Ik vind de zelf gemaakte Tiramisu vaak veeel minderquote:Op vrijdag 29 december 2006 16:34 schreef horney_dorney het volgende:
je kan 'm ook zonder eiwit doen, zoals Jamie Oliver in z'n Italie boek. Mascarpone mengen met suiker, wat drank, vanille bourbon en klein beetje sinaasappelsap. Voordeel: lekker snel, en ook erg lekker.
Als drank heb ik ook wel eens vin santo gebruikt en i.p.v. lange vingers cantuccini's, ook wel aardig.
En GADVER! Hoe durf je supermarkt tiramisu te verwarren met de real deal?? Je proeft niet eens een hint van mascarpone....![]()
dan heb je nog nooit goede tiramisu gegeten!quote:Op vrijdag 29 december 2006 20:03 schreef chatgek het volgende:
[..]
Ik vind de zelf gemaakte Tiramisu vaak veeel minder![]()
Blijven proberen.. Blijven proberen..quote:Op vrijdag 29 december 2006 12:05 schreef chatgek het volgende:
Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu![]()
Heb ooit een keertje supermarkt tiramisu gegeten. Heb na een paar hapjes de rest weggegooid.quote:Op vrijdag 29 december 2006 21:01 schreef E.T. het volgende:
dan heb je nog nooit goede tiramisu gegeten!
Waarom russisch roulette? Gepasteuriseerd eigeel en eiwit kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen... En daarbij, een gezond mens zal heus zo snel geen last hebben van wat rauw ei. Je moet het natuurlijk niet gaan uitdelen in het plaatselijke bejaardencentrumquote:Op zondag 31 december 2006 13:46 schreef Bowiefan het volgende:
grappig dat alleen in het externe recept over pateuriseren van het eigeel wordt gesproken.
Beetje russische roulette allemaal dit...
lezen een probleem?quote:Op zondag 31 december 2006 13:51 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Waarom russisch roulette? Gepasteuriseerd eigeel en eiwit kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen... En daarbij, een gezond mens zal heus zo snel geen last hebben van wat rauw ei. Je moet het natuurlijk niet gaan uitdelen in het plaatselijke bejaardencentrum![]()
quote:Op zondag 31 december 2006 14:01 schreef Bowiefan het volgende:
[..]
lezen een probleem?
Je zegt het zelf en bekijk dan nog eens al die recepten in dit topic.
Ik ben het overigens alleen tegengekomen bij de AH maar daar zie ik het helaas ook al niet meer (jammer dat dat recept van de AH is...)
en wat betreft het tweede deel: volstrekte onzin, het enige verschil bij een salmollabesmetting tussen een gezond mens en een zoals u het noemt 'het plaatselijke bejaardencentrum' is de dood.
met een beetje mazzel heb je slechts een dag behoorlijk spuitpoep meestal voel je je goed beroerd.
Het bovenste recept (van miss_sly). Met eiwit dus.quote:Op donderdag 4 januari 2007 16:30 schreef het-is-mij het volgende:
Welk recept heb je gebruikt elixer?
Met of zonder eiwit?
ja hoor, dat kanquote:Op woensdag 22 oktober 2008 21:18 schreef Stansfield het volgende:
Kick.
Ik wil eigenlijk ook wel een keer een tiramisu maken. Alleen wat voor koffie moet ik daarvoor gebruiken? Kan ik gewoon een zakje poederespresso gebruiken?
heel erg lekkerquote:Op woensdag 22 oktober 2008 21:37 schreef Stansfield het volgende:
[..]
En smaakt het dan ook een beetje lekker??
succesquote:Op woensdag 22 oktober 2008 22:46 schreef Stansfield het volgende:
mooi zo,
Zaterdag eens gaan proberen.
Zo doe ik hem ook ongeveer. Alleen zonder de chocola eroverheen (wel cacao uiteraard) en 100 g suiker ipv 50quote:Op dinsdag 19 december 2006 22:37 schreef miss_sly het volgende:
Voor 4 personen:
1/2 dl espresso of sterke koffie
2 eetlepels koffielikeur
12 lange vingers
50 gr fijne kristalsuiker
250 gr mascarpone
2 eieren
cacaopoeder
ca 4 eetlepels grof geraspte bittere (pure) chocoladekoffie mengen met likeur lange vingers in een schaal naast elkaar leggen koffie-likeurmengsel hieroverheen sprenkelen eieren splitsen dooiers schuimig kloppen met de kristalsuiker, mascarpone erdoorheen kloppen eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen mengsel over de lange vingers lepelen minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven afwerking: bestrooien met cacaopoeder en de geraspte chocolade daaroverheeb strooien
De alcohol die hierin zit, proef je niet heel erg. Ik vind dat wel prettig, en de mensen die ik hem tot nu toe heb voorgezet ook. Als je van wat meer alcoholsmaak houdt, zou je een tikje meer likeur erbij kunnen doen.
oh men, dat klinkt echt geweldig!quote:Op donderdag 23 oktober 2008 14:53 schreef ColdFeet het volgende:
Er zit bij ons om de hoek een geweldige Italiaan, en daar kun je speculoostiramisu halen. Héérlijk!
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |