abonnement Unibet Coolblue
pi_66010575
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 08:50 schreef Fuente het volgende:
Het is vanaf utrecht zo;n 1400 km, ik weet niet precies hoever het vanaf hier was. Maar wij zijn 's avonds om 23:00 vertrokken en hebben aan 1 stuk gereden (wel met pauzes overdag vanwege Sara) en we waren e om 14:30.
We wouden eigenlijk rond 19:00 vertrekken, maar we gingen samen met een ander stel en die hadden door omstandigheden overdag vertraging. Voordeel van om 19:00 vertekken is dat je een langere avonden nacht hebt om te rijden en dan ben je er natuurlijk wat sneller, omdat je minder vaak hoeft te stoppen. Maar dan moet je wel 's nachts willen rijden.
1400 km aan één stuk is een best eind! Als wij naar Nederland gaan dan is dat ook ongeveer 1400 km, maar dat delen we echt wel in twee dagen op. Gewoon 's ochtends vertrekken, op een normale tijd aankomen op camping/hotel/overnachtingsplek en dan de volgende dag de rest. Bevalt ons veel beter dan een nacht doorrijden (lees; nachtrust missen). Veel relaxter en dochter houdt ook enigszins haar ritme vast.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_66010807
Is ook voor iedereen anders. Maar Sara slaapt in de auto 's nachts gewoon door, en ik ben (door wisselende diensten) gewend om 's nachts wakker te zijn. Voor ons is dit de handigste/fijnste optie.
Als wij het in 2 keer zouden doen rij je meer overdag, dat zou ik persoonlijk niet relaxed vinden omdat de kinderen dan juist wakker zijn.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_66011012
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 09:09 schreef Fuente het volgende:
Is ook voor iedereen anders. Maar Sara slaapt in de auto 's nachts gewoon door, en ik ben (door wisselende diensten) gewend om 's nachts wakker te zijn. Voor ons is dit de handigste/fijnste optie.
Als wij het in 2 keer zouden doen rij je meer overdag, dat zou ik persoonlijk niet relaxed vinden omdat de kinderen dan juist wakker zijn.
Daar is inderdaad ook veel voor te zeggen natuurlijk.

Neemt niet weg dat het wel verschrikkelijk lang rijden is. Zonder kinderen hebben we dit ook wel eens in één keer gereden, maar het voelt voor ons gewoon niet prettig. Zo lang achter elkaar moeten rijden is gewoon voor ons niet verantwoord
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_66011475
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 21:17 schreef mrien het volgende:
Italië
Ligt er een beetje aan welke regio in Italië je dan zou willen gaan en ook hoeveel kilometer je ongeveer wilt rijden.
Wij zijn 1,5jaar geleden naar Toscane/Umbrië geweest en dat was echt een hele mooie omgeving, maar wel vrij ver rijden. Leuke rustige camping gehad, waar voor kleintjes genoeg te zien was.
Ik heb ook goede ervaringen aan het Lago di Idro en dat is ook een hele mooie omgeving
Dit jaar is de bedoeling om richting het Comomeer te gaan, wat minder ver rijden i.v.m. Lotte en daar ben ik nog niet eerder geweest
Comomeer is geweldig Ik ben verliefd op het Comomeer en de omgeving. Je kan naar de stad, je kan de bergen in, je kan zwemmen, je kan lekker eten (enige nadeel in de zomer in de echt toeristische plaatsen zoals Bellagio zijn de amerikanen die ' Europe-in-5-days' doen.
Wij gaan naar het meer van Lugano en dan aan de Italiaanse kant dus de kant van het Comomeer. Toscane is geweldig maar het ligt er helemaal aan wat voor een vakantie je wil.
ti amo più di ieri ma meno di domani
pi_66151951
quote:
Op vrijdag 23 januari 2009 02:37 schreef renzell het volgende:
Hola! Even een zonnegroet vanuit Guatemala. En een linkje naar mijn blog, voor wie benieuwd is... Ik heb er nog niet zo heel veel op geschreven, maar dat gaat zeker gebeuren de komende tijd.

http://degroteoversteek.blogeiland.nl


gevonden! leuke verhalen renzell! en ook best spannend af en toe. lijkt me nog best een gedoe met zo'n peuter, maar zo te lezen zijn jullie en julius er flexibel en dapper genoeg voor. geniet lekker verder, de tijd zal wel omvliegen!
pi_66152561
Zijn er trouwens meer mensen die grote afstanden aan één stuk rijden met kleine kinderen in de auto?

Laten we zeggen 1000plus kilometers zonder een goede nachtrust ertussen.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_66152778
Wij gaan het in april proberen. 900km dus geen 1000+, maar vriendlief moet alles rijden aangezien ik geen rijbewijs heb. Van Den Haag naar het zuid-oostelijkste puntje van duitsland.
Plan is om rond een uur of 4/5 's morgens te vertrekken zodat Pepijn het eerste deel van de rit nog kan slapen, tussendoor regelmatig stoppen en eind van de middag tegen 5 uur daar aan te komen.
Vriendlief werkt normaal als nachtdienst, dus die heeft ook wel ervaring met rare tijden wakker zijn.

Ben heel benieuwd!!

vroeger reden wij ook altijd 's nachts. Toen waren autostoeltjes ngo niet verplicht en maakten mijn ouders een soort bed op de platgeklapte achterbank.
  dinsdag 17 februari 2009 @ 11:25:39 #233
37367 Memmel
Beppie, gekke meid.
pi_66152910
Ik heb twee weken terug nog 1200 km gereden. We zijn om 11 uur 's avonds vertrokken, Anna in de combisleeper gehesen (slaapzak die je vast kan maken in de autostoel) en ze werd 's ochtends om 9 uur wakker! Toen waren we er al bijna, dus dat was geen enkel probleem.
Terugreis bijna net zo. Om drie uur 's middags vertrokken, om 7 uur sliep Anna en om 3 uur 's nachts waren we thuis en heeft ze vervolgens tot 9 uur in haar bed verder geslapen!
Cavia's zijn geen varkentjes en ze komen niet uit Guinea. Waarom cavia's dan toch als 'biggetjes' werden betiteld is onzeker maar dit heeft waarschijnlijk te maken met de piepende en knorrende geluiden die ze frequent maken.
  dinsdag 17 februari 2009 @ 11:33:26 #234
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_66153180
Oh, ik heb zelf mijn slaapzak autoproof gemaakt. Gewoon een (groot) knoopsgat gemaakt in de achterkant en daar een stukje badstof aan de binnenkant overheen gezet half vast, zodat ze niet met hun voeten naar buiten piepen. rist een stukje open voor het slot van de autostoel en klaar ben je.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_66153222
En hoe zit het met de veiligheidvoor jullie? Als ik 1000 kilometer of meer rij, dan merk ik dat wel. Evenals het feit dat ik een nacht "oversla". Vind het geen lekker gevoel om dan nog te rijden met een klein kindje in de auto.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_66153463
Ik ben gewend om nachten door te halen doordat ik veel nachtdiensten gedraaid heb. En ik rij ook regelmatig grote stukken in de auto (zo heb ik tot een half jaar terug elke week een dag gehad waarop ik 320 km heen, 320 km terug reed op een avond). Dat scheelt enorm. En als je echt heel erg moe bent moet je gewoon stoppen en een uur slapen. Maar ik rij rustig 4uur achter elkaar zonder stop, en als je dan wisselt met je partner kun je zelf weer bijtanken.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_66153649
Wij rijden om en om,vaakwel langere ritten van zo'n 3 uur normaal
Hoe we dat dit jaar gaan doen weet ik nig niet, waarschijnlijk 's ochtends vroegg vertrekken
pi_66154229
Wij gaan ruim 800 km weg dit jaar, dus dat kunnen we wel in een keer rijden. Misschien wel 's nachts, de oudste vindt een kwartiertje autorijden al veel tegenwoordig.
  dinsdag 17 februari 2009 @ 12:05:13 #239
1394 Tazz
Vakmanschap is... *hips*
pi_66154273
We hebben van het weekend geboekt. Camping Le Fayolan in de Jura streek in Frankrijk. zo'n 850/900 km en dat moet lukken in 1 dag. Lekker bijtijds vertrekken en dan eind van de middag op plaats van bestemming!
Zorgen dat Mahre achterin wat dingetjes heeft waarmee ze zich kan vermaken, ben van plan regelmatig te stoppen voor plas/benen strek/uit de auto pauze's.
"ooit geweten wat je allemaal met de beugel van een Grolsch flesje kan doen???"
pi_66154307
Wij gaan eerst een week in het huis van mijn ouders zitten (die hebben we vakkundig hun eigen huis uitgezet). Daarna een weekje Zwitserland. Pien en Floor blijven dan bij opa en oma. Heerlijk!
Na het weekje Zwitserland zijn we nog een hele week met z'n 4-en thuis...!!!
  dinsdag 17 februari 2009 @ 12:14:12 #241
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_66154560
Wij gaan helaas niet. We hebben iets anders leuks te doen deze zomer.
Het plan was dat F. met Sasha (en de caravan) naar Milan zou komen, waar ik voor mijn werk zou zitten, en dan zouden we door naar Kroatie. Daar zijn we vorig jaar een weekje geweest en dat is zo goed bevallen dat we er heel graag naar terug willen. Volgend jaar dus maar.
Maar ik krijg wel heel erg vakantie-heimwee van alle verhalen en plannen hier hoor!
***
pi_66154583
Als ik het zo lees ben ik de enige die het niet vind kunnen om zoveel achter elkaar te rijden....raar eigenlijk dat mensen ondanks alle waarschuwingen, voorbeelden en dergelijke toch nog met argumenten aankomen als "Ik werk vaak nachtdienst" en "ik ben het gewend om op rare tijden wakker te zijn" Bij de meeste mensen heeft de biologische klok een "dip" 1ussen 1 en 5 's nachts. Bovendien is autorijden inspannender en vergt vaak meer concentratie dan je eigen werk

Er is niet voor niets een campagne die twee uur rijden, 15 minuten rust promoot. En de rij en rust tijden van professioneel (!) rijdende chauffeurs zijn er ook niet voor niets. Waarom doen veel vakantievierende mensen dan alsof dat alles niet bestaat? Persoonlijk kom ik liever later aan en ga uitgerust op weg, dan dat ik de 1400 km die ons van NL scheidt in één keer moet afleggen. Moet er niet aan denken dat ik bij kilometer 1295 een ongeluk veroorzaak als ik al de hele nacht en dag onderweg ben. Niet voor mezelf , maar ook voor medeweggebruikers.

Ik vind het dus onverantwoord om 3 á 4 uur (of langer) achter elkaar te rijden, grote afstanden achter elkaar te rijden zonder een degelijke (nacht)rust. Jammer genoeg denken dus veel mensen er anders over.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_66154715
Knut, d'r schrijft hier niemand dat ze die hele afstand zonder enige pauze rijden.
Dat 2 uur rijden kwartiertje rust gebeurt hier ook wel, en maaltijdstops ook, maar dus niet voor uren slapen of een overnachting.
En ik denk dat het wel degelijk scheelt of je wel of geen ervaring hebt met het wisselen van je dag en nacht ritme.
  dinsdag 17 februari 2009 @ 12:21:53 #244
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_66154789
Knut, , ik lees nergens dat degenen die 'in een ruk doorrijden' niet gewoon normaal stoppen tussendoor hoor.
Daar wordt niet over gesproken, maar ik denk dat ze het vrijwel allemaal doen of anders wel chauffeurs afwisselen.

Wij deden het ook wel en hebben daar dit jaar (in de reis naar Kroatie) voor het eerst echt spijt van gehad.
We hebben op ons tandvlees een hotel moeten zoeken omdat we echt niet meer konden, alles zat vol.
Echt niet leuk en je komt ook nog eens doodmoe aan op de bestemming.
Op de terugweg zijn we dan ook overdag gaan rijden, op tijd een hotel gezocht, kon Sasha nog even spelen en alledrie gewoon lekker geslapen. De volgende dag fris weer in de auto en naar huis.
Blijkbaar worden we oud ofzo. Maar wij hebben voor onszelf besloten het niet meer te doen, in 1 nacht (met stops) willen rijden.
***
pi_66154792
Nee hoor je bent niet de enige die dat vindt, maar niemand zegt toch dat ze tien uur non-stop achter elkaar doorrijden? Zéker mensen met kleine kinderen houden over het algemeen echt wel plas-en-benenstrek pauzes.
Mijn lief en ik rijden ombeurten. Hij een paar uur dan ik een paar uur, dat idee. Gaat prima, zo krijg je ook je rust als je als bijrijder meerijdt en we stoppen natuurlijk regelmatig voor een volle tank, lege blaas, hapje eten enz enz.
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_66154921
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 12:19 schreef p_iglet het volgende:
Knut, d'r schrijft hier niemand dat ze die hele afstand zonder enige pauze rijden.
Dat 2 uur rijden kwartiertje rust gebeurt hier ook wel, en maaltijdstops ook, maar dus niet voor uren slapen of een overnachting.
En ik denk dat het wel degelijk scheelt of je wel of geen ervaring hebt met het wisselen van je dag en nacht ritme.
Er schrijft ook niemand dat ze een nachtrust nemen tijdens ritten van 1000 plus, dus ga ik ervan uit dat het in één keer wordt gereden. Lijkt me geen onlogische redenering. En natuurlijk neem iedereen pauze's tijdens zo'n rit, dat snap zelfs ik .
Met "in één keer rijden" bedoel ik dus mensen die geen tussenstop maken om te slapen (camping, hotel, whatever) Als je 1200 kilometer rijdt dan ben je al gauw 14 uur onderweg. En zoveel uren achter elkaar in de auto zitten heeft nou eenmaal invloed op reactievermogen en handelingssnelheid. Niemand kan mij wijsmaken dat je dan net zo fris en uitgerust en scherp bent als toen je net in de auto stapte.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 17 februari 2009 @ 12:28:12 #247
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_66154987
ik kan me niet voorstellen dat er hier mensen zijn die met kleine kinderen zover rijden zonder "de kinderen af en toe uit te laten". vooral niet omdat men er toch altijd duidelijk in is geweest met bv niet langer dan 2 uur achterelkaar in de MC
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 17 februari 2009 @ 20:29:17 #248
37367 Memmel
Beppie, gekke meid.
pi_66172808
Knut, je hoeft het niet te doen,als je het niet aandurft. Je vroeg alleen of er mensen waren die het deden. Daar is het antwoord dus 'ja' op. En met 2 of 3 man rijden, betekent dus niet dat je 14 uur aan het stuur zit.
Cavia's zijn geen varkentjes en ze komen niet uit Guinea. Waarom cavia's dan toch als 'biggetjes' werden betiteld is onzeker maar dit heeft waarschijnlijk te maken met de piepende en knorrende geluiden die ze frequent maken.
pi_66173510
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 20:29 schreef Memmel het volgende:
Knut, je hoeft het niet te doen,als je het niet aandurft. Je vroeg alleen of er mensen waren die het deden. Daar is het antwoord dus 'ja' op. En met 2 of 3 man rijden, betekent dus niet dat je 14 uur aan het stuur zit.
Ik doe het ook niet. Vind het alleen onverantwoord voor een ieder om te doen.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_66173821
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 12:26 schreef Knutknuttsson het volgende:

[..]

Er schrijft ook niemand dat ze een nachtrust nemen tijdens ritten van 1000 plus, dus ga ik ervan uit dat het in één keer wordt gereden. Lijkt me geen onlogische redenering. En natuurlijk neem iedereen pauze's tijdens zo'n rit, dat snap zelfs ik .
Met "in één keer rijden" bedoel ik dus mensen die geen tussenstop maken om te slapen (camping, hotel, whatever) Als je 1200 kilometer rijdt dan ben je al gauw 14 uur onderweg. En zoveel uren achter elkaar in de auto zitten heeft nou eenmaal invloed op reactievermogen en handelingssnelheid. Niemand kan mij wijsmaken dat je dan net zo fris en uitgerust en scherp bent als toen je net in de auto stapte.
Maar als je om 6 uur 's morgens vertrekt en je rijdt pak hem beet 12 uur (1000 km zeg even), dan kom je om 6 uur 's avonds aan. Waarom zou je dan tussendoor een motel of iets dergelijks nemen? Zoals ik zei mijn lief en ik rijden om beurten, ieder een uur of drie. Dat betekent dat in die drie uur dat mijn lief rijdt, dat ik dan languit onderuit gezakt in mijn stoel lig te maffen. Verder stoppen we altijd regelmatig en maken we ook langere stops van een uur ofzo om te eten en drinken.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo heel goed waar je heen wilt met dit onderwerp? Je doet het zelf niet, okay, good for you, maar je wilt ons wel overtuigen van het punt dat "14 uur non-stop achter elkaar rijden is onverantwoord", daar is iedereen het mee eens, echter niemand hier rijdt zo lang non-stop achter elkaar.

Nouja, ik zal wel ergens overheen lezen.
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')