Die ik dat met
yoghurt en mayo?
mayo en slagroom?
Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies.
Iemand ideeen?
quote:
yoghurt en mayo?
quote:*fluisterd* en dan?
Op donderdag 25 april 2002 14:53 schreef vosss het volgende:yoghurt en mayo?
-knoflook erbij neem ik aan en op smaak maken met zout en peper?
Bieslook of zo er door?
quote:Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is).
Op donderdag 25 april 2002 14:51 schreef Brighteyes het volgende:
Ik wil voor een verjaardag zelf knoflooksaus maken.
Een tante van mij maakt hele lekkere maar die krijg ik effe niet te pakken.
Kan iemand mij helpen?Die ik dat met
yoghurt en mayo?
mayo en slagroom?Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies.
Iemand ideeen?
ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee).
Succes en stinkze morgen
V.
quote:Waar ga je het voor maken (wat stop je erin?)
Op donderdag 25 april 2002 14:51 schreef Brighteyes het volgende:
Ik wil voor een verjaardag zelf knoflooksaus maken.
Een tante van mij maakt hele lekkere maar die krijg ik effe niet te pakken.
Kan iemand mij helpen?Die ik dat met
yoghurt en mayo?
mayo en slagroom?Het idee is een beetje tzaziki achtig, maar ook dat weet ik niet precies.
Iemand ideeen?
quote:Thanks, zo kom ik tenminste ergens
Op donderdag 25 april 2002 14:55 schreef Verbal het volgende:[..]
Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is).
ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee).
Succes en stinkze morgen
V.
quote:
Op donderdag 25 april 2002 14:55 schreef Verbal het volgende:[..]
Ik doe altijd mayonaise, flinke scheut olijfolie (vergine) en flink wat knoflook. Daarna voor het oog nog wat dille er doorheen roeren en klaar is Kees (of Jan, of Piet of wie er dan ook mee bezig is).
ipv olijfolie doet mijn vriendin altijd (koffie)room, maar ip daarvan kun je inderdaad yoghurt doen (en misschien wat geraspte komkommer, voor het tzaziki-idee).
Succes en stinkze morgen
V.
Compliment van de FOK!Food Master
quote:Ik wil gewoon een grote bak maken en dan lekker dippen met turks brood.
Op donderdag 25 april 2002 14:56 schreef Lopat het volgende:[..]
Waar ga je het voor maken (wat stop je erin?)
ik zou het doen met mayonese.. en wat room... knoflook..
basilikum... misschien nog wat kruiden..
- mayo
- yoghurt
- 3 teentjes knoflook
- citroensap
- peper
- zout
mayo en yoghurt mixen totdat je de gewenste dikte krijgt, vervolgens 3 teentjes (fijngesneden) verse knoflook erbij. Op smaak brengen met wat citroensap, zout en peper.
quote:Maar is wel meer op de heupen
Op donderdag 25 april 2002 15:08 schreef Fling het volgende:
I.p.v. yoghurt kun je ook sour cream of creme fraiche pakken. Is lekkerder imo.
Gewoon yogurt (of eventueel lichte kwark) beetje light mayo en knoflook
zout en peper naar smaak
Eventueel peterselie of andere groenigheden er doorheen.
Eventueel nog een klein beetje azijn er door heen .. of wat suiker naar smaak
Verder kan wat olie geen kwaad.
IPV de al genoemde groene kruiden kan ik je ook nog munblaadjes aanraden. Wel even fijnhakken natuurlijk.
De flinterdunnen komkommer mag niet ontbreken, dus pak de kaasschaaf
Je kan verse knoflook gebruiken, maar die moet je dan wel echt fijn maken. In het geval dat je daar geen zin in hebt kan je beter knoflookpoeder gebruiken... Hoewel... er gaat niets boven vesre knoflook
Succes!
PS: peper en zout ook niet vergeten natuurlijk
Mayo, scheutje room, flink wat knoflook en flink wat peterselie.
Simpel maar enorm lekker!
Bedankt!
quote:Idee -> Knoflookpers
Op donderdag 25 april 2002 15:14 schreef Rtificial het volgende:
Je kan verse knoflook gebruiken, maar die moet je dan wel echt fijn maken. In het geval dat je daar geen zin in hebt kan je beter knoflookpoeder gebruiken... Hoewel... er gaat niets boven vesre knoflook
quote:Jup, maar die maakt het niet fijn genoeg. Knoflookpers gevolgd door vijzelwerk is beter. Klontjes knoflook is niet lekker
Op donderdag 25 april 2002 16:54 schreef BotXXX het volgende:[..]
Idee -> Knoflookpers
dat is toch wel in iedere zelf respecterende keuken te vinden?
quote:Ik snijd altijd stukje bij beetje wat er uit de pers komt. Dus: heel licht druk uitoefenen, afsnijden, licht druk uitoefenen, afsnijden etc.
Op donderdag 25 april 2002 20:00 schreef TimberWolf het volgende:[..]
Jup, maar die maakt het niet fijn genoeg.
Fijn zat.
V.
en roeren maar......
quote:Hoop werk! Maar inderdaad, dat kan ook. Ik maal het gewoon door wat olie heen. Wellicht nog onhandiger, maar zo lekker ouderwets
Op donderdag 25 april 2002 20:06 schreef Verbal het volgende:[..]
Ik snijd altijd stukje bij beetje wat er uit de pers komt. Dus: heel licht druk uitoefenen, afsnijden, licht druk uitoefenen, afsnijden etc.
Fijn zat.
V.
quote:Erger dan erg, ik heb een hele streng knoflook in de kast hangen, maar voor dit soort dingen gebruik ik van die potjes fijgemalen 'verse' knoflook uit de supermarkt.
Op donderdag 25 april 2002 20:13 schreef TimberWolf het volgende:[..]
Hoop werk! Maar inderdaad, dat kan ook. Ik maal het gewoon door wat olie heen. Wellicht nog onhandiger, maar zo lekker ouderwets
Men neme:
- een pot Mayo
- een pot Sandwichspread Naturel
- scheutje koffiemelk
- verse knoflook (ongeveer 3 teentjes).
Alles in 1 kom samen mengen. De knoflook met een pers erover uitpersen. De dikte is te varieren door de hoeveelheid koffiemelk aan te passen.
Naar behoeven wat suiker bij gooien.
Een uurtje of twee laten staan in de koelkast
En dan:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |