Die oranje bollen smaakten een beetje naar oliebolletjes met sinaasappel smaak, erg lekker en luchtig in combinatie met het ijs. De bruine "grond" was ook erg lekker. Aan de onderkant van de doos doen ze droogijs zodat het dampend wordt geserveerd.quote:Op donderdag 26 maart 2020 20:23 schreef Yinny het volgende:
Wat waren die oranje bollen bij dessert?
Die noedelsoepen? zien er geweldig uit, en veeeeeel
Nu wil ik graag de meest pittige variant proberen die ze hebben!quote:Op vrijdag 27 maart 2020 15:33 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Die oranje bollen smaakten een beetje naar oliebolletjes met sinaasappel smaak, erg lekker en luchtig in combinatie met het ijs. De bruine "grond" was ook erg lekker. Aan de onderkant van de doos doen ze droogijs zodat het dampend wordt geserveerd.
Die noodle soepen zijn van Tam Jai Samgor. Zeker een aanrader! Wij pakken vaak de noodles met verschillende soorten. Medium spicy is al heel pittig, ik zweet er altijd behoorlijk van.
https://www.tjsamgor.com/about/?lang=en
Een ander voedsel wat zeer populair is in Hong Kong is de Abalone. Ik wist dat het vrij prijzig was. Maar toen ik zag dat Abalone uit blik bijna net zo duur is als vers schrik je toch wel.
Deze blik is 438-512 HKD tussen de 50 en 60 euro voor een blik
Smaak is prima, maar niet echt wauw.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tijd voor een nieuwe vriend dusquote:Op zaterdag 18 april 2020 08:58 schreef Yinny het volgende:
Wat geweldig weer!
Ik vind het zo jammer dat mijn vriend niet zo van het eten is. Als we op vakantie gaan wil ik altijd van alles uit proberen. Hij wil dan alleen gerechten die hij al kent☹️.
O, en echt maar 3 maaltijden per dag...dus heel de dag kleinere hapjes is ook niets voor hem.
😂😂😂quote:Op zaterdag 18 april 2020 09:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Tijd voor een nieuwe vriend dus
Goede foto's en beschrijvingen werd Maikuuul! Heerlijk
Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 25 april 2020 06:03 schreef Maikuuul het volgende:
We eten weer verder in het veilige Hong Kong. In deze post een bijzonder gerecht waar ook een flink prijskaartje aan hangt.
Eerst een lekkere soft shell crab bij Beans, leuke teaset inclusief desert en koffie (niet op de foto) 12 Euro.
Heerlijk gegeten, portie mocht iets groter, maar het is een teaset (dus tussen 16:00-18:00) dus prima voordat je gaat avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een bijzondere delicatesse in Hong Kong is bird's nest soup. De naam zegt het al, een zwaluw maakt een nestje van zijn speeksel, op een rots of muur. Vervolgens haalt iemand deze ervanaf en er wordt een soep van gemaakt. Het is rijk aan mineralen en voedingsstoffen dus erg gezond (zegt men). Dat komt dan ook met een flinke prijs ¤3000 a ¤5000 per kilo. Gezien ik dit nog niet gegeten had en het wel eens wilde proberen haalde mijn schoenmoder haar vogelnestjes uit de kast
[ afbeelding ]
De bereiding van de soep kost best wel wat tijd. Je kan ze niet zonder voorbereiding maken. Eerst moeten ze 24 uur weken in een bak met water. Zo kan je de dag erna de veertjes die er nog inzitten makkelijk uitplukken met een pincet.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aan de rechterkant de geplukte veertjes. Het nestje zelf is na 24 uur een beetje snotterig geworden. Je bent zo een uur of 2-3 bezig met het eruit plukken voor een portie van 5 personen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De soep kan zowel warm als koud worden gegeten. Mijn eerste keer had ik hem warm en zonder suiker. Aparte smaak en aparte geur, zeker niet vies.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En hier een koude versie met suiker. Lekkerder op deze manier
[ afbeelding ]
Zoals je ziet heb je maar een kleine portie nodig maar een kommetje zoals dit kost je al snel ¤20-30 aan kosten. In een restaurant vragen ze nog veel meer natuurlijk gezien de tijd die erin gaat zitten. Zeker een aanrader om eens te proberen als je de kans krijgt
De Japanner smaakt ook altijd, leuk Japans zaakje in een industriegebied met heerlijk eten. Voor 4 personen rond de ¤40 kwijt.
Signature beef met rijst, lekkere beetje rauw achtige beef.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Grilled chicken cheese & rice. De kip had een heerlijke bbq smaak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Cold Soba noodles met sesam en slices raw beef (zelfde saus als die met de rice). Lekker noodles maar jammer dat we eigenlijk 2x identieke beef kregen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ramen noodles een beetje aan de zoute kant. De makreel was wel erg lekker
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het had weer gesmaakt!
Volledig :p zijn erg knapperig. Wel goed kauwen want de schaartjes kunnen nog wel eens scherp zijn.quote:
Ik heb vooral in Taiwan/Hong Kong soep gehad met bloed erin. In taiwan krijg je vooral eendenbloed wat lekker zoet is qua smaak.quote:
Deze versie bedoel ik https://www.google.com/se(...)XvfZGIi0kwWMnZrIBw21quote:Op zaterdag 9 mei 2020 12:07 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Ik heb vooral in Taiwan/Hong Kong soep gehad met bloed erin. In taiwan krijg je vooral eendenbloed wat lekker zoet is qua smaak.
In HK heb je vaak varkensbloed, niet slecht maar ook niet heel lekker.
Het bloed is komt vaak in een soort gelei achtige blok in de soep voor (met andere ingredienten). Of bedoel jij een ander soort bloedsoep?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |