abonnement Unibet Coolblue
pi_57708605
quote:
Op zondag 30 maart 2008 01:02 schreef Frank__NL het volgende:
Liften is niet gevaarlijk. Een slechte of matige chauffeur reist veiliger door te gaan liften. Als alle slechte en matige chauffeurs zouden gaan liften dan werd de verkeersveiligheid aanmerkelijk groter en was het fileprobleem opgelost. Voor jongens / mannen zijn er weinig risico's. Voor meisjes / vrouwen die alleen liften zijn de risico's wat groter.

Om van NL naar UK te liften kun je het best op tankstation Jabekke langs de snelweg ten westen van Gent een chauffeur zoeken die naar de UK rijdt. In de auto mogen vijf mensen mee voor dezelfde prijs in de tunnel. Vanuit de UK liggen er tussen Londen en Folkestone tankstations Maidstone en nog een waar je een chauffeur moet vinden die naar Gent rijdt of verder richting Nederland. Zeer goed te doen.

Met Eurolines mee zonder reservering is geen enkel probleem als er nog plek vrij is. Het gaat wel geld kosten, het gebruikelijke tarief. Liften is goedkoper.
Dank, Frank
Mon 'en!
  dinsdag 8 april 2008 @ 12:41:52 #77
136427 Nellid
TRAINSPOTTING
pi_57908032
quote:
Op maandag 26 november 2007 23:46 schreef Dikkiedik_2003 het volgende:

[..]

Ik ken het gevoel man
Check deze site voor inspiratie en tips: http://www.hitchhiketheworld.com/
Dit stel is in 5 jaar tijd letterlijk de wereld over gelift en op de meest bizarre plekken terecht gekomen, gratis met een boot de oceaan overgstoken etc.
He, ik misbruik dit topic ff voor een vraag aan je...

Ik zag in een topic uit 2005 dat jij wel iets wist van Mauritius Is dat nog steeds zo? Wil er evt. van de zomer heen met 2 vrienden.
pi_58007846
Vandaag van de liftplaats bij Amsterdam Amstel naar Wageningen gelift. Eigenlijk was het plan om als het goed ging naar mijn vader in Enschede te gaan, maar mijn vriendin en ik hadden niet goed nagedacht, en kwamen op de A12 ipv de A1 terecht, waarna het wel verleidelijk werd om thuis in Wageningen te stoppen, ipv de knooppunten bij Arnhem en Deventer langs te moeten. Volgende keer verder, liften is leuk

Deze zomer willen we in Frankrijk gaan liften. Ik vraag me af hoe anderen met meerdaagse liftreizen overnachten... Wij nemen een tent mee, dus het is verleidelijk om 's avonds gewoon naast de snelweg op een geschikte plek te wildkamperen. Sowieso willen we vooral kamperen, om het zo goedkoop mogelijk te houden
pi_58035257
Ik logeer onderweg bij familie en vrienden, bij gastvrije mensen of meetings / kampen van www.couchsurfing.com en www.hospitalityclub.org of in een tentje in een veld of bos bij langs de weg, bijvoorbeeld in de buurt van een tankstation.
pi_58116472
Over liften gesproken, zij lift gewoon elke dag!
pi_58388141
Op een schitterende zondagmiddag kon ik weer eens een paar lifters mee laten rijden, en wel van Visé tot Maastricht, een stukje van 16 kilometer. Pas de vierde keer toen ik ze zag stapten ze in…

De eerste keer (1) stopte ik, maar bedacht me toen dat ik maar plek had voor één passagier. Maar ze zouden ook blij zijn met een ritje naar het station van Visé, waar ze toen nog een kilometer of vier vandaan waren, en toen ik halverwege was bedacht ik dat ik kon aanbieden om even twee keer heen en weer te rijden om ze naar dat station te brengen. Toen ik terug kwam zag ik ze nog instappen (2), dus keerde ik ook maar weer om. Eenmaal in Visé zag ik ze daar wandelen (3) en ik ging een poging doen om te tanken. Tevergeefs, want het was zondag en er was geen personeel op ’t tankstation te vinden. Ik keek nog eens in de achterbak en kwam tot de conclusie dat het mogelijk moest zijn mijn bagage zo te organiseren dat er wèl iemand op de achterbank kon zitten. De twee lifters wandelden overigens ook in de verkeerde richting naar het station, en toen ik weer bij ze was stonden ze langs de spoorlijn te kijken waar nu het station was. Dus toen ze me weer zagen (4) heb ik laten zien dat het wel ging, en zo kon ik die twee toch mee laten rijden.

Het was de eerste keer dat ik lifters mee de grens over nam. Deze laatste opmerking is puur voor de statistieken.
  woensdag 30 april 2008 @ 01:49:52 #82
163981 botar
acoustic revolution
pi_58393202
IK zou morgen naar t Belgenland (Zele welteverstaan) gaan liften... Maar aangezien ik daar waarschijnlijk slaap en donderdag weer op tijd terug moet zijn voor mijn werk ga ik toch maar zelf achter het stuur kruipen... Wie weet dat ik nu zelf een lifter spot die ik kan helpen.
Music falls back to second place in this commercial race
pi_58544940
Zo, morgen weer op de duim naar Oost-Berlijn. Er gaan zeker wel een stuk of tien lifters vanuit Nederland naar Berlijn, en nog veel meer vanuit andere landen, naar het jaarlijkse "Berlin Beach Camp". Ook meneer "w8jij17" gaat naar het strand .
pi_58613997
Ik zit een beetje met een dilemma. Mijn vriendin en ik gaan op onze vakantie deze zomer 2 weken ergens in de Vogezen vrijwilligerswerk doen. Hierna willen we liften naar de Pyreneeën. Nu zou ik zelf heel graag het eerste stuk (dus naar het adres waar we 2 weken zitten) ook liftend afleggen. Dat lijkt me gewoon leuk, en ook denk ik dat dat afzienbare stuk liften (430km) me wat meer vertrouwen zal geven in deel 2 van de vakantie. Maar we moeten daar wel op tijd zijn, want we moeten van tevoren aangeven wanneer we aankomen... In principe kunnen we best 4 of 5 dagen van tevoren vertrekken, dus dat lijkt niet zo'n probleem.

Maar is het niet een beetje de liftgoden verzoeken, om te gaan liften naar een vaste afspraak? Want het is toch wel een beetje liftregel 1, dat je geen vaste aankomsttijd voor ogen moet hebben. Zouden we zo veel pech kunnen hebben, dat we het niet op tijd halen? We hebben inmiddels wel wat liftervaring in Nederland, maar erbuiten nog amper, dus ik voel me wat onzeker... Wat denken meer ervaren lifters hier over? We kunnen er ook goedkoop komen zonder 'echt' te liften, omdat we waarschijnlijk met anderen kunnen meerijden vanuit Nederland, liften is dus geen noodzaak.
pi_58615838
Ik heb nog geen vergelijkingsmateriaal met andere landen dan Nederland, maar als het je hier al lukt denk ik dat je (voglens de verhalen) het daar zeker zou moeten redden.

En nee, ik zit niet in Berlijn. Jammergenoeg. Ik heb helaas mijn plannen moeten wijzigen En ja, ik baal daar ontzettend van. Hopelijk hebben Frank en alle andere NL'ers het naar hun zin met dit prachtweer. Ik wacht het verslag af van onze liftkoning.
pi_58619968
Ik zou het niet doen / durven om bij een wildvreemde in de auto te stappen

(of het moet een onwijs lekkere meid zijn )
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_58636489
quote:
Ik zou het niet doen / durven om bij een wildvreemde in de auto te stappen
(of het moet een onwijs lekkere meid zijn
Dat laatste durfde ik nou een keer niet, en heb gewoon afgewacht tot er wat neutraler vlees achter het stuur zat, maar meestal durf ik het wel aan. Punt is natuurlijk dat vreemde mannen geen geld kosten, en mooie vrouwen wel...
pi_58636637
Het liften is afgelopen weekend weer eens prima verlopen.

Op de heenweg op 8 mei stond ik om half 9 aan de straatkant in mijn eigen Bemelen en had na enige minuten een rit naar Maastricht. Daar kwam al heel snel liftpartner Marlene aangelopen, en vanaf de liftersplaats in Maastricht hadden we na 30 minuten een ritje naar Beek. Daar gingen we na een minuut verder naar Heerlen, gevolgd door twintig minuten wachten / zonnebrand insmeren en hop naar de A76 bij Bocholtz. Daar hadden we na 10 minuten onze kortste maar een van de meest zinvolle liften tot tankstation Tienbaan aan de A76 bij de grens bij Bocholtz - tussen Heerlen en Aken. Na een kwartier troffen we twee jongemannen die ons mee lieten rijden tot tankstation Frechen, kort voor Keulen. Daar had ik m'n ontbijt mooi in de zon, en toen hadden we na twintig minuten rondkijken en vragen een rit met twee Fransen naar de Alexanderplatz in Berlijn. Reisduur ca 10 uur, afstand ca 700 km.

Op de terugweg gingen we met het openbaar vervoer naar U-bahnhof Schoeneweide aan de B96 / Adlergestell, de uitvalsweg richting Dresden met aftakkingen naar het oosten (Polen) en westen (westelijk Duitsland). We gingen met z'n vijfen en splitsten in groepjes van twee, twee en een. Ik ging met liftpartner Marten ruim voor de eerstvolgende lifters staan, want er stonden nog wat meer mensen die na ons geweldige strandkampeerfeest op huis aan duimden. Ik borde Hannover, Marten bordje Koln en na 10 minuten hadden we dan die rit van 400 km naar Koln, kruissnelheid 150 kmh, regelmatig naar 180 kmh en piekend op 190 kmh in een Mercedes kampeerauto. Er waren drie plekken, dus de alleenliftster ging ook nog mee, en die werd voor de deur afgezet in Witten, een omweggetje van 15 kilometer. Op 't tankstation voor Keulen hadden we na vijf minuten vragen een rit tot Aachen, daar op 't tankstation na een kwartier een rit naar Heerlen (N281 afrit centrum) en vanaf 't onbemande tankstation aan het begin van de A79 in Heerlen de directe lift met 150 kmh per BMW naar de voordeur van mijn liftkameraad. Reisduur ca 9 uur, afstand ca 700 km.

"Tik, tik, tik, tik. Tot ziens." (C) Mart Smeets
pi_58681948
Lieve liftvrienden. Op 8 Augustus 2008 is er een grootse liftersmeeting/-zuippartij onder de Eiffeltoren in Parijs. Het idee is om liften als vervoermiddel te promoten door van alle uithoeken in Europa naar Parijs te liften.

Ik vertrek vanuit London en kijk er nu al naar uit!

http://en.hitchwiki.org/?title=888_PROJECT
Mon 'en!
  donderdag 15 mei 2008 @ 16:47:07 #90
163981 botar
acoustic revolution
pi_58686973
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 11:54 schreef bloempjuh het volgende:
Lieve liftvrienden. Op 8 Augustus 2008 is er een grootse liftersmeeting/-zuippartij onder de Eiffeltoren in Parijs. Het idee is om liften als vervoermiddel te promoten door van alle uithoeken in Europa naar Parijs te liften.

Ik vertrek vanuit London en kijk er nu al naar uit!

http://en.hitchwiki.org/?title=888_PROJECT
Ik zag het al en wil ook...

Maar ja dan zit net met mijn reis door de Balkan... en ik vind het een beetje onzin om dan meerdere dagen daar op te geven voor een lift naar Parijs...

Anyhow... wel cool
Music falls back to second place in this commercial race
pi_58716263
Vrijdag 16 maart 2008, van Maastricht naar 's-Hertogenbosch
Op de liftersplaats in Maastricht krijg ik rond 18.55 na 3 minuten een rit tot aan tankstation De Lucht aan de A2 tussen Den Bosch en Zaltbommel. Chauffeur door naar Haarlem. Door 't tunneltje en aan de andere kant van de snelweg rijd ik met de eerste aangesproken chauffeur mee naar afrit 47 van de A59, 's-Hertogenbosch Noord. Nog tien minuten lopen naar het vaderlijk huis.
pi_58723721
hee mensen....

ik vind liften ook erg cool maar k heb ff een vraag.... mijn ouders vinden het echt helemaal niets.... met name mijn moeder niet... hebben meer mensen hier dit probleem? hoe gaan jullie ermee om? ik heb eigenlijk zoiets van, zulke dingen beslis ik nu zelf (ik woon niet meer bij mijn ouders, ben bijna 20), maargoed, ik vind het ook niet leuk als ik weet dat mijn moeder doodongerust is... en opzich hoef ik het natuurlijk niet altijd te zeggen als ik ga liften, maar ik wil deze vakantie naar frankrijk liften, en dan ontkom ik er toch niet aan, mijn moeder vraagt altijd wel naar vakantieplannen ed.
"Wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart" - Prediker 1:18
pi_58733648
quote:
Op zaterdag 17 mei 2008 12:02 schreef lies158 het volgende:
hoe gaan jullie ermee om?
Ik heb dat probleem gelukkig niet, maar het lijkt me wel lastig. Het lijkt me belangrijk om te zorgen dat ze je vertrouwt. Dus maak haar duidelijk dat je weet wat er fout kan gaan, en wat je dan kunt doen, zodat ze weet dat je niet naief bent, en er wel degelijk over hebt nagedacht. Het is goed als ze weet dat jij ook aan de veiligheid denkt. Maar natuurlijk zonder dat je haar nog ongeruster maakt. Misschien zou het haar ook geruster maken als je niet in je eentje maar met een ander zou liften. Maarja, dat moet maar net in je vakantieplannen passen.

Veiligheid tijdens het liften vind ik wel een interessant onderwerp trouwens! Letten de andere lifters hier nog ergens op qua veiligheid, met name tijdens een liftvakantie in het buitenland? Ik wil (zoals eerder gezegd) deze zomer in Frankrijk gaan liften met mijn vriendin, en ik heb eigenlijk niet zo veel verstand van de veiligheidskwestie, behalve dat ik bijna zeker weet dat de kans heel erg klein is dat je iets overkomt. Ik stap wel altijd eerst in, en we proberen er aan te denken dat ik op een plek zit waar ik niet makkelijk uit de auto geduwd kan worden. En natuurlijk bij voorkeur onze tassen bij ons houden, en niet achterin de auto ofzo. Ik denk er ook aan, om altijd een flink bedrag (2x50 euro ofzo) bij me te hebben, om altijd meteen te kunnen afgeven aan iemand die het plan heeft om ons te beroven, om te voorkomen dat we de rest van onze (voor een ander waardeloze maar voor ons essentiële) spullen kwijtraken.
pi_58742666
1. De chauffeur waar ik afgelopen vrijdag mee reed van Maastricht naar Den Bosch gaf aan dat het aantal liftende reizigers veel kleiner is dan vroeger. Volgens hem was dat tenminste deels te verklaren doordat Nederlanders in de tweede helft van de jaren negentig sterker in hun schulp zijn gekropen en allerlei gevaar en risico's zijn gaan zien terwijl dat in het echt niet reeel is.

2. Er wordt wel vaker gezegd dat liften een risicovolle manier van reizen zou zijn, maar uit studies blijkt dit eigenlijk niet.

3. Echter, niet iedereen is even weerbaar. Je kan je voorstellen dat jongvolwassen meisjes minder weerbaar zijn dan sommige andere groepen mensen. Meisjes kunnen er verstandig aan doen om niet mee te rijden in vrachtwagens of in auto's met twee of meer mannen aan boord. Als je alleen mee rijdt met vrouwelijke chauffeurs of met stellen / paren, dan verklein je de risico's sterk.

4. In verband met de veiligheid, en dan met name om mijn bagage niet te verliezen, laat ik als ik uitstap altijd het portier open staan, voor ik mijn tas van de achterbank of uit de kofferbak neem. Chauffeurs kunnen met openstaande portieren niet wegrijden.

[ Bericht 10% gewijzigd door Frank__NL op 18-05-2008 15:22:13 ]
pi_58742892
hm, die tip van portier open laten staan kende ik nog niet, bedankt!

en tja, ik was sowieso niet van plan ooit in mn eentje te gaan liften.... gewoon alleen met een andere jongen. en de tip om de jongen altijd als eerste in te laten stappen kende ik ook al wel. maargoed, ik heb mn moeder er ook echt wel van verzekerd dat ik echt wel nadenk over mn veiligheid, en dr ook al gezegd dat het helemaal niet klopt dat liften echt gevaarlijk is. en dat ik opzich de risico's die zij noemt wel zie, maar dat het gewoon een feit is dat er in het over-overgrote deel van de gevallen niets gebeurt. en tja, een heel enkele keer wel, maargoed, als ik met bus of trein ga heb ik evengoed een kleine kans op een ongeluk.

tja, je loopt toch hoe dan ook wel risico's in het leven vind ik... en het grootste risico is om helemaal niets te riskeren
"Wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart" - Prediker 1:18
  woensdag 21 mei 2008 @ 17:06:42 #96
99755 button4ever
Go Button Go!!!
pi_58805253
Ik heb een vraag m.b.t. liften in Nederland. Is het mogelijk om een boete te krijgen als je staat te liften. Ik sta regelmatig te liften, maar vraag me weleens af of je er een bekeuring voor kan krijgen. Kan geen duidelijk antwoord vinden op het internet. Kan iemand hier uitsluitsel over geven?
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is a Mystery
pi_58808544
Ja. Liften is overal toegestaan, behalve op snelwegen (rechthoekig bord met een viaduct erop) en autowegen (vierkant bord met een auto erop van voren gezien). Op snelwegen en autowegen mag je niet liften - dat wil zeggen: niet op de weg zelf. Bij tankstations en op opritten (als er een vluchtstrook of andere veilige stopplek is) mag wel. Van een oud-politieagent begreep ik dat je op een oprit formeel gezien niet mag liften, maar dat hier de politie hier alleen in onveilige situaties aandacht aan besteed. Op parkeerstroken en bushaltes langs autowegen kun je ook zonder probleem liften.

Op tankstations kun je door de eigenaar worden verboden om mensen aan te spreken. Dit geldt alleen voor het deel van het terrein dat eigendom is van de oliemaatschappij!! Op de rest van het tankstation (het parkeerterrein) mag je alles doen wat je wil. Ik heb overigens nog nooit een onvriendelijke tankstationhouder ontmoet, alleen behulpzame. Ze zijn er wel, maar het hangt ook sterk af van hoe de lifter zich zelf gedraagt

Voor het liften op de vluchtstrook van de snelweg of op een snelwegknooppunt kun je 30 euro boete krijgen, voor de overtreding "als voetganger gebruik maken van de autosnelweg".

Zelf lift ik overigens wel eens op de vluchtstrook bij files. Je hebt dan (vooral als je een bordje hebt) altijd binnen tien minuten een goede lift, en die 30 euro is het waard (na meer dan 40.000 liftkilometers).
  woensdag 21 mei 2008 @ 20:18:14 #98
99755 button4ever
Go Button Go!!!
pi_58808661
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 20:11 schreef Frank__NL het volgende:
Ja. Liften is overal toegestaan, behalve op snelwegen (rechthoekig bord met een viaduct erop) en autowegen (vierkant bord met een auto erop van voren gezien). Op snelwegen en autowegen mag je niet liften - dat wil zeggen: niet op de weg zelf. Bij tankstations en op opritten (als er een vluchtstrook of andere veilige stopplek is) mag wel. Van een oud-politieagent begreep ik dat je op een oprit formeel gezien niet mag liften, maar dat hier de politie hier alleen in onveilige situaties aandacht aan besteed. Op parkeerstroken en bushaltes langs autowegen kun je ook zonder probleem liften.

Op tankstations kun je door de eigenaar worden verboden om mensen aan te spreken. Dit geldt alleen voor het deel van het terrein dat eigendom is van de oliemaatschappij!! Op de rest van het tankstation (het parkeerterrein) mag je alles doen wat je wil. Ik heb overigens nog nooit een onvriendelijke tankstationhouder ontmoet, alleen behulpzame. Ze zijn er wel, maar het hangt ook sterk af van hoe de lifter zich zelf gedraagt

Voor het liften op de vluchtstrook van de snelweg of op een snelwegknooppunt kun je 30 euro boete krijgen, voor de overtreding "als voetganger gebruik maken van de autosnelweg".

Zelf lift ik overigens wel eens op de vluchtstrook bij files. Je hebt dan (vooral als je een bordje hebt) altijd binnen tien minuten een goede lift, en die 30 euro is het waard (na meer dan 40.000 liftkilometers).
Ok, dat is heel duidelijk. Bedankt voor je antwoord. Stond vanmiddag namelijk te liften langs de snelweg, net na oprit maar veilig in de berm. Hoorde opeens politie aankomen met zwaailichten en schrok toch wel een beetje haha Dus maar snel de dijk opgerend tot hij voorbij was.

Ik heb BTW een echte lift-hyve gemaakt omdat er nog niet echt een serieuze was: http://ilovehitchhiking.hyves.nl/

[ Bericht 4% gewijzigd door button4ever op 21-05-2008 21:00:17 ]
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is a Mystery
pi_58827757
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 20:18 schreef button4ever het volgende:

[..]

Ok, dat is heel duidelijk. Bedankt voor je antwoord. Stond vanmiddag namelijk te liften langs de snelweg, net na oprit maar veilig in de berm. Hoorde opeens politie aankomen met zwaailichten en schrok toch wel een beetje haha Dus maar snel de dijk opgerend tot hij voorbij was.

Ik heb BTW een echte lift-hyve gemaakt omdat er nog niet echt een serieuze was: http://ilovehitchhiking.hyves.nl/
Nou, dat is een heel leuk initiatief van je! Doe je goed.

Ik ben ook net terug. Vanuit Leiden naar Etten-Leur gelift met Khalid. Echt een supermarrokaan, zwaar relaxte gast (ja mensen, ze bestaan echt ). Veel dezelfde ideeën over hoe het er volgens ons met de wereld voorstond, heel interessant gesprek.

Gisteren alleen de trein gepakt, liften ging niet goed en de politie heeft me ook nog weggejaagd (achteraf had ik gewoon terug op die plek moeten gaan staan, maar dat is achteraf).
  vrijdag 23 mei 2008 @ 00:15:03 #100
19775 Slam
The True AoD
pi_58843366
vandaag sinds jaren weer eens een lifter meegenomen, een duitse studente, helemaal van drachten naar lelystad meegenomen.. grappig gesprek gehad
Es ist geil ein Arschloch zu sein!!!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')