Spacehamster | donderdag 22 februari 2007 @ 00:59 |
Ik vind slagroom uit een spuitbus heerlijk en zelfgeklopte is al helemaal niet te versmaden. Maar die vette zooi op gebakjes van de bakker/supermarkt/warenhuis vind ik niet te vreten! Het is vet en muf en best ranzig. Nou is smaak natuurlijk persoonlijk. Maar wat stoppen ze in die gebakjesslagroom waardoor het zo anders smaakt dan verse slagroom? | |
Ole | donderdag 22 februari 2007 @ 01:00 |
Daar zit volgens mij een spul door om de slagroom 'luchtig'te houden. | |
Ole | donderdag 22 februari 2007 @ 01:00 |
ff zoeken | |
MissHobje | donderdag 22 februari 2007 @ 01:06 |
Ligt eraan welke supermarkt keten denk ik.. ik heb nog een super markt waar ze wel gewoon "normale"slagroom gebruiken.. Maar het gebak is niet lekker. De banketbakker heeft wel heerlijk gebak en slagroom ook ![]() | |
Ole | donderdag 22 februari 2007 @ 01:07 |
Hobje ![]() | |
Djarum | donderdag 22 februari 2007 @ 01:12 |
enige nadeel van de slagroom uit een spuit is dat ie snel inzakt en tot waterige drap vervormt.. maar verder is idd de slagroom van de bakker niet te vreten. | |
Zij-en-Hij | donderdag 22 februari 2007 @ 09:26 |
Daar zal wel iets inzitten dat het houdbaar en stevig maakt. En smaakstoffen (vanille?) en suiker niet te vergeten. Hangt er vanaf welke bakker, maar van de banketbakker vind ik het juist heerlijk! ![]() | |
Natalie | donderdag 22 februari 2007 @ 09:29 |
Herkenbaar. Die slagroom die op de taarten van bijv. de Hema ofzo zit, die vind ik ook niet te vreten. Dan maak ik het nog liever zelf thuis. Dan is 't iig naar m''n eigen smaak. | |
vats | donderdag 22 februari 2007 @ 10:46 |
Van de bakker echt zalig! Thuis gemaakt goed te doen, uit een spuitbus echt niet te eten, lijkt genees op slagroom! | |
Spuuglokje | donderdag 22 februari 2007 @ 10:55 |
Ik word altijd misselijk van bakkersslagroom. Boterig. ![]() ![]() | |
jellyrose | donderdag 22 februari 2007 @ 11:02 |
quote:Oh nee, mijn slagroom mag juist echt lekker stijf geklopt zijn ![]() Er is trouwens wel verschil tussen bakkersroom (dat echte harde boterige spul) en slagroom die ze op gebak gebruiken. Bakkersroom is heerlijk, maar die houdbaarachtige slagroom op gebak vind ik ook niet zo lekker. | |
thefunny | donderdag 22 februari 2007 @ 12:10 |
Laat staan die slagroomstreepjes op de tompoezen...iewl! Je proeft gewoon de chemie ![]() | |
Weird- | donderdag 22 februari 2007 @ 12:31 |
Als je de slagroom van een bakker smerig vind, dan haal je je gebak gewoon bij een slechte bakker! | |
mjan | donderdag 22 februari 2007 @ 13:31 |
Ik dacht altijd dat ik de enige was die daar over zeurde ![]() | |
_Arual_ | donderdag 22 februari 2007 @ 17:45 |
Ik hoop altijd maar dat ik bij dat gebak ook een kopje koffie krijg, dan doe ik die slagroom daar doorheen. Want ik vind het echt niet te eten. | |
Martijn_77 | donderdag 22 februari 2007 @ 19:11 |
Ik vind de slagroom van de bakker ook vaak ranzig. daarnaast vind ik de slagroom voor bijvoorbeeld op mijn ijsje wel erg lekker. | |
vats | vrijdag 23 februari 2007 @ 06:35 |
quote:zoek is een goede banketbakker zou ik zeggen... | |
Spacehamster | vrijdag 23 februari 2007 @ 13:43 |
quote:Dat dacht ik nou juist! Ik ben er regelmatig om voor gek verklaard. Maar het is gewoon echt niet te vreten, basta, en ik ben blij eindelijk es te horen dat ik hierin niet alleen op de wereld ben. Bij de weg.. De slagroom in soesjes is meestal weer wel lekker. Kennelijk is er dus ook verschil in slagroom die binnen gebak zit en die buiten gebak zit of is het de oxidatie die het spul zo goor maakt? | |
EricT | vrijdag 23 februari 2007 @ 13:48 |
1) minder suiker 2) ligt er doorgaans al wat langer | |
mark_dabomb | zaterdag 24 februari 2007 @ 17:12 |
het kan zijn dat ze patti creme gebruiken in sommige producten (want dat loopt niet terug). Bij echte bakkers maken ze heerlijke slagroom en daar mengen ze dan een 'goedje' door die er voor zorgt dat het langer stijf blijft, volgens mij geur en smaakloos. | |
Isegrim | zaterdag 24 februari 2007 @ 17:14 |
Bedoel je dan die dikke, boterachtige slagroom die vaak op b.v. oranjekoek zit? | |
mark_dabomb | zaterdag 24 februari 2007 @ 17:20 |
nope, ECHTE slag-room, dus in slagroomtaarten, als toefje, noem maar op, mensen kwamen vaak met een maatbeker aan om dat het zo lekker was... | |
Spacehamster | zondag 25 februari 2007 @ 21:41 |
Ik vind de slagroom bij alle bakkers gewoon goor... Behalve dus die in soesjes. Slagroomgebak in de vuilnisbak! ![]() | |
Hijacking | zondag 25 februari 2007 @ 22:43 |
quote:die vind ik gewoon lekker je weet wel die dingen uit de diepvries volgens mij ![]() | |
BertV | vrijdag 30 maart 2007 @ 08:26 |
Creme-gebak bah! Een mix van opgeklopte boter met suiker en dan met de sigaretterook van de bakker erin getrokken. | |
Isabeau | vrijdag 30 maart 2007 @ 13:02 |
Een schopje van een maand is helemaal niet raar, dit topic is niet verprutst en foto's van motoren mogen elders. Tot zover de modererende mededelingen ![]() En slagroom bij de bakker is inderdaad vaker smerig dan lekker. Soms krijg je iets voorgeschoteld van een echt goede bakker en dat is dan direct een aangename verrassing wat de slagroom betreft. | |
JanJanJan | vrijdag 30 maart 2007 @ 13:10 |
quote:Gatver, slagroom uit een spuitbus ![]() | |
Ou-Tannu | vrijdag 30 maart 2007 @ 13:35 |
quote:IDD! dat is ranzig tot de 900ste | |
lucky_birdie | vrijdag 30 maart 2007 @ 14:32 |
Die toefjes slagroom op taart, of oh horror slagroomtaart ![]() gatvur! Het smaakt echt VIEESS! zelf geklopte slagroom ![]() ![]() | |
Mr-Z | dinsdag 10 april 2007 @ 21:31 |
In principe is de zelfgeklopte room uit de supermarkt en de slagroom van de bakker hetzelfde. Het verschil is dat de slagroom van de bakker al een ochtendje in de vitrine staat, mee naar huis wordt genomen en nog een tijdje thuis in de koelkast staat. Dus deze is lang onderweg en daardoor gaat de slagroom boterig smaken. Vandaar dat veel mensen de slagroom van de bakker niet lekker vinden... | |
justmattie | dinsdag 10 april 2007 @ 21:38 |
quote:dan kom je bij de prutsbakker ja ![]() Bij ons op het werk (banketbakkerij) komt er veel meer in zoals nog gele room (ook wel banketbakkersroom in de volksmond) zit er echte roomboter in, en is de verhouding misschien wel heel anders. Dus niet alle bakkers zijn zo ![]() | |
justmattie | dinsdag 10 april 2007 @ 21:42 |
En sommige bakkers hebben goedkopere slagroom, dat begint naar plastic te smaken als het een dag staat ![]() | |
Mr-Z | woensdag 11 april 2007 @ 12:47 |
Prima Blanca van Debic.... goedkoper en veel witter dan gewone slagroom.. heel verleidelijk voor bakkers om in te kopen dus.. maar deze slagroom loopt na een paar uur al terug en smaakt smerig. Toch jammer dat ook op deze manier het bakkersvak een slecht imago krijgt... | |
Mr-Z | woensdag 11 april 2007 @ 12:49 |
quote:geen een 'ambachtelijke' bakker heeft spul om de slagroom luchtig te houden... slagroom gaat altijd recht vanuit de fles/doos/tank in het slagroom apparaat.. Dat is dus een fabeltje.. (er zullen misschien wel enkele uitzonderingen zijn ![]() | |
justmattie | woensdag 11 april 2007 @ 13:05 |
quote:die hebben wij ook 2weken gehad, nooit weer debic ![]() ![]() | |
Mr-Z | woensdag 11 april 2007 @ 17:38 |
quote:leuk om nog een bakker tegen te komen hier ![]() | |
justmattie | woensdag 11 april 2007 @ 17:40 |
quote:waar werk jij zo ongeveer dan ![]() | |
Mr-Z | donderdag 12 april 2007 @ 12:31 |
quote:Nu in een dorpje in de buurt van Tilburg.. Maar misschien komt daar verandering in ![]() | |
Matty___ | donderdag 12 april 2007 @ 12:35 |
omdat er geen suiker inzit? | |
justmattie | donderdag 12 april 2007 @ 17:30 |
quote:Aha oke dan ![]() |