem 300 ml melk 1,5 zakjes geraspte kaas ( pasta mix) ( half zakje kaas apart houden voor het korstje). 1/4 theelepel mosterd zout en cayennepeper naar smaak 125 gram elleboogjesmacaroni, gekookt volgens verpakking Voor het korstje: +/- 75 gram kaas 75 gram broodkruim 1/4 theelepel paprikapoeder 1/2 eetlepel ongezouten boter Benodigdheden: Ovenschaal, oven, middelgrote pan, garde Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 190 graden Smelt de boter in een middelgrote pan Roer de bloem erdoor en verwarm het een minuut boven een middelgrote vlam Roer met een garde geleidelijk de melk erdoor Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt Haal de pan van het vuur, voeg kaas, mosterd, zout en cayennepeper toe en roer het glad Roer de saus en macaroni door elkaar en doe het geheel over in een ruime, beboterde ovenschaal. Bestrooi de macaroni met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder Leg er hier en daar een stukje boter op Zet de schotel ongeveer 25 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin en de kaas gesmolten is. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:24:35 ] | |
Muck | zaterdag 5 april 2008 @ 17:14 |
Pasta met kip, pesto en spinazie JedaiNait Ingredienten: 250 gram penne 350 gram kipfilet 400 gram spinazie (ik doe diepvries, maar vers vast lekkerder) Stuk of 4 tomaten (voor luxere variant: bakje cherry tomaatjes) potje groene pesto handje cashewnoten olijfolie eventueel (voor meer eters) champignons en/of courgette Benodigdheden Grote wok pan voor pasta Bereidingswijze: Snij de kipfilet in niet te kleine blokjes. Snij de tomaten in partjes (wederom niet te klein!) Kook de pasta volgens de verpakking al dente, voeg scheut olie toe. Terwijl de pasta kookt, de kipfilet op hoog vuur wokken/roerbakken in olie totdat ie gaar is. Dan de spinazie toevoegen en ontdooien (vuur kan nu lager). Als de spinazie ontdooit is, eventueel de champignons en/of courgette toevoegen. Als de pasta bijna gaar is, de pesto en cashewnoten in de wok gooien en goed roeren (laag vuur) Zo langzamerhand zal de pasta wel klaar zijn. Afgieten en omspoelen met koud water. Doe de tomaat in de wok en schep het geheel even om zodat de tomaat goed verdeeld is. Vervolgens de pasta bij de wok ingooien en omscheppen zodat alles mooi door elkaar heen zit [ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 12-05-2020 09:01:08 ] | |
Muck | zaterdag 3 mei 2008 @ 21:56 |
Pastasalade met geitenkaas en spekjes Innocence Ingrediënten 100 gr gemengde sla 60 gr zachte geitenkaas (chevre naturel) verbrokkeld spekjes farfalle of tagliatelle Dressing: 2 el balsamicoazijn 1 el vloeibare honing 1 el extra vierge olijfolie Bereidingswijze Bak de spekjes uit en bereid de pasta volgens de verpakking. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng alles. | |
Muck | maandag 5 mei 2008 @ 15:47 |
Tagliatelle met kip in Champignonroomsaus Sylvana Benodigdheden 300 gr. kipfilet 250 gram tagliatelle 1 bakje champignons 1 bakje rookspekreepjes 2 uien 2 teentjes knoflook 1 potje Blue Band Finesse 200 ml melk bloem peper zout olijfolie oregano verse basilicum italiaanse kruiden 1 kippebouillon blokje Bereidingswijze Snijd de kip in kleine blokjes en kruid het met peper, zout en een snufje italiaanse kruiden. Doe er dan wat olijfolie bij en roer het door elkaar. Strooi er wat bloem overheen zodat het helemaal wit is van de bloem. Meng het dan nogmaals door. Snijd de champignons in plakjes en de uien in ringen. Snij ook wat blaadjes (4 ofzo) basilicum fijn. Ondertussen zet je water op voor de tagliatelle en zodra dat kookt voeg je de tagliatelle toe. Maak wat olijfolie heet in een braadpan en knijp eerst de knoflook er boven uit en voeg dan de spekreepjes toe. Bak deze even bruin en dan kan de kipfilet erbij. Zodra deze goudbruin worden mag je de uien toevoegen en 2 minuten later de champignons wacht even tot deze ook gaar worden. Indien deze er gaar uitzien voeg je de Finesse toen samen met wat oregano en het bouillonblokje. Daarna de melk en laat het geheel dan sudderen. Vlak voordat je het gaat opdienen roer je de fijngesneden basilicum erdoor. | |
Muck | donderdag 5 juni 2008 @ 21:11 |
Pastasalade met zalm Ewelina Ingrediënten: 200 gram pasta 200 gram gerookte zalmsnippers 1/2 komkommer 1/2 zakje rucola sla 1/2 doosje cherrytomaatjes 1 of 2 zakjes dillesaus (kant en klaar, van Knorr) Bereidingswijze: Kook de pasta gaar en giet deze af. Laat de pasta afkoelen. Schil ondertussen de komkommer en snijd deze in blokjes. Was de tomaatjes, verwijder het kroontje en deel ze in tweeën. Mix daarna de zalm, sla, komkommer en afgekoelde pasta door elkaar heen en giet de dressing erover. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 19:21 |
Spaghetti met kerstomaatjes MinderMutsig Ingrediënten: Verse pasta 2-3 tenen knoflook 1 grote of 2 kleine sjalotjes een flinke handvol kerstomaatjes Een bosje verse basilicum Goede olijfolie Bereidingswijze: Verse spaghetti maken of kopen uit het koelvak bij de supermarkt en al dente koken. Snijd intussen de knoflook flinterdun, en het sjalotje fijn. Snijd de kerstomaatjes doormidden en wok alles kort. Snijd de basilicum in reepjes. Giet de pasta af en schenk er een flinke scheut olijfolie overheen, meng de knoflook, sjalot en tomaatjes erdoor en voeg er de basilicum aan toe. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 20:41 |
Pasta met aubergine, spekjes, ui en paprika Ewelina Ingrediënten: 500 gram pasta (fusilli) 1 aubergine 1 rode paprika 2 uien 150 gram spekjes zout Bereidingswijze: Kook de pasta en giet af. Snijd de aubergine in plakken en dep deze droog. Strooi er wat zout op. Verwarm ondertussen een flinke hoeveelheid olijfolie in een wok (aubergines moeten ondergedompeld worden) en frituur de aubergines daarin tot ze lichtbruin zijn. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Snijd de paprika en ui en stukjes en bak deze. Bak de spekjes uit. Bak de pasta mee totdat deze een beetje bruin is. Aubergine, ui en paprika erbij en nog even mee opwarmen en dan opdienen. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 20:54 |
Pastasalade Twinky Let op: maaltijd voor 5 personen Ingrediënten: 1 zak pasta (fussili) 1 doosje champignons 4 tomaten 1 komkommer hamreepjes julienne lenteuitjes yoghonaise ketchup kruiden naar smaak (bieslook, thijm, peterselie, kerrie) Bereidingswijze: Kook de pasta iets korter dan op de verpakking staat in een flinke pan. Bak tegelijkertijd de champignons in plakjes/stukjes gesneden in olijfolie op laag vuur Giet de pasta af, doe de champignons in de pan erbij, doe er nog een scheut olijfolie door en roer goed Zet de pan in de koelkast en wacht tot het koud is. Snijd de ui fijn Snijd de tomaten en de komkommer in stukjes Gooi de ui, tomaten, komkommer en hamreepjes bij de pasta en champignons Doe daarbij flink wat yoghonaise, ongeveer een eetlepel ketchup of curry en flink wat paprikapoeder, peper en een beetje zout Voeg de kruiden toe naar smaak. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 21:05 |
Spaghetti met tonijn Windigo Ingrediënten: 2 blikjes tonijn op water 1/2 bosje verse peterselie Tenminste 3 tenen knoflook 1 beker crème fraîche (200 ml) Zout en peper naar smaak Spaghetti Kook eerst de spaghetti gaar. Verhit als de pasta klaar is een andere pan op middelhoog vuur. Giet hier wat olijfolie en fruit de knoflook tot het glazig is. Knip de helft van het bosje peterselie erover en voeg meteen daarna de tonijn toe. Roer door elkaar en meng de crème fraîche erdoor tot het goed gemengd is en de crème fraîche gesmolten. Zout en peper erbij en de pasta erdoor mengen. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 21:26 |
Spaghetti al Oglio met garnalen xJapser Ingrediënten: 2 teentjes knoflook 1 Spaans pepertje 1 uitje 300 gram garnalen bosuitjes olijfolie spaghetti cayennepeper peterselie Bereidingswijze: Fruit de ui, knoflook, bosui en peper in een flinke hoeveelheid olie. Voeg daaraan de uitgelekte en drooggedepte garnalen toe en bak dit even hard aan zodat de garnaaltjes gaar zijn. Voeg de cayennepeper en peterselie toe zodat het lekker pittig wordt. Kook ondertussen de spaghetti. Doe de in een pan, olie erbij en de garnaaltjesmix erdoor scheppen. Tip: Lekker met wat pesto en geraspte Parmezaanse kaas. | |
Isabeau | woensdag 22 december 2010 @ 02:32 |
Pittige funghi-olijvenpastasaus Spees_Eend Ingrediënten voor 4 personen: 400 gram champignons 2 groene pepertjes (zaadlijsten verwijderen) 4 teentjes knoflook handje amandelen (of andere noot) handje zwarte olijven scheutje citroensap handje parmezaanse kaas basilicum 400 ml kookroom bakje spekjes (+/1 120 gram rauw) peper/zout naar smaak Bereidingswijze Hak de olijven, de knoflook, en de groene pepertjes in stukjes. Snijd de champignons. Bak dit samen tot de champignons gaar zijn. Doe het mengsel in de blender, giet de kookroom erbij. Strooi de amandelen en de parmezaanse kaas erbij en voeg een scheutje citroensap toe. Blend het kort (een beetje structuur in de saus is mooier en wel lekker). Bak de spekjes uit en warm ondertussen het blend-mengsel op. Voeg op het laatst wat gehakte basilicumblaadjes toe (laat deze niet koken, dat gaat ten koste van de smaak) en roer de uitgebakken spekjes door de saus. Als de saus te dik is, eventueel wat aanlengen met water. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de saus over spaghetti en strooi er eventueel nog wat parmezaanse kaas over. [ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 22-12-2010 02:38:09 ] | |
Isabeau | woensdag 22 december 2010 @ 03:01 |
Simpele kippasta fabulousfantasticme Ingrediënten 500 gr pasta naar keuze 350 gram kipfilet 250 ml crème fraîche 250 gram champignons 200 gram pijnboompitten 250 gr geraspte kaas naar keuze 250 gram spekjes Bereidingswijze Pasta koken volgens de verpakking. Pijnboompitjes met een klein beetje olie roosteren. Spekjes uitbakken. Champignons in plakjes snijden. Kipfilet in blokje snijden, kruiden met peper en zout. Kipfilet bakken in olie tot deze bruin van kleur wordt. Champignons toevoegen en ongeveer 2 minuten mee laten bakken, temperatuur daarna temperen. Crème fraîche toevoegen en goed roeren, daarna de kaas erover heen strooien. Verhitten tot de kaas helemaal vloeibaar met de crème fraîche is vermengd. Nog 5 minuten op lage temperatuur laten staan. Op een bord de pasta doen, daar de kip overheen en als laatste de pijnboompitjes en spekjes. | |
MissHobje | dinsdag 24 mei 2011 @ 20:39 |
Pasta met kip: Goudvis87 Ingrediënten: • 125 gram witte champignons • 125 gram bospaddenstoelen • 200 gram kip • 1 grote ui • 1/4 bouillon blokje bospaddenstoelen (of tuinkruiden bij gebrek aan bp) • 1 flesje kookroom (flinke scheut) • 100 ml water (of witte wijn) • Macaroni (15 minuten koken gaar) • Water voor macaroni • 1/2 el olijfolie • Zout en peper Bereidingswijze: Snij de kip in stukjes, de ui fijn en de champignons in 4en. Zet alvast water met een beetje olijfolie op voor de macaroni. Zet een koekenpan op het vuur en fruit de ui aan, doe de gesneden kip hierbij en doe de champignons hierbij als de kipstukjes rondom dicht geschoeid zijn. Roerbak door totdat de champignons wat bruiner en gekrompen zijn. Verkruimel hierna het kwartje bouillonblokje over de ingrediënten in de pan. Giet hierna 100 mm water (of witte wijn) in de pan en roer door. Laat even pruttelen en giet dan een fikse scheut kookroom door het prutje. Laat dit geheel op matig vuur pruttelen. Doe de macaroni in de pan en breng aan de kook. Na ± 8 minuten sous proeven en wat zout en peper naar smaak toevoegen. Eventueel vuur hierna hoger zetten om sous wat meer in te laten dikken. Als de macaroni gaar is afgieten op bord scheppen en saus over de macaroni lepelen. |