abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44836080
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 16:34 schreef horney_dorney het volgende:
je kan 'm ook zonder eiwit doen, zoals Jamie Oliver in z'n Italie boek. Mascarpone mengen met suiker, wat drank, vanille bourbon en klein beetje sinaasappelsap. Voordeel: lekker snel, en ook erg lekker.

Als drank heb ik ook wel eens vin santo gebruikt en i.p.v. lange vingers cantuccini's, ook wel aardig.

En GADVER! Hoe durf je supermarkt tiramisu te verwarren met de real deal?? Je proeft niet eens een hint van mascarpone....
Ik vind de zelf gemaakte Tiramisu vaak veeel minder
  vrijdag 29 december 2006 @ 21:01:24 #52
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_44838353
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 20:03 schreef chatgek het volgende:

[..]

Ik vind de zelf gemaakte Tiramisu vaak veeel minder
dan heb je nog nooit goede tiramisu gegeten!
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_44845941
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 12:05 schreef chatgek het volgende:
Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu
Blijven proberen.. Blijven proberen..
pi_44851419
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 21:01 schreef E.T. het volgende:
dan heb je nog nooit goede tiramisu gegeten!
Heb ooit een keertje supermarkt tiramisu gegeten. Heb na een paar hapjes de rest weggegooid.
Zelfgemaakte tiramisu is zoooo simpel en het is zo godsgruwelijk lekker!
  zondag 31 december 2006 @ 09:44:38 #55
545 dop
:copyright: dop
pi_44882731
mooie recepten allemaal
ik lees overal dooiers met suiker kloppen.
kleine tip als je dit met poedersuiker doet dan gaat dat een stuk beter

dan nog een tip over de likeur vind je de alcoholsmaak lekker dan voeg je de likeur aan de afgekoelde koffie toe , maar hou je niet zo van alchol dan voeg je hem toe als de koffie warm is , de alchol verdamt dan, maar de smaak van de likeur blijft achter

de eiwitten zou ik persoonlijk niet toevoegen ze mengen slecht kloppen moeilijk en doen weinig tot niets voor de smaak
slagroom vind ik wel een prettige toevoeging, en kan ook helpen net dat laatse beetje volume te geven, in sommige recepten zie je dat men slagroom gebruikt voor de toplaag.

[ Bericht 14% gewijzigd door dop op 31-12-2006 09:56:03 ]
Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
get over it , het wordt niet beter
pi_44888590
grappig dat alleen in het externe recept over pateuriseren van het eigeel wordt gesproken.
Beetje russische roulette allemaal dit...
  Licht Ontvlambaar zondag 31 december 2006 @ 13:51:01 #57
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_44888799
quote:
Op zondag 31 december 2006 13:46 schreef Bowiefan het volgende:
grappig dat alleen in het externe recept over pateuriseren van het eigeel wordt gesproken.
Beetje russische roulette allemaal dit...
Waarom russisch roulette? Gepasteuriseerd eigeel en eiwit kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen... En daarbij, een gezond mens zal heus zo snel geen last hebben van wat rauw ei. Je moet het natuurlijk niet gaan uitdelen in het plaatselijke bejaardencentrum
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_44889172
quote:
Op zondag 31 december 2006 13:51 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Waarom russisch roulette? Gepasteuriseerd eigeel en eiwit kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen... En daarbij, een gezond mens zal heus zo snel geen last hebben van wat rauw ei. Je moet het natuurlijk niet gaan uitdelen in het plaatselijke bejaardencentrum
lezen een probleem?

Je zegt het zelf en bekijk dan nog eens al die recepten in dit topic.
Ik ben het overigens alleen tegengekomen bij de AH maar daar zie ik het helaas ook al niet meer (jammer dat dat recept van de AH is...)

en wat betreft het tweede deel: volstrekte onzin, het enige verschil bij een salmollabesmetting tussen een gezond mens en een zoals u het noemt 'het plaatselijke bejaardencentrum' is de dood.
met een beetje mazzel heb je slechts een dag behoorlijk spuitpoep meestal voel je je goed beroerd.
  Licht Ontvlambaar zondag 31 december 2006 @ 15:07:47 #59
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_44891616
quote:
Op zondag 31 december 2006 14:01 schreef Bowiefan het volgende:

[..]

lezen een probleem?

Je zegt het zelf en bekijk dan nog eens al die recepten in dit topic.
Ik ben het overigens alleen tegengekomen bij de AH maar daar zie ik het helaas ook al niet meer (jammer dat dat recept van de AH is...)

en wat betreft het tweede deel: volstrekte onzin, het enige verschil bij een salmollabesmetting tussen een gezond mens en een zoals u het noemt 'het plaatselijke bejaardencentrum' is de dood.
met een beetje mazzel heb je slechts een dag behoorlijk spuitpoep meestal voel je je goed beroerd.


[ Bericht 6% gewijzigd door Sjeen op 31-12-2006 15:10:23 (Laat maar...) ]
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_45007081
Mijn eerste tiramisu ooit staat nu in de koelkast! Ben benieuwd of het wat wordt

P.S. Ik laat het wel even weten als ik dood ben gegaan aan een salmonella-vergiftiging
Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
nee, nooit meer in m'n leven!
pi_45009133
Welk recept heb je gebruikt elixer?
Met of zonder eiwit?
pi_45009339
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 16:30 schreef het-is-mij het volgende:
Welk recept heb je gebruikt elixer?
Met of zonder eiwit?
Het bovenste recept (van miss_sly). Met eiwit dus.

Living on the edge
Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
nee, nooit meer in m'n leven!
pi_45110562
Ik leef nog!

Check mijn tiramisu!
Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
nee, nooit meer in m'n leven!
pi_62594732
Kick.

Ik wil eigenlijk ook wel een keer een tiramisu maken. Alleen wat voor koffie moet ik daarvoor gebruiken? Kan ik gewoon een zakje poederespresso gebruiken?
  woensdag 22 oktober 2008 @ 21:32:04 #65
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62595240
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 21:18 schreef Stansfield het volgende:
Kick.

Ik wil eigenlijk ook wel een keer een tiramisu maken. Alleen wat voor koffie moet ik daarvoor gebruiken? Kan ik gewoon een zakje poederespresso gebruiken?
ja hoor, dat kan
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_62595453
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 21:32 schreef Muck het volgende:

[..]

ja hoor, dat kan
En smaakt het dan ook een beetje lekker??
  woensdag 22 oktober 2008 @ 21:39:19 #67
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62595539
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 21:37 schreef Stansfield het volgende:

[..]

En smaakt het dan ook een beetje lekker??
heel erg lekker
het recept dat rampestamper gebruikt op de eerste pagina, maakt ie ook met poeder-espresso en dat is echt verschrikkelijk lekker. het is nog net niet vechten om het laatste stukje
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_62598158
mooi zo,

Zaterdag eens gaan proberen.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 22:47:19 #69
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62598197
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 22:46 schreef Stansfield het volgende:
mooi zo,

Zaterdag eens gaan proberen.
succes
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 23 oktober 2008 @ 11:10:27 #70
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_62606175
Van Italië.nl

Gerecht Dolci
Ingrediënt Vegetariano
Bereidingsduur > 45 min.
Moeilijkheid Medio
Regione Veneto

Ingrediënten:

3 eidooiers
3 eetlepels basterdsuiker
2 dl. Marsala
3 eetlepels sterke espresso
250 gram mascarpone
125 gram lobbig geklopte room
1 eiwit
1 pak savoiardi of lange vingers
1 eetlepel cacaopoeder

Bereidingswijze:
Klop de eidooiers met suiker au bain marie licht en luchtig. Langzaam een paar eetlepels Marsala toevoegen en blijven kloppen tot het mengsel lobbig wordt. Laat hierna afkoelen. Roer de koffie door de mascarpone. Klop het eiwit stijf en spatel de room en het eiwit voorzichtig door de eidooiers en de suiker. Leg de savoiardi naast elkaar in een schaal, begiet ze met de rest van de drank. Bedek ze daarna met de helft van de Mascarpone. Doe hieroverheen de helft van het eimengsel en daaroverheen de helft van de slagroom. Herhaal dit en zet de tiramisu in de koelkast. Net voor dat hij wordt opgediend de cacaopoeder erover strooien. Bij voorkeur door een (thee)zeefje zodat je een gelijkmatige verdeling krijgt.

Totale bereidingsduur: 1 uur. Wachtijd: 4-6 uur.

Wijnsuggestie:
Vin Santo of een Moscato d'Asti.

Buon appetito!!
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_62606441
Kinkt ook erg lekker. Morgen eerst uit mijn jamie oliver italie boek proberen.
  donderdag 23 oktober 2008 @ 12:44:07 #72
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62608633
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 22:37 schreef miss_sly het volgende:
Voor 4 personen:
1/2 dl espresso of sterke koffie
2 eetlepels koffielikeur
12 lange vingers
50 gr fijne kristalsuiker
250 gr mascarpone
2 eieren
cacaopoeder
ca 4 eetlepels grof geraspte bittere (pure) chocolade


  • koffie mengen met likeur
  • lange vingers in een schaal naast elkaar leggen
  • koffie-likeurmengsel hieroverheen sprenkelen
  • eieren splitsen
  • dooiers schuimig kloppen met de kristalsuiker, mascarpone erdoorheen kloppen
  • eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen
  • mengsel over de lange vingers lepelen
  • minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven
  • afwerking: bestrooien met cacaopoeder en de geraspte chocolade daaroverheeb strooien

    De alcohol die hierin zit, proef je niet heel erg. Ik vind dat wel prettig, en de mensen die ik hem tot nu toe heb voorgezet ook. Als je van wat meer alcoholsmaak houdt, zou je een tikje meer likeur erbij kunnen doen.
  • Zo doe ik hem ook ongeveer. Alleen zonder de chocola eroverheen (wel cacao uiteraard) en 100 g suiker ipv 50
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
    pi_62608651
    tvp
    pi_62612160
    Met het risico dat ik vloek in de kerk: je kunt echt heerlijke variaties maken met tiramisu. Met aardbeien, bijvoorbeeld
    Ik heb ooit een hoog-alcoholische zelfbedachte paastiramisu gemaakt met creme de cacao i.p.v. amaretto, en dan laagje mascarpone-laagje flinterdunne plakjes peer-dun laagje advocaat-lange vingers-mascarpone etc. Heel lekker!
    Er zit bij ons om de hoek een geweldige Italiaan, en daar kun je speculoostiramisu halen. Héérlijk!
      donderdag 23 oktober 2008 @ 15:55:55 #75
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_62614059
    quote:
    Op donderdag 23 oktober 2008 14:53 schreef ColdFeet het volgende:
    Er zit bij ons om de hoek een geweldige Italiaan, en daar kun je speculoostiramisu halen. Héérlijk!
    oh men, dat klinkt echt geweldig!
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')