is dat een soort kaas? Ricotta gok ikquote:Op maandag 21 mei 2007 15:48 schreef Marty het volgende:
De lekkerste saus![]()
[afbeelding] +
[afbeelding] +
[afbeelding] +
Wanneer ik geen tijd heb voor vers of de wintervoorraad is op dan neem ik meestal deze:
[afbeelding]
Is eigenlijk geen recept hoor. Tegen het einde van de zomer kopen we hier op de markt altijd kisten vol met tomaten, want die kosten dan drie keer niks ( 1 euro voor 3 à 4 kisten tomatenquote:Op maandag 21 mei 2007 15:55 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
is dat een soort kaas? Ricotta gok ik
kan je ook het recept ff uittikken?
Nee, geen water. Er komt al genoeg vocht uit de tomaten.quote:Op maandag 21 mei 2007 16:06 schreef kikoooooo het volgende:
Dat recept
WauwDie ga ik van het weekend maken
1 vraagje... doet ie er nu wel of geen water bij? Die pan is ineens wel heel erg vol...
foei!quote:Op maandag 21 mei 2007 17:22 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
spagheroni (heinz)
we eten hier al 10 jaar niks anders meer op de spaghetti, lekkere saus man
[afbeelding]
* Puckzzz roept naar vriendje: "schat!! we gaan in Italie wonen!"quote:Op maandag 21 mei 2007 17:20 schreef Marty het volgende:
[..]
Is eigenlijk geen recept hoor. Tegen het einde van de zomer kopen we hier op de markt altijd kisten vol met tomaten, want die kosten dan drie keer niks ( 1 euro voor 3 à 4 kisten tomaten).
Die maken we schoon en daarna gaan ze door de tomatenpers/zeef. De saus/puree die je dan overhoud doen we met wat olie en basilicum in grote potten die we daarna vacuum koken. Zo kunnen we de hele winter vooruit! (Het is meer mijn Italiaanse schoonmoeder die dit doet, maar ik help wel een handje mee)
Wanneer we daarna pasta willen eten gooien ik zo'n pot leeg in een steelpannetje waar ik eerst even een uitje of een teentje knoflook in gefruit heb. Dit warm ik op met een beetje peper en zout er bij en klaar!
Je schept de saus rijkelijk over de pasta en daarna gooi je er een flinke berg geraspte harde ricotta kaas of parmezaanse kaas overheen.
Wanneer de pasta op is houd je nog een heerlijk bord met saus over waar je daarna je lekkere verse (Italiaanse) brood doorheen haalt...
Je hoeft niet veel aan deze saus toe te voegen, want de tomaten zijn al zo smakelijk van zichzelf dat het eigenlijk zonde is om er daarna nog veel kruiden aan toe te voegen!
Mmmm, ik krijg er honger van![]()
Bron, link?quote:Op dinsdag 22 mei 2007 14:07 schreef ColdFeet het volgende:
Ik maak heel erg af en toe de Bolognese-style saus van Ainsley Harriott, waarbij je je gehakt eerst een nacht marineert in rode wijn, en het dan langzaam in laat koken met tomaten uit blik erbij. Heerlijk!
klinkt heerlijkquote:Op dinsdag 22 mei 2007 14:07 schreef ColdFeet het volgende:
Ik maak heel erg af en toe de Bolognese-style saus van Ainsley Harriott, waarbij je je gehakt eerst een nacht marineert in rode wijn, en het dan langzaam in laat koken met tomaten uit blik erbij. Heerlijk!
Maar je hebt dus de substantie, en daar gooi je dus de HELE tomaten in, zonder ze eerst te pureren? Ik snap het recept niet helemaal...quote:Op maandag 21 mei 2007 18:10 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Nee, geen water. Er komt al genoeg vocht uit de tomaten.Als je bliktomaten gebruikt moet je oppassen dat het geheel niet te droog wordt, hou dan dus wat bouillon bij de hand om eventueel wat vocht toe te kunnen voegen.
yup...met vel en alquote:Op dinsdag 22 mei 2007 14:22 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Maar je hebt dus de substantie, en daar gooi je dus de HELE tomaten in, zonder ze eerst te pureren? Ik snap het recept niet helemaal...
Jups. Koppie d'r af en zo,. hup, de pan in. Trust me.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 14:22 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Maar je hebt dus de substantie, en daar gooi je dus de HELE tomaten in, zonder ze eerst te pureren? Ik snap het recept niet helemaal...
Leukquote:Op zaterdag 19 mei 2007 14:44 schreef Tourniquet het volgende:
Kijk eens wat er momenteel hier op een laag vuurtje staat te pruttelen:![]()
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |