mijn geheugen zit raar in elkaarquote:Op maandag 12 februari 2007 18:23 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
oh ja, dat kan wel kloppen, die heb ik hier weleens neergeplempt. is trouwens lang geleden dat ik dat gemaakt heb, dus goeie tip voor vanavond.
quote:Op maandag 12 februari 2007 18:25 schreef MissHobje het volgende:
Zeg Muck en Byte_Me mag ik jullie even doorverwijzen naar voor de andere zaken [CUL SC #39] Ober, refill! dank![]()
och dan zet er nog wel iets opquote:Op maandag 12 februari 2007 22:28 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik denk dat je een zwaar deksel nodig hebt om het vocht in de pan te houden. Ik betwijfel of een taartvormbodem voldoet.
Ik denk dat als je het langer had laten rijzen het brood minder vast zou zijn geworden.quote:Op woensdag 14 februari 2007 11:24 schreef Byte_Me het volgende:
eerste poging: redelijk gelukt. het brood is een beetje te vast geworden, ik denk door te veel water. het was namelijk een erg slap deegje en ook moeilijk in de pan te gooien. heb die extra rijsstap ook overgeslagen, want die zat ook niet in het filmpje.
wel een heerlijk knapperige korst!
misschien, maar de eerste rijsstap heeft al een stuk langer geduurt bij mij, zo'n 22 uur. ach, ik blijf het gewoon proberen.quote:Op woensdag 14 februari 2007 21:27 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ik denk dat als je het langer had laten rijzen het brood minder vast zou zijn geworden.
Je kunt ook het topic wat beter bekijkenquote:Op vrijdag 16 februari 2007 00:11 schreef nein het volgende:
Ik mis fotos :'[
Nee, langer rijzen kan geen kwaad (het moet alleen geen dagen langer worden)quote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:30 schreef JacMar het volgende:
Gisteren keurig een deegje gemaakt en laten rijzen en eigenlijk moet ik het nu gaan kneden, maar ik heb geen tarwezemelen of polenta in huis![]()
Zou een uurtje of 2 langer rijzen kwaad kunnen?
Ik denk dat het wel lukt om vandaag nog boodschappen te doenquote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:35 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Nee, langer rijzen kan geen kwaad (het moet alleen geen dagen langer worden)
Ik weet het niet..Misschien een keer proberen?quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:07 schreef Byte_Me het volgende:
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?![]()
Maismeel bevat geen gluten, dus als je het probeert dan geen 100% maismeel gebruiken maar zeg 40/60 mais/bloem. Doordat er geen gluten in maismeel zitten kan het deeg slecht lucht vasthouden, je krijgt geen luchtkamers of bellen in je deeg.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:07 schreef Byte_Me het volgende:
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?![]()
ja ik weet dat je maisbrood met 50/50 mais/tarwemeel maakt (wist niet dat dat met gluten te maken had), maar in de meeste recepten die ik zie zit boter, melk en/of ei. en om dat nou 18 uur te laten staan bij kamertemperatuur...quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maismeel bevat geen gluten, dus als je het probeert dan geen 100% maismeel gebruiken maar zeg 40/60 mais/bloem. Doordat er geen gluten in maismeel zitten kan het deeg slecht lucht vasthouden, je krijgt geen luchtkamers of bellen in je deeg.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |