scrub_nurse | zondag 31 december 2006 @ 10:19 |
hoelang kun je n fles rode port bewaren nadat hij geopend is? en op kamertemperatuur of in de koelkast? | |
BrandX | zondag 31 december 2006 @ 10:51 |
zowiezo op kamertemperatuur. En als je hem vacuum afsluit (zoals bij wijnflessen, met zo'n vacuumpompje/kurk) dan kan je hem rustig een weekje of twee wegzetten volgens mij. | |
doeka | zondag 31 december 2006 @ 10:56 |
Is het een vintage? of een ruby of tawny? een vintage port moet je eigenlijk na opening gelijk opmaken; ik heb eigenlijk altijd wel een fles rode port openstaan; houdt het wel een paar maanden; soms alleen wel het laatste restje in de fles laten zitten wegens troebel. En zoals BandX al zei gewoon op kamertemperatuur; vacu-vin gebruik ik niet; ik doe gewoon de eigen kurk er weer op. | |
scrub_nurse | zondag 31 december 2006 @ 11:10 |
het is n ruby. | |
Martijn_77 | zondag 31 december 2006 @ 11:12 |
Een ruby kun je wel even goed houden op een droge donkere plaats op kamer temperatuur | |
Isabeau | zondag 31 december 2006 @ 11:12 |
Ik laat port gerust weken staan. Je proeft het wel als het niet goed meer is (het wordt dat zuurder). | |
Torment | zondag 31 december 2006 @ 11:15 |
Volgens mij maakt het met Port niet uit als je de kurk er al afgehaald hebt wat betreft de levenstijd van de drank. Gewoon in de kelder en volgend jaar weer! ![]() | |
Isabeau | zondag 31 december 2006 @ 11:19 |
Volgend jaar vind ik wel een beetje lang ![]() | |
scrub_nurse | zondag 31 december 2006 @ 11:44 |
oke das wel goed nieuws, want ik ben niet zon alcoholdrinker, altijd zonde om zon fles te openen en dat ik me dan voor de helft door de gootsteen moet gooien... ![]() | |
Isabeau | zondag 31 december 2006 @ 14:13 |
quote:Stoofpeertjes kopen, schillen en in 4 stukken snijden. De halve fles port erover, suiker erbij en een tijd laten pruttelen. Goddelijk. | |
Martijn_77 | zondag 31 december 2006 @ 14:21 |
quote:Of Uiencompote maken. Gaat ook erg goed met port ![]() | |
Irrwisch | zondag 31 december 2006 @ 14:26 |
Vijgen in port.... Ook erg lekker ![]() | |
scrub_nurse | zondag 31 december 2006 @ 17:22 |
mmm kom maar op met die recepten! | |
MissHobje | maandag 1 januari 2007 @ 06:16 |
of een simpel port sausje brouwen ![]() Uitje aanfruiten in wat boter of braadvet van je vleesje/kip, dan wat port toevoegen..iets in laten koken en wat sinaasappelsap (vers, ik knijp dan halve tot hele even uit) weer iets inlaten koken.. peper, zout toevoegen.. en opmonteren met wat koude klontjes boter ( roomboter uiteraard) Simpel en makkelijk | |
Beelzebub85 | maandag 1 januari 2007 @ 06:18 |
Gewoon doorzuipen! | |
Blues | maandag 1 januari 2007 @ 15:53 |
Hier staat ook aan aangebroken fles al weken en weken te verpieteren ![]() Morgen dus maar stoofperen maken ![]() Is het handig om vanillesuiker en kaneelstokjes te gebruiken? Of kan ik bruine basterdsuiker, die ik nog heb staan, toevoegen? Receppie gevonden : * 1 kg Kleine stoofperen(gieser wildeman) * 4 dl Rode Port * 2 dl Water * 50 gram Suiker * Mespunt Zout * 2 Kaneelstokjes ,gebroken * Theelepel grof gemalen Zwarte Peper * Schil de peren * Meng ze in een pan met de port ,suiker ,zout en het kaneelstokje. * Kook de peren op het laagste vuur in ongeveer 1? uur gaar. * Schep ze af en toe voorzichtig om zodat ze gelijkmatig rood kleuren. * Haal de gare peren voorzichtig uit de pan en kook het vocht in tot een sausachtige dikte. * Schenk de saus over de peren ,bestrooi ze met de peper en schep om. [ Bericht 34% gewijzigd door Blues op 01-01-2007 16:20:44 ] | |
guntherschneider | woensdag 3 januari 2007 @ 13:20 |
Als we dan toch de tijd hebben om te koken: Twee sucadelapjes kruiden met Peper en zout en vervolgens snel dichtschroeien. Ondertussen uien met een beetje boter en bloem aanzetten in een stoofpan. Twee ontvelde tomaatje in stukken erbij. Twee blaadjes Laurier, een paar peperkorrels en een kruidnageltje erbij. Half bouillonblokje opgelost in een kopje heet water toevoegen en de overgebleven port erbij en aan de kook brengen. Nu het vlees erbij en het geheel langzaam laten stoven (±2 á 3 uurtjes) Lekker met een aardappeltje en rode kool! ![]() | |
#ANONIEM | maandag 8 januari 2007 @ 21:21 |
Volgens mij staat er al jaren dezelfde fles port in de kast bij mijn oma ![]() ![]() | |
Martijn_77 | maandag 8 januari 2007 @ 21:24 |
quote:Als ie open is dan is de kans heel groot dat ie niet goed is. Als hij nog dicht zit is er niets aan de hand | |
Isabeau | maandag 8 januari 2007 @ 21:27 |
Als het naar azijn smaakt kan je hem weggooien ![]() |