Hier staat ook aan aangebroken fles al weken en weken te verpieteren
![]()
Morgen dus maar stoofperen maken
![]()
Is het handig om vanillesuiker en kaneelstokjes te gebruiken?
Of kan ik bruine basterdsuiker, die ik nog heb staan, toevoegen?
Receppie gevonden :
* 1 kg Kleine stoofperen(gieser wildeman)
* 4 dl Rode Port
* 2 dl Water
* 50 gram Suiker
* Mespunt Zout
* 2 Kaneelstokjes ,gebroken
* Theelepel grof gemalen Zwarte Peper
* Schil de peren
* Meng ze in een pan met de port ,suiker ,zout en het kaneelstokje.
* Kook de peren op het laagste vuur in ongeveer 1? uur gaar.
* Schep ze af en toe voorzichtig om zodat ze gelijkmatig rood kleuren.
* Haal de gare peren voorzichtig uit de pan en kook het vocht in tot een sausachtige dikte.
* Schenk de saus over de peren ,bestrooi ze met de peper en schep om.
[ Bericht 34% gewijzigd door Blues op 01-01-2007 16:20:44 ]