Meh, ik zit nu even wat te lezen
Toen Palestina onder de macht van Ptolemaeus I kwam in 1301 voor Christus, bracht hij Joodse huursoldaten mee terug naar Egypte. Joden die in Alexandrië woonden haalden koning Ptolemaeus II (285-247 v. Chr.) over een Griekse vertaling van de bijbel te laten maken. The Hogepriester van Jeruzalem stuurde toen 72 Ouderen naar Alexandrië; zes vertegenwoordigers van elk van de twaalf stammen van Israël, samen met een officiële kopie van het Pentateuch (de eerste vijf boeken van het oude testament). Ze hadden 72 dagen nodig om deze vijf werken te vertalen naar het Grieks. Later werden de andere boeken van het Oude Testament ook nog door anderen vertaald naar het Grieks en de totale werken werden bekend onder de naam Septuagint (De "zeventig", vernoemd naar de (Tweeën-) zeventig) vertalers.Omdat de Griekse teksten dus veel ouder zijn dan de Hebreeuwse, werd de Septuagint aangenomen als de bijbel van de vroege kerk.
Ptolemaeus gaf zijn huursoldaten (Syriërs, Grieken, Macedoniërs, Perzen en Griekse Aziaten) als compensatie stukken land tussen de Egyptische bevolking, in steden in de buurt van hoofdsteden van de provincies, waarin Egypte verdeeld was.
Deze gebieden met buitenlandse kolonisten zijn precies de gebieden waar vandaag de dag de Christelijke bevolking van Egypte woont.
De Romeinen en vroege Christenen in Egypte.
Toen de Romeinen aankwamen in Alexandrië, gaven zij een vookeursbehandeling aan de Joodse bevolking. Augustus gaf de Griekse Joden van Alexandrië zelfbestuur. Dit veroorzaakte grote onrust onder de Grieken, die de stad gesticht hadden. De Romeinen versterkten de buitenlandse nederzettingen door er nog meer buitenlanders te plaatsen. Men zegt dat de Joodse kolonie in Alexandrië in de eerste eeuw n. Chr. een bevolkingsaantal van 1 miljoen had.
Het christendom deed vrij vroeg zijn intrede in Alexandrië, vanuit Syrië en Judea. Tenslotte is het christendom een afgeleide van het Judeisme. Immigratie vanuit Syrië naar Egypte werd door de Romeinen aangemoedigd en gefinancierd.
Ik snap het nog niet heulemaal