FOK!forum / Culinesse à gogo / Ervaring met een slow cooker?
Lolbroek...vrijdag 15 december 2006 @ 14:46
Wij overwegen een slow cooker aan te schaffen. Ik zag op internet verschillende winkels die zo'n apparaat aanbieden, maar ben benieuwd of iemand ervaring heeft met zo'n ding. Wij houden erg van stoofpotjes, en in een slow cooker zou het vlees nog malser blijven dan na een paar uur op een laag vuurtje op de kookplaat. Iemand ervaring mee?
Lolbroek...vrijdag 15 december 2006 @ 14:52
Hoort deze niet bij Culinair??
Matnessvrijdag 15 december 2006 @ 14:52
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 14:52 schreef Lolbroek... het volgende:
Hoort deze niet bij Culinair??
ja
Snakeyvrijdag 15 december 2006 @ 15:06
Ik kwam toevallig voorbij, schopje CUL gegeven.
Snakeyvrijdag 15 december 2006 @ 15:07
Ow, wij gebruiken sinds jaren een Tajine lolbroek. Blijft het vlees ook heerlijk mals in.

http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/tajine.asp
Duderinnetjevrijdag 15 december 2006 @ 15:19
Ik heb ook een tajine (nooit gebruikt nog ;@ ) Is de slowcooker daar de elektrische variant van?
Lolbroek...vrijdag 15 december 2006 @ 15:26
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 15:07 schreef Snakey het volgende:
Ow, wij gebruiken sinds jaren een Tajine lolbroek. Blijft het vlees ook heerlijk mals in.

http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/tajine.asp
Malser dan in een stoofpan? Zet je een tajine gewoon op de kookplaat (keramisch)?
Lolbroek...vrijdag 15 december 2006 @ 15:28
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 15:19 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik heb ook een tajine (nooit gebruikt nog ;@ ) Is de slowcooker daar de elektrische variant van?
Weet ik eerlijk gezegd niet. Ik las in de Volkskeuken (Volkskrant) over dit apparaat en het werd daar erg geprezen. Het is inderdaad een elektrisch apparaat dat 8 tot 10 uur op het aanrecht staat te pruttelen (de inhoud dan). Qua stroomverbruik schijnt het heel erg mee te vallen.
Yngwievrijdag 15 december 2006 @ 15:29
Ben getrouwd met een Amerikaanse en daar is het heel normaal om een slowcooker te gebruiken (tenminste voor het kleinde gedeelte van de bevolking die uberhaupt nog zelf kookt daar ). Is supermakkelijk om te gebruiken en het resultaat is errug lekker vind ik zelf. En ja, het vlees blijft er malser in en wordt absoluut niet taai Hrm, nou zit ik er ook weer over na te denken om zo'n ding hier aan te schaffen.
Lolbroek...vrijdag 15 december 2006 @ 15:31
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 15:26 schreef Lolbroek... het volgende:

[..]

Malser dan in een stoofpan? Zet je een tajine gewoon op de kookplaat (keramisch)?
Sorry Mijn vraag wordt beantwoord op de site waar jij me in jouw bericht op wijst. Was iets te snel...
Thoricalvrijdag 15 december 2006 @ 20:56
De oven op 80 graden zetten is geen optie?
En anders vind ik het leuk om de herleving van de slowcooker mee te maken.
Lolbroek...zaterdag 16 december 2006 @ 15:55
Weinig mensen met ervaring met de slow cooker zo te zien............
samaradinsdag 19 december 2006 @ 19:33
ik vind het een waardeloos ding!
Laatst nog wat gemaakt in dat ding na ruim 3 uur totaal "geen actie". Dus alles maar in een pan gekwakt em op het vuur gezet. kinders hadden na 3 uur wel trek.

(misschien heb ik een waardeloos ding)
Dauthidinsdag 19 december 2006 @ 21:54
gewoon in de oven beetje vocht in de oven mikken als je geen stoom oven hebt zo gepiept
Unihoc_ACEdinsdag 19 december 2006 @ 22:40
Er was volgens mij pas nog een topic over de Crock Pot, wat een merknaam is van een slow cooker. Even zoeken...

Gevonden: CrockPot
loveliwoensdag 20 december 2006 @ 00:57
Wat is er mis met een ouderwetse sudderpan op het kleinste gaspitje?
Lolbroek...woensdag 20 december 2006 @ 17:42
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 22:40 schreef Unihoc_ACE het volgende:
Er was volgens mij pas nog een topic over de Crock Pot, wat een merknaam is van een slow cooker. Even zoeken...

Gevonden: CrockPot
Dank! Weer een beetje wijzer.
Lolbroek...woensdag 20 december 2006 @ 17:46
quote:
Op woensdag 20 december 2006 00:57 schreef loveli het volgende:
Wat is er mis met een ouderwetse sudderpan op het kleinste gaspitje?
Niks loveli. Is ook heerlijk. Alleen lukt het me niet altijd om vlees (op keramische plaat) zo botermals gaar te sudderen, dat het uit elkaar valt zonder toch een beetje droog te zijn. Soms wel, maar dus niet altijd. En in zo'n pan zou het 'succes gegarandeerd' zijn. Vandaar mijn interesse...