abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 25 april 2002 @ 14:51:52 #1
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_3960774
Ik wil voor een verjaardag zelf knoflooksaus maken.
Een tante van mij maakt hele lekkere maar die krijg ik effe niet te pakken.
Kan iemand mij helpen?

Die ik dat met
yoghurt en mayo?
mayo en slagroom?

Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies.

Iemand ideeen?

***
pi_3960792
quote:
yoghurt en mayo?
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_3960815
vergeet geen knoflook
Listen to people... they can be right, Don't obay people... they can be wrong, www.50percentoff.nl
  donderdag 25 april 2002 @ 14:55:35 #4
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_3960834
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:53 schreef vosss het volgende:

yoghurt en mayo?


*fluisterd* en dan?

-knoflook erbij neem ik aan en op smaak maken met zout en peper?

Bieslook of zo er door?

***
  donderdag 25 april 2002 @ 14:55:47 #5
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_3960836
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:51 schreef Brighteyes het volgende:
Ik wil voor een verjaardag zelf knoflooksaus maken.
Een tante van mij maakt hele lekkere maar die krijg ik effe niet te pakken.
Kan iemand mij helpen?

Die ik dat met
yoghurt en mayo?
mayo en slagroom?

Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies.

Iemand ideeen?


Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is).

ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee).

Succes en stinkze morgen

V.

Ja inderdaad, V. ja.
pi_3960842
Knoffie veel knoffie
een beetje peterselie of bieslook erbij kan ja
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_3960843
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:51 schreef Brighteyes het volgende:
Ik wil voor een verjaardag zelf knoflooksaus maken.
Een tante van mij maakt hele lekkere maar die krijg ik effe niet te pakken.
Kan iemand mij helpen?

Die ik dat met
yoghurt en mayo?
mayo en slagroom?

Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies.

Iemand ideeen?


Waar ga je het voor maken (wat stop je erin?)
ik zou het doen met mayonese.. en wat room... knoflook..
basilikum... misschien nog wat kruiden..
Noot: Deze post is origineel en uniek. De kleine variaties in spelling en grammatica vergroten haar individueele karakter en schoonheid en kunnen in geen geval beschouwd worden als onvolmaaktheden of fouten.
  donderdag 25 april 2002 @ 14:56:39 #8
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_3960846
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:55 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is).

ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee).

Succes en stinkze morgen

V.


Thanks, zo kom ik tenminste ergens
***
  donderdag 25 april 2002 @ 14:57:14 #9
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_3960856
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:55 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is).

ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee).

Succes en stinkze morgen

V.


Compliment van de FOK!Food Master

Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]>>>Forum!<<< [br]MPEG FAQ!
  donderdag 25 april 2002 @ 14:57:31 #10
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_3960862
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:56 schreef Lopat het volgende:

[..]

Waar ga je het voor maken (wat stop je erin?)
ik zou het doen met mayonese.. en wat room... knoflook..
basilikum... misschien nog wat kruiden..


Ik wil gewoon een grote bak maken en dan lekker dippen met turks brood.
***
pi_3960960
of voor de variatie:

- mayo
- yoghurt
- 3 teentjes knoflook
- citroensap
- peper
- zout

mayo en yoghurt mixen totdat je de gewenste dikte krijgt, vervolgens 3 teentjes (fijngesneden) verse knoflook erbij. Op smaak brengen met wat citroensap, zout en peper.

  donderdag 25 april 2002 @ 15:08:50 #12
16976 Fling
Fan o' man
pi_3961010
I.p.v. yoghurt kun je ook sour cream of creme fraiche pakken. Is lekkerder imo.
Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
  donderdag 25 april 2002 @ 15:12:10 #13
19372 BotXXX
««« XxX »»»
pi_3961056
quote:
Op donderdag 25 april 2002 15:08 schreef Fling het volgende:
I.p.v. yoghurt kun je ook sour cream of creme fraiche pakken. Is lekkerder imo.
Maar is wel meer op de heupen

Gewoon yogurt (of eventueel lichte kwark) beetje light mayo en knoflook
zout en peper naar smaak
Eventueel peterselie of andere groenigheden er doorheen.

Eventueel nog een klein beetje azijn er door heen .. of wat suiker naar smaak

Ohh mooie meid, [url=http://www.xs4all.nl/~kvenjb/madmonarchs/erzsebet/erzsebet_bio.htm]Erzsébet Bathory[/url][br]Hotel de botel op een mooie poolse meid O+[br][url=http://64.180.102.226:8000]Original Ska[/url]
  donderdag 25 april 2002 @ 15:14:11 #14
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_3961094
IPV yoghurt van de supermarkt kan je beter even turkse of griekse yoghurt halen... is daar wat beter voor geschikt.

Verder kan wat olie geen kwaad.

IPV de al genoemde groene kruiden kan ik je ook nog munblaadjes aanraden. Wel even fijnhakken natuurlijk.

De flinterdunnen komkommer mag niet ontbreken, dus pak de kaasschaaf

Je kan verse knoflook gebruiken, maar die moet je dan wel echt fijn maken. In het geval dat je daar geen zin in hebt kan je beter knoflookpoeder gebruiken... Hoewel... er gaat niets boven vesre knoflook

Succes!

PS: peper en zout ook niet vergeten natuurlijk

pi_3961158
mayo, kwark, knoflook en water om het te verdunnen.
Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
  Jubileum moderator donderdag 25 april 2002 @ 15:38:29 #16
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_3961474
Wat wij doen (al jaren met succes):

Mayo, scheutje room, flink wat knoflook en flink wat peterselie.
Simpel maar enorm lekker!

En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  donderdag 25 april 2002 @ 15:52:23 #17
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_3961700
Nou, ik heb het pas zaterdag nodig, maar met al deze tips
kan ik me morgen behoorlijk uitleven om te testen.

Bedankt!

***
pi_3962138
Hoe zijn de verhoudingen van de mayo en bv de yoghurt?????
Een dag geen zorgen:is een dag niet geleefd?????.
  donderdag 25 april 2002 @ 16:54:32 #19
19372 BotXXX
««« XxX »»»
pi_3962824
quote:
Op donderdag 25 april 2002 15:14 schreef Rtificial het volgende:
Je kan verse knoflook gebruiken, maar die moet je dan wel echt fijn maken. In het geval dat je daar geen zin in hebt kan je beter knoflookpoeder gebruiken... Hoewel... er gaat niets boven vesre knoflook
Idee -> Knoflookpers
dat is toch wel in iedere zelf respecterende keuken te vinden?
Ohh mooie meid, [url=http://www.xs4all.nl/~kvenjb/madmonarchs/erzsebet/erzsebet_bio.htm]Erzsébet Bathory[/url][br]Hotel de botel op een mooie poolse meid O+[br][url=http://64.180.102.226:8000]Original Ska[/url]
pi_3965220
quote:
Op donderdag 25 april 2002 16:54 schreef BotXXX het volgende:

[..]

Idee -> Knoflookpers
dat is toch wel in iedere zelf respecterende keuken te vinden?


Jup, maar die maakt het niet fijn genoeg. Knoflookpers gevolgd door vijzelwerk is beter. Klontjes knoflook is niet lekker
  donderdag 25 april 2002 @ 20:06:48 #21
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_3965326
quote:
Op donderdag 25 april 2002 20:00 schreef TimberWolf het volgende:

[..]

Jup, maar die maakt het niet fijn genoeg.


Ik snijd altijd stukje bij beetje wat er uit de pers komt. Dus: heel licht druk uitoefenen, afsnijden, licht druk uitoefenen, afsnijden etc.

Fijn zat.

V.

Ja inderdaad, V. ja.
pi_3965402
halve emmer mayo
8 teentjes knoflook (fijn)
3/4 pak melk of room
bakje gehakte peterselie
eventueel wat zout en peper

en roeren maar......

pi_3965435
quote:
Op donderdag 25 april 2002 20:06 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ik snijd altijd stukje bij beetje wat er uit de pers komt. Dus: heel licht druk uitoefenen, afsnijden, licht druk uitoefenen, afsnijden etc.

Fijn zat.

V.


Hoop werk! Maar inderdaad, dat kan ook. Ik maal het gewoon door wat olie heen. Wellicht nog onhandiger, maar zo lekker ouderwets
  vrijdag 26 april 2002 @ 11:03:42 #24
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_3970896
quote:
Op donderdag 25 april 2002 20:13 schreef TimberWolf het volgende:

[..]

Hoop werk! Maar inderdaad, dat kan ook. Ik maal het gewoon door wat olie heen. Wellicht nog onhandiger, maar zo lekker ouderwets


Erger dan erg, ik heb een hele streng knoflook in de kast hangen, maar voor dit soort dingen gebruik ik van die potjes fijgemalen 'verse' knoflook uit de supermarkt.
***
pi_3970947
Mijn vader weet een geweldige knoflooksaus te maken. Perfect voor bij shoarma en/of een avondje gourmetten. Is alleen niet tzaziki-achtig

Men neme:
- een pot Mayo
- een pot Sandwichspread Naturel
- scheutje koffiemelk
- verse knoflook (ongeveer 3 teentjes).

Alles in 1 kom samen mengen. De knoflook met een pers erover uitpersen. De dikte is te varieren door de hoeveelheid koffiemelk aan te passen.
Naar behoeven wat suiker bij gooien.
Een uurtje of twee laten staan in de koelkast
En dan:

Check mijn website en mijn band: The Pink Floyd Sound.
Volgende optredens:
- 2, 3, 4 - Newcastleupon Tyne (UK)
- 14 januari 2012 - Perron55 (Venlo)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')