FOK!forum / Culinesse à gogo / Asperges in ham/kaas?
Qweamaandag 5 maart 2007 @ 13:11
Mijn schoonmoeder maakt altijd iets van asperges in ham en kaas (in de oven) nu wil ik dat vanaaf maken,maar schoonmoeder lief is niet thuis, en ik kan haar niet bereiken.

Is er hier iemand die het recept kent?
Octaafdebollemaandag 5 maart 2007 @ 13:12
Er zullen honderden recepten op internet te vinden zijn gok ik zo. ff kijken

http://www.google.nl/search?hl=nl&q=asperges+ham+kaas+recept&meta=

Maar er zullen nu vast zat mensen komen met hun eigen recept succes.
Qweamaandag 5 maart 2007 @ 13:13
quote:
Op maandag 5 maart 2007 13:12 schreef Octaafdebolle het volgende:

Er zullen honderden recepten op internet te vinden zijn gok ik zo. ff kijken
ja,dat is het probleem. Ik heb er geen 100 nodig,ik heb er 1 nodig waarvan iemand mij kan vertellen dattie cker weten lekker is
fuckbuddymaandag 5 maart 2007 @ 13:28
Tis een bijzondere tijd om asperges te kopen trouwens......

Maar als je het echt wilt dan koop je witte asperges, die schil je met een dunschiller, of met een aspersgeschiller langs de zijkanten totdat je overal een laagje eraf hebt.
Spaar het kopje!!

Van de onderkant snij ik altijd een 2cm af.
Die asperges kook je in een hoge smalle pan (liefst aspergepan) tot ze gaar zijn.
15 tot 20min, afhankelijk van de dikte.
Kook in de tussen tijd een ei per persoon.
Zodra ze gaar zijn, giet je het water af en leg je 1 of 2 stuks op een plak ham en maak je er een rolletje van. Wel knappe schouderham kopen
Netzolang ze allemaal klaar zijn.

Nu leg je de rolletjes in een overschaal, daaroverheen leg je plakken kaas.
Deze gratineer/smelt je even in de over op de grill stand.

Na enkele minuten haal je de schaal eruit, en pel je de eieren, deze haal je horizontaal en verticaal door een eiersnijder. (zo krijg je allemaal blokjes) en die strooi je over de asperge's.

Op tafel en nassen maar....


http://www.aspergenet.nl/start.htm
Nog wat info....
Pietverdrietmaandag 5 maart 2007 @ 15:13
Zijn er al Asperges?
Ik heb het liefst een klassieke hollandaise over mijn Asperges
Qweamaandag 5 maart 2007 @ 15:16
quote:
Op maandag 5 maart 2007 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Zijn er al Asperges?
Ik heb het liefst een klassieke hollandaise over mijn Asperges
er zijn altijd aspergers In blik enzo.

Of moet ik die dan weer niet hebben?
fuckbuddymaandag 5 maart 2007 @ 15:16
April is de oogst tijd, maar met het klimaat van nu kan je iedere maand asperges eten.

Ik wil de mijne met ham, ei en gesmolten roombotor btw
Boschkaboutermaandag 5 maart 2007 @ 15:20
quote:
Op maandag 5 maart 2007 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Zijn er al Asperges?
Ik heb het liefst een klassieke hollandaise over mijn Asperges
Nu heb je volgens mij vooral import en/of ingeblikte asperges.
Pietverdrietmaandag 5 maart 2007 @ 15:26
quote:
Op maandag 5 maart 2007 15:20 schreef Boschkabouter het volgende:

[..]

Nu heb je volgens mij vooral import en/of ingeblikte asperges.
Loop ik met een grote boog omheen, Import is kut, en blik niet lekker. Diepvries gaat nog.
Asperges hoor je smorgens te steken en uiterlijk dezelfde avond te eten.
Eltonnomaandag 5 maart 2007 @ 15:33
quote:
Op maandag 5 maart 2007 15:16 schreef Qwea het volgende:

[..]

er zijn altijd aspergers In blik enzo.

Of moet ik die dan weer niet hebben?
Nee niet echt, verse zijn veel lekkerder...
Enneh wij eten het altijd traditioneel.. Ei, beenham, boterjus en krieltjes
fuckbuddymaandag 5 maart 2007 @ 15:37
quote:
Op maandag 5 maart 2007 15:20 schreef Boschkabouter het volgende:

[..]

Nu heb je volgens mij vooral import en/of ingeblikte asperges.
Die kan je met een rietje opzuigen...
Ze moeten een beetje "body" hebben
Tezzmaandag 5 maart 2007 @ 17:48
Nee TS, niet doen! Geen blik of pot, echt niet doen! Wacht gewoon nog een paar weken, dan heb je verse!

zoals de post hierboven: bij blik of pot heb je echt een rietje nodig! Die kun je hooguit gebruiken om als hollandse snack op tafel te zetten in een rolletje met achterham, maar daar heb je het dan ook echt mee gehad hoor|!
Qweamaandag 5 maart 2007 @ 18:11
euh,nou dan wacht ik nog wel even bedankt voor de tip iig
Christiaanmaandag 5 maart 2007 @ 18:12
Ook een tip, probeer van de schillen soep te trekken. Aspergesoep is erg lekker!
Qweamaandag 5 maart 2007 @ 18:13
dat lust ik dan weer niet Ook gehad bij schoonmoeders,niet te vreten gewoon
Qweamaandag 5 maart 2007 @ 18:13
ik ben eigenlijk helemaal geen fan van aspergers. Ik vind ze ronduit goor. Enkel met kaas en ham in de oven waren ze donders lekker
Christiaanmaandag 5 maart 2007 @ 18:15
quote:
Op maandag 5 maart 2007 18:13 schreef Qwea het volgende:
dat lust ik dan weer niet Ook gehad bij schoonmoeders,niet te vreten gewoon
Misschien als jij het maakt niet! http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/soep/aspergesoep.htm
SHEmaandag 5 maart 2007 @ 18:19
Aspergers zijn er idd altijd

Asperges daarentegen zijn er naar mijn idee nu niet zomaar; en uit blik? Ieuw
Qweamaandag 5 maart 2007 @ 18:21
quote:
Op maandag 5 maart 2007 18:19 schreef SHE het volgende:
Aspergers zijn er idd altijd

Asperges daarentegen zijn er naar mijn idee nu niet zomaar; en uit blik? Ieuw
ik had de typfout niet eens opgemerkt

Ik zit al zo te kijken van "WTF waar heeft ze het over " ik heel het topic 2x doorlezen,zie ik hem
Martijn_77maandag 5 maart 2007 @ 19:25
quote:
Op maandag 5 maart 2007 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Asperges hoor je smorgens te steken en uiterlijk dezelfde avond te eten.
Idd recht van de boer bijna zo de pan in
sannimaandag 5 maart 2007 @ 20:20
Jaaaaa...niks ham/kaas Gewoon kort in boter gebakken of... in zalm gewikkeld.
Angel_1983dinsdag 6 maart 2007 @ 16:25
Niet met ham en kaas! Zonde voor de asperge .

Gewoon groene asperges koken, lekkere kriel aardappeltjes erbij.
Varkenshaasje en een lekkere aspergesaus hmmm
Pietverdrietdinsdag 6 maart 2007 @ 16:27
Eigenlijk vind ik groene asperges lekkerder dan witte.
Qweadinsdag 6 maart 2007 @ 16:28
nee,wél ham/kaas
Angel_1983dinsdag 6 maart 2007 @ 16:30
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Eigenlijk vind ik groene asperges lekkerder dan witte.
Kaatje_1406dinsdag 6 maart 2007 @ 17:51
Ik ga ze zo eten, heb ze net vers gehaald op de markt!
Tha_Butchawoensdag 7 maart 2007 @ 18:57
vers? het seizoen begint pas over 2 maanden.

geef mij maar good old limburgse asperges flamande (of met een goede moot zalm )
yvonnewoensdag 7 maart 2007 @ 18:58
quote:
Op maandag 5 maart 2007 15:16 schreef Qwea het volgende:

[..]

er zijn altijd aspergers In blik enzo.

Of moet ik die dan weer niet hebben?
Ga je mond spoelen met groene zeep, jij barbaar!
methanwoensdag 7 maart 2007 @ 19:01
quote:
Op maandag 5 maart 2007 13:28 schreef fuckbuddy het volgende:
Tis een bijzondere tijd om asperges te kopen trouwens......

Maar als je het echt wilt dan koop je witte asperges, die schil je met een dunschiller, of met een aspersgeschiller langs de zijkanten totdat je overal een laagje eraf hebt.
Spaar het kopje!!

Van de onderkant snij ik altijd een 2cm af.
Die asperges kook je in een hoge smalle pan (liefst aspergepan) tot ze gaar zijn.
15 tot 20min, afhankelijk van de dikte.
Kook in de tussen tijd een ei per persoon.
Zodra ze gaar zijn, giet je het water af en leg je 1 of 2 stuks op een plak ham en maak je er een rolletje van. Wel knappe schouderham kopen
Netzolang ze allemaal klaar zijn.

Nu leg je de rolletjes in een overschaal, daaroverheen leg je plakken kaas.
Deze gratineer/smelt je even in de over op de grill stand.

Na enkele minuten haal je de schaal eruit, en pel je de eieren, deze haal je horizontaal en verticaal door een eiersnijder. (zo krijg je allemaal blokjes) en die strooi je over de asperge's.

Op tafel en nassen maar....


http://www.aspergenet.nl/start.htm
Nog wat info....
Dit hebben wij vanavond gegeten maar dan i.p.v. aspergers, lange dunne witlof
Qweawoensdag 7 maart 2007 @ 19:24
quote:
Op woensdag 7 maart 2007 18:58 schreef yvonne het volgende:

[..]

Ga je mond spoelen met groene zeep, jij barbaar!
!