abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 februari 2007 @ 13:52:04 #126
19840 Libris
Live from Singapore
pi_46557365
En verdomme, ik was hem net af, glipt ie uit mijn handen en meteen een scherf eruit. Zucht. Soms word ik zo moe van mezelf... gelukkig was ie maar 4 euro, maar toch....
pi_46566117
Ik denk dat ik moet wachten totdat ik een 'echte' oven heb, Mijn combimagnetron met heteluchtoven gaat nl. maar tot 180 graden
pi_46566497
Duncan Kitchengrips zijn gegarandeerd tot 260oC
Ervaringstip: 260oC is net iets te heet.


[ Bericht 27% gewijzigd door #ANONIEM op 22-02-2007 18:27:16 ]
pi_46571078
Dikke keukendoeken, paar keer dubbelvouwen, en je kunt wel meer dan 260 graden beetpakken zonder dat er iets begint te smeulen.
En hup, een boze brief naar de fabrikant van die handschoenen schrijven!
pi_46571992
Dit ga ik ook eens proberen
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_46604891
Wat ik me even afvraag (ik wil dit morgen gaan proberen): gebruiken jullie gewoon van die gist uit een zakje of verse gist van de bakker? En waarom zitten die zemelen (of zoiets dergelijks) erop? Op een " normaal" brood zit dat toch niet altijd?

Ik ga morgen iig mijn eerste poging wagen om zo'n brood te bakken, ik heb iig de eerder genoemde BK pan dus hoop dat het allemaal gaat lukken
  vrijdag 23 februari 2007 @ 21:10:04 #132
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_46606120
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 17:55 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Hmmm dat van mij is een stuk vochtiger geloof ik.. Ik had het overigens eerst met 345 ml gedaan, het bleek met 345 g water te moeten (en dat was wel een stukje meer ).

Spannend he!


1 ml water weegt per definitie 1 g (bij 4 graden overigens)...
pi_46609034
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 20:32 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Wat ik me even afvraag (ik wil dit morgen gaan proberen): gebruiken jullie gewoon van die gist uit een zakje of verse gist van de bakker? En waarom zitten die zemelen (of zoiets dergelijks) erop? Op een " normaal" brood zit dat toch niet altijd?

...
Droge gist, uit een zakje dus.
En ik denk dat die zemelen ook helpen om het vastplakken van het deeg aan je pan tegen te gaan. Daarnaast is het gewoon decoratief.
  zaterdag 24 februari 2007 @ 05:00:59 #134
19840 Libris
Live from Singapore
pi_46616844
Ik ben gisteren toch nog even naar de Ikea geweest en heb de Senior pan gehaald en mijn brood staat nu te bakken
  zaterdag 24 februari 2007 @ 11:25:32 #135
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_46618869
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 21:10 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

[afbeelding]

1 ml water weegt per definitie 1 g (bij 4 graden overigens)...
Anders lees je even verder .
Ofwel mijn maatbeker ofwel mijn weegschaal wijkt af, maar 345 g. gaat in mijn maatbeker tot het streepje van 370. En volgens mij is het vooral van belang dat de verhouding bloem/water goed is, dus ik heb het water uiteindelijk op basis van mijn weegschaal in het deeg gegooid, en de maatbekerstreepjes maar gelaten voor wat ze waren.
Nulla verba sed acta
pi_46624720
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 05:00 schreef Libris het volgende:
Ik ben gisteren toch nog even naar de Ikea geweest en heb de Senior pan gehaald en mijn brood staat nu te bakken
Hoe is het geworden?
pi_46628067
Mijn oven gaat maar tot 200 graden (hetelucht). Gaat dat lukken?
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_46628410
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 17:11 schreef -Marjo- het volgende:
Mijn oven gaat maar tot 200 graden (hetelucht). Gaat dat lukken?
quote:
Drie kwartier voordat je gaat bakken verwarm je de oven voor op de hoogst mogelijke stand, bij voorkeur tussen 230 en 260 graden.
quote:
laat het deeg 30 minuten bakken. Haal dan het deksel eraf (!) en bak het brood in nog eens 15 tot 25 minuten mooi bruin.
mss moet jij het dan gewoon langer laten bakken en afbakken
pi_46667972
Zow, mijn brood zit in de oven. Ben benieuwd!
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_46671551
Tadaaa!!

When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
  zondag 25 februari 2007 @ 21:24:18 #141
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46672197
Dat is een puik brood geworden!
pi_46672325
Hij was niet helemaal gaar van binnen
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
  zondag 25 februari 2007 @ 21:29:04 #143
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46672459
Och wat jammer! Kun je 'm niet even terugdoen?
pi_46672533
Ja, hij is nu weer in de oven. Hopelijk lukt ie alsnog...
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
  zondag 25 februari 2007 @ 21:31:59 #145
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46672625
Ik zal voor je duimen. Hij ziet er prachtig uit nl.
pi_46687775
Nou die van mij is gelukt (geen foto helaas). Mijn vriend was er helemaal weg van en is dus voor herhaling vatbaar ... Nu heb ik misschien een rare vraag (dit was mijn eerste broodbakervaring): hoe maar ik bruinbrood? Is daar in supermarkt meel voor of zo?
  maandag 26 februari 2007 @ 10:51:11 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46688014
quote:
Op maandag 26 februari 2007 10:41 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nou die van mij is gelukt (geen foto helaas). Mijn vriend was er helemaal weg van en is dus voor herhaling vatbaar ... Nu heb ik misschien een rare vraag (dit was mijn eerste broodbakervaring): hoe maar ik bruinbrood? Is daar in supermarkt meel voor of zo?
Zemelen toevoegen of volkorenmeel gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46695388
quote:
Op zondag 25 februari 2007 21:30 schreef -Marjo- het volgende:
Ja, hij is nu weer in de oven. Hopelijk lukt ie alsnog...
En?
Je temperatuur was toch te laag dus
pi_46697016
quote:
Op maandag 26 februari 2007 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zemelen toevoegen of volkorenmeel gebruiken
Dank je wel! dat ga ik aankomend weekend proberen
pi_46697550
quote:
Op maandag 26 februari 2007 14:50 schreef Bluezz het volgende:

[..]

En?
Je temperatuur was toch te laag dus
De oven was tussendoor uitgevallen, een storing. Geen idee hoe lang hij uitgestaan heeft. Had 'm wel iets langer laten bakken daarna maar dus toch te kort.
Ik heb 'm later nog een kwartier gebakken incl. voorverwarmen en toen was ie wel goed.
Volgende keer iets langer dus
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')