Stella in Maastricht(eigenlijk Beek) is ook qua uitstraling beter dan Teuge. Zitten in het oude NLS gebouw dat ze hebben overgenomen van NLS dat naar Hoofddorp is gegaan.quote:Op zondag 18 mei 2008 00:30 schreef Black-Death het volgende:
Ik ben er nog altijd serieus over aan het nadenken. het is eigenlijk mijn tweede optie, geneeskunde staat op nummero uno. ik denk dat ik dan het liefst bij de NLS wil, heb ik open dag gehad en het beviel me uitstekend, zag er goed uit.
Ben ook bij Stella geweest in Teuge, maar mijn algehele indruk was wat minder. Oude vliegtuigen ook. het gevoel was daar gewoon wat minder..
Vorig jaar zat ik met dezelfde keuze als jou, Geneeskunde of Piloot. Uiteindelijk wou ik om de kosten en onzekerheid geen vliegschool doen en 13 jaar in het leger vind ik doodzonde van je leven.quote:Op zondag 18 mei 2008 00:30 schreef Black-Death het volgende:
Ik ben er nog altijd serieus over aan het nadenken. het is eigenlijk mijn tweede optie, geneeskunde staat op nummero uno. ik denk dat ik dan het liefst bij de NLS wil, heb ik open dag gehad en het beviel me uitstekend, zag er goed uit.
Ben ook bij Stella geweest in Teuge, maar mijn algehele indruk was wat minder. Oude vliegtuigen ook. het gevoel was daar gewoon wat minder..
Mag ik vragen waarom je dan naar Teuge gaat voor een open dag van Stella?quote:Op zondag 18 mei 2008 09:20 schreef Black-Death het volgende:
Is ook ideaal voor mij, aangzien ik in Maastricht woon
Ik ken een aantal mensen die deze opleiding doet. Je begint op de Hanze met 2 jaar technische bedrijfskunde. Daarna ga je intern in Eelde. Je moet dan wel die testen succesvol hebben afgelegd. Een paar daarvan zijn in Utrecht, oa je persoonlijkheid, intelligentie, doorzettingsvermogen en belangrijk, je motivatie komen ten orde.quote:Op zaterdag 3 februari 2007 02:15 schreef Marruk het volgende:
Check deze site http://www.pilootworden.nl/index2.html
Ik ken iemand die de opleiding heeft gedaan, deze is wegens omstandigheden buiten de studie om gestopt. (KLS te Paterswolde/Eelde)
Als je het echt wilt dan hoef je je over geld geen zorgen te maken. Eerst moet je een paar testen ondergaan of je geschikt bent, kost iets van 500 euro. Ik meen dat de opleiding 2 of 3 keer per jaar begint, let echter wel op dat je geacht wordt om lid te worden van (één van de hoerigste) studentencorpsen in het noorden van Nederland.
Zowat iedereen gaat naar Amerika, tegenwoordig Arizona.quote:Je blijft de eerste tijd op de campus van de KLS in Paterswolde, uitgaan doe je in Groningen natuurlijk. Daarna gaan de meesten naar Florida, je had ook keuze uit Spanje dacht ik, alleen Florida is het meest gangbaar. Daar doe je dan relevante vliegkennis op voor een half jaar en ga je weer terug naar Paterswolde om de laatste fase af te ronden. Na 1,5 jaar ben je klaar voor co-pilootschap.
Inderdaad, flink je best willen doen is essentieel. Volgens mij is de uitval niet groot. Misschien de eerste jaren TB wel, maarja je word van te voren toch gescreend op doorzettingsvermogen/geschiktheid etc.quote:Studie is wel redelijk intens, je moet goede cijfers halen anders kicken ze je ervan af. Word je er afgeschopt dan is de kans groot dat je een groot deel of het hele bedrag terug moet betalen van de studie. Oriënteer je dus eerst goed of je het wel echt wilt.
quote:Dus even die site bekijken, melden dat je interesse hebt en dan afspraak maken voor de toelatingstests.
Zou je zeggen, maar er zijn er best wel wat die afvallen op het simpelweg niet voldoende hun best doen. Een vliegopleiding is echt niet moeilijk, geen hogere wiskunde of rocketscience. Je moet echter wel in korte tijd veel tot je nemen en dat redt je alleen met inzet...quote:Op maandag 19 mei 2008 15:27 schreef Tommeke het volgende:
Inderdaad, flink je best willen doen is essentieel. Volgens mij is de uitval niet groot. Misschien de eerste jaren TB wel, maarja je word van te voren toch gescreend op doorzettingsvermogen/geschiktheid etc.
[..]
Ga er maar aanstaan. Het is niet zo makkelijk als je denkt en je hebt wel wat meer nodig dan alleen inzet.quote:Op maandag 19 mei 2008 15:48 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Zou je zeggen, maar er zijn er best wel wat die afvallen op het simpelweg niet voldoende hun best doen. Een vliegopleiding is echt niet moeilijk, geen hogere wiskunde of rocketscience. Je moet echter wel in korte tijd veel tot je nemen en dat redt je alleen met inzet...
Been there, done thatquote:Op maandag 19 mei 2008 16:07 schreef tevebe het volgende:
[..]
Ga er maar aanstaan. Het is niet zo makkelijk als je denkt en je hebt wel wat meer nodig dan alleen inzet.
Ik ken genoeg gevallen die het niet halen en die flink wat inzet hebben. Gelukkig kom je een eind met veel geld.quote:
ILS Lelystad, lang lang geleden ('94-'97)quote:
Tuurlijk, ik wil ook niet zeggen dat het een eitje is, zeker het praktijk gedeelte kan vrij lastig zijn, en mogelijk dat je ook een soort van talent/gevoel o.i.d. moet hebben. De theorie kant echter is een ander verhaal, dat is 80% stampen, 20% snappen. Air law, is daar een extreem voorbeeld van, maar ik heb ook de startsequence van een B747 moeten leren, de schema's van een servohoogtemeter, de slipcoëfficient van bepaalde rubber banden en ga zo maar door. Er zijn echter vakken die wel degelijk inzicht vereisen, dus dt kan je zeker belemmeren de eindstreep te halen..quote:Op maandag 19 mei 2008 16:14 schreef tevebe het volgende:
[..]
Ik ken genoeg gevallen die het niet halen en die flink wat inzet hebben. Gelukkig kom je een eind met veel geld.
Heb je geen gebruik gemaakt van de database met antwoordenquote:Op maandag 19 mei 2008 16:36 schreef The_stranger het volgende:
[..]
ILS Lelystad, lang lang geleden ('94-'97)
[..]
Tuurlijk, ik wil ook niet zeggen dat het een eitje is, zeker het praktijk gedeelte kan vrij lastig zijn, en mogelijk dat je ook een soort van talent/gevoel o.i.d. moet hebben. De theorie kant echter is een ander verhaal, dat is 80% stampen, 20% snappen. Air law, is daar een extreem voorbeeld van, maar ik heb ook de startsequence van een B747 moeten leren, de schema's van een servohoogtemeter, de slipcoëfficient van bepaalde rubber banden en ga zo maar door. Er zijn echter vakken die wel degelijk inzicht vereisen, dus dt kan je zeker belemmeren de eindstreep te halen..
De mensen daar die ik ken, stuk of 10, zijn allemaal supergemotiveerd.quote:Op maandag 19 mei 2008 15:48 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Zou je zeggen, maar er zijn er best wel wat die afvallen op het simpelweg niet voldoende hun best doen. Een vliegopleiding is echt niet moeilijk, geen hogere wiskunde of rocketscience. Je moet echter wel in korte tijd veel tot je nemen en dat redt je alleen met inzet...
KLM Cityhopper, op de F50, nu 5,5 jaarquote:Op maandag 19 mei 2008 16:50 schreef Jetfly het volgende:
bedankt tevebe maar waar vliegt ie voor? of weet je dat ook niet? zo niet thestranger: waar vlieg je eigenlijk voor?
Op zich heeft je voortraject geen invloed op je carriëre. Een ieder met de juiste papieren kan in principe gezagvoerder worden, of je nu ooit F16 hebt gevlogen, of para's hebt gedropt boven Teuge.quote:Op woensdag 21 mei 2008 12:19 schreef DANILXL het volgende:
ik heb van een 23jarige jongen die inmiddels piloot is begrepen dat je vanuit de luchtmacht nooit hoofdvlieger/eerste piloot kon worden bij een vliegtuigmaatschappij
Ja achteraf heb ik mezelf dat ook wel afgevraagdquote:Op zondag 18 mei 2008 13:33 schreef tevebe het volgende:
[..]
Mag ik vragen waarom je dan naar Teuge gaat voor een open dag van Stella?
De vraag is niet sinds wanneer, maar sinds wanneer niet meer?quote:Op woensdag 21 mei 2008 15:24 schreef Jetfly het volgende:
The_Stranger sinds wanneer kan je als ILS'er bij KLM terecht? Ze nemen alleen van de KLS/NLS/KLu/MLD aan. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Ja, de komende tijd/toekomst gaat een boel veranderingen brengen.quote:Op vrijdag 23 mei 2008 10:57 schreef Black-Death het volgende:
Er staat een interessant artikel in De Volkskrant van vandaag, over een nieuwe opkomende crisis in de vliegwereld. Door de steeds meer stijgende olieprijs houden sommige LVM's hun kisten zelfs aan de grond. Vooral de Amerikaanse maatschappijen zouden hard getroffen worden, omdat die 'geen vet meer op het bot hebben' en hun reserves al dusdanig hebben verbruikt dat nieuwe bezuinigingen fataal worden. De Europese markt zou er iets beter voor staan, maar ook hard geraakt worden door de crisis.
Interessant is daarmee dat vooral low-budget-maatschappijen veel klanten verliezen, omdat zij hun prijzen wellicht moeten verdubbelen vanwege de hoge olieprijs en dat gaat ze extreem veel klanten kosten.
Nu zijn de problemen in de VS niet geheel toe te schrijven aan de olieprijs, zowel de dollarkoers, nasleep van 9/11 en de manier waarop Amerikaanse carriers opereren draagt ook bij aan de terugval in capaciteit overzees.quote:Airlines around the world braced for slower growth, tighter earnings and deeper cost cutting on Thursday as oil prices surged and the biggest carrier by revenue, Air France KLM (Paris:AIRF.PA - News), warned on profits.
ADVERTISEMENT
Oil's spike to a record $135 a barrel knocked airline shares worldwide, with top U.S. carrier American Airlines (NYSE:AMR - News) revealing its sharpest cutbacks since the hijack attacks of September 11 2001, including thousands of job cuts.
Air France KLM's chief executive, Jean-Cyril Spinetta, warned the airline would have to expect a 1.1 billion euro ($1.73 billion) rise in fuel costs, squeezing profits this year and forcing it to find 150 million euros in savings.
It now expects an operating profit "in the region of 1 billion euros," Spinetta said, which would mean a fall of 30 percent from the year which ended in March.
"The current year is set to be challenging, with the oil price and the global economy creating significant uncertainty," Spinetta said.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |