abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 8 februari 2007 @ 11:40:21 #1
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_46100079
Voor een recept dat ik dit weekend ga klaarmaken, heb ik zalm nodig. Het is de eerste keer dat ik zalm eet (ik eet nooit vis en wil dat toch eens leren ), dus ik heb geen flauw idee wat ik nodig heb en waar ik het kan kopen. Ik heb gerookte zalmsnippers nodig. Zit dat in een blikje, in een pakje, in een doosje...? En moet ik ze dan zelf nog roken (en hoe doe ik dat dan?) of is dat al gebeurd?
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen .
Niet meer actief op Fok!
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 8 februari 2007 @ 11:42:06 #2
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_46100136
Zalmsnippers zijn snippers gerookte zalm. Je hoeft er dus niets meer aan te doen en kunt ze zo gebruiken. Ik denk wel dat je ervoor naar een viswinkel moet, je vindt ze nauwelijks in de supermarkt. Wel weer op de markt. En ze zijn

Eet smakelijk! Oja, wat voor recept heb je?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 8 februari 2007 @ 11:50:29 #3
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_46100420
http://www.honig.nl/subpage.aspx?l1=1679&l2=1663&recipeID=1302

dit recept .

Dan zal ik eens even een viswinkel opzoeken ja . Eerst maar even bij AH kijken, want daar moet ik toch heen.
Niet meer actief op Fok!
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 8 februari 2007 @ 11:55:16 #4
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_46100631
Dat klinkt heerlijk! Ik denk trouwens dat je ook gewone gerookte zalm kunt gebruiken, als je geen snippers kunt vinden Moet je die alleen even aan stukjes snijden.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 8 februari 2007 @ 11:56:35 #5
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_46100689
Viswinkel in de A-straat.
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 8 februari 2007 @ 11:57:05 #6
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_46100706
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 11:56 schreef Lienekien het volgende:
Viswinkel in de A-straat.
Dank je, Lienekien! .
Niet meer actief op Fok!
pi_46100741
Oh dat kun je gewoon bij de AH kopen; kwaliteit is goed genoeg voor dit soort recepten.
  donderdag 8 februari 2007 @ 11:59:20 #8
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_46100777
http://www.albert.nl/main/products/informatie.jsp?catacode=AH&itemno=54976

Albert Heijn heeft het inderdaad ook, zie ik net .
Niet meer actief op Fok!
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 8 februari 2007 @ 14:11:01 #9
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_46105256
Je hebt me geïnspireerd Wij eten dit vanavond ook Alleen met gewone gerookte zalm, zalmsnippers waren er niet bij de Deka en er is hier geen viswinkel in de buurt. En nee, ook geen Appie. En het sneeuwt
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_46130261
ziet er idd toch best "goed te doen" uit.
Ik kan me voorstellen dat de Wrap nogal droog is.
Als je beetje creme fraish met bieslook en cirtoen rasp vermengt en daarme de wrap bestrijkt, heb je al een frisser geheel.

En tip 2 ! koop niet van die goedkope zalm, want dan is het de laatste keer geweest dat je zalm hebt gegeten.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 9 februari 2007 @ 08:59:28 #11
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_46130454
Nee, het was niet droog, het smaakte heerlijk!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_46131367
Leuk recept, gaan we hier ook een keer maken. Wij eten ook vaak zalm uit de oven; ik gebruik dan diepvrieszalm van de Lidl, daarover een knorr-pakje (aanlengen met koffiemelk i.p.v. slagroom) uit de duitse supermarkt....jammie
  vrijdag 9 februari 2007 @ 11:04:52 #13
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_46133116
, wat leuk dat 'iedereen' het nu gaat maken. Ik ga het dit weekend maken dus . Straks even boodschappen doen. Het ziet er inderdaad vrij droog uit als ik de recepten zo bekijk, maar pesto is nat, dus waarschijnlijk valt het wel mee .
Niet meer actief op Fok!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 9 februari 2007 @ 11:06:25 #14
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_46133163
Het is niet droog, ik heb het spinaziemengsel zelfs nog even in een vergiet gedumpt; er komt vocht uit, ook al omdat er water aan blijft hangen van het wassen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 10 februari 2007 @ 10:53:20 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46166376
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 11:50 schreef Viking84 het volgende:
http://www.honig.nl/subpage.aspx?l1=1679&l2=1663&recipeID=1302

dit recept .

Dan zal ik eens even een viswinkel opzoeken ja . Eerst maar even bij AH kijken, want daar moet ik toch heen.
Even recept het recept
quote:
Italiaanse Wrap met spinazie en zalm
Italiaans hoofdgerecht met Wraps/pizza's

Bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen 6 personen


Ingrediënten
1 pak Honig Wraps
1 teentjes verse knoflook
1 middelgrote ui (gesnipperd)
3 eetlepels olie
250 g bladspinazie (vers)
50 g pijnboompitten
100 g pesto
100 g gerookte zalmsnippers

Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan bak de knoflook en de gesnipperde ui kort aan, doe hier de spinazie bij en verhit dit geheel kort door(niet te lang).
Leg de aangebakken spinazie op een snijplank en snij het grof met een mes.
Rooster de pijnboompitten kort in de koekenpan tot ze bruin zijn.
Doe de spinazie in een kom en meng er de pesto, zalm snippers en de pijnboompitten door.
Vul de wraps met het spinaziemengsel, rol deze strak op en snijd ze in 3 stukjes.

Kooktip
Serveer de wrap als borrelhapje of als origineel voorgerecht. Geef er dan een lepel tomatensaus bij.

Wijntip
Een frisse witte Italiaanse wijn, zoals de Soave.
Klint trouwens echt niet droog de groenten enzo voegen er genoeg vocht aan toe
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_46171945
Je kunt beter geen kant-en-klare zalmsnippers kopen; die zijn meestal gemaakt uit snijresten (de mindere stukken en nogal uitgedroogd). Ik denk dat het beter is om een stuk te kopen dat er goed uitziet en dat zelf te snijden.
"In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is." - Yogi Berra
  zaterdag 10 februari 2007 @ 17:03:38 #17
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_46175972
Moet de zalm er eigenlijk rauw in? In het recept staat niets over bakken, maar ik vind het een beetje vreemd om rauwe vis erin te gooien (ik leg toch een verband met rauw vlees ). Hoort dat zo of niet?
Niet meer actief op Fok!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 10 februari 2007 @ 17:07:12 #18
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_46176071
Het is gerookt, dus je kunt het er zo doorheen doen
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_46176168
quote:
Op donderdag 8 februari 2007 11:50 schreef Viking84 het volgende:
http://www.honig.nl/subpage.aspx?l1=1679&l2=1663&recipeID=1302

dit recept .

Dan zal ik eens even een viswinkel opzoeken ja . Eerst maar even bij AH kijken, want daar moet ik toch heen.
zou het toch in de viswinkel gaan halen, de zalm in de supermarkt is vaak van mindere kwaliteit. De zalm in de viswinkel is superlekker
Are you nuts??
  zaterdag 10 februari 2007 @ 18:06:16 #20
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_46177901
nou ik heb het gehad en het spijt me heel erg (vooral voor mezelf), maar ik vond het niet zo geslaagd. Ik moet me er kennelijk maar bij neerleggen dat ik echt geen vis lust . Ik vond het niet zo smerig als ik verwacht had (er zat geen overheersende 'zeelucht' in die ik proefde bij mosselen, oesters en veel andere vissoorten), maar na 1 wrap dacht ik wel: nee ik ga die andere 2 niet meer opeten .

Weer een ervaring rijker en een illusie armer .
Niet meer actief op Fok!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 10 februari 2007 @ 19:34:33 #21
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_46180654
Jammer dat het tegenviel Tja, ik ben een visliefhebber dus mij smaakte het goed.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_46181556
Begin dan eens met een wat minder naar vis smakende vissoort zoals kabeljauw ofzo...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')