abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † maandag 1 januari 2007 @ 07:33:50 #1
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_44909783
Opvallende nieuwsberichtjes mbt tot DE die misschien niet gelijk een apart topic verdienen.
quote:
 
Caravan girl crushed to death as 80mph gales batter Britain

A teenage girl was killed when a huge tree was blown over in an 80mph gale and crashed down on a caravan.



Rebecca Smith, 18, was one of four people to die as storms battered the country.

Several New Year's Eve events were cancelled for safety reasons and weather forecasters warned that the gales could continue for the next few days.

The teenager was crushed to death when the 60ft beech tree fell on to the caravan at Hales Hall caravan site in Cheadle, Staffordshire. She had been visiting two teenage friends to wish them a happy New Year. Miss Smith died instantly.

They had been in another part of the 30ft-long caravan when it was hit by the tree, which weighed an estimated 30 tons.

A rescue worker described the caravan as 'little more than matchwood' after the accident saying: "It was crushed so flat that it was unrecognisable.
 


Felled ... tree smashed into trailer park in storm

Waarschijnlijk geen eens tijd gehad om "WTF!" te denken.
  maandag 1 januari 2007 @ 14:03:48 #2
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_44984276
KNMI acht kans op Elfstedentocht steeds kleiner

DE BILT - De kans op een Elfstedentocht wordt de komende decennia steeds kleiner. De zachte winters verlagen de kansen, maar een tocht der tochten blijft nog steeds wel mogelijk. In de 21e eeuw kan de Elfstedentocht in het gunstigste geval tien keer worden verreden. Dat schrijft het meteorologisch instituut KNMI woensdag op zijn website.

Het KNMI gaat ervan uit dat de temperatuur in deze eeuw wereldwijd maximaal 6 graden Celsius stijgt. Dan zou het in de 21e eeuw slechts tien keer koud genoeg zijn voor een Elfstedentocht.


Als de temperatuur minder stijgt - volgens sommige berekeningen neemt de temperatuur met slechts 1,4 graden toe - dan zou de Tocht der Tochten circa achttien keer kunnen worden verreden. Bij een stijging van 1,4 graden halveert de kans op een Elfstedentocht, bij een stijging van 8 graden zijn er geen tochten meer te verwachten.

Warmer

De winters zijn de laatste jaren steeds warmer. In de laatste twee decennia van de twintigste eeuw was de gemiddelde wintertemperatuur in De Bilt 3,3 graden. Dat is beduidend hoger dan het langjarig gemiddelde van 2,5 graden.

Het weerinstituut benadrukt dat het slechts gaat om voorspellingen. De realiteit kan heel anders uitpakken, stellen de meteorologen. Donderdag is het precies tien jaar geleden dat een Elfstedentocht verreden werd.


Nu.nl

Het kan dit jaar ook nog steeds. De winter is nog niet voorbij

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 03-01-2007 20:51:31 ]
pi_44997980
Wie weet hebben we in februari wel 1,5 meter sneeuw
Als dat hoog optrekt.. wie weet
pi_45074782
'Noordzee wordt nieuwe Rivièra'
quote:
anp | Gepubliceerd op 06 januari 2007, 14:19
Laatst bijgewerkt op 06 januari 2007, 14:27

BRUSSEL - De Noordzeekust wordt de nieuwe Rivièra. Door de opwarming van de aarde is het klimaat hier een stuk aangenamer aan het worden. Noord-Europeanen zullen daardoor vaker vakantie vieren aan de eigen kust.


De Europese Commissie meldt dat woensdag in een rapport over nieuw eigen onderzoek, aldus de krant Financial Times zaterdag. Door de opwarming zijn er minder doden door de kou en groeien landbouwgewassen tot in Zweden veel beter.

Het effect voor Zuid-Europa is dramatisch. Al over tien jaar leidt de grote hitte tot circa 11.000 extra doden per jaar. Het aantal hittedoden stijgt in de volgende decennia met tienduizenden, tot wel 87.000 per jaar in 2071.

Zeespiegel

Het rapport voorspelt verder dat het zeewater stijgt met circa 0,2 tot 1 meter. Dat kost al in 2020 tussen de 4,4 en 5,9 miljard euro per jaar aan schade en aanpassingsmaatregelen.

De Europese Commissie houdt rekening met een opwarming van 2,2 tot 3,0 graden ten opzichte van 1990. Brussel doet er alles aan om het effect te beperken tot hooguit 2,0 graden.

Voordeel

Ironisch is dat juist de landen die de opwarming het hardst bestrijden, het meeste voordeel hebben van de klimaatverandering. Nederland en onder meer de Scandinavische landen liggen op schema met de vermindering van broeikasgas CO2, wat betreft het Kyoto-verdrag. Maar Spanje en Italië doen relatief weinig tegen gassen die de aarde helpen opwarmen.

Het rapport adviseert de EU-landen daarom om de strijd tegen klimaatverandering te verhevigen. Het concludeert dat het slechts 0,19 procent van de Europese economie kost om de uitstoot van de schadelijke gassen met een kwart te verlagen.
Nederland heeft eerder voordelen, dan nadelen van het broeikaseffect.
Als je dit stuk moet geloven dan.

Leeuwarder Courant
pi_45081569
Dak stadion stort in door sneeuw

Het dak van het Olympisch stadion in Vancouver is vrijdag na zware sneeuwval gedeeltelijk ingestort. Op het moment dat het dak het begaf, was niemand aanwezig in het Canadese stadion.

Het dak van het 20-jaar oude stadion bestaat uit een speciale constructie met luchtkussens. Volgens een woordvoerder van het stadion was het dak in een uitstekende staat.

Het stadion wordt over drie jaar gebruikt om de Olympische Winterspelen te openen.

VWK
pi_45323264
Koudegolf in Canada en Californië

Een koudegolf met temperaturen van veertig tot vijfenveertig graden celsius onder nul treft de centrale provincies van Canada.

Dit is in schril contrast met de relatief zachte temperaturen van enkele dagen geleden. De overheid waarschuwde vrijdag voor de extreme weersomstandigheden. Gevaar voor onderkoeling bestaat al bij minder dan tien minuten blootstelling.

Verschillende scholen werden gesloten in het zuiden van Manitoba. In Saskatchewan stierf donderdag een vrouw toen ze probeerde haar huis te bereiken nadat haar wagen het begaf. In dezelfde provincie werden twee mensen dood in een auto aangetroffen.

Ook Californië is getroffen door een koudegolf, waardoor de staat aan de westkust van de VS - ook wel de Sunshine State genoemd - met ongewone vriestemperaturen kampt.

Terwijl in Los Angeles begin deze week nog temperaturen van 25 graden Celsius werden opgemeten, daalde het kwik vrijdag op enkele plaatsen tot onder nul. Er werd zelfs lichte sneeuwval gemeld.

Volgens de weersvooruitzichten zouden de lage temperaturen enkele dagen aanhouden. De gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, liet vrijdag de koude-noodtoestand uitroepen. Hij maakte daarmee geld vrij voor snelle hulpacties.

Zo heeft de National Guard enkele "warmte-centra" voor daklozen en armen geopend. Tijdens de zomer overleden meer dan honderd overwegend oude en zieke mensen door een hittegolf.

Toen zochten mensen met woningen zonder airconditioning afkoeling in speciaal daartoe opgerichte "koele centra".
  zaterdag 13 januari 2007 @ 19:57:17 #8
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 13 januari 2007 @ 20:39:19 #9
69559 61neorej
Geeft licht in het donker
pi_45325031
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 15:21 schreef aloa het volgende:
'Noordzee wordt nieuwe Rivièra'
[..]

Nederland heeft eerder voordelen, dan nadelen van het broeikaseffect.
Als je dit stuk moet geloven dan.

Leeuwarder Courant
Zolang we het drooghouden en geen malaria ofzo krijgen wel misschien.
silence can say more than thousand words
  zondag 14 januari 2007 @ 00:23:23 #10
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_45358226
Doden door storm in Zweden en VS

STOCKHOLM - Een zware storm heeft dit weekeinde in het zuiden van Zweden aan zeker drie mensen het leven gekost, onder wie een negenjarige jongen. De jongen en twee automobilisten werden gedood door omgewaaide bomen, aldus de Zweedse pers zondag.

Door de storm kwamen circa 200.000 gezinnen zonder stroom te zitten en konden veel klanten van de grootste telecomaanbieder niet bellen. In West-Zweden kwam het treinverkeer tot stilstand en ook veel veerverbindingen vielen uit. De grote brug tussen Denemarken en Zweden over de Sont moest tijdelijk worden afgesloten.

VS:

Ook in de Verenigde Staten is er veel overlast van slecht weer. Hevige sneeuwbuien en gladheid in het midwesten van de VS hebben zondag aan zeker zeven mensen het leven gekost. Ze zaten in een busje dat in Oklahoma van een gladde weg schoot en tegen een tegemoetkomende truck knalde, aldus Amerikaanse media. Alle inzittenden zouden Mexicanen zijn geweest.

Zaterdag vielen er ook zeker zeven doden in deze regio van de VS, waar al weken een strenge winter de klok slaat. De politie wijt al deze sterfgevallen aan de winterse omstandigheden. Zeker 250.000 mensen in Illinois, Missouri en Oklahoma kampen bovendien met ernstige en vaak langdurige stroomuitval.

Californie:

De Amerikaanse staat Californië kampt met een ongebruikelijke koudegolf uit het noorden. Temperaturen daalden tot onder het vriespunt. Ook viel er lichte sneeuw.

Enkele dagen geleden steeg het kwik in Los Angeles nog tot 25 graden boven nul. Gouverneur Arnold Schwarzenegger waarschuwde in een verklaring voor extreem gevaar door de extreme koude. Door het afkondigden van de noodtoestand maakte hij geld vrij voor hulpverlening, bijvoorbeeld aan daklozen.

Landbouwers vrezen gevolgen voor het citrusfruit. De oogst van sinaasappels, mandarijnen en citroenen vertengwoordigt een waarde van bijna een miljard dollar.


nu.nl

[ Bericht 23% gewijzigd door #ANONIEM op 15-01-2007 22:47:57 ]
pi_45389300
Deadly storm barrels across New England (CNN)

WASHINGTON - Extreem winterweer in het middenwesten van de Verenigde Staten heeft tientallen mensen het leven gekost.


Het stadje McAlester in de staat Oklahoma werd getroffen door een ijsstorm




Honderdduizenden mensen zitten zonder stroom, meldden Amerikaanse media. President George Bush riep in de staat Oklahoma de noodtoestand uit, zodat de staat in aanmerking komt voor federale hulp.

De sneeuwstormen, die tot nog toe minstens 29 levens hebben geëist, begonnen vrijdag. Langzaam trok het front van het middenwesten richting het oosten. De staten Oklahoma en Missouri, waar de gouverneur de noodtoestand uitriep, kregen daarbij de volle laag.

Texas

Ook delen van Texas ondervonden veel last van het winterweer. Zondag werden honderden vluchten geschrapt op het vliegveld van Dallas.

In Missouri hadden maandag nog meer dan 300.000 huishoudens geen stroom. In Oklahoma zaten naar schatting 120.000 mensen nog in het donker.

Nu.nl
  zondag 21 januari 2007 @ 17:46:31 #13
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_45565565
ik geloof dat het in Los Angeles nog warm is maar heel zeker weet ik het niet

omg in Oklahoma !!! ik heb nog nooit van een ijsstorm gehoord
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_45586966
quote:
Veluwse bosgebieden nog wekenlang levensgevaarlijk

VELUWE/FLEVOLAND - Veluwse bossen zijn nog wekenlang gevaarlijk terrein door scheefhangende en half ontwortelde bomen en loshangende takken. Natuurbeheerders roepen op de bossen komende weken te mijden.
Bij de storm is duizenden kubieke meters hout verloren gegaan. Het Geldersch Landschap spreekt van een grote ravage. Getroffen zijn met name landgoed Staverden bij Ermelo, De Dellen in Epe en Heerde, De Sysselt bij Ede en De Schaffelaar bij Barneveld.

Ook de situatie in de uitgestrekte gemeentelijke bosgebieden rond Epe is rampzalig. De gemeente Epe raadt mensen ten sterkste af in de bossen te wandelen. Een algeheel verbod om natuurgebieden in te gaan is volgens Epe niet handhaafbaar.

Het Geldersch Landschap verwacht zeker tien weken werk te hebben aan het herstellen van alle schade.

Ook elders zijn natuurgebieden zwaar getroffen, bijvoorbeeld in de Achterhoek en Flevoland. Het Kuinderbos en het Roggebotsebos in Flevoland kregen het zwaar te verduren.


Bron:
pi_45595592
quote:
Sneeuwval hindert verkeer Europa

Uitgegeven: 23 januari 2007 13:35
Laatst gewijzigd: 23 januari 2007 13:43
PARIJS - Zware sneeuwval in het midden en noordoosten van Frankrijk heeft dinsdag grote delen van het verkeer lamgelegd. Ook in het zuiden van Duitsland en in het noorden van Spanje ondervindt het verkeer veel hinder door sneeuw.

Verscheidene snelwegen in Frankrijk zijn afgesloten voor vrachtverkeer, waaronder de A5 tussen Parijs en Dijon, de A6 tussen Parijs en Auxerre en de A20 tussen Toulouse en Vierzon, meldde de ANWB.

De Franse meteorologische dienst heeft een weeralarm afgegeven voor de Franche Comté, Bourgondië, de Auvergne, Limousin en de Rhône-Alpes en automobilisten wordt aangeraden alleen in dringende gevallen de weg op te gaan. Internationale vrachtverkeer krijgt het advies om via Bordeaux te rijden.

Stroom

Vooral in Limousin is door het winterweer veel overlast ontstaan. Bijna 30.000 huishoudenskwam zonder stroom te zitten. Tal van bomen zijn onder het gewicht van de sneeuw bezweken.

In het zuiden van Duitsland moest de snelweg tussen München en Salzburg volledig worden afgesloten om sneeuwruimers de kans te geven hun werk te doen.

Spanje

In Spanje zijn in Asturië, Navarra, Cantabrië en andere noordelijke regio's in totaal vijftien bergpassen gesloten. De Spaanse meteorologische dienst verwacht dat het winterweer nog enkele dagen zal aanhouden, aldus de website van de krant El País.
Bron: Nu.nl
pi_45604970
Nog wat over de storm van donderdag

Storm slaat gaten in Afsluitdijk



BREEZANDDIJK -
De storm van vorige week heeft flinke gaten geslagen in het talud van de Afsluitdijk. De gaten zitten in de noordwestdam bij de spuisluizen nabij Kornwerderzand en in de basaltlaag aan de Waddenzeekant bij Kornwerderzand en Breezanddijk.

De zware basaltblokken zijn door de kracht van het water van hun plek gespoeld en onderaan de dijk terecht gekomen. In totaal moet zo'n vijfhonderd vierkante meter beschermende basaltlaag worden hersteld.

Het gat in de basaltlaag bij Kornwerderzand is 150 vierkante meter groot. Bij Breezanddijk is het gat kleiner en meet het zo'n 100 vierkante meter.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is er geen gevaarlijke situatie ontstaan. Een aannemer is inmiddels begonnen met noodherstel van de gaten in de dijk. Daarna volgt definitief herstel.

Per dag kan naar schatting twintig vierkante meter basaltlaag worden hersteld. Elk basaltblok moet met de hand worden geplaatst. De operatie gaat zeker vijf weken in beslag nemen. De kosten bedragen rond de ¤100.000.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2007 18:47:31 ]
pi_45626235
Chaos door winterweer in Europa

Duizenden automobilisten zitten nog steeds vast door zware sneeuwval in Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden. In Frankrijk moesten zeker 6000 mensen de nacht doorbrengen in de auto of in scholen en sporthallen.

Ook in Zuid-Duitsland en Oostenrijk zit het verkeer op verschillende plaatsen muurvast. In Frankrijk zitten zeker honderdduizend gezinnen zonder stroom en in Oostenrijk twaalfduizend.

De luchthaven van Praag is door hevige sneeuwval gesloten en vanaf München is beperkt vluchtverkeer mogelijk. Vandaag wordt er weer veel sneeuw verwacht in Frankrijk en Duitsland.

NOS
pi_45652826
Monstergolf Schier geen mysterie maar meetfout

SCHIERMONNIKOOG -
De monstergolf die in november geregistreerd is ten noorden van Schiermonnikoog, blijkt een meetfout te zijn. Dit heeft onderzoek van Rijkswaterstaat aangetoond.

Tijdens de zware noordwesterstorm van 1 november registreerde de meetboei Schiermonnikoog-Noord, die 11 kilometer ten noorden van het eiland drijft, om twintig over acht 's ochtends een golf van 19,80 meter. Eerder die ochtend was al een exemplaar van 17 meter gemeten.

De monstergolf was de hoogste golf die ooit in het Nederlandse deel van de Noordzee geregistreerd werd. Omdat de meting zo uniek was, haalde Rijkswaterstaat de boei naar de wal voor onderzoek. Hoewel de bol vol met elektronica van buiten onbeschadigd leek, blijken de gegevens onjuist te zijn.

Boven Schiermonnikoog is een golfhoogte hoger dan 11 meter een zeldzaamheid. Op vrijdag 12 januari is omstreeks half vijf 's ochtends door de nieuwe meetboei een golf van zo'n 15 meter hoog gemeten. Of die informatie correct is, onderzoekt Rijkswaterstaat.
pi_45692557
http://www.vrtnieuws.net/(...)rmraming/index.shtml :
quote:
Schade van storm bedraagt 3 miljard euro

vr 26/01/07 - De storm van vorige week heeft in Europa ruim drie miljard euro schade veroorzaakt. Dat heeft Swiss Re, de grootste herverzekeringsmaatschappij ter wereld, berekend.
Met de ruim drie miljard euro schade is de storm van vorige week niet de duurste aller tijden.

De winterstorm van 1999 heeft de verzekeringsmaatschappijen twee miljard euro meer gekost.

Het recente noodweer heeft schade veroorzaakt in grote delen van Europa. Vooral in Groot-Brittannië en Duitsland vielen de meeste slachtoffers.

In heel Europa kwamen in totaal 47 mensen om het leven bij de storm van vorige week. In België vielen er drie doden.
pi_45754524
Na een aantal zachte winters heeft het zuiden van Alaska met enorm veel sneeuwval te maken. Deze winter is er in Anchorage cumulatief 187 centimeter sneeuw gevallen. Normaal is dit 172 centimeter.

De verwachting is dat het oude record uit de winter 1955-1956 met cumulatief 336 centimeter sneeuw wordt overschreden.



VWK
pi_45756200
. Dat is dan ook weer een beetje overdreven veel .
pi_45801007
Ander klimaat bedreigt duizenden eilanden Indonesie

Datum: 29 januari 2007
Klimaatveranderingen vormen een directe bedreiging voor 2000 van de ongeveer 17.000 eilanden van Indonesie. Deze eilandjes, veelal onbewoond, zullen in zee verdwijnen als het huidige tempo van de zeespiegelstijging zich voortzet. Dat heeft de Indonesische minister van Milieu, Rachmat Witoelar, maandag gezegd.

Volgens de bewindsman kan het tij nog worden gekeerd. Zijn land wil daarom steeds meer overstappen op biobrandstoffen en minder fossiele brandstoffen gebruiken. Witoelar zei optimistisch te zijn en goede kansen te zien om alternatieve brandstoffen economisch rendabel te maken.

Eind dit jaar is er een grote VN-conferentie op het Indonesische eiland Bali over klimaatveranderingen.



Bron: Vroege Vogels

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 29-01-2007 20:03:50 ]
pi_45854416
Ik vraag me af op wat voor termijn zoiets te realiseren valt. Als het nog 20jaar ofzo duren moet, dan is de vraag of het nog zin heeft.
quote:
De Amerikaanse overheid wil dat wordt onderzocht of reusachtige ruimtespiegels de klimaatverandering kunnen tegengaan. Door het zonlicht gedeeltelijk te weerkaatsen, zou minder warmte de aarde moeten bereiken. Dit meldt de Engelse krant The Guardian. De krant is in het bezit gekomen van een Amerikaanse reactie op het IPCC-klimaatrapport.

Wetenschappers hadden eerder uitgerekend dat als minder dan 1 procent van het zonlicht zou worden teruggekaatst, de opwarming door broeikasgassen al zou zijn gecompenseerd.
VWK
  woensdag 31 januari 2007 @ 13:54:21 #24
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_45854960
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 13:32 schreef aloa het volgende:
Ik vraag me af op wat voor termijn zoiets te realiseren valt. Als het nog 20jaar ofzo duren moet, dan is de vraag of het nog zin heeft.
[..]

VWK
Lijkt me eerder hocus pokus beleid. No way dat de Amerikanen daar zoveel geld voor zulllen uittrekken.
pi_45855126
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 13:54 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Lijkt me eerder hocus pokus beleid. No way dat de Amerikanen daar zoveel geld voor zulllen uittrekken.
Beetje Sciencefiction verhaal, dat denk ik.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')