Daar sluit ik mij bij aan, ben benieuwdquote:Op dinsdag 5 december 2006 09:22 schreef Bar_en_Mar het volgende:
bvd dank
quote:Kaneelwafels (zachte hartjes)
Zoetigheden, 10 Personen
Bereidingstijd: 30 Minuten
Ingredienten
70 gr zachte boter
80 gr suiker
4 eierdooiers
4 eiwitten
zout
1 snufje bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 el slagroom of melk
200 gr bloem
1/8 l bronwater of witte wijn
Poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
Kluts de eierdooiers. Roer de boter met de handmixer tot schuim. Roer het eigeel en de suiker er beetje bij beetje doorheen. Vermeng de bloem met het zout, het bakpoeder en de kaneel en strooi het al roerende in de eiermassa. Roer de melk en het bronwater/de wijn er doorheen. Klop het eiwit stijf en schep het door de massa.
Wafels bakken in een hartjesijzer en naar believen bestrooien met poedersuiker voor het serveren...
Een nieuw recept... de kaneelwafeltjes, zeer gewaardeerd gisteren. En een oud maar beproefd recept, de harde wafels... Ieder jaar terugkerendquote:Harde wafels
Zoetigheden, 10 Personen
Bereidingstijd: 60 Minuten
Ingredienten
1000 gr meel
500 gr boter
500 gr basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes bakpoeder
5 eieren
mespuntje zout
Bereidingswijze
Kneed het geheel met de hand tot een stevig deeg. Laat het tijdje rusten onder een theedoek op een koele plaats. Rol met de hand worstjes van ongeveer vijf centimeter lang. Verwarm het wafelijzer en bak de wafels tot ze de gewenste kleur hebben.
Erg lekker met vers geklopte slagroom!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |