Ja bij een normale oven lukt dat prima. Maar ik heb een combi magnetron en volgens mij kan ik de temperatuur niet wijzigen als ie eenmaal ingesteld is en na het voorverwarmen aan het bakken is. Ik denk dat ik dat morgen eens met mn pizza uitprobeer, scheelt een hoop werk (zou zonde zijn als ik uren bezig ben geweest om beslag enzo te maken en het gaat in rook op door een mislukte bakactie) mocht het mislukkenquote:Op maandag 4 februari 2008 21:11 schreef mjan het volgende:
[..]
Je draait gewoon de temperatuur van de oven steeds hoger, de cake laat je er gewoon instaan ondertussen. Lijkt mij tenminste, anders kan het idd niet goed gaan
Banaan: Waar is dat oranjebloesemwater te koop? Ik zie het wel vaker in recepten, maar ik heb echt geen idee waar dat te vinden is.
bij de turkse supermarkt?quote:Op maandag 4 februari 2008 21:11 schreef mjan het volgende:
Banaan: Waar is dat oranjebloesemwater te koop? Ik zie het wel vaker in recepten, maar ik heb echt geen idee waar dat te vinden is.
Dankjewel, ik zal eens rond gaan neuzen!quote:
In een heteluchtoven zet je de temperatuur altijd 10% lager dan in een conventionele oven. Doe je dat niet, dan verbrand de buitenkant voordat de binnenkant gaar is.quote:Op zondag 3 februari 2008 22:51 schreef Shakti het volgende:
Vraag van een totale kook-kluns
Wat is het verschil (voor zover dat er is, tenminste) tussen cupcakes, muffins, brownies en gewone cake? Tenminste kwa standaard beslag enzo.
Zijn er nog tips of trucjes om je cake in een heteluchtoven fatsoenlijk te bakken? Nu heb ik meestal een ontplofte bovenkant die aardig richting de donkere kant gaat en dan is de binnenkant soms nog niet fatsoenljk gaar. Negen van de 10 keer moet ik zeker een kwartier aan de baktijd toevoegen.
Op een pak appeltaartmix van Koopmans staat inderdaad dat de oven op 180 graden moet en de heteluchtoven op 165 graden.quote:Op dinsdag 5 februari 2008 17:23 schreef LoudGirl het volgende:
[..]
In een heteluchtoven zet je de temperatuur altijd 10% lager dan in een conventionele oven. Doe je dat niet, dan verbrand de buitenkant voordat de binnenkant gaar is.
Zoals gedacht werkt het dus niet bij een combi magnetron. Wil je de temperatuur ophogen dan moet het hele gebeuren opnieuw ingeprogrammeerd worden. Balen dus. Tijd voor een nieuwe keuken met een gewone normale oven erinquote:Op maandag 4 februari 2008 21:11 schreef mjan het volgende:
[..]
Je draait gewoon de temperatuur van de oven steeds hoger, de cake laat je er gewoon instaan ondertussen. Lijkt mij tenminste, anders kan het idd niet goed gaan
toch weer eens bij je komen eten hihiquote:Op donderdag 7 februari 2008 15:06 schreef Logician het volgende:
Broodpudding
Nodig:
4 eetlepels suiker
3 mokken melk
2 eieren
2 zakjes vannile suiker
2 eetlepels kaneel
2 chocolader brownies
1 zakje chocolade glazuur
1 oud bruin bood
roomboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verkruimel het gehele oude bruin brood en de 2 chocolade brownies in 1 grote kom/bak/pan.
Mix de eieren, melk, kaneel, vanille suiker en suiker door elkaar, daarna giet je het mengsel bij het brood en kneed je dit totdat het een glad papje is.
Vet een overschaal in met roomboter en doe het papje hier in en zet dit 45min in de oven.
In de laatste 10min doe je het chocoglazuurzakje in een pannetje met heet kraanwater en dit strijk je als de oven klaar is over de broodpudding.
Zet de broodpudding 2 uur in de koelkast, en klaar
*Ook lekker om er door te doen, rozijnen/kersen.
[ afbeelding ]
(plaatje is zonder chocolade en met rozijnen, ook erg lekker!)
Maak er een victoria sponge cake van! Cakebeslag bakken in een springvorm. In twee lagen snijden, onderste laag eventueel besprenkelen met wat likeur, daarna besmeren met jam. Fruit erop (aardbeien of frambozen zijn klassiek, ontdooid uitgelekt diepvriesfruit werkt prima) en daarop slagroom bijna stijfgeklopt met vanillesuiker. Bovenkant erop, heel licht aandrukken, betrooien met poedersuiker.quote:Op donderdag 7 februari 2008 15:33 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
Ik wil van het weekend een cake bakken en hier dan een soort slagroomtaartje van maken. Eerst horizontaal door de midden snijden (misschien wel 2x) en dan iets van slagroom en vruchtjes ertussen. Bovenop ook weer wat versiersels ofzo.
Iemand ideeën wat hier precies tussen te doen en blijft dat wel zitten die slagroom of moet je die dan beter eerst heel stijf kloppen?
Je hebt sowieso slagroom versteviger in zakjes zitten, hoermee blijft die shizzle wel wat langer goed stijf. Wat ik misschien zou doen is ipv een cake, een biscuit-bodem bakken, is iets lichter dan echte cake.quote:Op donderdag 7 februari 2008 15:33 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
Ik wil van het weekend een cake bakken en hier dan een soort slagroomtaartje van maken. Eerst horizontaal door de midden snijden (misschien wel 2x) en dan iets van slagroom en vruchtjes ertussen. Bovenop ook weer wat versiersels ofzo.
Iemand ideeën wat hier precies tussen te doen en blijft dat wel zitten die slagroom of moet je die dan beter eerst heel stijf kloppen?
Je kunt inderdaad beter biscuitdeeg nemen ipv cake, anders word het echt een zware klompcake. Deze kan je vullen met slagroom maar je zou ook botercreme kunnen overwegen. Ik ga van het weekend een soortgelijke taart maken (biscuitkapsel, horizontaal in 3en, vullen met botercreme en jam, bekleden met rolfondant) voor mijn moeder die 50 word. De slagroom kan je dan eventueel bovenop doen. Vullen met slagroom kan ook maar je hebt kans dat als je hem te lang laat staan dat het gaat druipen en/of dat de cake zompig word. Als je toch slagroom gaat gebruiken zou ik er iig een zakje klopvast doorheen doen. Ik maak zowel het biscuitdeeg als de botercreme met een speciale mix van maakjetaart.nl maar er zijn ook recepten om het helemaal zelf te maken...succes!quote:Op donderdag 7 februari 2008 15:33 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
Ik wil van het weekend een cake bakken en hier dan een soort slagroomtaartje van maken. Eerst horizontaal door de midden snijden (misschien wel 2x) en dan iets van slagroom en vruchtjes ertussen. Bovenop ook weer wat versiersels ofzo.
Iemand ideeën wat hier precies tussen te doen en blijft dat wel zitten die slagroom of moet je die dan beter eerst heel stijf kloppen?
Recept voor biscuitdeeg en botercrene?quote:Je kunt inderdaad beter biscuitdeeg nemen ipv cake, anders word het echt een zware klompcake. Deze kan je vullen met slagroom maar je zou ook botercreme kunnen overwegen. Ik ga van het weekend een soortgelijke taart maken (biscuitkapsel, horizontaal in 3en, vullen met botercreme en jam, bekleden met rolfondant) voor mijn moeder die 50 word. De slagroom kan je dan eventueel bovenop doen. Vullen met slagroom kan ook maar je hebt kans dat als je hem te lang laat staan dat het gaat druipen en/of dat de cake zompig word. Als je toch slagroom gaat gebruiken zou ik er iig een zakje klopvast doorheen doen. Ik maak zowel het biscuitdeeg als de botercreme met een speciale mix van maakjetaart.nl maar er zijn ook recepten om het helemaal zelf te maken...succes!
Edit: om de taart recht door te snijden gebruik ik een taartzaag maar daarvoor een ander trucje: kleine inkeping rondom de taart maken. Vervolgens visdraad erdoorheen trekken
Basis biscuit beslagquote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:01 schreef LoudGirl het volgende:
[..]
Recept voor biscuitdeeg en botercrene?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |