abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 6 februari 2007 @ 22:11:37 #26
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46056904
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 22:08 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Onbekend maakt onbemind?

Moet ook eerlijk zeggen dat als ik zelf groenten kook ook niet echt varieer. Vaak is het of sperziebonen, peultjes of snijbonen. Vaker doe ik wokgroenten of salade.

Ga btw jouw receptje maken vrijdag alleen vervang ik de ham door spekjes, aangezien ik niet echt een fan van gebakken ham ben.
Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_46068435
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 22:11 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus.
Kee, tnx voor de tip . Ga het btw vanavond al klaar maken heb vanaaf ook iemand te eten nl.
Resultaat post ik zondag of maandag wanneer ik weer achter de comp ga zitten na een weer veels te volle week (maar gelukkig wel met allemaal leuke dingen volgepland )
  woensdag 7 februari 2007 @ 16:32:01 #28
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_46077993
Paksoi is puur het lekkerst. Superkort roerbakken en afblussen met mirin
( witte stukjes eerst, laatst de groene bladeren voor knapperig effect )
  donderdag 8 februari 2007 @ 00:55:49 #29
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_46092553
Ik zag het liggen in de supermarkt:

Pakchoi met touge, rijst, paprika, ui, knoflook, stukjes kip en wat zoutzure saus.

Kip apart bakken, rijst apart koken en daarna de hele boel kort roerbakken. Heerlijk.

Kwam zo in me op, ik kook altijd met wat ik voorhanden heb dus vraag me niet om de hoeveelheden van elk ingredient. Improviseren is het mooist.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_46092649
Geroerbakte paksoi roeleert

in de wok wat blokjes (superklein, brunoisette dus) gember fruiten
paksoi (wit idd eerst) erbij, scheut oestersaus erbij, glas water overheen
deksel erop voor 2 minuutjes. beetje suiker nog, en wat geroosterd
sesamzaad. klaar!!! nog geen 10 minuten werk, zelfs voor de grootste
keukenmongool.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_46105108
Chinese kool kost t zelfde (soms goedkoper) , smaakt t zelfde en je haalt er veel meer groente uit per eenheid dus voordeliger dus laat ik de paksoi tegenwoordig staan.

Mijn methode:
de paksoi vooraf enkele min blancheren in heet water
gember + uien fruiten
paksoi /chinese kool erin
vissaus + oestersaus +sojasaus erbij en omscheppen
evt peper of paprika bij
3min op laag vuur laten pruttelen en klaar.
"Religion is simply a parasite on a much older moral sense"
  donderdag 8 februari 2007 @ 14:54:40 #32
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_46106752
Hmm.. Paksoi ,met tofu en garnalen in de wok
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_46179018
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 22:11 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus.
Ben eigenwijs geweest, want warme ham vind ik ook niet echt lekker .

Dus de dille weggelaten, spekreepjes ipv ham en had nog zalmfilet van de visboer, in blokjes gesneden en die op het laatst met de blaadjes geroerbakt.

Met als resultaat een heerlijk gerecht
  zaterdag 10 februari 2007 @ 19:24:36 #34
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46180224
Met zalm is het inderdaad ook heel erg lekker!
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_46262197
Vanavond weer hetzelfde, alleen doe ik er nog geitenkaas bij, ben benieuwd
  Moderator dinsdag 13 februari 2007 @ 16:52:55 #36
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_46262994
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:24 schreef Tinkepink het volgende:
Makkelijk en lekker:

Paksoi met ham
Klinkt lekker. Hoe serveer je dit? Als onderdeel van een hoofdgerecht? Kun je een (proefondervindelijk) mooie combinatie noemen?
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  woensdag 14 februari 2007 @ 05:31:31 #37
167723 sanni
Acima de seu
pi_46286661
he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet
weet te koken, roerbakken. Doe heel makkelijk SoL:

in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes,
beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken
en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en
erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal.
  woensdag 14 februari 2007 @ 06:28:17 #38
269 vats
Live life to the max!
pi_46286723
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 05:31 schreef sanni het volgende:
he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet
weet te koken, roerbakken. Doe heel makkelijk SoL:

in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes,
beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken
en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en
erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal.
wat is er mis met roerbakken?? vind het zelf heerlijk doe niet anders! Gezond en lekker, en buiten dat zijn er miljoenen combinaties mogelijk... Dus Roerbakken is gewoon
  woensdag 14 februari 2007 @ 10:11:59 #39
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46288928
Misschien dat er veel roerbakrecepten worden gegeven omdat paksoi een echte roerbakgroente is (is rauw trouwens ook lekker, als salade)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  woensdag 14 februari 2007 @ 10:41:40 #40
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46289637
Voor Gert: gewoon met aardappelen of rijst, mooi stukje vlees erbij (varkens of kip) dat een beetje pittiger gekruid is. Misschien nog een wortelsalade erbij...
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_46289690
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 05:31 schreef sanni het volgende:
he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet
weet te koken, roerbakken. Doe heel makkelijk SoL:

in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes,
beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken
en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en
erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal.
Ik vind roerbakken eigenlijk ook gewoon erg lekker Maar jouw receptje klinkt ook erg lekker Misschien de volgende keer
  Moderator vrijdag 23 februari 2007 @ 12:39:10 #42
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_46590519
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:24 schreef Tinkepink het volgende:
Bereidingswijze
- paksoi in stukjes snijden en wassen
- stelen van de paksoi roerbakken
- plakjes ham klein snijden en meebakken
- blaadjes van de paksoi meebakken
- beetje ongeslagen, ongezoete room erbij
- op smaak brengen met peper, klein beetje mosterd, beetje citroensap en dille
Gemaakt. Was erg lekker!
Grappig: op de een of andere manier belandde paksoi bij ons altijd in oosterse gerechten. Maar deze "Franse" bereidingswijze was ook heel smakelijk. Ik had alleen blokjes ham gedaan ipv reepjes, en dat is denk ik geen verbetering van het recept. Het was net iets te "lomp".
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_46590806
roerbakken met knoflook en ketjap asin
pi_46712555
Gisteren gemaakt:

Benodigdheden

3 ons kipfilet
3 kleine paksoi
3 tomaten in kleine blokjes gesneden
2 teentjes knoflook
versgemalen peper
1 theelepel koriander
beetje ongeslagen room

olijfolie

Bereidingswijze

Kipfilet in blokjes, flink wat peper erover heen malen, scheut olijfolie en dan even goed roeren en even laten staan.

In een wok de kipfilet, tomaten, uitgeperste knoflook en het witte gedeelte van de paksoi roerbakken.
Dan een theelepel koriander er doorheen. Op het laatste moment het groen van de paksoi erbij doen, als dat klaar is wat ongeslagen room erbij doen en dan eventueel serveren met rijst.



Was trouwens voor 2 volwassenen en 1 kind

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2007 21:52:58 ]
pi_46715826
Kijk nou es
Weer een ideetje erbij
pi_46881431
quote:
Op maandag 26 februari 2007 21:51 schreef SeaOfLove het volgende:
Gisteren gemaakt:

Benodigdheden

3 ons kipfilet
3 kleine paksoi
3 tomaten in kleine blokjes gesneden
2 teentjes knoflook
versgemalen peper
1 theelepel koriander
beetje ongeslagen room

olijfolie

Bereidingswijze

Kipfilet in blokjes, flink wat peper erover heen malen, scheut olijfolie en dan even goed roeren en even laten staan.

In een wok de kipfilet, tomaten, uitgeperste knoflook en het witte gedeelte van de paksoi roerbakken.
Dan een theelepel koriander er doorheen. Op het laatste moment het groen van de paksoi erbij doen, als dat klaar is wat ongeslagen room erbij doen en dan eventueel serveren met rijst.

[afbeelding]

Was trouwens voor 2 volwassenen en 1 kind
Ziet er lekker uit en de ingredienten zijn ook wel van mijn aard.
Ik heb ook inmiddels paksoi geprobeerd en het heeft idd veel weg van chinese kool zoals iemand eerder schreef.
Best lekker!
Tot nu toe heb ik eht alleen rauw gegeten in salade> alfalfa, tomaat, sla, sesamzaadjes, warme paprika en courgette en koude cottage cheese. dat was ook lekker
  zondag 4 maart 2007 @ 01:20:29 #47
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_46895664
Oeh, dit klinkt allemaal goed zeg. Ik ben dol op paksoi. Maandag meteen maar eens iets in elkaar draaien.
pi_46937721
quote:
Op zaterdag 3 maart 2007 17:10 schreef ellos het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit en de ingredienten zijn ook wel van mijn aard.
Ik heb ook inmiddels paksoi geprobeerd en het heeft idd veel weg van chinese kool zoals iemand eerder schreef.
Best lekker!
Tot nu toe heb ik eht alleen rauw gegeten in salade> alfalfa, tomaat, sla, sesamzaadjes, warme paprika en courgette en koude cottage cheese. dat was ook lekker
Oeiiii TVPtje voor over een paar maanden als ik weer een salade-tic ga krijgen
  dinsdag 6 maart 2007 @ 07:06:09 #49
269 vats
Live life to the max!
pi_46964997
Ga regelmatig naar de Oosterse super in Delft (Xotus) daar hebben ze vaak een soort of 5 Paksoi. In groen en in het wit. Koop vaak de medium size wit of groen, gewoon heerlijk!
  dinsdag 6 maart 2007 @ 09:31:49 #50
165750 Shadowke
KV Mechelen
pi_46966324
Ik maak ook altijd een roerbak gerecht met paksoi.
Olie in de pan, wat knoflook pasta en gesneden ui fruiten.
Klein beetje oestersaus erbij, dan Mora zoetzure balletjes erbij (jaja, maar erg lekker)
Gesneden peentje erbij en een handje garnalen. En dan als laatste de gesneden paksoi..
Lekker met witte rijst
heb je mij proberen te bellen zaterdagnacht?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOL @ Pietverdriet --> Wat spreek jij vloeiend...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')