FOK!forum / Culinesse à gogo / Mijn eet tip voor vanavond! Wie doet mee?
Apekoekdinsdag 6 februari 2007 @ 15:45
Weet je nog niet wat je vanavond moet gaan maken? Dan heb ik hier een heel simpel maar heeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrllllijk gerecht!

Dit is voor de liefhebbers van italiaans eten, dit gaan jullie echt zalig vinden:

Wat nodig?

- Pasta, liefst tagliatella (200 +/- gram)
- Klein potje rode pesto
- 2 a 3 Tomaten
- Blikje tonijn (snippers)zonder toevoegingen (of evt. snippers gerookte zalm)
- Strooi kaas
- Evt. beetje basilicum

Hoe te maken?

- Kook de pasta totdat deze klaar is om te serveren

- Giet het water af en gooi de pasta in een groote pan
- Doe hierbij de tomaten in fijne stukjes samen met de gehele inhoud van de pesto en het blikje tonijn
- Even opwarmen en door elkaar roeren

- Na het verwarmen is het klaar op op te scheppen, voeg er dan nog een beetje (basilicum en) strooi kaas bij/op

- En eet smmmmmmmmaaaaaaaaakelijk!!!

Vertel jullie ervaringen hier vanavond na deze maaltijd
ikke_ookdinsdag 6 februari 2007 @ 15:47
Ik hou m in mn achterhoofd! Ik weet nog niet wat ik vandaag zal gaan koken namelijk
Jesse-dinsdag 6 februari 2007 @ 15:50
zit wat weinig groente in
Kopstootdinsdag 6 februari 2007 @ 15:50
klinkt lekker!
Apekoekdinsdag 6 februari 2007 @ 15:52
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 15:50 schreef Jesse- het volgende:
zit wat weinig groente in
klopt, maar wat je ook kunt doen is 4 tomaten of trostomaten kopen, groote dikke vette tomaten, je kan zelf natuurlijk met hoeveel heden experimenteren.

om aan mijn hoeveelheid groente te komen had ik dus gewoon erg veel tomaten gebruikt.
golferdinsdag 6 februari 2007 @ 15:55
Kon je niet kwijt in Wat eten en/of drinken we vandaag? Deel 40
Jesse-dinsdag 6 februari 2007 @ 15:56
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 15:52 schreef Apekoek het volgende:

[..]

klopt, maar wat je ook kunt doen is 4 tomaten of trostomaten kopen, groote dikke vette tomaten, je kan zelf natuurlijk met hoeveel heden experimenteren.

om aan mijn hoeveelheid groente te komen had ik dus gewoon erg veel tomaten gebruikt.
Er kan vast nog wel een paprikatje door heen toch?

Klinkt verder lekker
Apekoekdinsdag 6 februari 2007 @ 16:01
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 15:56 schreef Jesse- het volgende:

[..]

Er kan vast nog wel een paprikatje door heen toch?

Klinkt verder lekker
kan zeker, nog niet geprobeerd. doe je mee?
jpg97dinsdag 6 februari 2007 @ 16:01
Ja lekker

Ik weet ook een recept!!

*Topic opent*
bacomandinsdag 6 februari 2007 @ 16:01
klinkt goed
Apekoekdinsdag 6 februari 2007 @ 16:01
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 15:55 schreef golfer het volgende:
Kon je niet kwijt in Wat eten en/of drinken we vandaag? Deel 40
dit is niet zo maar een eettip, dit combineerd makkelijkheid en zeer culinaire genot in 1. en ben wel eens benieuwd hoeveel mensen dit ook lekker vinden.
ixisdinsdag 6 februari 2007 @ 16:02
Benodigdheden
- kriel aardappeltjes (100 gr per persoon)
- magere spek reepjes (20 gr per persoon)
- chorizo om in dikkere plakken te snijden

Bak het spek op een laag vuur knapperig, voeg hier de krieljes aan toe en bak deze mooi aan alle kanten bruin. snij de chorizo in plakjes van +/- 5 mm dik indien gewenst halveer ze nog eens. Voeg dit toe aan de krieltjes als ze bijna klaar zijn. Naar smaak peper, zout, basilicum en peterselie ( fijn gesneden) toevoegen.

Dit alles opdienen met een frisse salade of andere groene groente.
Jesse-dinsdag 6 februari 2007 @ 16:08
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:01 schreef Apekoek het volgende:

[..]

kan zeker, nog niet geprobeerd. doe je mee?
Ja!
Jesse-dinsdag 6 februari 2007 @ 19:47
Erg lekker!
ik schep zo mijn tweede portie op
Apekoekdinsdag 6 februari 2007 @ 20:53
goed om te horen
_Boo_dinsdag 6 februari 2007 @ 21:30
Dat eet ik als geen zin heb om te koken, alleen gooi er ik nog rucola en zwarte olijven doorheen.
Maisnondinsdag 6 februari 2007 @ 21:32
Rucola erbij
W1ZZdinsdag 6 februari 2007 @ 22:10
Het spijt me maar dit lijkt me weinig smakelijk... Een heel potje pesto? Vis en kaas? Vis en pesto? En als je de pasta gaar kookt en vervolgens nog de hele saus gaat bouwen dan is de pasta echt tot snot gekookt tegen de tijd dat je gaat eten...
_Boo_dinsdag 6 februari 2007 @ 22:58
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 22:10 schreef W1ZZ het volgende:
Het spijt me maar dit lijkt me weinig smakelijk... Een heel potje pesto? Vis en kaas? Vis en pesto? En als je de pasta gaar kookt en vervolgens nog de hele saus gaat bouwen dan is de pasta echt tot snot gekookt tegen de tijd dat je gaat eten...
Saus bouwen? Dat is helemaal niet nodig.
W1ZZdinsdag 6 februari 2007 @ 23:06
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 22:58 schreef _Boo_ het volgende:

[..]

Saus bouwen? Dat is helemaal niet nodig.
hoezo is dat helemaal niet nodig? Je doet de pasta terug in de pan, dondert de andere ingrediënten erbij en verwarmt dat. Klinkt mij als twee dingen in de oren, namelijk ten eerste saus bouwen en ten tweede het veel te ver door laten garen van de pasta.
Apekoekdinsdag 6 februari 2007 @ 23:32
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 23:06 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

hoezo is dat helemaal niet nodig? Je doet de pasta terug in de pan, dondert de andere ingrediënten erbij en verwarmt dat. Klinkt mij als twee dingen in de oren, namelijk ten eerste saus bouwen en ten tweede het veel te ver door laten garen van de pasta.
je warmt het geheel gewoon even op, de pasta blijft prima, weet niet waar je het over hebt.

pasta wordt pas snot als je het in water te lang laat door koken, niet als je het verder een beetje opwarmt. het geheel wordt namelijk ook niet zo sauzig, want er is simpel weg geen saus of echt vloeibare substantie bij betrokken,
Apekoekdinsdag 6 februari 2007 @ 23:35
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 21:30 schreef _Boo_ het volgende:
Dat eet ik als geen zin heb om te koken, alleen gooi er ik nog rucola en zwarte olijven doorheen.
ook lekker idee, die rucola en olijven gooi je erbij of inplaats van?

nouja voor mij is het overigens wel gewoon koken hoor
weet niet hoe uitgebreid je normaal kookt?
W1ZZdinsdag 6 februari 2007 @ 23:42
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 23:32 schreef Apekoek het volgende:

[..]

je warmt het geheel gewoon even op, de pasta blijft prima, weet niet waar je het over hebt.

pasta wordt pas snot als je het in water te lang laat door koken, niet als je het verder een beetje opwarmt. het geheel wordt namelijk ook niet zo sauzig, want er is simpel weg geen saus of echt vloeibare substantie bij betrokken,
Dan hebben wij blijkbaar een andere definitie van goede pasta. Ik heb 'm graag al dente, jij wellicht all'olandese?
jpg97woensdag 7 februari 2007 @ 09:36
Zie je wel dat mijn gerecht veel beter is?
klaaroverwoensdag 7 februari 2007 @ 10:16
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:01 schreef Apekoek het volgende:
[..]
dit is niet zo maar een eettip, dit combineerd makkelijkheid en zeer culinaire genot in 1.
Maar dat is fantastisch Mike!
Alle lekkere gerechten waren moeilijk, en alle gemakkelijke gerechten waren vies! Totdat jij kwam met je revoutionaire uitvinding! Hoe is het mogelijk?
Bestel nu die geweldige set "Tuna Disasta Pasta" en ontvang een gratis potje zout voor extra niersteenontwikkeling!
Apekoekwoensdag 7 februari 2007 @ 10:51
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 23:42 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Dan hebben wij blijkbaar een andere definitie van goede pasta. Ik heb 'm graag al dente, jij wellicht all'olandese?
uh nee, gewoon uit italiaans recepten boekje, probeer het eens en oordeel daarna.
Apekoekwoensdag 7 februari 2007 @ 10:52
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 09:36 schreef jpg97 het volgende:
Zie je wel dat mijn gerecht veel beter is?
welk gerecht? ik ben dol op indonesisch eten
jpg97woensdag 7 februari 2007 @ 13:54
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 10:52 schreef Apekoek het volgende:

[..]

welk gerecht? ik ben dol op indonesisch eten
Apekoekwoensdag 7 februari 2007 @ 15:52
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 13:54 schreef jpg97 het volgende:

[..]

tieten
Muckwoensdag 7 februari 2007 @ 16:43
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 15:55 schreef golfer het volgende:
Kon je niet kwijt in Wat eten en/of drinken we vandaag? Deel 40
dat is precies wat ik dacht...
of in een pasta-topic? of waar dan ook?
Jarnowoensdag 7 februari 2007 @ 16:45
Waar zijn je groenten? Tomaat is alleen water, ik zou het een beetje aanvullen met champies, paprikaatje, evt. wat ui. En vis door m'n pasta ben ik niet gek op, liever vlees. En als je toch 'een saus gaat bouwen' mag een scheut rode wijn (in laten koken) niet ontbreken.

Ik ken zo wel 1000 'recepten'.
Apekoekwoensdag 7 februari 2007 @ 16:56
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 16:45 schreef Jarno het volgende:
Waar zijn je groenten? Tomaat is alleen water, ik zou het een beetje aanvullen met champies, paprikaatje, evt. wat ui. En vis door m'n pasta ben ik niet gek op, liever vlees. En als je toch 'een saus gaat bouwen' mag een scheut rode wijn (in laten koken) niet ontbreken.

Ik ken zo wel 1000 'recepten'.
dat is het hem juist, het moet niet als een volledige saus dienen, maar als smaak maker.

en zoals jij het vermeld is het niet meer een makkelijk ,snel en goedkoop gerecht, dat was wel mijn bedoeling hiervan.
Apekoekwoensdag 7 februari 2007 @ 16:57
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 16:43 schreef Muck het volgende:

[..]

dat is precies wat ik dacht...
of in een pasta-topic? of waar dan ook?
zit het je dwars?
Muckwoensdag 7 februari 2007 @ 16:58
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 16:57 schreef Apekoek het volgende:

[..]

zit het je dwars?
anders zou ik het niet zeggen
het wordt er hier niet echt overzichtelijker van als iedereen elk "recept" in een apart topic gaat zetten.
Apekoekwoensdag 7 februari 2007 @ 17:58
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 16:58 schreef Muck het volgende:

[..]

anders zou ik het niet zeggen
het wordt er hier niet echt overzichtelijker van als iedereen elk "recept" in een apart topic gaat zetten.
alsof je echt last hebt van dit topic

nouja het was gewoon spontaan bedoeld, het hoeft niet, maar was goed bedoeld.
Muckwoensdag 7 februari 2007 @ 18:15
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 17:58 schreef Apekoek het volgende:

[..]

alsof je echt last hebt van dit topic

nouja het was gewoon spontaan bedoeld, het hoeft niet, maar was goed bedoeld.
ik zeg niet dat ik er LAST van heb, ik zeg alleen dat er heel veel topics zijn waarin je dit kwijt kunt.
als iedereen elke dag neer zou zetten wat ie gaat eten in een apart topic, zou het binnen notime een rommeltje zijn hier.
DAT is wat ik zeg.

mijn opmerking was dus ook goed bedoeld.
Martijn_77woensdag 7 februari 2007 @ 22:07
Aangezien er weinig inhoudelijke reacties in dit topic zijn heb ik de OP in [Centraal] Italiaans eten Fan Topic! geplakt dan kan deze dicht