abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 31 december 2006 @ 10:19:31 #1
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_44882987
hoelang kun je n fles rode port bewaren nadat hij geopend is? en op kamertemperatuur of in de koelkast?
  Boks-Chick zondag 31 december 2006 @ 10:51:09 #2
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_44883422
zowiezo op kamertemperatuur. En als je hem vacuum afsluit (zoals bij wijnflessen, met zo'n vacuumpompje/kurk) dan kan je hem rustig een weekje of twee wegzetten volgens mij.
lolwut
  zondag 31 december 2006 @ 10:56:24 #3
113373 doeka
Pompiedomtiedom
pi_44883531
Is het een vintage? of een ruby of tawny? een vintage port moet je eigenlijk na opening gelijk opmaken; ik heb eigenlijk altijd wel een fles rode port openstaan; houdt het wel een paar maanden; soms alleen wel het laatste restje in de fles laten zitten wegens troebel.

En zoals BandX al zei gewoon op kamertemperatuur; vacu-vin gebruik ik niet; ik doe gewoon de eigen kurk er weer op.
But till then tramps like us baby we were born to run
But till then tramps like us baby we were born to run
  zondag 31 december 2006 @ 11:10:22 #4
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_44883770
het is n ruby.
  zondag 31 december 2006 @ 11:12:02 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44883803
Een ruby kun je wel even goed houden op een droge donkere plaats op kamer temperatuur
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_44883818
Ik laat port gerust weken staan. Je proeft het wel als het niet goed meer is (het wordt dat zuurder).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_44883874
Volgens mij maakt het met Port niet uit als je de kurk er al afgehaald hebt wat betreft de levenstijd van de drank. Gewoon in de kelder en volgend jaar weer!
What can change the nature of a man?
pi_44883928
Volgend jaar vind ik wel een beetje lang
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 31 december 2006 @ 11:44:13 #9
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_44884577
oke das wel goed nieuws, want ik ben niet zon alcoholdrinker, altijd zonde om zon fles te openen en dat ik me dan voor de helft door de gootsteen moet gooien...
pi_44889608
quote:
Op zondag 31 december 2006 11:44 schreef scrub_nurse het volgende:
oke das wel goed nieuws, want ik ben niet zon alcoholdrinker, altijd zonde om zon fles te openen en dat ik me dan voor de helft door de gootsteen moet gooien...
Stoofpeertjes kopen, schillen en in 4 stukken snijden. De halve fles port erover, suiker erbij en een tijd laten pruttelen.

Goddelijk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 31 december 2006 @ 14:21:15 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44889924
quote:
Op zondag 31 december 2006 14:13 schreef Isabeau het volgende:
Stoofpeertjes kopen, schillen en in 4 stukken snijden. De halve fles port erover, suiker erbij en een tijd laten pruttelen.

Goddelijk.
Of Uiencompote maken. Gaat ook erg goed met port
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 31 december 2006 @ 14:26:41 #12
107187 Irrwisch
Leven is het meervoud van lef
pi_44890118
Vijgen in port.... Ook erg lekker
De pen is scherper dan het zwaard....
  zondag 31 december 2006 @ 17:22:31 #13
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_44896073
mmm kom maar op met die recepten!
  maandag 1 januari 2007 @ 06:16:17 #14
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_44909604
of een simpel port sausje brouwen
Uitje aanfruiten in wat boter of braadvet van je vleesje/kip, dan wat port toevoegen..iets in laten koken en wat sinaasappelsap (vers, ik knijp dan halve tot hele even uit) weer iets inlaten koken.. peper, zout toevoegen.. en opmonteren met wat koude klontjes boter ( roomboter uiteraard) Simpel en makkelijk
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_44909609
Gewoon doorzuipen!
pi_44915498
Hier staat ook aan aangebroken fles al weken en weken te verpieteren
Morgen dus maar stoofperen maken

Is het handig om vanillesuiker en kaneelstokjes te gebruiken?
Of kan ik bruine basterdsuiker, die ik nog heb staan, toevoegen?

Receppie gevonden :
* 1 kg Kleine stoofperen(gieser wildeman)
* 4 dl Rode Port
* 2 dl Water
* 50 gram Suiker
* Mespunt Zout
* 2 Kaneelstokjes ,gebroken
* Theelepel grof gemalen Zwarte Peper


* Schil de peren
* Meng ze in een pan met de port ,suiker ,zout en het kaneelstokje.
* Kook de peren op het laagste vuur in ongeveer 1? uur gaar.
* Schep ze af en toe voorzichtig om zodat ze gelijkmatig rood kleuren.
* Haal de gare peren voorzichtig uit de pan en kook het vocht in tot een sausachtige dikte.
* Schenk de saus over de peren ,bestrooi ze met de peper en schep om.



[ Bericht 34% gewijzigd door Blues op 01-01-2007 16:20:44 ]
pi_44970083
Als we dan toch de tijd hebben om te koken:


Twee sucadelapjes kruiden met Peper en zout en vervolgens snel dichtschroeien.

Ondertussen uien met een beetje boter en bloem aanzetten in een stoofpan.
Twee ontvelde tomaatje in stukken erbij.
Twee blaadjes Laurier, een paar peperkorrels en een kruidnageltje erbij.
Half bouillonblokje opgelost in een kopje heet water toevoegen en de overgebleven port erbij en aan de kook brengen.
Nu het vlees erbij en het geheel langzaam laten stoven (±2 á 3 uurtjes)

Lekker met een aardappeltje en rode kool!
Dulce de leche!
pi_45158211
Volgens mij staat er al jaren dezelfde fles port in de kast bij mijn oma
  maandag 8 januari 2007 @ 21:24:45 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45158372
quote:
Op maandag 8 januari 2007 21:21 schreef computermistake het volgende:
Volgens mij staat er al jaren dezelfde fles port in de kast bij mijn oma
Als ie open is dan is de kans heel groot dat ie niet goed is. Als hij nog dicht zit is er niets aan de hand
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_45158512
Als het naar azijn smaakt kan je hem weggooien
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')