abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 12 februari 2007 @ 18:24:36 #76
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46245590
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:23 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

oh ja, dat kan wel kloppen, die heb ik hier weleens neergeplempt. is trouwens lang geleden dat ik dat gemaakt heb, dus goeie tip voor vanavond.
mijn geheugen zit raar in elkaar
maar ik heb je er als bronvermelding bij staan, vandaar dat je post me ineens opviel
dus nee, ik ben geen enge stalker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 12 februari 2007 @ 18:25:06 #77
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_46245608
Zeg Muck en Byte_Me mag ik jullie even doorverwijzen naar voor de andere zaken [CUL SC #39] Ober, refill! dank
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 12 februari 2007 @ 18:26:20 #78
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_46245648
sorry
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_46245741
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:25 schreef MissHobje het volgende:
Zeg Muck en Byte_Me mag ik jullie even doorverwijzen naar voor de andere zaken [CUL SC #39] Ober, refill! dank
pi_46250270
Mijn tweede brood gaat zo de oven in. Iets langer, iets heter. Op naar een nóg perfecter brood.
pi_46250714
zo, mn eerste deeje staat te rijzen. het gaat wel een paar uurtjes langer worden waarschijnlijk, maar het lijkt mij niet zoveel uitmaken of het nou 18 of 20 uur rijst. met de pan moet ik morgen een beetje improviseren, een gietijzeren pan, met een bakplaat uit een taartvorm als deksel.
pi_46250763
Ik denk dat je een zwaar deksel nodig hebt om het vocht in de pan te houden. Ik betwijfel of een taartvormbodem voldoet.
pi_46250927
quote:
Op maandag 12 februari 2007 22:28 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik denk dat je een zwaar deksel nodig hebt om het vocht in de pan te houden. Ik betwijfel of een taartvormbodem voldoet.
och dan zet er nog wel iets op
  dinsdag 13 februari 2007 @ 15:29:11 #84
156009 sakeh
http://www.all-about.tv/
pi_46260051
Mijne is redelijk gelukt, beetje zoutloos alleen, vorm en kleur is wel perfect


nu gelijk maar een 2de maken
pi_46290750
eerste poging: redelijk gelukt. het brood is een beetje te vast geworden, ik denk door te veel water. het was namelijk een erg slap deegje en ook moeilijk in de pan te gooien. heb die extra rijsstap ook overgeslagen, want die zat ook niet in het filmpje.

wel een heerlijk knapperige korst!
  † In Memoriam † woensdag 14 februari 2007 @ 21:16:47 #86
34726 Fratz
Max
pi_46309709
even een tvptje! ik vind dit erg interessant! moet het zeker ook eens proberen!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_46310195
De eerste bak deegkledder staat te rijzen.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2007 21:26:22 ]
  woensdag 14 februari 2007 @ 21:27:33 #88
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46310281
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 11:24 schreef Byte_Me het volgende:
eerste poging: redelijk gelukt. het brood is een beetje te vast geworden, ik denk door te veel water. het was namelijk een erg slap deegje en ook moeilijk in de pan te gooien. heb die extra rijsstap ook overgeslagen, want die zat ook niet in het filmpje.

wel een heerlijk knapperige korst!
Ik denk dat als je het langer had laten rijzen het brood minder vast zou zijn geworden.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_46351083
Ik heb het gedaan hoor, alles in een schaal gemikt en nu staat het te soezen op het aanrecht.
Morgen rond etenstijd gaat het in de oven. Ik ben benieuwd
Saartje
pi_46352075
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 21:27 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ik denk dat als je het langer had laten rijzen het brood minder vast zou zijn geworden.
misschien, maar de eerste rijsstap heeft al een stuk langer geduurt bij mij, zo'n 22 uur. ach, ik blijf het gewoon proberen.
pi_46353028
Ik mis fotos :'[
(:
  vrijdag 16 februari 2007 @ 20:26:28 #92
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46379214
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 00:11 schreef nein het volgende:
Ik mis fotos :'[
Je kunt ook het topic wat beter bekijken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_46381713
Note to self: volgende keer versere gist gebruiken en wat minder water
Verder was de korst echt heerlijk! Nu de binnenkant nog goed krijgen
Saartje
  dinsdag 20 februari 2007 @ 10:30:31 #94
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46483279
Gisteren keurig een deegje gemaakt en laten rijzen en eigenlijk moet ik het nu gaan kneden, maar ik heb geen tarwezemelen of polenta in huis
Zou een uurtje of 2 langer rijzen kwaad kunnen?
  dinsdag 20 februari 2007 @ 10:35:10 #95
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46483367
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 10:30 schreef JacMar het volgende:
Gisteren keurig een deegje gemaakt en laten rijzen en eigenlijk moet ik het nu gaan kneden, maar ik heb geen tarwezemelen of polenta in huis
Zou een uurtje of 2 langer rijzen kwaad kunnen?
Nee, langer rijzen kan geen kwaad (het moet alleen geen dagen langer worden)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 20 februari 2007 @ 10:55:39 #96
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46483775
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 10:35 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Nee, langer rijzen kan geen kwaad (het moet alleen geen dagen langer worden)
Ik denk dat het wel lukt om vandaag nog boodschappen te doen
pi_46484045
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?
  dinsdag 20 februari 2007 @ 11:16:34 #98
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46484295
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:07 schreef Byte_Me het volgende:
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?
Ik weet het niet..Misschien een keer proberen?
Ik heb trouwens nog wel griesmeel, dus probeer ik het daarmee in plaats van zemelen
  dinsdag 20 februari 2007 @ 11:37:17 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46484848
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:07 schreef Byte_Me het volgende:
zou je op deze manier ook maisbrood kunnen maken?
Maismeel bevat geen gluten, dus als je het probeert dan geen 100% maismeel gebruiken maar zeg 40/60 mais/bloem. Doordat er geen gluten in maismeel zitten kan het deeg slecht lucht vasthouden, je krijgt geen luchtkamers of bellen in je deeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46485318
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maismeel bevat geen gluten, dus als je het probeert dan geen 100% maismeel gebruiken maar zeg 40/60 mais/bloem. Doordat er geen gluten in maismeel zitten kan het deeg slecht lucht vasthouden, je krijgt geen luchtkamers of bellen in je deeg.
ja ik weet dat je maisbrood met 50/50 mais/tarwemeel maakt (wist niet dat dat met gluten te maken had), maar in de meeste recepten die ik zie zit boter, melk en/of ei. en om dat nou 18 uur te laten staan bij kamertemperatuur...

ik zal eens proberen om alleen een doel van de bloem in het recept te vervangen door maismeel, we zien wel wat er gebeurt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')