FOK!forum / Culinesse à gogo / Waarom is slagroom van de bakker zo vies?
Spacehamsterdonderdag 22 februari 2007 @ 00:59
Ik vind slagroom uit een spuitbus heerlijk en zelfgeklopte is al helemaal niet te versmaden.
Maar die vette zooi op gebakjes van de bakker/supermarkt/warenhuis vind ik niet te vreten! Het is vet en muf en best ranzig.
Nou is smaak natuurlijk persoonlijk.
Maar wat stoppen ze in die gebakjesslagroom waardoor het zo anders smaakt dan verse slagroom?
Oledonderdag 22 februari 2007 @ 01:00
Daar zit volgens mij een spul door om de slagroom 'luchtig'te houden.
Oledonderdag 22 februari 2007 @ 01:00
ff zoeken
MissHobjedonderdag 22 februari 2007 @ 01:06
Ligt eraan welke supermarkt keten denk ik.. ik heb nog een super markt waar ze wel gewoon "normale"slagroom gebruiken..
Maar het gebak is niet lekker.
De banketbakker heeft wel heerlijk gebak en slagroom ook
Oledonderdag 22 februari 2007 @ 01:07
Hobje
Djarumdonderdag 22 februari 2007 @ 01:12
enige nadeel van de slagroom uit een spuit is dat ie snel inzakt en tot waterige drap vervormt..
maar verder is idd de slagroom van de bakker niet te vreten.
Zij-en-Hijdonderdag 22 februari 2007 @ 09:26
Daar zal wel iets inzitten dat het houdbaar en stevig maakt. En smaakstoffen (vanille?) en suiker niet te vergeten.

Hangt er vanaf welke bakker, maar van de banketbakker vind ik het juist heerlijk!
Nataliedonderdag 22 februari 2007 @ 09:29
Herkenbaar.
Die slagroom die op de taarten van bijv. de Hema ofzo zit, die vind ik ook niet te vreten.
Dan maak ik het nog liever zelf thuis. Dan is 't iig naar m''n eigen smaak.
vatsdonderdag 22 februari 2007 @ 10:46
Van de bakker echt zalig! Thuis gemaakt goed te doen, uit een spuitbus echt niet te eten, lijkt genees op slagroom!
Spuuglokjedonderdag 22 februari 2007 @ 10:55
Ik word altijd misselijk van bakkersslagroom. Boterig. Zelfgeklopte (en dan niet te lang doorgeklopt en ook geen klopvast erdoor doen) is het allerlekkerst.
jellyrosedonderdag 22 februari 2007 @ 11:02
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 10:55 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik word altijd misselijk van bakkersslagroom. Boterig. Zelfgeklopte (en dan niet te lang doorgeklopt en ook geen klopvast erdoor doen) is het allerlekkerst.
Oh nee, mijn slagroom mag juist echt lekker stijf geklopt zijn

Er is trouwens wel verschil tussen bakkersroom (dat echte harde boterige spul) en slagroom die ze op gebak gebruiken. Bakkersroom is heerlijk, maar die houdbaarachtige slagroom op gebak vind ik ook niet zo lekker.
thefunnydonderdag 22 februari 2007 @ 12:10
Laat staan die slagroomstreepjes op de tompoezen...iewl! Je proeft gewoon de chemie
Weird-donderdag 22 februari 2007 @ 12:31
Als je de slagroom van een bakker smerig vind, dan haal je je gebak gewoon bij een slechte bakker!
mjandonderdag 22 februari 2007 @ 13:31
Ik dacht altijd dat ik de enige was die daar over zeurde
_Arual_donderdag 22 februari 2007 @ 17:45
Ik hoop altijd maar dat ik bij dat gebak ook een kopje koffie krijg, dan doe ik die slagroom daar doorheen. Want ik vind het echt niet te eten.
Martijn_77donderdag 22 februari 2007 @ 19:11
Ik vind de slagroom van de bakker ook vaak ranzig. daarnaast vind ik de slagroom voor bijvoorbeeld op mijn ijsje wel erg lekker.
vatsvrijdag 23 februari 2007 @ 06:35
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 19:11 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik vind de slagroom van de bakker ook vaak ranzig. daarnaast vind ik de slagroom voor bijvoorbeeld op mijn ijsje wel erg lekker.
zoek is een goede banketbakker zou ik zeggen...
Spacehamstervrijdag 23 februari 2007 @ 13:43
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 13:31 schreef mjan het volgende:
Ik dacht altijd dat ik de enige was die daar over zeurde
Dat dacht ik nou juist! Ik ben er regelmatig om voor gek verklaard.
Maar het is gewoon echt niet te vreten, basta, en ik ben blij eindelijk es te horen dat ik hierin niet alleen op de wereld ben.

Bij de weg.. De slagroom in soesjes is meestal weer wel lekker. Kennelijk is er dus ook verschil in slagroom die binnen gebak zit en die buiten gebak zit of is het de oxidatie die het spul zo goor maakt?
EricTvrijdag 23 februari 2007 @ 13:48
1) minder suiker
2) ligt er doorgaans al wat langer
mark_dabombzaterdag 24 februari 2007 @ 17:12
het kan zijn dat ze patti creme gebruiken in sommige producten (want dat loopt niet terug). Bij echte bakkers maken ze heerlijke slagroom en daar mengen ze dan een 'goedje' door die er voor zorgt dat het langer stijf blijft, volgens mij geur en smaakloos.
Isegrimzaterdag 24 februari 2007 @ 17:14
Bedoel je dan die dikke, boterachtige slagroom die vaak op b.v. oranjekoek zit?
mark_dabombzaterdag 24 februari 2007 @ 17:20
nope, ECHTE slag-room, dus in slagroomtaarten, als toefje, noem maar op, mensen kwamen vaak met een maatbeker aan om dat het zo lekker was...
Spacehamsterzondag 25 februari 2007 @ 21:41
Ik vind de slagroom bij alle bakkers gewoon goor...
Behalve dus die in soesjes.

Slagroomgebak in de vuilnisbak!
Hijackingzondag 25 februari 2007 @ 22:43
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 12:10 schreef thefunny het volgende:
Laat staan die slagroomstreepjes op de tompoezen...iewl! Je proeft gewoon de chemie
die vind ik gewoon lekker je weet wel die dingen uit de diepvries volgens mij
BertVvrijdag 30 maart 2007 @ 08:26
Creme-gebak bah!

Een mix van opgeklopte boter met suiker en dan met de sigaretterook van de bakker erin getrokken.
Isabeauvrijdag 30 maart 2007 @ 13:02
Een schopje van een maand is helemaal niet raar, dit topic is niet verprutst en foto's van motoren mogen elders. Tot zover de modererende mededelingen (en ja, ik heb de berichtjes verwijderd).

En slagroom bij de bakker is inderdaad vaker smerig dan lekker. Soms krijg je iets voorgeschoteld van een echt goede bakker en dat is dan direct een aangename verrassing wat de slagroom betreft.
JanJanJanvrijdag 30 maart 2007 @ 13:10
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 00:59 schreef Spacehamster het volgende:
Ik vind slagroom uit een spuitbus heerlijk en zelfgeklopte is al helemaal niet te versmaden.
Maar die vette zooi op gebakjes van de bakker/supermarkt/warenhuis vind ik niet te vreten! Het is vet en muf en best ranzig.
Nou is smaak natuurlijk persoonlijk.
Maar wat stoppen ze in die gebakjesslagroom waardoor het zo anders smaakt dan verse slagroom?
Gatver, slagroom uit een spuitbus
Ou-Tannuvrijdag 30 maart 2007 @ 13:35
quote:
Op vrijdag 30 maart 2007 13:10 schreef JanJanJan het volgende:

[..]

Gatver, slagroom uit een spuitbus
IDD! dat is ranzig tot de 900ste
lucky_birdievrijdag 30 maart 2007 @ 14:32
Die toefjes slagroom op taart, of oh horror slagroomtaart

gatvur! Het smaakt echt VIEESS!


zelf geklopte slagroom slagroom uit een spuitbus is ook wel ok. vooral op warme chocomel
Mr-Zdinsdag 10 april 2007 @ 21:31
In principe is de zelfgeklopte room uit de supermarkt en de slagroom van de bakker hetzelfde. Het verschil is dat de slagroom van de bakker al een ochtendje in de vitrine staat, mee naar huis wordt genomen en nog een tijdje thuis in de koelkast staat. Dus deze is lang onderweg en daardoor gaat de slagroom boterig smaken. Vandaar dat veel mensen de slagroom van de bakker niet lekker vinden...
justmattiedinsdag 10 april 2007 @ 21:38
quote:
Op vrijdag 30 maart 2007 08:26 schreef BertV het volgende:
Creme-gebak bah!

Een mix van opgeklopte boter met suiker en dan met de sigaretterook van de bakker erin getrokken.
dan kom je bij de prutsbakker ja

Bij ons op het werk (banketbakkerij) komt er veel meer in zoals nog gele room (ook wel banketbakkersroom in de volksmond)
zit er echte roomboter in, en is de verhouding misschien wel heel anders. Dus niet alle bakkers zijn zo
justmattiedinsdag 10 april 2007 @ 21:42
En sommige bakkers hebben goedkopere slagroom, dat begint naar plastic te smaken als het een dag staat
Mr-Zwoensdag 11 april 2007 @ 12:47
Prima Blanca van Debic.... goedkoper en veel witter dan gewone slagroom.. heel verleidelijk voor bakkers om in te kopen dus.. maar deze slagroom loopt na een paar uur al terug en smaakt smerig. Toch jammer dat ook op deze manier het bakkersvak een slecht imago krijgt...
Mr-Zwoensdag 11 april 2007 @ 12:49
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 01:00 schreef Ole het volgende:
Daar zit volgens mij een spul door om de slagroom 'luchtig'te houden.
geen een 'ambachtelijke' bakker heeft spul om de slagroom luchtig te houden... slagroom gaat altijd recht vanuit de fles/doos/tank in het slagroom apparaat.. Dat is dus een fabeltje.. (er zullen misschien wel enkele uitzonderingen zijn )
justmattiewoensdag 11 april 2007 @ 13:05
quote:
Op woensdag 11 april 2007 12:47 schreef Mr-Z het volgende:
Prima Blanca van Debic.... goedkoper en veel witter dan gewone slagroom.. heel verleidelijk voor bakkers om in te kopen dus.. maar deze slagroom loopt na een paar uur al terug en smaakt smerig. Toch jammer dat ook op deze manier het bakkersvak een slecht imago krijgt...
die hebben wij ook 2weken gehad, nooit weer debic
Mr-Zwoensdag 11 april 2007 @ 17:38
quote:
Op woensdag 11 april 2007 13:05 schreef justmattie het volgende:

[..]

die hebben wij ook 2weken gehad, nooit weer debic
leuk om nog een bakker tegen te komen hier
justmattiewoensdag 11 april 2007 @ 17:40
quote:
Op woensdag 11 april 2007 17:38 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

leuk om nog een bakker tegen te komen hier
waar werk jij zo ongeveer dan ?
Mr-Zdonderdag 12 april 2007 @ 12:31
quote:
Op woensdag 11 april 2007 17:40 schreef justmattie het volgende:

[..]

waar werk jij zo ongeveer dan ?
Nu in een dorpje in de buurt van Tilburg.. Maar misschien komt daar verandering in
Matty___donderdag 12 april 2007 @ 12:35
omdat er geen suiker inzit?
justmattiedonderdag 12 april 2007 @ 17:30
quote:
Op donderdag 12 april 2007 12:31 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Nu in een dorpje in de buurt van Tilburg.. Maar misschien komt daar verandering in
Aha oke dan