quote:Sorry, this GeoCities site is currently unavailable.
The GeoCities web site you were trying to view has temporarily exceeded its data transfer limit. Please try again later.
Deze keer niet idd.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 20:40 schreef Bluezz het volgende:
Foto's doen het
Lekker he
Jij gebruikt zeker niet het groen van de paksoi ?
Je leeft nog!quote:Op dinsdag 6 maart 2007 21:38 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Deze keer niet idd.
Foto's doen het bij mij weer niet, zal me van de week eens verdiepen in tinypic ofzo![]()
Maar het was iig erg lekker![]()
Dat dan weer welquote:Op donderdag 8 maart 2007 18:48 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Je leeft nog!![]()
Ziet er goed uit, ga ik ook eens proberen!![]()
Lekker recept joh! althans, lijkt me een lekker recept, als ik zo naar de kruiden kijk die je ervoor nodig hebt.quote:Op dinsdag 6 februari 2007 11:34 schreef Curiosity het volgende:
Hindoestaanse kip van Farida
wat is sayoer? recepten postenquote:Op maandag 12 maart 2007 22:33 schreef JMarsden het volgende:
[..]
Lekker recept joh! althans, lijkt me een lekker recept, als ik zo naar de kruiden kijk die je ervoor nodig hebt.
Paksoi, daar maken wij al sinds jaar en dag sayoer van. Ik vind het niet speciaal smaken ofzo, ik eet het eigenlijk alleen omdat het gezond is en ik het nodig heb (net als bijvoorbeeld spinazie, ook niet speciaal ofzo). Maar ik ga dat recept eens uitproberen..
Welke maak jij dan altijd? Eigen receptje posten jahquote:Op maandag 12 maart 2007 23:29 schreef JMarsden het volgende:
Eigenlijk gewoon Indonesische groentensoep, met voornamelijk 1 hoofdingrediënt. Hou zelf het meest van sayur lodeh, verschillende groenten met klappermelk..
Voorbeeldjes:
http://kokkieblanda.nl/Content/pid=167.html
http://kokkieblanda.nl/Content/pid=995.html
http://kokkieblanda.nl/Content/pid=1222.html
http://kokkieblanda.nl/Content/pid=1223.html
http://kokkieblanda.nl/Content/pid=523.html
http://kokkieblanda.nl/Content/pid=989.html
Dit recept heeft toen ook een wedstrijd gewonnen op de site kip.quote:Op maandag 12 maart 2007 22:33 schreef JMarsden het volgende:
[..]
Lekker recept joh! althans, lijkt me een lekker recept, als ik zo naar de kruiden kijk die je ervoor nodig hebt.
Paksoi, daar maken wij al sinds jaar en dag sayoer van. Ik vind het niet speciaal smaken ofzo, ik eet het eigenlijk alleen omdat het gezond is en ik het nodig heb (net als bijvoorbeeld spinazie, ook niet speciaal ofzo). Maar ik ga dat recept eens uitproberen..
Ik maak zelf altijd sayur lodeh, maar doe ik uit het hoofd.. is een recept dat in de familie blijft, dus ga ik niet met Fok! delenquote:Op maandag 12 maart 2007 23:44 schreef SeaOfLove het volgende:
Welke maak jij dan altijd? Eigen receptje posten jahEn als het ff kan pics erbij
![]()
quote:Op dinsdag 13 maart 2007 13:55 schreef JMarsden het volgende:
[..]
Ik maak zelf altijd sayur lodeh, maar doe ik uit het hoofd.. is een recept dat in de familie blijft, dus ga ik niet met Fok! delen![]()
Kontje eraf snijden, de rest is helemaal eetbaar. Het groene gedeelte altijd als laatste erbij doenquote:Op donderdag 17 januari 2008 10:16 schreef Jarno het volgende:
Hoe snij je paksoi? Welk gedeelte is eetbaar en welk gedeelte niet?.
*complete paksoi newbie*
quote:Op donderdag 17 januari 2008 10:41 schreef n0a het volgende:
Choi sam vind ik persoonlijk wat lekkerder dan pak soi. Kleinere stronkjes en meer smaak vind ik.
[ afbeelding ]
Kangkung (waterspinazie) vind ik dan weer lekkerder dan choi sam.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterspinazie (met plaatjes)
De groene stukken kort stomen, zodat ze al dente blijvenquote:Op donderdag 17 januari 2008 15:50 schreef Innocence het volgende:
Wat zonde, iedereen kookt of stooft 'm hier. Bijna rauw vind ik 'm veel lekkerder. De witte stukken even wokken, saus en pas op het eind nog de groene stukken erbij.
Gewoon rauwis paksai ook heel lekker, als saladequote:Op donderdag 17 januari 2008 15:50 schreef Innocence het volgende:
Wat zonde, iedereen kookt of stooft 'm hier. Bijna rauw vind ik 'm veel lekkerder. De witte stukken even wokken, saus en pas op het eind nog de groene stukken erbij.
Bij de toko kun je bamboescheuten kopen, in blik, bij gewone supermarkten zul je het niet zo snel vinden.quote:Op maandag 28 januari 2008 01:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Aangezien vriendin lief mn standaard wokgroenten (Broccoli, wortel, peultjes (of sugersnaps), venkel, soms taugé (markt), ui) een beetje zat wordt
Wil ik Paksoi daar aan toevoegen, maar ook bamboe. Weet iemand waar ik dat (bamboe) kan krijgen? Heb het nooit bij de toko zien liggen (ook nog niet actief naar gezocht).
Wat dacht je overigens van: okra, kouseband, zoete aardappel, paprika, selderij, bloemkool, (groene) asperges en de groentevarianten zoals eerder in deit topic genoemdquote:Op maandag 28 januari 2008 01:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Aangezien vriendin lief mn standaard wokgroenten (Broccoli, wortel, peultjes (of sugersnaps), venkel, soms taugé (markt), ui) een beetje zat wordt
Wil ik Paksoi daar aan toevoegen, maar ook bamboe. Weet iemand waar ik dat (bamboe) kan krijgen? Heb het nooit bij de toko zien liggen (ook nog niet actief naar gezocht).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |