FOK!forum / Culinesse à gogo / Koekjesrecepten!
kastanovazaterdag 10 februari 2007 @ 12:48
Afgelopen week bij de koffieautomaat riep ik naar een mannelijke collega waarom ik in godsnaam geen koekjes bij de koffie had en dat hij daar maar eens voor moest zorgen.

En verrek, gisteren trok hij daadwerkelijk een stapel in folie gewikkelde chocoladekoekjes uit zijn tas .

Nah, nu wil ik me dus ook niet laten kennen en is het de bedoeling dat ook ik met koekjes op het werk verschijn .

Oftewel, wat zijn lekkere koekjesrecepten? Wat is zelfs met mijn niet aanwezige banketervaring nog wél te realiseren? En blijft die zooi ook goed tot maandag als ik ze vandaag maak?

Komt u maar! .
tlepelzaterdag 10 februari 2007 @ 12:55
Een recept heb ik er niet van .Je kan ook een space-cake bakken
Heb je gelijk een gezellige dag
welkominspacezaterdag 10 februari 2007 @ 12:56
:
180 g boter of margarine, 60 g suiker, 70 g rietsuiker, 1 zakje vanillesuiker, snufje zout, 1 ei, 150 g bloem, 60 g maizena, 1 zakje backin, 200 g pure chocolade, in stukjes.
De boter met de kristal-, de riet- en de vanillesuiker en het zout schuimig kloppen, het ei erdoor roeren. Bloem, maizena en Backin door elkaar mengen, zeven en met de stukjes chocolade door het botermengsel roeren. Het deeg afgedekt een uur in de koelkast laten rusten.
Steeds van een volle theelepel deeg een balletje vormen, de balletjes 5 cm uit elkaar. Ongeveer 15 minuten in de oven (175 graden).
Erosjuhhhzaterdag 10 februari 2007 @ 12:57
zelf mergpijpjes maken?
welkominspacezaterdag 10 februari 2007 @ 12:58
lees dit ook eens: http://www.broodjeaap.nl/cookie.html
Roltrapfeezaterdag 10 februari 2007 @ 13:52
Weet je wel zeker dat die collega ze zelf gebakken had? Misschien kwamen ze gewoon uit een pak en heeft ie ze in folie gedaan zodat het net leek of ie ze zelf gemaakt had. Dat kun jij ook best doen trouwens, de chocolatechipcookies zijn bij AH in de bonus
kastanovazaterdag 10 februari 2007 @ 14:00
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 13:52 schreef Roltrapfee het volgende:
Weet je wel zeker dat die collega ze zelf gebakken had? Misschien kwamen ze gewoon uit een pak en heeft ie ze in folie gedaan zodat het net leek of ie ze zelf gemaakt had. Dat kun jij ook best doen trouwens, de chocolatechipcookies zijn bij AH in de bonus
Ze waren niet helemaal gelukt en dus nogal zacht, dus nee, hij heeft ze echt zelf gebakken .
Martijn_77zaterdag 10 februari 2007 @ 15:20
Ik ben wel heel benieuwd wat je gaat maken

Ga dit topic zeker volgen
kastanovazaterdag 10 februari 2007 @ 15:22
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 15:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik ben wel heel benieuwd wat je gaat maken

Ga dit topic zeker volgen
Waarschijnlijk gaat het arretjescake worden .
Martijn_77zaterdag 10 februari 2007 @ 15:24
Post hier wel foto's van het maken dan enzo
Aventurazaterdag 10 februari 2007 @ 15:27
Maak kattentongen, heel makkelijk, duurt maar een kwartier in totaal om te maken en toch niet zo standaard. Toevallig heb ik die net gemaakt tijdens zo'n bedrijven-kookworkshop
quote:



Kattentongen

100gr bloemsuiker
100gr boter
150gr bloem
2 eieren
1 zakje vanillesuiker


Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Meng de bloemsuiker met de boter die op kamertemperatuur is
- Doe er de eieren bij en roer goed
- voeg dan de bloem toe
- Doe het deeg in een spuitzak met een platte neus
- Spuit op een bakfolie en bak af gedurende 7 à 8 minuten

Tips
1. Gebruik bloemsuiker in plaats van gewone suiker
2. Gebruik het hele ei
3. Voldoende bloem
4. Heet bakken op bakpapier
Maneki.Nekozaterdag 10 februari 2007 @ 15:29
Doe je een verslag met foto`s posten?
welkominspacezaterdag 10 februari 2007 @ 15:30
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 15:27 schreef Aventura het volgende:
Maak kattentongen, heel makkelijk, duurt maar een kwartier in totaal om te maken en toch niet zo standaard. Toevallig heb ik die net gemaakt tijdens zo'n bedrijven-kookworkshop
[..]
pics?
Aventurazaterdag 10 februari 2007 @ 15:32
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 15:30 schreef welkominspace het volgende:

[..]

pics?
welkominspacezaterdag 10 februari 2007 @ 15:34
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 15:32 schreef Aventura het volgende:

[..]

[afbeelding]
kastanovazaterdag 10 februari 2007 @ 15:51
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 15:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Post hier wel foto's van het maken dan enzo
Ingrediënten:

2 á 4 eieren
400 gram suiker
100 gram cacao
10 gram oploskoffie
500 gram plantenvet
400 gram droge biscuits

En dat dan keer 2, anders wordt het rellen onder de collega's die niks krijgen .

Dit dus:


Hoe verder?

Smelt het boter in de pan en laat het enigszins bekoelen.

Oftewel:


wordt:


Kruimel vervolgens de koekjes:

Dit:


wordt:


En nu ff pauze, want ik kwam er zojuist achter dat ik nog maar 2 eieren in huis had .
welkominspacezaterdag 10 februari 2007 @ 15:54
Serendipszaterdag 10 februari 2007 @ 16:01
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 15:51 schreef kastanova het volgende:
Smelt het boter in de pan en laat het enigszins bekoelen.

[afbeelding]
Goede keuze die arretjescake, kan niet verbranden of niet niet gaar worden!
Pssttt ... Volgende keer roomboter gebruiken i.p.v. Croma, dat is veeeeel lekkerder!
Maneki.Nekozaterdag 10 februari 2007 @ 17:13
Croma Dat is toch veel te zout man gek
kastanovazaterdag 10 februari 2007 @ 17:40
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 17:13 schreef Maneki.Neko het volgende:
Croma Dat is toch veel te zout man gek
Boeien, dat heft de 400 gram suiker wel weer op .
Leintjeuhzaterdag 10 februari 2007 @ 17:43
Het lijkt me inderdaad geen verstandig idee om arretjescake met croma te maken. Maarja, TS komt daar vanzelf achter
Marietje_34zaterdag 10 februari 2007 @ 17:45
Koekjesbakkende mannen tevens tvp!
sunshinezaterdag 10 februari 2007 @ 17:47
Je bent al bezig, maar misschien iets voor een volgende keer?

Pindakaaskoekjes

125 gr zachte boter + extra om mee in te vetten
150gr pindakaas
225 gr kristalsuiker
1 ei , losgeklopt
150 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
75 gr ongezouten gepelde pinda 's

Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 190 graden.

Bereidingswijze:
Vet de bakplaat in. Roer in een kom de boter en de pindakaas door elkaar. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer goed. Voeg het ei beetje bij beetje toe tot alles goed is gemengd. Zeef de bloem , het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel. Voeg de pinda 's toe en kneed alles tot een zacht deeg. Vorm van het deeg 20 balletjes en leg deze op de bakplaat , op enige afstand van elkaar (ze kunnen uitzetten tijdens het bakken). Druk de balletjes iets aan. Bak ze in 15 minuten in de oven goudbruin.
kastanovazaterdag 10 februari 2007 @ 18:00
Anyway, waar waren we?

De cacao!

Als het vet gesmolten is en de koekjes verkruimeld, gooi dan de cacao erbij in; uiteraard niet in 1 keer, maar geleidelijk, niet in de laatste plaats omdat het anders achter je lenzen gaat zitten ( . ) en roer het vervolgens door de boter totdat je een gezellig papje krijgt .



Daarna voeg je ook direct even de eieren en de suiker toe en krijg een je leuk, klonterig geheel:

En, als laatste ingredient, pleur je de gekruimelde biscuits in de pan .



Als man zijnde roer je vervolgens het geheel even flink door.
Als vrouw zijnde is dít het moment om je man uit de kamer te halen om het geheel door te roeren.



Waar gooien we de zooi dan in?
Naja, wees creatief . Een schaal zodat je het in taartvorm kunt snijden, een bakblik om guitige plakjes te krijgen, whatever... Als je het maar ergens ingooit waar je het ook weer uitkrijgt en bedek de bodem er van met wat zilverfolie of dat reuzehandige vetvrije bakpapier wat ik niet in huis had .



Et voila, je hebt maandag een stel blije collega's die zich afvragen of je niet stiekem geboren bent als vrouw .

Erosjuhhhzaterdag 10 februari 2007 @ 18:52
croma
Maneki.Nekozaterdag 10 februari 2007 @ 22:44
Ik zou eerst voor proeven voor je enthousiast uit gaat delen
XcUZ_Mezaterdag 10 februari 2007 @ 22:48
Cake van Croma .

Maar smakelijk hoor
Serendipszaterdag 10 februari 2007 @ 22:53
Het gebruiken van botervervangers daar waar je roomboter hoort te gebruiken, is best wel heel erg een doodzonde in culiland. Zeker twee van die hele pakjes Croma lijken me nogal afbreuk doen aan de smaak van iets ongecompliceerds als arretjescake. Ik ben benieuwd!
_Floddertje_zondag 11 februari 2007 @ 10:42
Ik heb totaal geen verstand van koekjes bakken maar zelfs ik dacht bij het zien van die eerste foto: CROMA?!?
MUUSzondag 11 februari 2007 @ 12:28
Mheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !! Briljant!

Oh kasta, ga meer koken en bakken en dan hier posten? Alsjeblieft? . Alsjealsjealsjealsjebliiiiiieft? .
kastanovazondag 11 februari 2007 @ 12:35
quote:
Op zondag 11 februari 2007 12:28 schreef MUUS het volgende:
Mheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !! Briljant!

Oh kasta, ga meer koken en bakken en dan hier posten? Alsjeblieft? . Alsjealsjealsjealsjebliiiiiieft? .
Het is nog lekker ook MUUS .

Ik heb zelf nog niks gehad (whehehe, ik was de kok, niet het proefkonijn) maar een aantal gasten hebben reeds een stuk naar binnen geduwd en die wilden de gehele cake hebben .
welkominspacezondag 11 februari 2007 @ 12:37
quote:
Op zondag 11 februari 2007 12:35 schreef kastanova het volgende:

[..]

Het is nog lekker ook MUUS .

Ik heb zelf nog niks gehad (whehehe, ik was de kok, niet het proefkonijn) maar een aantal gasten hebben reeds een stuk naar binnen geduwd en die wilden de gehele cake hebben .
ja om weg te tyfen
kastanovazondag 11 februari 2007 @ 12:45
quote:
Op zondag 11 februari 2007 12:37 schreef welkominspace het volgende:

[..]

ja om weg te tyfen
Nah fuck it, ik ga hem zelf ook wel ff proeven dan:



En aangezien ik zelf niet echt objectief ben, zal ik kijken of ik vanavond nog een fokstertje bereid kan vinden om ook een stuk te proeven .
welkominspacezondag 11 februari 2007 @ 12:55
het ziet er wel normaal(bijna) uit
welkominspacezondag 11 februari 2007 @ 12:55
en je rookt caballero
duur maar lekker
XcUZ_Mezondag 11 februari 2007 @ 13:03
Doe mij die koffie maar .
#ANONIEMzondag 11 februari 2007 @ 22:18
Bij deze de beloofde confirmatiepost, ZE ZIJN LEKKER! Ik ga nu aan mijn 2e beginnen, thx kasta


(gelukkig had ik de reeks nog niet gelezen ivm de toevoeging CROMA, maar ik moet bekennen dat je er niets van terugproeft en ze heerlijk smaken!)

[ Bericht 43% gewijzigd door #ANONIEM op 11-02-2007 22:37:51 ]
Muckzondag 11 februari 2007 @ 22:56
croma
MissHobjezondag 11 februari 2007 @ 23:04
Hee Kastanova je foto's zien er goed uit
Maar was het echt niet ietsjes zoutig?
Bedoel ik zou dan toch liever roomboter pakken voor nog meer smaakgenot zeg maar
Maar leuk dat je wat lekkers ging maken
Enne vertel eens.. viel het je mee of tegen om het recept te maken ??
En wat ga je de volgende keer maken
Flashwinzondag 11 februari 2007 @ 23:08
croma
#ANONIEMzondag 11 februari 2007 @ 23:09
quote:
Op zondag 11 februari 2007 23:04 schreef MissHobje het volgende:
Hee Kastanova je foto's zien er goed uit
Maar was het echt niet ietsjes zoutig?
Bedoel ik zou dan toch liever roomboter pakken voor nog meer smaakgenot zeg maar
Maar leuk dat je wat lekkers ging maken
Enne vertel eens.. viel het je mee of tegen om het recept te maken ??
En wat ga je de volgende keer maken
Nope

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 11-02-2007 23:09:58 ]
#ANONIEMzondag 11 februari 2007 @ 23:12
Oe, ik maak datzelfde spul met melk ipv boter, works like a charm. Wist niet eens dat het met boter kon . Als je het dan in de vriezer mikt heeft het iets ijstaartachtigs. En je kan er banaan doorheen gooien .

Kut, nou heb ik trek.
#ANONIEMmaandag 12 februari 2007 @ 09:41
En, ik leef nog! volgende keer wil ik best weer proefhappen
kastanovamaandag 12 februari 2007 @ 19:17
En op het werk was het ook een groot succes .

De schaal was binnen no-time leeg, heb 3 recept aanvragen gekregen en naar aanleiding van de zooi heb ik direct maar even een koekbakkersrooster opgesteld met dus iedere dag iemand die zelf voor 50 man koek of cake gaat bakken.
En dat rooster is nu dus zelfs al tot 19 maart gevuld .

Zelfs de afdeling HR doet mee, en de vrouwen van andere afdelingen wilden gearmd begeleid worden naar de cakeschaal waarna ook zij op het rooster gezet konden worden .

Rond 14:00 moest ik zelfs al geinteresseerde cakeprofiteurs afwimpelen omdat ik anderen al een plakje had toegezegd .
Martijn_77maandag 12 februari 2007 @ 19:18
En hoe zijn ze gevallen bij je collega's?
kastanovamaandag 12 februari 2007 @ 19:27
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:18 schreef Martijn_77 het volgende:
En hoe zijn ze gevallen bij je collega's?
Nah, vanaf 10:00 werd er al van gegeten en heb niemand over zijn/haar nek zien gaan, dus ik denk goed

Zit er nog wel serieus over te denken om het bovenstaande fotoverslagje ergens op een voor iedereen zichtbare plek te posten en er dan quasi-onschuldig een foto van mij met m'n broek op m'n enkels en m'n lul in de hand voor de pan tussen te gooien... Dat zou nog leuk kunnen worden dan .
welkominspacemaandag 12 februari 2007 @ 19:32
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:27 schreef kastanova het volgende:

[..]

Nah, vanaf 10:00 werd er al van gegeten en heb niemand over zijn/haar nek zien gaan, dus ik denk goed

Zit er nog wel serieus over te denken om het bovenstaande fotoverslagje ergens op een voor iedereen zichtbare plek te posten en er dan quasi-onschuldig een foto van mij met m'n broek op m'n enkels en m'n lul in de hand voor de pan tussen te gooien... Dat zou nog leuk kunnen worden dan .
ZOMG
Relaxxxdinsdag 13 februari 2007 @ 09:13
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:27 schreef kastanova het volgende:

[..]

Nah, vanaf 10:00 werd er al van gegeten en heb niemand over zijn/haar nek zien gaan, dus ik denk goed

Zit er nog wel serieus over te denken om het bovenstaande fotoverslagje ergens op een voor iedereen zichtbare plek te posten en er dan quasi-onschuldig een foto van mij met m'n broek op m'n enkels en m'n lul in de hand voor de pan tussen te gooien... Dat zou nog leuk kunnen worden dan .
Doennn! En dan vooral foto's van de reacties hier posten
XcUZ_Medinsdag 13 februari 2007 @ 09:32
Cromanova

Maarre, goed hoor . Wij moeten hier ook maar eens zo'n koekjesrooster instellen .
Qweadinsdag 13 februari 2007 @ 11:39
oeh,goed topic!

*ook maar koekjes/cake gaat maken donderdag
kastanovadinsdag 13 februari 2007 @ 18:42
Oh by the way, op onderstaande wijze heb ik het gepresenteerd .



En dít was de opvolger van het koekjesrooster, de Diverse Dinsdag Dresscode...



Alleen een beetje jammer dat de baas ingreep (voorbeeldfunctie enzo . ) toen ik het tijgerpak voor een andere collega ook uit de auto haalde...
Serendipsdinsdag 13 februari 2007 @ 18:54
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 18:42 schreef kastanova het volgende:
Oh by the way, op onderstaande wijze heb ik het gepresenteerd .

[afbeelding]
Het ziet er goed uit. Dat moet ik je nageven ...
Captain_Fabulouszaterdag 26 mei 2007 @ 09:06
Iemand een goed recept voor havermoutkoekjes?