abonnement Unibet Coolblue
pi_192292629
Wat waren die oranje bollen bij dessert?
Die noedelsoepen? zien er geweldig uit, en veeeeeel
pi_192292771
Pork chop tomato cheese rice ziet er zoo lekker uit :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 27 maart 2020 @ 15:33:36 #78
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_192304010
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 20:23 schreef Yinny het volgende:
Wat waren die oranje bollen bij dessert?
Die noedelsoepen? zien er geweldig uit, en veeeeeel
Die oranje bollen smaakten een beetje naar oliebolletjes met sinaasappel smaak, erg lekker en luchtig in combinatie met het ijs. De bruine "grond" was ook erg lekker. Aan de onderkant van de doos doen ze droogijs zodat het dampend wordt geserveerd.

Die noodle soepen zijn van Tam Jai Samgor. Zeker een aanrader! Wij pakken vaak de noodles met verschillende soorten. Medium spicy is al heel pittig, ik zweet er altijd behoorlijk van.

https://www.tjsamgor.com/about/?lang=en

Een ander voedsel wat zeer populair is in Hong Kong is de Abalone. Ik wist dat het vrij prijzig was. Maar toen ik zag dat Abalone uit blik bijna net zo duur is als vers schrik je toch wel.

Deze blik is 438-512 HKD tussen de 50 en 60 euro voor een blik :D
Smaak is prima, maar niet echt wauw.



[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_192304152
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 15:33 schreef Maikuuul het volgende:

[..]

Die oranje bollen smaakten een beetje naar oliebolletjes met sinaasappel smaak, erg lekker en luchtig in combinatie met het ijs. De bruine "grond" was ook erg lekker. Aan de onderkant van de doos doen ze droogijs zodat het dampend wordt geserveerd.

Die noodle soepen zijn van Tam Jai Samgor. Zeker een aanrader! Wij pakken vaak de noodles met verschillende soorten. Medium spicy is al heel pittig, ik zweet er altijd behoorlijk van.

https://www.tjsamgor.com/about/?lang=en

Een ander voedsel wat zeer populair is in Hong Kong is de Abalone. Ik wist dat het vrij prijzig was. Maar toen ik zag dat Abalone uit blik bijna net zo duur is als vers schrik je toch wel.

Deze blik is 438-512 HKD tussen de 50 en 60 euro voor een blik :D
Smaak is prima, maar niet echt wauw.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Nu wil ik graag de meest pittige variant proberen die ze hebben!
Wachten maar... tot we weer kunnen reizen. Dan ga ik weer ergens heen en pittig eten O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 31 maart 2020 @ 11:47:17 #80
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_192369233
@FutureFairytale, succes maar de meeste locals bestellen dat niet eens omdat het te pittig is :D

We smikkelen nog even verder. Een van de betere maaltijden in Hong Kong was bij: Man Fat seafood restaurant in Sham Shui Po.
Dit restaurant heeft 4 zitlocaties in dezelfde straat. Alles wordt vanuit 1 centrale keuken gemaakt. De wachttijd in het weekend kan oplopen tot 2 uur. Maar nu door het virus konden we meteen aan tafel :9

Totale schade zon ¤90 met 2 pinten (waren met 7en)

Nog nooit scheermes gegeten, wat een heerlijke smaak icm de black beans. Deze scheermesjes kwamen uit Nederland (aldus het menu).





Vind de salted duck lekker (het witte ei op de foto). Het bruine gefermenteerde is de 100year old egg, buitenkant is oke maar het eigeel ben ik niet zo van.



Sappigste kip die ik ooit heb gegeten O+ geniaal met de fried garlic erop. Genieten, ook het vel was heerlijk krokant.





Gefrituurde vis met groentjes, erg lekker. Beslag leek qua smaak op die van een lekkerbekje.





Signature dish van deze zaak is de pepper beef met patato O+ puur genieten





Naast de scheermesjes lagen een soort fishfingers. De structuur van de vis was zeer zacht, van buiten heerlijk krokant :9





Het was zeer geslaagd en ga zeker not eens terug. Wat me ook erg meeviel was een grote fles Kirin Ichiban (640ml) voor ¤2 :9

Paar daagjes erna weer naar Beans met hun smakelijke deserts en zachte prijsjes tussen 16:00-18:00. Koffie+desert voor ¤6





Ijsberg, ziet er leuk uit maar de smaak was oke



Bo koos voor de tompouce achtige, de betere keuze! :9



[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_192369776
:9 O+ :9~
pi_192371558
Behalve het ei loopt het water me in de mond. Die kip, gefrituurde vis en pepper beef & potatoes ooh myyyyy O+ O+

En klinkt als een leuke uitdaging om de pittigste te nemen :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_192373231
Fijn dat je ons virtueel meeneem!
Vooral nu we in Nederland niet uit eten kunnen...
  dinsdag 31 maart 2020 @ 17:20:15 #84
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192374679
Lekker man pik. Blij dat het je goed gaat aldaar!
pi_192407642
Leuke verhalen @Maikuuul, ik vindt het altijd leuk zoiets te lezen en vooral de foto’s erbij te zien.


Scheermesjes heb ik ooit ook mogen eten in een vage tent in La Boqueria aan De Ramblas, echt een genot en een unieke ervaring!
  zaterdag 18 april 2020 @ 08:23:12 #86
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_192679898
Gezien de Corona crisis nog door Europa raast zal ik waarschijnlijk nog een maandje in Hong Kong blijven.

Terug naar Canada zal weinig zin hebben gezien alle bijeenkomsten van meer dan 50+ is gecancelled, en daarmee ook mijn werk. Grote kans dus dat ik terugkom naar NL. Gelukkig is er nog genoeg lekkers te eten hier :9

Een lokaal tentje dat veel heeft betekene voor studenten tijdens de protesten in Hong Kong. De eigenaar bracht eten naar studenten die vast zaten in HK University (omdat deze omsingeld werd door politie)

Totaal voor 3 personen 25 euro geloof ik:

Beef noodle soup,


Dit brood met sesam was flink gevuld met garnalen en was echt O+ ook lekker krokant





Ook deze dim sum shrimp staat bekend om zijn royale porties. Het vel was erg dun, heerlijk



Weet niet meer precies wat hier in zat


Steamed buns met beef, laat me altijd aan broodje bapao denken :D


Zeldzaam dat lava gesteente zich in deze manier vormt. Heeft schijnbaar met het afkoelingsproces te maken, deze afbeelding staat ook op de nieuwe 1000HKD note.



Tomato pork & rice :9 ¤4


Simpele noodles & dumplings ¤4


Onbeperkt sashimi en hotpot bij de Japanner voor mijn verjaardag :9 ¤30 p.p alles was heerlijk vers, genoten



Lang geleden deze zaak bezocht. Heerlijke pittige noodles gehad. Maar we konden hem niet meer terugvinden. Puur toeval dat we hem tegenkwamen op mijn verjaardag :9 snel naar binnen om te genieten. Het was weer flink zweten geblazen. ¤11 voor 2



Spicy noodles met vanalles wat (beef balls, beef cheek etc)



Bo haar iets mindere spicy versie




Het heeft weer gesmaakt
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_192680113
Wat geweldig weer!
Ik vind het zo jammer dat mijn vriend niet zo van het eten is. Als we op vakantie gaan wil ik altijd van alles uit proberen. Hij wil dan alleen gerechten die hij al kent☹️.
O, en echt maar 3 maaltijden per dag...dus heel de dag kleinere hapjes is ook niets voor hem.
  zaterdag 18 april 2020 @ 09:09:26 #88
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_192680190
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 08:58 schreef Yinny het volgende:
Wat geweldig weer!
Ik vind het zo jammer dat mijn vriend niet zo van het eten is. Als we op vakantie gaan wil ik altijd van alles uit proberen. Hij wil dan alleen gerechten die hij al kent☹️.
O, en echt maar 3 maaltijden per dag...dus heel de dag kleinere hapjes is ook niets voor hem.
Tijd voor een nieuwe vriend dus ^O^

Goede foto's en beschrijvingen werd Maikuuul! Heerlijk
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_192680240
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 april 2020 09:09 schreef Molo het volgende:

[..]

Tijd voor een nieuwe vriend dus ^O^

Goede foto's en beschrijvingen werd Maikuuul! Heerlijk
😂😂😂
Gelukkig heb ik vriendinnen die dat wel leuk vinden
pi_192680843
Ik hou zoveel van Aziatisch eten O+
Alles wil ik weer hebben van zn foto's, proef t vanaf hier.

Yinny; ik vind dat je vriend er voor open moet staan, hij doet zichzelf te kort zo |:)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 25 april 2020 @ 06:03:41 #91
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_192794607
We eten weer verder in het veilige Hong Kong. In deze post een bijzonder gerecht waar ook een flink prijskaartje aan hangt.

Eerst een lekkere soft shell crab bij Beans, leuke teaset inclusief desert en koffie (niet op de foto) 12 Euro.

Heerlijk gegeten, portie mocht iets groter, maar het is een teaset (dus tussen 16:00-18:00) dus prima voordat je gaat avondeten





Een bijzondere delicatesse in Hong Kong is bird's nest soup. De naam zegt het al, een zwaluw maakt een nestje van zijn speeksel, op een rots of muur. Vervolgens haalt iemand deze ervanaf en er wordt een soep van gemaakt. Het is rijk aan mineralen en voedingsstoffen dus erg gezond (zegt men). Dat komt dan ook met een flinke prijs ¤3000 a ¤5000 per kilo. Gezien ik dit nog niet gegeten had en het wel eens wilde proberen haalde mijn schoenmoder haar vogelnestjes uit de kast :o



De bereiding van de soep kost best wel wat tijd. Je kan ze niet zonder voorbereiding maken. Eerst moeten ze 24 uur weken in een bak met water. Zo kan je de dag erna de veertjes die er nog inzitten makkelijk uitplukken met een pincet.





Aan de rechterkant de geplukte veertjes. Het nestje zelf is na 24 uur een beetje snotterig geworden. Je bent zo een uur of 2-3 bezig met het eruit plukken voor een portie van 5 personen.





De soep kan zowel warm als koud worden gegeten. Mijn eerste keer had ik hem warm en zonder suiker. Aparte smaak en aparte geur, zeker niet vies.





En hier een koude versie met suiker. Lekkerder op deze manier



Zoals je ziet heb je maar een kleine portie nodig maar een kommetje zoals dit kost je al snel ¤20-30 aan kosten. In een restaurant vragen ze nog veel meer natuurlijk gezien de tijd die erin gaat zitten. Zeker een aanrader om eens te proberen als je de kans krijgt :9

De Japanner smaakt ook altijd, leuk Japans zaakje in een industriegebied met heerlijk eten. Voor 4 personen rond de ¤40 kwijt.

Signature beef met rijst, lekkere beetje rauw achtige beef.




Grilled chicken cheese & rice. De kip had een heerlijke bbq smaak :9





Cold Soba noodles met sesam en slices raw beef (zelfde saus als die met de rice). Lekker noodles :9 maar jammer dat we eigenlijk 2x identieke beef kregen.







Ramen noodles een beetje aan de zoute kant. De makreel was wel erg lekker :9





Het had weer gesmaakt!
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_192829076
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 april 2020 06:03 schreef Maikuuul het volgende:
We eten weer verder in het veilige Hong Kong. In deze post een bijzonder gerecht waar ook een flink prijskaartje aan hangt.

Eerst een lekkere soft shell crab bij Beans, leuke teaset inclusief desert en koffie (niet op de foto) 12 Euro.

Heerlijk gegeten, portie mocht iets groter, maar het is een teaset (dus tussen 16:00-18:00) dus prima voordat je gaat avondeten

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Een bijzondere delicatesse in Hong Kong is bird's nest soup. De naam zegt het al, een zwaluw maakt een nestje van zijn speeksel, op een rots of muur. Vervolgens haalt iemand deze ervanaf en er wordt een soep van gemaakt. Het is rijk aan mineralen en voedingsstoffen dus erg gezond (zegt men). Dat komt dan ook met een flinke prijs ¤3000 a ¤5000 per kilo. Gezien ik dit nog niet gegeten had en het wel eens wilde proberen haalde mijn schoenmoder haar vogelnestjes uit de kast :o

[ afbeelding ]

De bereiding van de soep kost best wel wat tijd. Je kan ze niet zonder voorbereiding maken. Eerst moeten ze 24 uur weken in een bak met water. Zo kan je de dag erna de veertjes die er nog inzitten makkelijk uitplukken met een pincet.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Aan de rechterkant de geplukte veertjes. Het nestje zelf is na 24 uur een beetje snotterig geworden. Je bent zo een uur of 2-3 bezig met het eruit plukken voor een portie van 5 personen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De soep kan zowel warm als koud worden gegeten. Mijn eerste keer had ik hem warm en zonder suiker. Aparte smaak en aparte geur, zeker niet vies.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En hier een koude versie met suiker. Lekkerder op deze manier

[ afbeelding ]

Zoals je ziet heb je maar een kleine portie nodig maar een kommetje zoals dit kost je al snel ¤20-30 aan kosten. In een restaurant vragen ze nog veel meer natuurlijk gezien de tijd die erin gaat zitten. Zeker een aanrader om eens te proberen als je de kans krijgt :9

De Japanner smaakt ook altijd, leuk Japans zaakje in een industriegebied met heerlijk eten. Voor 4 personen rond de ¤40 kwijt.

Signature beef met rijst, lekkere beetje rauw achtige beef.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Grilled chicken cheese & rice. De kip had een heerlijke bbq smaak :9

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Cold Soba noodles met sesam en slices raw beef (zelfde saus als die met de rice). Lekker noodles :9 maar jammer dat we eigenlijk 2x identieke beef kregen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ramen noodles een beetje aan de zoute kant. De makreel was wel erg lekker :9

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het had weer gesmaakt!
Ziet er goed uit!
Bij vogelnestjes e.d. vreemde dingen, vraag ik me altijd af hoe iemand er ooit naar heeft gekeken en dacht: "Dat moet te eten zijn!".
Ik moet ook meestal lachen als er ergens een uitdaging is qua vreemde dingen eten (late late night show): vogelspuug, duizend jaar oude eieren, koeientong. Chinezen eten dit al jaren
  maandag 27 april 2020 @ 15:03:02 #93
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192829117
Die beef ziet er supernoice uit!
  vrijdag 8 mei 2020 @ 16:41:24 #94
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_193016712
Het begint al aardig zomer te worden in Hong Kong, 30 graden met een flinke luchtvochtigheid dat merk je wel. De eetlust neemt bij mij dan ook wel af met die warmte.

Gelukkig zijn er lekkere ijsjes om af te koelen :9





Om mijzelf een beetje uit te dagen in deze corona tijd, besloten om de bekende MacLehose trail te doen. Een prachtige 100km trail opgedeeld in 10 stukken. Puur genieten, Hong Kong heeft schitterende natuur en mooie stranden.



Lekker afkoelen met zo'n uitzicht



Lekker Japanse krabbetjes, de perfecte biersnack.





Tomato porkchop rice :9 smaakt gewoon altijd goed, per set inclusief milktea 6 euro



Porkchop curry, een flinke portie :9 zeer smakelijk





Omelet met minced meat pastasaus :9 leuk als je de omelet opensnijd de saus er lekker uitloopt.



Beef brisket curry rice :9 lekker als er wat vet aan de beef zit.



En omdat Hong Kong zo mooi is nog een afsluitertje van de natuur O+

[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
  vrijdag 8 mei 2020 @ 16:47:49 #95
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_193016804
Zeker mooi! Hoe eet je die krabbetjes?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 16:51:18 #96
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193016830
living the good life! Lekker hoor kerel!!!
  vrijdag 8 mei 2020 @ 18:10:48 #97
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_193017891
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 16:47 schreef flipsen het volgende:
Zeker mooi! Hoe eet je die krabbetjes?
Volledig :p zijn erg knapperig. Wel goed kauwen want de schaartjes kunnen nog wel eens scherp zijn.
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_193018327
Heb je al eens bloedsoep gehad?
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 12:07:25 #99
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_193029612
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 18:34 schreef Bzzzzt het volgende:
Heb je al eens bloedsoep gehad?
Ik heb vooral in Taiwan/Hong Kong soep gehad met bloed erin. In taiwan krijg je vooral eendenbloed wat lekker zoet is qua smaak.

In HK heb je vaak varkensbloed, niet slecht maar ook niet heel lekker.

Het bloed is komt vaak in een soort gelei achtige blok in de soep voor (met andere ingredienten). Of bedoel jij een ander soort bloedsoep?
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_193036858
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 12:07 schreef Maikuuul het volgende:

[..]

Ik heb vooral in Taiwan/Hong Kong soep gehad met bloed erin. In taiwan krijg je vooral eendenbloed wat lekker zoet is qua smaak.


In HK heb je vaak varkensbloed, niet slecht maar ook niet heel lekker.

Het bloed is komt vaak in een soort gelei achtige blok in de soep voor (met andere ingredienten). Of bedoel jij een ander soort bloedsoep?
Deze versie bedoel ik https://www.google.com/se(...)XvfZGIi0kwWMnZrIBw21
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')