FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Bapao, In oven?!
Rickocummaandag 5 februari 2007 @ 15:09
Hallo gastjes!

Ik had wel es effe weer zin om ff van die smeerpijpige broodjes bapao op te halen, weetjewel, uit de vriezer in zo'n plastic verpakkinkje.
Je mot em in de magnetron doen, althans zo staat achterop dat ding. En zoals de meeste weten, word het dan een sponzige bedoening.

Vroegâh, toen ik nog lievvvvv was, zat ik op een school en daar douwden ze die broodjes bapao gewoon de oven ofzo in, resultaat: 10x beter dan in de oven magnetron! w00t w00t!

Maar mijn vraag aan jullie is, zou ik zo'n kreng ook in de oven kunnen pleuren? of ontploft dat hoerending dan?

[ Bericht 2% gewijzigd door Rickocum op 05-02-2007 15:58:23 ]
SlaggYmaandag 5 februari 2007 @ 15:12
Was dat dan geen stoomoven? Het lekkerste zijn ze namelijk als je je stoomt dacht ik..
kahaarinmaandag 5 februari 2007 @ 15:13
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:09 schreef RickoKun het volgende:
Hallo gastjes!

Ik had wel es effe weer zin om ff van die smeerpijpige broodjes bapao op te halen, weetjewel, uit de vriezer in zo'n plastic verpakkinkje.
Je mot em in de magnetron doen, althans zo staat achterop dat ding. En zoals de meeste weten, word het dan een sponzige bedoening.

Vroegâh, toen ik nog lievvvvv was, zat ik op een school en daar douwden ze die broodjes bapao gewoon de oven ofzo in, resultaat: 10x beter dan in de oven! w00t w00t!

Maar mijn vraag aan jullie is, zou ik zo'n kreng ook in de oven kunnen pleuren? of ontploft dat hoerending dan?
Nee, ontploft niet!
In de oven word zo'n broodje misschien wat hard, ik denk dat als je hem in aluminium folie doet en dan op zo'n 180 graden 10/15 minuten in een voorverwarmde oven doet het best goed komt.
supernaturolmaandag 5 februari 2007 @ 15:18
bapao moet je gestoomd eten..!!!
Martijn85maandag 5 februari 2007 @ 15:18
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:13 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Nee, ontploft niet!
In de oven word zo'n broodje misschien wat hard, ik denk dat als je hem in aluminium folie doet en dan op zo'n 180 graden 10/15 minuten in een voorverwarmde oven doet het best goed komt.
Dat is dus veel te lang wachten voor zo'n broodje
Rickocummaandag 5 februari 2007 @ 15:20
dus ik moet dat broodje zelf (zonder verpakking) strakjes omwikkelen met folie? (sorry, ik ben een culineaire leek )

PS: ik heb geen stoomoven daarvoor moet ik naar mijn oom in soest
kahaarinmaandag 5 februari 2007 @ 15:27
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:18 schreef Martijn85 het volgende:

[..]

Dat is dus veel te lang wachten voor zo'n broodje
Kiezen of delen, in de oven duurt nou eenmaal even en TS vroeg of het kon, ja dus!

@ TS, nou, niet te strak of met heel veel folie, gewoon omwikkelen en de uiteinden dichtknijpen niet heel strak maar het voch moet niet ontsnappen, dan eet je geen spons maar zeemleer namelijk.
Rickocummaandag 5 februari 2007 @ 15:27
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:27 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Kiezen of delen, in de oven duurt nou eenmaal even en TS vroeg of het kon, ja dus!

@ TS, nou, niet te strak of met heel veel folie, gewoon omwikkelen en de uiteinden dichtknijpen niet heel strak maar het voch moet niet ontsnappen, dan eet je geen spons maar zeemleer namelijk.
Okidoki, ik zal eensch eventjes kijken!
teh_m0nkeymaandag 5 februari 2007 @ 15:30
quote:
Vroegâh, toen ik nog lievvvvv was, zat ik op een school en daar douwden ze die broodjes bapao gewoon de oven ofzo in, resultaat: 10x beter dan in de oven! w00t w00t!
Lees die zin nog eens Ik vind het trouwens lekker om ze in de koekepan te mieteren.

kahaarinmaandag 5 februari 2007 @ 15:31
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:27 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Okidoki, ik zal eensch eventjes kijken!
Succes en eet ze!
Rickocummaandag 5 februari 2007 @ 15:31
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:31 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Succes en eet ze!
dank u dank u!
crossovermaandag 5 februari 2007 @ 15:32
Ik heb een keer een hartje (oid) gevonden in m'n mond, na een hap van die troep.
Eet ik dus nooit meer
SHOOOTOmaandag 5 februari 2007 @ 15:34
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:32 schreef crossover het volgende:
Ik heb een keer een hartje (oid) gevonden in m'n mond, na een hap van die troep.
Eet ik dus nooit meer
stond er geen boodschap op, zoals bij een fortune cookie?
crossovermaandag 5 februari 2007 @ 15:35
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:34 schreef SHOOOTO het volgende:

[..]

stond er geen boodschap op, zoals bij een fortune cookie?
Een boodschap? Zoals 'niet eten, zit iets hards in'?
Nee.
Deetchmaandag 5 februari 2007 @ 15:37
Niet vergeten het plastic eraf te halen.
kahaarinmaandag 5 februari 2007 @ 15:40
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:37 schreef Deetch het volgende:
Niet vergeten het plastic eraf te halen.
Zover was hij al!
Qweamaandag 5 februari 2007 @ 15:42
het is IMHO juist lekkerder in de magnetron. Dat soppige en kleffe broodje
kahaarinmaandag 5 februari 2007 @ 15:45
quote:
Op maandag 5 februari 2007 15:42 schreef Qwea het volgende:
het is IMHO juist lekkerder in de magnetron. Dat soppige en kleffe broodje
Vind ik ook, maar ja smaken verschillen!
Rickocummaandag 5 februari 2007 @ 15:57
ach, ik knal er ff 1 in de oven, als ie me niet smaakt knal ik de andere in de magné
Rickocummaandag 5 februari 2007 @ 16:27
Resultaat:

De buitenkant smaakte zoals verwacht, een stuk knapperiger!
Alleen was de binnenkant nog steeds koud, wat niet te kanen is natuurlijk!
Ik weet niet of et een goed idee is om de volgende erin te kijlen zonder folie dr om heen, dus ik verwarm em wel met de magnetron
Qweamaandag 5 februari 2007 @ 16:28
had je hem langer in de oven moeten laten liggen?
kahaarinmaandag 5 februari 2007 @ 16:29
quote:
Op maandag 5 februari 2007 16:27 schreef RickoKun het volgende:
Resultaat:

De buitenkant smaakte zoals verwacht, een stuk knapperiger!
Alleen was de binnenkant nog steeds koud, wat niet te kanen is natuurlijk!
Ik weet niet of et een goed idee is om de volgende erin te kijlen zonder folie dr om heen, dus ik verwarm em wel met de magnetron
Hmm, dan moet hij er dus langer in, misschien kun je proberen of hij als je hem nu kort in de magnetron doen ook een beetje steviger blijft, blijven proberen, eens gaat het lukken!
Mirjammaandag 5 februari 2007 @ 16:30
bapaos horen helemaal niet knapperig te zijn, dan moet je maar een loempia halen ofzo!

voortaan dus gewoon weer bereiden in de magnetron zoals aangegeven, aangezien ze gestoomd moeten worden
Smittendmaandag 5 februari 2007 @ 16:30
Was ie wel ontdooit ?
Een bevroren Baopao moet natuurlijk langer in de oven. (wat de smakelijkheid misschien niet ten goede komt)

[ Bericht 0% gewijzigd door Smittend op 06-02-2007 14:47:46 ]
kahaarinmaandag 5 februari 2007 @ 16:34
quote:
Op maandag 5 februari 2007 16:30 schreef MissyMirjaM het volgende:
bapaos horen helemaal niet knapperig te zijn, dan moet je maar een loempia halen ofzo!

voortaan dus gewoon weer bereiden in de magnetron zoals aangegeven, aangezien ze gestoomd moeten worden
TS geeft aan dat hij dat niet zo lekker vind, als hij zijn bapao anders wil eten dan op het pakje staat kan dat toch?
Varieer jij nooit met recepten of bereidingswijzen?
Als hij de smaak van een bapao lekker vind maar niet als hij uit de magnetron komt mag hij wat mij betreft zijn goddelijke gang gaan.

(Geen kritiek op jou persoonlijk, ben een beetje allergisch voor de frase " omdat dat zo hoort" )
Martijn85maandag 5 februari 2007 @ 16:40
Leg hem volgende keer onder het tosti-ijzer
Undergodmaandag 5 februari 2007 @ 17:44
Ik doe ze altijd in een soort uitvouw vergiet (van oma) in een pan met een laagje water, das pas stomen.
EricTmaandag 5 februari 2007 @ 17:44
wil je bapao met korstjes dan !!!!
Rickocummaandag 5 februari 2007 @ 18:26
quote:
Op maandag 5 februari 2007 17:44 schreef EricT het volgende:
wil je bapao met korstjes dan !!!!
hmmmm.....korstjes.....
Geslotenmaandag 5 februari 2007 @ 19:26
eerst ff kort in de magnetron en daarna in de frituurpan!
Is serieus erg lekker en wordt geen vetspons!
EricTmaandag 5 februari 2007 @ 23:10
quote:
Op maandag 5 februari 2007 19:26 schreef Gesloten het volgende:
eerst ff kort in de magnetron en daarna in de frituurpan!
Is serieus erg lekker en wordt geen vetspons!
OMG!!! Mijn favoriete snack wat doe je!:
om te huilen is dit gewoon
Rickocummaandag 5 februari 2007 @ 23:11
quote:
Op maandag 5 februari 2007 23:10 schreef EricT het volgende:

[..]

OMG!!!
om te huilen is dit gewoon
RESPECT VOOR HEM! Hij komt uit de kast!
EricTmaandag 5 februari 2007 @ 23:13
Uit welke kast, de vrieskast? een bapao frituren ahaha man!!
WebForcemaandag 5 februari 2007 @ 23:14
quote:
Op maandag 5 februari 2007 16:30 schreef Smittend het volgende:
Was ie wel ontdooit ?
Een bevroren Baopao moet natuurlijk langer in de over. (wat de smakelijkheid misschien niet ten goede komt)
Over . Wat zie ik veel mensen dat in dit subforum fout schrijven, 'over' zei ik als 5 jarige ofzo .
Rickocummaandag 5 februari 2007 @ 23:28
quote:
Op maandag 5 februari 2007 23:14 schreef WebForce het volgende:

[..]

Over . Wat zie ik veel mensen dat in dit subforum fout schrijven, 'over' zei ik als 5 jarige ofzo .
WebForcedinsdag 6 februari 2007 @ 09:07
quote:
Op maandag 5 februari 2007 23:28 schreef RickoKun het volgende:

[..]

[afbeelding]
Heel mooi plaatje, maar ik ben geen spellingchecker, een d of een t ergens teveel zal me een bal jeuken, maar het woord 'over' ipv 'oven' moet ik altijd om lachen . Nu ben ik er eigenlijk tever op in gegaan, sorry .
Geslotendinsdag 6 februari 2007 @ 11:52
Bestel eens een gebakken bapao bij de loempiakraam
Ik zal deze week wel een paar foto`s maken van een gefrituurde bapao!
Hakmetdinsdag 6 februari 2007 @ 12:32
DIe pita broodjes van de AH die naast de bapoa broodjes te vinden zijn doen het heel erg lekker in de oven
Die kip tandoori dan
Smittenddinsdag 6 februari 2007 @ 14:48
quote:
Op maandag 5 februari 2007 23:14 schreef WebForce het volgende:

[..]

Over . Wat zie ik veel mensen dat in dit subforum fout schrijven, 'over' zei ik als 5 jarige ofzo .
Jij maakt zeker nooit een typefoutje he.
Dr_Croutondinsdag 6 februari 2007 @ 15:32
quote:
Op maandag 5 februari 2007 23:10 schreef EricT het volgende:

[..]

OMG!!! Mijn favoriete snack wat doe je!:
om te huilen is dit gewoon
Nee, echt waar! Zelfs de lokale Vietnamees verkoopt ze zo!

Maar de supermarkt/benzinepomp-bapao wel eerst even ontdooien door het kort in de magnetron te doen en dan pas in de frituur.

[ Bericht 21% gewijzigd door Dr_Crouton op 06-02-2007 15:34:05 (verkeerd gequote..) ]
EricTdinsdag 6 februari 2007 @ 15:44
HOU OP! xD
Dr_Croutondinsdag 6 februari 2007 @ 15:47
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 15:44 schreef EricT het volgende:
HOU OP! xD
Eerst proberen!
Apekoekdinsdag 6 februari 2007 @ 15:51
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 11:52 schreef Gesloten het volgende:
Bestel eens een gebakken bapao bij de loempiakraam
Ik zal deze week wel een paar foto`s maken van een gefrituurde bapao!
klopt heb zelf ook wel eens een bapao gefrituurd, is ook een traditie, of gestoomd natuurlijk.
jpg97dinsdag 6 februari 2007 @ 16:12
Gefrituurd zijn ze ook wel lekker ja
Jarnodinsdag 6 februari 2007 @ 16:13
Hoe lang frituur je die krengen dan? En hoe heet is je vet dan?
Dr_Croutondinsdag 6 februari 2007 @ 16:16
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:13 schreef Jarno het volgende:
Hoe lang frituur je die krengen dan? En hoe heet is je vet dan?
Tot het goudbruin wordt. Heb het zelf uitgeprobeerd op 180°.
Qweadinsdag 6 februari 2007 @ 16:23
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:16 schreef Dr_Crouton het volgende:

[..]

Tot het goudbruin wordt. Heb het zelf uitgeprobeerd op 180°.
maar,dat brood neemt toch al het vet op dan krijg je toch een enorme spons met vet ?
jpg97dinsdag 6 februari 2007 @ 16:39
Valt wel mee dat vet
Jarnodinsdag 6 februari 2007 @ 16:43
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:23 schreef Qwea het volgende:

[..]

maar,dat brood neemt toch al het vet op dan krijg je toch een enorme spons met vet ?
In Schotland frituren ze zelfs pizza. Ik kan me daar ook NIKS bij voorstellen gewoon.
Geslotendinsdag 6 februari 2007 @ 17:46
Broodje eerst ff in magntron laten ontdooien. Dan in de frituurpan op 180 graden.
Je moet het frituumandje er wel op houden anders blijft ie drijven
Weird-dinsdag 6 februari 2007 @ 18:30
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:23 schreef Qwea het volgende:

[..]

maar,dat brood neemt toch al het vet op dan krijg je toch een enorme spons met vet ?
Zal een beetje hetzelfde idee zijn als een Doughnut/Donut of een oliebol
F4T4L_3RR0Rzondag 25 oktober 2009 @ 00:44
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 17:46 schreef Gesloten het volgende:
Broodje eerst ff in magntron laten ontdooien. Dan in de frituurpan op 180 graden.
Je moet het frituumandje er wel op houden anders blijft ie drijven
Waarom stopte gij een broodje bakpau in de frituur, dat hoort toch helemaal niet?
Edwinusszondag 25 oktober 2009 @ 02:46
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 00:44 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:

[..]

Waarom stopte gij een broodje bakpau in de frituur. met een bounty erbij. Dat hoort niet.
fixed.
Rickocumzondag 25 oktober 2009 @ 02:13