Wie o wie eet dit wel eens?
Wie o wie durft dit binnenkort te proberen? (zoals ik)
Reviews graag
Sites met recepten en info over pastinaak :http://www.vegetarisme.be/php/ingr.html?menu=&s=&ss=&sss=&ingr=pastinaakhttp://www.webchef.nl/recept/groenten/pastinaak/http://www.eader.nl/dekeuken/groenten/pastinaak.htmRecepten :quote:
1 pastinaak
4 aardappelen
1 grote ui
snuifje tijm
0.5 dl sojamelk
zout & peper
nootmuskaat
0.5 el olijfolie
Kook of stoom de aardappelen gaar in de schil. Maak intussen de groenten schoon. Snipper de ui en snij de pastinaak in stukken. Verwarm de olijfolie en fruit de ui. Voeg een snuifje tijm, de pastinaak en een bodempje water toe en laat gaar stoven. Voeg een scheut sojamelk bij de pastinaak met ui en mix fijn. Pel de gare aardappelen en pureer ze door de roerzeef. Roer de pastinaakpuree door de aardappelpuree. Breng het geheel op smaak.
quote:
Appel-pastinaaksoep
Dit heb je nodig: 60 g plantaardige margarine, 500 g pastinaak, 1,5 tl mosterd, 500 g appels, 1 l water, 25 ml soja cuisine, 1 tl karwijzaad, zout en peper naar smaak.
Verhit de margarine in een groet pan op een laag vuur. Schil de pastinaak en hak 'm in stukjes. Roer de mosterd door de margarine en voeg de pastinaak toe. Snij de appel in stukjes en voeg die met het water toe aan de pastinaak. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 tot 7 minuten sudderen totdat de appel uit elkaar valt. Haal de pan van het vuur, doe de soep over in een blender, voeg de soja cuisine toe en meng tot een gladde soep. Doe de soep weer in de pan, voeg de karwijzaadjes en peper en zout toe en breng voorzichtig aan de kook.
Ik ben zoooooooo nieuwsgierig