quote:Op maandag 15 januari 2007 01:47 schreef JAM het volgende:
Nu ja; als de Ontdekking van de Hemel ooit tot je favorieten heeft behoord, dan ben ik er wel over uit. Je hebt inderdaad geen smaak. Geen greintje smaak zelfs, gewoon helemaal niet. Je bent er een die liever een verse paardenvijg dan een fatsoenlijke pasta krijgt geserveerd.
Zeg, wat is dat voor een ordinair bericht? Houd daar eens mee op.quote:
quote:
Ik bedoelde 'publiek'quote:pu·bliek2 (bn.)
1 openbaar, openlijk
2 openbaar, voor iedereen toegankelijk
De bekoring lijkt me meer een boek voor de fijnproever, en die houdt niet zo van een goed verhaal, meer van een poëtisch pareltje op zijn tijd, dat verstopt zit in een voortkabbelend verhaal waarin het vooral gaat om de sfeer en de onderstroom aan eh... betekenissen, of weet ik veel.quote:Op maandag 15 januari 2007 00:17 schreef teamlead het volgende:
Oke.. ik snap het definitief niet meer..
Ik probeer de laatste tijd weer meer toe te komen aan het lezen van goede boeken, waar ik de laatste jaren te weinig aan ben toegekomen.
Ik merk alleen steeds vaker dat ik de boeken die "men" helemaal geweldig vindt, over het algemeen echt totaal niet te lezen vind. Neem nu "De Bekoring" van Münstermann. Winnaar van de AKO literatuurprijs 2006.
"een meesterlijk boek -> HP de Tijd"
"Nooit eerder heb ik het voorspel tot de bevrijdende jaren 60 sterker verbeeld gezien -> NRC"
"Een boek dat je dwingt om door te lezen ->Vrij Nederland"
mijn god wat een bagger boek. Ik kom er met geen mogelijkheid doorheen. De gemiddelde demente bejaarde is minder chaotisch dan deze schrijver.
Tegelijkertijd is "De Schaduw van de Wind" van Zafón het beste boek dat ik in jaren gelezen heb. Zelfs "Ontdekking van de Hemel" (wat toch tot voor kort mijn absolute favoriet was) verbleekt naast dit meesterwerk.
Maar als ik mensen in mijn omgeving moet geloven, is dat juist een baggerboek
Heb ik nu zo'n beroerde smaak of spreek ik gewoon de verkeerde mensen
Het wel of niet drinken van een piemelinjetassie (ik verlaag mijzelf nu echt tot vrouwenhumorquote:Op maandag 15 januari 2007 02:54 schreef JAM het volgende:
Ha, kijk, wat fijn! Daar is het woordenboek alweer!.
quote:Op maandag 15 januari 2007 03:03 schreef JAM het volgende:
DUIVELSGEBROED IS HET, DIE MULISCH.
quote:Blivox zei:
'Ouwe jood'
Als jouw smaak beïnvloed wordt door derden, is het per definitie niet jouw smaak, en ben je een zwakzinnige kneus die meegaat met de grote massaquote:
we willen graag intellectueel en ontwikkeld en verfijnd gevonden wordenquote:Op maandag 15 januari 2007 01:04 schreef bas-beest het volgende:
waarom zou je je smaak qua boeken eigenlijk moeten/willen spiegelen aan mensen in je omgeving?
moet niet natuurlijk maar het is zo af en toe wel prettig om met iemand anders te kunnen kletsen over een boek... of om op basis van een tip van iemand anders een boek aan te schaffenquote:Op maandag 15 januari 2007 01:04 schreef bas-beest het volgende:
waarom zou je je smaak qua boeken eigenlijk moeten/willen spiegelen aan mensen in je omgeving?
Arjan Peters.quote:Op donderdag 18 januari 2007 17:35 schreef GiGra het volgende:
Weet je, veel recensenten schrijven voor meerdere kranten, sommigen onder een pseudoniem, totaal andere recensies. Dat betekent dus dat hetzelfde boek (of film/cd) door soms dezelfde persoon in de ene krant hoog gewaardeerd wordt, en in een andere juist als slecht wordt aangemerkt. Je moet je daar gewoon niets van aantrekken. Lees wat je wilt lezen, luister naar wat je leuk vindt en laat je niet beïnvloeden door zelfuitgeroepen intellectuelen
In het publiek mag hoor. In het openbaar is een tikje beter, maar grammaticaal is er niets mis met "in het publiek". het enige wat je erop tegen kunt hebben, is dat het dubbel geïnterpreteerd kan worden:quote:
Ik blijf erbij dat 'publiek' als synoniem van 'openbaar' enkel bijvoegelijk gebruikt kan worden. Althans, daar zou men zeker goed aan doen om zogezegde 'dikkerenekkerigheid' te voorkomen. Zoals in 'de publieke werken'. Men zegt niet; 'Ik heb een boete gehad omdat ik in het publiek aan het pissen was.' Dat klinkt mij gewoon heel vreemd in de oren.quote:Op donderdag 25 januari 2007 15:07 schreef Leonidas het volgende:
[..]
In het publiek mag hoor. In het openbaar is een tikje beter, maar grammaticaal is er niets mis met "in het publiek". het enige wat je erop tegen kunt hebben, is dat het dubbel geïnterpreteerd kan worden:
1) als in een werkelijk bestaand publiek
2) het abstracte, syn. voor "in het openbaar"
Om mijn stelling kracht bij te zetten kan ik zelf beroep doen op mijn scriptiepromotor (prof. in de germaanse letteren). Ik had in mn scriptie nl "in publiek" geschreven, waarop hij zei dat het "in het publiek" moet zijn (en eraan toevoegde, dat "in het openbaar beter klinkt, maar "in het publiek" ook correct is".
"en plein public" zal wel juist zijn, ik ga er geen uitspraken over doen, maar ik vind het een beetje dikkenekkerig overkomen, zo iets van "kijk kijk, ik kan ook Frans, slimme jongen ben ik toch eh"
Je zult de film wel bekeken hebben, want het boek "De ontdekking van de hemel" is gewoon een schitterend boek.quote:Op maandag 15 januari 2007 01:47 schreef JAM het volgende:
Nu ja; als de Ontdekking van de Hemel ooit tot je favorieten heeft behoord, dan ben ik er wel over uit. Je hebt inderdaad geen smaak. Geen greintje smaak zelfs, gewoon helemaal niet. Je bent er een die liever een verse paardenvijg dan een fatsoenlijke pasta krijgt geserveerd.
Ik zal mij toch wel gewoon in het geheel niet met Mulisch ingelaten hebben? Noch film, noch boek? Kom nu; ik heb wel betere dingen te doen.quote:Op donderdag 25 januari 2007 15:40 schreef shilizous_88 het volgende:
[..]
Je zult de film wel bekeken hebben, want het boek "De ontdekking van de hemel" is gewoon een schitterend boek.
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |