Ik had er zelfs nog nooit van gehoord
![]()
Het vervangt het aloude petroleumstelletje van oma denk ik
![]()
Even opgezocht :
quote:
In Nederlands is de slowcooker mondjesmaat te signaleren in gespecialiseerde kookwinkels, in Engelstalige landen helemaal trendy en inmiddels niet meer weg te denken uit de keuken.
U snijdt de avond van tevoren eventueel alvast de groenten en het vlees in stukken, doet 's ochtends de stekker van de slowcooker in het stopcontact, stopt de ingrediënten in de cooker en giet er warm vocht op. U trekt vervolgens de deur achter u dicht en úren laten geurt u bij thuiskomst een verrukkelijke stoofpot tegemoet. Nog even rijst of puree erbij klaarmaken en genieten!
De slowcooker bestaat uit een metalen buitenframe met verwarmingselement, met daarin een losse aardewerken binnenpot. De meeste slowcookers hebben drie standen; 'high', 'low' of 'warm' (houden). Sommige slowcookers zijn voorzien van een praktische 'auto' stand. De slowcooker onderscheidt zich van de gietijzeren pan met sudderplaatje door de thermostaat. Deze zorgt voor een constante temperatuur waardoor aanbranden onmogelijk is. Thuisblijven is dus niet nodig. Bovendien is er bij bereiding in de slowcooker minder vocht nodig dan bij bereiding in de stoofpan, omdat het vocht nauwelijks kan verdampen. Door de lage temperatuur blijven belangrijke voedingsstoffen bovendien optimaal bewaard. De representatieve aardewerken binnenpot kan na bereiding zó op tafel. Belangrijk aandachtspunt bij de slowcookeris dat het optillen van het deksel de bereidingstijd per keer met ± 20 minuten verlengt.
Leuke pan!