FOK!forum / Culinesse à gogo / Het lekkerste wafelrecept
Bar_en_Mardinsdag 5 december 2006 @ 09:22
Goede morgen

Gister was ik bezig om een lekker wafelrecept te vinden, maar jeetje er zijn er nog al wat...
Daarom ben ik benieuwd of er hier nog mensen zijn die een heerlijk recept hebben om overheerlijke wafels te bakken.

bvd dank
NrSiXdinsdag 5 december 2006 @ 09:44
quote:
Op dinsdag 5 december 2006 09:22 schreef Bar_en_Mar het volgende:
bvd dank
Daar sluit ik mij bij aan, ben benieuwd
DropjesLoverdinsdag 5 december 2006 @ 09:44
zelf maken en verfijnen?

veel verschil zal er toch niet in zitten, en na een paar keer kan je zelf denken, over het toevoegen van wat meer boter, roomboter, meer/miner suiker, bolletjes suiker enz enz
Bar_en_Mardinsdag 5 december 2006 @ 10:03
hoe zit het dan met bier wat je bij het ene recept tegen komt?maakt dat nog veel verschil
Sjeenmaandag 1 januari 2007 @ 22:43
quote:
Kaneelwafels (zachte hartjes)

Zoetigheden, 10 Personen
Bereidingstijd: 30 Minuten

Ingredienten
70 gr zachte boter
80 gr suiker
4 eierdooiers
4 eiwitten
zout
1 snufje bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 el slagroom of melk
200 gr bloem
1/8 l bronwater of witte wijn
Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze
Kluts de eierdooiers. Roer de boter met de handmixer tot schuim. Roer het eigeel en de suiker er beetje bij beetje doorheen. Vermeng de bloem met het zout, het bakpoeder en de kaneel en strooi het al roerende in de eiermassa. Roer de melk en het bronwater/de wijn er doorheen. Klop het eiwit stijf en schep het door de massa.

Wafels bakken in een hartjesijzer en naar believen bestrooien met poedersuiker voor het serveren...
quote:
Harde wafels

Zoetigheden, 10 Personen
Bereidingstijd: 60 Minuten

Ingredienten
1000 gr meel
500 gr boter
500 gr basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes bakpoeder
5 eieren
mespuntje zout


Bereidingswijze
Kneed het geheel met de hand tot een stevig deeg. Laat het tijdje rusten onder een theedoek op een koele plaats. Rol met de hand worstjes van ongeveer vijf centimeter lang. Verwarm het wafelijzer en bak de wafels tot ze de gewenste kleur hebben.

Erg lekker met vers geklopte slagroom!
Een nieuw recept... de kaneelwafeltjes, zeer gewaardeerd gisteren. En een oud maar beproefd recept, de harde wafels... Ieder jaar terugkerend
fabericdinsdag 2 januari 2007 @ 10:07
ik heb thuis een recept van Paul Bocuse (die heeft 3 sterren in Lyon). Maar ik ben niet thuis.
Obliviondinsdag 2 januari 2007 @ 10:14
Ik had verschillende klaargemaakt, en toen 1 van pietverdriet geprobeerd...

grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic

Is erg lekker!