abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 1 mei 2024 @ 11:38:00 #1
8781 crew  Frutsel
pi_213380663
quote:
Diverse brandjes na blikseminslagen

Op verschillende plekken in Nederland zijn blikseminslagen geweest. Afgelopen nacht trokken er zware regen- en onweersbuien over het midden, westen en noordwesten van het land. Op meerdere locaties zorgde dat voor schade.

Vooral rond De Bilt en Hilversum viel vannacht 'heel veel' regen, zegt meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar: ongeveer 20 millimeter in slechts een paar uur tijd. "Die buien trokken over het midden van het land richting de Kop van Noord-Holland en toen de Noordzee op."

Brand
Het onweer waarmee die buien gepaard gingen, zorgde voor schade op ten minste drie plekken. In Nederhorst den Berg (Noord-Holland) sloeg de bliksem in het dak van twee rijtjeshuizen aan de Wethouder Bloklaan. Daardoor ontstond er brand. Een baby, die mogelijk rook had ingeademd, is door ambulancepersoneel gecontroleerd.

Elders in Noord-Holland, in Berkhout, woedde brand in het dak van een woning na een vermoedelijke blikseminslag.

In Den Haag ontstond brand in een flat aan de Haagweide. Zestien woningen werden korte tijd ontruimd. Drie zijn voorlopig niet bewoonbaar door roet- en waterschade. De brandweer houdt ook daar rekening met het inslaan van de bliksem.

Vandaag belooft een zeer aangename dag te worden. Het wordt vanmiddag mogelijk voor het eerst dit jaar zomers warm, met 25 graden in De Bilt. Op een enkele bui in de ochtend na, is het droog en zonnig. Al is er aan het eind van de middag in het zuidoosten wel weer kans op een (stevige) onweersbui.





Idd een flinke strook water in het midden van het land. Daar zal het wel los gegaan zijn. Zelf niets gehoord of gemerkt van onweer (helaas)

Voor actueel weer en 'nowcasten' van nieuwe buien kan je ook eens hier meelezen -->
WKN / De atmosfeer staat op ontploffen #1350 Bijna mei

[ Bericht 1% gewijzigd door Frutsel op 01-05-2024 11:47:04 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')