abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 18 december 2006 @ 20:21:20 #51
122102 blonchi
Blauwgilborgel
pi_44549657
quote:
Op maandag 18 december 2006 17:43 schreef vero-legata het volgende:
Wel duur natuurlijk, soep getrokken van dodo botten!
Dat was toch de bedoeling? Je moet de huid cq. botten zo duur mogelijk verkopen
Ik moet helaas vernechten dat dit plochterig gerinf uiterst vlamelig en imprumptueel verjuind is.
Bovendien jiften de druimels me teveel in de luimtenissen van kwappipappi.
  maandag 18 december 2006 @ 21:07:05 #52
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_44551483
Indeed, totally true, hoe zeldzamer, hoe schaarser, hoe duurder. Lang leve de bedreigde en reeds uitgestorven dieren
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
  woensdag 3 januari 2007 @ 22:27:22 #53
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_44989238
Nog nieuwjaarsrecepten die iemand wil delen? Uiteraard met bedreigde dieren als ingredient.
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
  donderdag 11 januari 2007 @ 19:00:41 #54
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_45258665
of met minder bedreige dieren en/of met bekende Nederlanders?
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
  Moderator donderdag 11 januari 2007 @ 23:52:57 #55
45833 crew  Fogel
pi_45270304
quote:
Op woensdag 13 december 2006 21:11 schreef Soli het volgende:
Vinvis-rolletjes... Leuk voor de feestdagen!

Benodigdheden (voor 2 personen):
- 2 ons vinvis (de overige 5000 kilo diene men weg te gooien)
- plakjes gerookte zalm
- garnering naar keuze

Men rolle de zalm rond de vinvis. Garneren... en klaar! Ja, heel makkelijk, het vinden van de vinvis zal het moeilijkste zijn want er zijn er nog maar zo'n 20 van in de hele wereld! Erg exclusief dus, het zal u in aanzien doen stijgen bij uw zakenrelaties e.d.

Smakelijk eten!
En voor nog meer smakelijke recepten: kijk op de Noorse site ter promotering van het eten van walvisvlees (er zijn meer dan genoeg walvissen om er af en toe een op te vreten!)
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  woensdag 28 maart 2007 @ 11:43:09 #56
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_47742882
Gierzwaluw zwezerickjes gesmoord in pepermuntsaus

Men vange een klein gross gierzwaluwen en neeme de zwezerickjes uit het diertje.
Deze zwezerickjes kort smoren in lenteui en bieslook.
Vervolgens 30 minuten laten doorgaren.

Tijdens deze 30 minuten de pepermuntsaus bereiden uit verse perpermunt (te koop bij de betere snoepwinkels)

Serveer de zwezericken met pepermuntsaus op een mooi rond bord versiert met de veertjes van de gierzwaluw.
Deze elegante manier van serveren in combinatie met de exclusiviteit van uw gerecht zal mening wereldleider onder de indruk brengen.

Bon Apetit!
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
  woensdag 28 maart 2007 @ 11:45:03 #57
132711 Negator
You are all just puppets
pi_47742950
Hihihihi
Take me to the promised land...
  woensdag 28 maart 2007 @ 11:46:54 #58
56621 Houzer
Vuyge pusherman
pi_47743022
In brioche deeg verpakte kalfshartzwezerik en truffel, in de oven gegaard, op gebakken prei dukaten en truffelcreme
ik ben de jager met de pet.
pi_47743055
Spareribs van de PANDABEER


De marinade voor 1 kg pandabeer-spareribs:

2 teentjes knoflook
1/4 theelepel gemberpoeder
zout
2 eetlepels bruine bastaardsuiker
6 eetlepels ketjap manis
6 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels water
| ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^|
| who gives a fuck-truck | '|""";.., ___.
|_... _ ... _11:11__ = = = | = _|__|..., ]
"(@ )'(@ )" " " " * | (@ )(@ )* * * * * (@ )
pi_47743729
witte neushoorn met knoflook-preisaus


Ingrediënten

• 4 lappen van de witte neushoorn
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 teentje knoflook
• 1 dunne prei
• 20 g boter
• 1 dl witte wijn
• ½ dl fond (runder, pot)
• 1½ dl slagroom
• snufje zout
• snufje peper

Bereiding
1. Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrijk het met olie en kruid het met peper.
2. Pel het teentje knoflook en snipper deze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes.
3. Smelt de boter in een steelpan en fruit de knoflook met de prei ± 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur.
4. Voeg de wijn, de fond, de slagroom en kerriepoeder, zout en peper naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
5. Verhit intussen een grillpan goed heet. Leg de neushoorn in de pan (wel een grote pan) , schroei ze snel dicht en bak ze in 3-5 minuten rosé.
6. Zet de staafmixer in de preisaus, pureer de saus (pas op voor spatten). Kook de saus kort door.
7. Bestrooi de neushoorn met zout naar smaak. Serveer ze met de saus.

Lekker met aardappelgratin en roergebakken worteltjes.

  woensdag 28 maart 2007 @ 18:28:45 #61
121217 Soli
Still I am...
pi_47758548
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 11:48 schreef Reza-impreza het volgende:
Spareribs van de PANDABEER


De marinade voor 1 kg pandabeer-spareribs:


2 eetlepels bruine bastaardsuiker
waar haal je bastaardsuiker is die ook bedreigd?
Though I\'ve reached a signpost, It\'s really not the end.
Like Old Sol behind the mountain I\'ll be coming up again.
Mijn Last.fm
  donderdag 6 september 2007 @ 22:02:52 #62
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_52991721
walvis balijnen met vinegrette saus

Men neme een levende walvis, hale de balijnen eruit (voorzichtig) en legge de walvis terug in het water waar de balijnen rustig terug kunnen groeien gedurende 15 jaar waarnaar opnieuw geoogst kan worden.

Balijnen gemixt met spaghetti, soepstengels en geraspte kaas zullen uw gasten van verrukking van de stoel doen vallen.
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
pi_52992006
quote:
Op maandag 18 december 2006 19:12 schreef RealZeus het volgende:
Maikuuulpuree met gepwnde groenters.

Men neme:

1 Maikuuul.
1 vrachtwagen.
Alle soorten groenters ,uiteraard van de Loller1000.


Neem 1 Maikuuul,leg hem op de grond en maak met de vrachtwagen sjiek hendige slips op Maikuuuls Lollerlijf,tot hij goed gepureerd is.

Kook Maikuuul tot hij roflsgaar is.

Verwarm de rofloven voor op 225 gradens .

Vet een bakblikker in en stop de Maikuuulpuree sjiek hendig in het bakblikker.

Bestrijk Maikuuuls puree met boter,zo ontstaat er een knapperig korstje.

Zet Maikuuul een uurtje in de oven todat er een goudkleurig StyL0w korstje opkomt.

Pwn intussen de groenters.

Als Maikuuul zijn Lollerkorstje heeft haal je hem uit de oven en lazer je de gepwnde groeters er totally n00b er overheen.

Serveer dit alles met een BrEeZaH.


(on)Smakelijk eten.
FOK!'s rode weduwe.
  zaterdag 15 september 2007 @ 02:09:48 #64
122102 blonchi
Blauwgilborgel
pi_53189860
Laten we eens verder gaan met dit wonderschone topic.

Al is het maar om die humorloze slabladknabbelaars van de Partij van de Dieren een dikke plateauzoolhak te zetten.

Ik moet helaas vernechten dat dit plochterig gerinf uiterst vlamelig en imprumptueel verjuind is.
Bovendien jiften de druimels me teveel in de luimtenissen van kwappipappi.
pi_53347894


Omelet du Dodo

2 eieren
boter
melk
peper en zout
1 Dodo
1 houtversnipperaar ( te huur bij de Gemeente plantsoenendienst)
===========================
Haal de Dodo door de houtversnipperaar ( Tip: Doe dit wel buiten , t'is zo'n zonde van je gordijnen)

Breek de schaal van de eieren en voeg de eieren met 1 eetlepel melk per ei samen met het zout en de peper in een schaaltje. Meng alles goed door elkaar met een garde.
Smelt boter in een koekenpan en voeg de ingrediënten toe in de volgende volgorde
Ui en/of knoflook
Dodo brei
Champignons
Overige groente
Wanneer het groenten- en vleesmengsel gaar is, wordt het eimengsel toegevoegd en met het reeds aanwezige vermengd
Draai de pan totdat het eimengsel de hele bodem van de pan bedekt
Zet het vuur wat lager, zodat het eimengsel niet verbrandt
Wacht totdat eerst de randen en daarna het midden begint te stollen
Voeg de plakjes kaas toe, dat dan zal smelten
Zet het vuur lager en sla met een spater de ene helft van de omelet over de andere.
Opmerking: Een alternatief is om met een spatel de gehele omelet om te draaien en de andere kant van de omelet ook aan te bakken. Op deze manier is zeker dat eventuele salmonella-besmetting wordt afgedood.

Eet smakelijk
| ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^|
| who gives a fuck-truck | '|""";.., ___.
|_... _ ... _11:11__ = = = | = _|__|..., ]
"(@ )'(@ )" " " " * | (@ )(@ )* * * * * (@ )
pi_53384758
Eikelmuisspiesjes.

Men neme 9 eikelmuisjes ( wel snel zijn want er schijnen er nog maar 9 te zijn) en make deze schoon.
Snij het vlees in blokjes en marineer dit in een mengsel van ketjap, suiker en gember.

Rijg de blokjes aan spiesjes om en om met een stukje ananas.

Grillen op de bbq eet smakelijk en geniet van de enige en laatste maal om eikelmuis te eten.
Zwaar werk is lekker, hoef ik niet meer naar de sportschool.
  woensdag 19 december 2007 @ 14:26:12 #67
122102 blonchi
Blauwgilborgel
pi_55387791
't Is weer bijna Kerst.

Gepocheerde Veluwzwijnlenden:


Ofschoon momenteel de Veluwsche Everzwijnen welig tieren in het laatste uitgestrekte (doch versnipperde) bosgebied van Nederland.

Men schiete een volwassen Everbeer voor z'n knar. Eenmaal geveld, ter plekke castreren. De smaak van het vlees wordt anders aangetast door de spermatoïdenzuren.

Verwijder vervolgens - eveneens ter plaatse - met een vlijmscherp fileermes - de hoeveelheid lenden die u denkt nodig te hebben om uw gasten gastronomisch te kietelen. Laat de rest van het kadaver liggen.

Voor al diegenen die niet meer goed weten wat pocheren impliceert, even een bloemlezing:

Het doel van pocheren is het bereiken van een smaakvol en zacht eindproduct, zonder dat het product uitdroogt. Pocheren is een bereidingsproces waarbij je een garingsvloeistof gebruikt bij een lage bereidings-temperatuur.

Pocheren is net niet hetzelfde als koken. Bij deze techniek draait alles om de beheersing van het veranderingsproces van de eiwitten. De omgevingstemperatuur van het product komt niet boven de 90°C, terwijl de kerntemperatuur van het product varieert tussen de 55-70°C. Door de langzame en gelijkmatige verhitting blijft de structuur van het eindproduct behouden. Pocheren kun je zowel als voorbereidingstechniek of als eindbereidingtechniek toepassen. Je gebruikt deze techniek in de koude en de warme keuken en in de patisserie.

Je moet bij de toepassing van deze techniek letten op:

■ De samenstelling en structuur van het product.
Je kunt alle plantaardige en dierlijke producten pocheren. De techniek leent zich uitstekend voor producten met zacht bindweefsel en eiwitrijke producten, zoals bijvoorbeeld vis, eieren en gevogelte.
■ De grootte van het product.

Je kunt delen of stukje es of hele producten pocheren. Bijvoorbeeld een medaillon van zalm en een hele zalm. De producten moeten van gelijke grootte en dikte zijn om ze gelijkmatig te kunnen garen.

■ De soort vloeistof waarin je pocheert.

Je kunt verschillende vloeistoffen gebruiken: court-bouillon, water, visbouillon, -fümet, suikerstroop of volgens de klassieke methode een mooie saus. Het is ook mogelijk om au bain-marie (in een waterbad), in een oven te pocheren of zonder vloeistof in een combi-steamer.

De starttemperatuur van de vloeistof.

Deze is afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken. Als je start met een koude vloeistof, zullen de smaakstoffen overgaan (oplossen) in de pocheervloeistof. Bij casselerrib bijvoorbeeld, lost het overtollige zout op in het water.

Als je start met een warme vloeistof met een temperatuur van 90°C, blijven er meer smaakstoffen in het product behouden. Dat geldt bijvoorbeeld voor geportioneerde vis of kalfszwezerik.

De hoeveelheid vloeistof.

De hoeveelheid pocheervloeistof is afhankelijk van de grootte van het te pocheren product. Kleine en dunne producten pocheer je in weinig vloeistof. Grote of dikke producten dompel je in veel vloeistof.

De beheersing van de temperatuur van de vloeistof.

De beheersing van de temperatuur is van groot belang. Als je de vloeistoftemperatuur laat oplopen tot boven de 90°C, zullen eiwitrijke producten doorgaren, waardoor het product droog, hard en taai wordt.

De tijdsduur van het proces.

De tijdsduur varieert van enkele minuten tot enkele uren en is sterk afhankelijk van de grootte en dikte van het product.

Terug naar de lenden:

Het beste is de zwijnenlende te pocheren via een warme vloeistof. Men neme in dit geval een fond van jeneverbessen en vleesbouillon.

Serveer het geheel met een knapperig korenwolfpasteitje, voorzien van gestoomde tuinbonen en en een toefje venkel.

Wijnadvies: Een Gauge Soixant-Neuf.








Een prettige Kerst

[ Bericht 0% gewijzigd door blonchi op 19-12-2007 16:00:01 ]
Ik moet helaas vernechten dat dit plochterig gerinf uiterst vlamelig en imprumptueel verjuind is.
Bovendien jiften de druimels me teveel in de luimtenissen van kwappipappi.
  woensdag 19 december 2007 @ 16:43:00 #68
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_55391195
Ik geef de bereidingswijze er niet bij, geheim van de kok, maar dit is mijn kerstmenu:

Voor:
Gerookte Kwabaal op een bedje van Wildemanskruid en Witte munt met een parfait van Groene Specht en Grutto.

Tussen:
Franjestaartsoep met gegratineerde Akkerboterbloemmen.

Hoofd:
Damhertfilet in Peperige Vaalhoedpaddestoelensaus op een taartje van geroerbakte Wilde Herfsttijloos en Echt Lepelbladerdeeg.

Tussen:
Knoflookpad billetjes met verse Knoflook en Bascilicum in Bestoven Kaaszwam terrine.

Ik heb alleen nog geen nagerecht.
Nagerecht:
Pandapisijs met een toefje geklopt IJsberensperma a la flambee (vergeet geen suiker aan de IJsberensperma toe te voegen)

(Nagerecht met de complimenten van een Clown.)

[ Bericht 1% gewijzigd door SicSicSics op 19-12-2007 17:00:29 ]
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_55391297
Gemalen Rendierballen?
  woensdag 19 december 2007 @ 16:47:32 #70
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_55391328
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:46 schreef SolidArt het volgende:
Gemalen Rendierballen?

Zijn rendieren een bedreigde diersoort dan?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 19 december 2007 @ 16:48:38 #71
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_55391354
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:47 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Zijn rendieren een bedreigde diersoort dan?
Dat en ik heb liever iets zoets!
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_55391403
Niet bedreigd, maar wel een bestaand recept:

Gevulde kameel

Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Arabisch
Smaak: Hartig
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Hoofdgerecht

Omschrijving
voor 400 personen

Ingrediënten
* 300 dadels
* 200 pluviere-eieren
* 20 karpers van 2 pond elk
* 4 trapganzen (schoongemaakt en geplukt)
* 2 schapen
* 1 grote kameel
* kruiden


Bereidingswijze

Graaf een kuil van drie voet diep.
Maak daarin een vuur van hete kolen.
Kook de eieren hard.
Ontschub de karpers en vul die met gepelde eieren en dadels.
Kruid de ganzen en vul met gevulde karpers.
Vul de schapen met de gevulde ganzen.
Vul de kameel met de gevulde schapen.
Wikkel in bladeren van de doum palm en begraaf dat in de kuil.
Twee dagen bakken.


Serveertips

Serveer met rijst.
  woensdag 19 december 2007 @ 16:50:30 #73
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_55391410
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:48 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dat en ik heb liever iets zoets!
Dan moet je een glaasjes pandapis drinken
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 19 december 2007 @ 16:50:32 #74
3936 ThE_ED
engu twiekur
pi_55391412
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:47 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Zijn rendieren een bedreigde diersoort dan?
Nee, je kunt het ook gewoon kopen. (Zij het met moeite buiten Scandinavië.)
[KNE]-Mod
  woensdag 19 december 2007 @ 18:24:28 #75
122102 blonchi
Blauwgilborgel
pi_55393995
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:50 schreef ruud.nl het volgende:
Niet bedreigd, maar wel een bestaand recept:

Gevulde kameel

Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Arabisch
Smaak: Hartig
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Hoofdgerecht

Omschrijving
voor 400 personen

Ingrediënten
* 300 dadels
* 200 pluviere-eieren
* 20 karpers van 2 pond elk
* 4 trapganzen (schoongemaakt en geplukt)
* 2 schapen
* 1 grote kameel
* kruiden


Bereidingswijze

Graaf een kuil van drie voet diep.
Maak daarin een vuur van hete kolen.
Kook de eieren hard.
Ontschub de karpers en vul die met gepelde eieren en dadels.
Kruid de ganzen en vul met gevulde karpers.
Vul de schapen met de gevulde ganzen.
Vul de kameel met de gevulde schapen.
Wikkel in bladeren van de doum palm en begraaf dat in de kuil.
Twee dagen bakken.


Serveertips

Serveer met rijst.
Ik sterf!!!
Ik moet helaas vernechten dat dit plochterig gerinf uiterst vlamelig en imprumptueel verjuind is.
Bovendien jiften de druimels me teveel in de luimtenissen van kwappipappi.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')