FOK!forum / Culinesse à gogo / Gerechten met gehakt zonder ander vlees.
Msszaterdag 6 januari 2007 @ 21:31
Ik zit met het probleem dat ik aan vlees alleen gehakt eet, en dat ik voor mezelf moet koken.

Daarom vroeg ik me af of jullie nog lekkere niet al te moeilijk gerechten weten met gehakt zodat ik wat meer kan afwisselen.
honestyzaterdag 6 januari 2007 @ 21:34
Hamburger:) Eigenlijk kan je van alles proberen maar dan ipv de kip er gehakt in doen. Tortilla, roti, lasagne, spagetti, overgehaktschotel enz enz
martinlutherkingzaterdag 6 januari 2007 @ 21:35
Waarom eet je alleen gehakt?
tuiterdespuiterzaterdag 6 januari 2007 @ 21:39
In een ovenschaal gehakt, uien, knoflook, pepers, gember en netzoveel ketjap manis als dat het zooitje net onder staat. Dan een halfuurtje ofzo in de oven op 180 graden en eten maar. lekker met rijst en een salade ofzo.
Sometimeszaterdag 6 januari 2007 @ 21:43
Burrito's
Macaroni
Spaghetti
Nasi/Bami
Lasagna

Culinair geen hoogstandjes, maar wel lekker (en simpel).
hierissiedanzaterdag 6 januari 2007 @ 22:47
Alles wat je met vlees eet is ook met gehakt te doen. bijv gehakbal met groenten en aardappelen. stampot met een gehaktbal, gehaktkabab op een broodje met geglaasde uitjes en ketchup (ERG LEKKER) etc etc....
Msszondag 7 januari 2007 @ 00:10
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 21:34 schreef honesty het volgende:
Hamburger:) Eigenlijk kan je van alles proberen maar dan ipv de kip er gehakt in doen. Tortilla, roti, lasagne, spagetti, overgehaktschotel enz enz
Gaat dat, met die wereldgerechten enzo? Zijn die kruiden dan niet op de kip afgestemd?

En waarom eet ik alleen gehakt? Ja, dat is heel raar, ik snap het zelf ook niet echt, maar dat is het enige wat ik eigenlijk binnen kan houden. Ik kan niet tegen de structiuur van ander vlees, en vind de gedachte eraan vies. Heel raar, omdat gehakt restafval is en ik juist dat vies zou moeten vinden.
Biancaviazondag 7 januari 2007 @ 00:12
Wel bijzonder!
Msszondag 7 januari 2007 @ 00:41
Ik vind het voornamelijk irritant. Gelukkig zijn die vleesvervangers ook erg lekker
honestyzondag 7 januari 2007 @ 00:45
bij wereldgerechten kan je natuurlijk uitproberen wel kip(tandori, madras etc etc) lekker is met gehakt, mij lijkt het als jij het lekker vindt dan is het natuurlijk lekker. Of ze nu kip, rundvlees of gehakt op het pakje zetten.
Tezzzondag 7 januari 2007 @ 10:50
Gehaktbrood
1 kilo half om half gehakt
2 gesnipperde uitjes
blokjes kaas
blokjes paprika (zeer fijn)
blokjes champignons (zeer fijn)
2 eieren
paneermeel
knoflook
ketjap manis
peper zout
Alles door elkaar kneden en in een cakeblik duwen (goed aanduwen). Daarna 45 minuutjes in de oven op 160/180 graden. Iets af laten koelen, plakjes van snijden en opeten!
Charmianzondag 7 januari 2007 @ 10:53
Frikadel Pan (Gehakt in de oven)

200 gr. gehakt
gekookte aardappelen (ca. 300gr
1 knoflookteen
peper en zout
1 ei
1 ui
nootmuskaat
peper en zout

Prak de aardappelen. Maak de ui en knoflook fijn en doe dit met het gehakt in
een kom. Voeg het ei, zout en nootmuskaat toe. Alles goed knedend
mengen. Schep het mengsel over in een ingevette vuurvaste schaal, leg er een
paar klontjes boter boven op. Zet de schaal op de onderste richel in de oven,
bak de frikadel pan in ca. 30 tot 45 min. op de hoogste stand gaar (ca 225
graden). Lekker met rijst (en de restjes koud op brood).
scrub_nursezondag 7 januari 2007 @ 11:02
lust je ook geen kipgehakt dan ofzo? dan kun je dat ipv kipblokjes gebruiken?
er is ook kalkoen/kalfs/runder gehakt toch?
er zijn zoveel recepten met gehakt
Tezzzondag 7 januari 2007 @ 11:03
quote:
Op zondag 7 januari 2007 10:53 schreef Charmian het volgende:
Frikadel Pan (Gehakt in de oven)
Wat een rare naam! Enig idee waarom het zo heet??
Charmianzondag 7 januari 2007 @ 11:26
quote:
Op zondag 7 januari 2007 11:03 schreef Tezz het volgende:

[..]

Wat een rare naam! Enig idee waarom het zo heet??
tsja tis een indisch gerecht dus geen doorsnee nederlands. Sommigen zeggen weer prekedel, maar dat is omdat vooral de oude generatie indische mensen de f naar een p verbasterden.
Ik zelf geef er de volgende draai aan: frikadel is eigenlijk een gehaktbal (google maar naar frikadel) maar omdat nu in een schaal of pan zit wordt het frikadel pan.
Als iemand weet hoe het echt zit tell me...
Charmianzondag 7 januari 2007 @ 11:46
Pastei tutup

500 gr aardappels
300 gr gehakt
klein potje doperwtjes/worteltjes
200 gr spercieboontjes (vers of diepvries)
soe-oen (rijstvermicelli)
1 teentje knoflook
peper en zout
nootmuskaat

Bereidingswijze
Kook de aardappels en maak hier een puree van (naar eigen smaak zout, peper en nootmuskaat aan toevoegen).
Bak de gehakt, met naar eigen smaak peper en zout en het uitgeknepen teentje knoflook, rul.
Voeg hierbij een uitgelekt potje doperwtjes/worteltjes en de sperciebonen toe.
Doe er een handvol soe-oen bij en roer het om tot de vermicelli zacht en glazig is.
Een vuurvaste schaal beboteren en de gemengde groenten en gehakt hierin doen.
Het geheel bedekken met de aardappelpuree, en daarop wat margarine- of boterblokjes doen.
In de oven bakken totdat de korst mooi bruin is.


(alvast voor Tezz: tutup betekent dicht of gesloten, omdat de groenten en het vlees worden afgedekt door een laag aardappelpuree is de pastei dicht)
Martijn_77zondag 7 januari 2007 @ 12:35
Gehakt kun je veel kanten op als je wisselt met kruiden enzo.

Maar waarom eet je alleen maar gehakt? Er is nog zoveel ander lekker vlees
scrub_nursezondag 7 januari 2007 @ 12:37
dat heeft ze toch al gezegd? vanwege de structuur..
XLzondag 7 januari 2007 @ 12:40
quote:
Op zondag 7 januari 2007 00:10 schreef Mss het volgende:

[..]

Gaat dat, met die wereldgerechten enzo? Zijn die kruiden dan niet op de kip afgestemd?

En waarom eet ik alleen gehakt? Ja, dat is heel raar, ik snap het zelf ook niet echt, maar dat is het enige wat ik eigenlijk binnen kan houden. Ik kan niet tegen de structiuur van ander vlees, en vind de gedachte eraan vies. Heel raar, omdat gehakt restafval is en ik juist dat vies zou moeten vinden.
koop een gehaktmolen en draai daar je kip enzo doorheen
Msszondag 7 januari 2007 @ 18:00
Kipgehakt eet ik ook niet, het is gewoon heel raar maar ik kan niet tegen de gedachte aan wat ik aan het eten ben. Alleen gehakt gaat wel.

Bedankt voor de recepten
K-mailzondag 7 januari 2007 @ 19:54
En worstjes dan? Die zijn gevuld met gehakt...
Msszondag 7 januari 2007 @ 20:38
Braadworst?

Nee, ook niet
Rewimozondag 7 januari 2007 @ 20:41
Chicken Tonight kun je prima met gehakt klaarmaken in plaats van kip
scrub_nursezondag 7 januari 2007 @ 23:01
dus bij kiuppegehakt denk je aan de kip, en bij gehakt denk je neit aan t varken en de koe?
SKETSjzondag 7 januari 2007 @ 23:09
ooooh! weetje wat ik lekker vind?

Tagliettelle (groene of 2 kleuren groen én wit van Honig <--- Belangerijk 'Honig'!)
Bereiden al Dente en op bord leggen
Gehakt rul bakken en een bolgnese mix erbij. Over bord met Tagliettelle doen.
Paar plakken kaas erop (2), ff in megnetron en...

Pizzaaaa! Taglietelleeeee!
Mét Gehakt en Kaas!

(En als je geen kaas lust, laat je dat weg.. ook goed)
SiGNemaandag 8 januari 2007 @ 12:48
quote:
Op zondag 7 januari 2007 00:10 schreef Mss het volgende:

[..]

Gaat dat, met die wereldgerechten enzo? Zijn die kruiden dan niet op de kip afgestemd?
De Burrito's van de Knorr wereldgerechten smaakt prima met gehakt, ik maak 'm eignelijk alleen met gehakt en niet met kip zoals op de verpakking staat.
Bij gehakt trekt de marinade lekker in het vlees, met kip is dat toch een stuk minder.
Lotte.maandag 8 januari 2007 @ 14:23
quote:
Op zondag 7 januari 2007 23:09 schreef SKETSj het volgende:
ooooh! weetje wat ik lekker vind?

Tagliettelle (groene of 2 kleuren groen én wit van Honig <--- Belangerijk 'Honig'!)
Bereiden al Dente en op bord leggen
Gehakt rul bakken en een bolgnese mix erbij. Over bord met Tagliettelle doen.
Paar plakken kaas erop (2), ff in megnetron en...

Pizzaaaa! Taglietelleeeee!
Mét Gehakt en Kaas!

(En als je geen kaas lust, laat je dat weg.. ook goed)
Dan doe je lekker room en doperwtjes erdoorheen! Yum!

Lust je wel vis? En vleesvervangers (valess, vegetarische dingen)? Er zijn namelijk ont-zet-tend veel superlekkere vegetarische gerechten
Levitationmaandag 8 januari 2007 @ 14:35
Ik maak wel eens een simpel ovenschoteltje met gehakt:

Nodig:
- gehakt
- groenten (gebruik meestal voorgesneden groenten, bijvoorbeeld italiaanse wokgroenten oid)
- uitje
- wat knoflook
- andere kruiden naar smaak (nasi kruiden is lekker bij gehakt)
- aardappelpuree (gewoon uit 'n pakje)
- kaas

Bak het gehakt rul, voeg kruiden toe en de groente en bak dit tot het (redelijk) gaar is. Maak (ondertussen) de aardappelpuree klaar. Doe het gehakt in een ovenschaal, doe daar de aardappeluree bovenop en strooi er kaas over. Zet 't geheel in de oven: ongeveer 200 graden, ongeveer 20-30 minuten, eigenlijk tot de kaas een mooi korstje heeft gevormd.

Erg makkelijk en elke keer anders aan te kleden.
Mssmaandag 8 januari 2007 @ 15:11
quote:
Op maandag 8 januari 2007 14:23 schreef Lotte. het volgende:

[..]

Dan doe je lekker room en doperwtjes erdoorheen! Yum!

Lust je wel vis? En vleesvervangers (valess, vegetarische dingen)? Er zijn namelijk ont-zet-tend veel superlekkere vegetarische gerechten
Vis niet, de meeste vleesvervangers wel.
Lotte.maandag 8 januari 2007 @ 16:04
quote:
Op maandag 8 januari 2007 15:11 schreef Mss het volgende:

[..]

Vis niet, de meeste vleesvervangers wel.
Kijk dan eens in het vegetarische gerechten topic of google er even op
Nembrionicmaandag 8 januari 2007 @ 16:05
Chili
hierissiedanmaandag 8 januari 2007 @ 16:28
en anders een consultje bij de psychiator?