quote:Honingbanaan
4 eetl honing
tijm (vers of gedroogd)
sap van 1 citroen
4 eetl water
4 kruidnagelen
kaneel
50 gr grofgehakte gepelde pistachenoten
Verwarm de honing met de tijm, citroensap, water, kruidnagelen en kaneel. Laat het geheel tot een siroop koken. Snijd de geschilde bananen overlangs doormidden en leg ze enkele minuten in de siroop. Keer ze eenmaal. Leg de bananen op 2 bordjes en schep de siroop erover. Garneer met pistachenoten.
Tip:
Dit gerecht kan warm of koud gegeten worden.
quote:Bananen-sesammoes
2 eetl sesamzaadjes
2 rijpe bananen
1 stevige banaan
2 eetl tahin (sesampasta - Reformzaak)
Verhit een koekenpan en rooster hierin, zonder toevoeging van vet, de sesamzaadjes onder voortdurend omscheppen, tot ze een zachte geur beginnen af te geven. Pel de rijpe bananen en prak het vruchtvlees fijn. Roer de tahin door de puree. Verdeel het mengsel over twee schaaltjes en garneer deze met schijfjes banaan. Strooi de sesamzaadjes daar overheen.
Dit toetje is super lekker maar heel machtig. Het kan ook gegeten worden als ontbijt of tussendoortje. Hierbij smaakt volkorenbrood of knäckebröd, dat met boter of tahin is besmeerd, heel goed.
quote:Banaan op de bbq
Je neemt een banaan (het lekkerst met een turbana banaan, aangezien deze lekker zacht wordt) en legt deze op de bbq. Je wacht tot de banaan zwart wordt en snijdt hem dan in de lengte voorzichtig open. Dan stop je er bruine basterdsuiker in en daarna een scheutje rum en steekt dit de fik.
Even uit laten branden en dan lekker opeten.
quote:Gebakken banaan
3 bananen
1 eetlepel zonnebloemolie
snufje zeezout
vers mintblaadje
Snijd de bananen in dunne plakjes. Breng ondertussen de olie tot verhitting. Voeg de gesneden bananen toe en bak ze al roerend op laag vuur met een snufje zeezout gedurende 5 minuten. De bananen krijgen een dun filmlaagje. Snijd een mintblaadje fijn en verdeel dit over meerdere porties.
quote:Poeh bananen
Neem per persoon 1 banaan, citroensap, bruine basterdsuiker, honing, slagroom. Maak in holte banaan de schil in 1 flap los, snijdt de banaan in de lengte in, Schil niet beschadigen!!!, wrik een beetje open. Citroensap erover, 1 theelepel bruine bastersuiker, 1 tl honing erin. Flap dicht, verpak het geheel in alu-folie, 25 minuten in oven van 180 graden (totdat de schil bruin wordt). Serveer met slagroom.
Kan ook in magnetron gemaakt worden, dan de banaan in een schaal zetten en bestralen tot de schil bruin is.
quote:Goochelbananen
Laat de banaan ongepeld. Neem een stopnaald, prik op een hoek door de schil en beweeg de naald zoveel mogelijk heen & weer. Herhaal dit op 5 verschillende plaatsen, op ongeveer gelijke afstanden. De schil is nu nog steeds intact, maar de banaan is inwendig in 6 stukken gesneden.
Altijd goed voor een verbaasde blik, succes bij kinderen gegarandeerd.
Bedoel je met dirty dat de bananenlikeur en melk een beetje gaan schiften?quote:Op maandag 4 december 2006 23:32 schreef kabouter.muts het volgende:
dirty banana
mijn favo drankje in Jamaica
melk, ijsblokjes, rum en bananenlikeur.
all in de mix---->> blender
rietje erbij![]()
Ziet er heel onsmakelijk uit als het even staat(dirty) dan weer goed roeren.
![]()
En een rijpe banaan erin.quote:Op dinsdag 5 december 2006 13:25 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Bedoel je met dirty dat de bananenlikeur en melk een beetje gaan schiften?
Lijkt me erg lekker, op naar de slijter!![]()
Een bananensmoothie met likeur dus!quote:Op dinsdag 5 december 2006 17:47 schreef kabouter.muts het volgende:
[..]
En een rijpe banaan erin.
sorry bijna het belangerijkste ingr. vergeten. (oeps)
Waar blijven jou bananenrecpeten trouwens?quote:Op dinsdag 5 december 2006 19:14 schreef Isabeau het volgende:
We kunnen gewoon nōg een bananenthemaavond houden(ooit een keer met een groep vrienden 'banaan' als thema gehad voor een weekend)
Ja het gaat schiften. doe er ook een scheutje citroen bij voor het kleurbehoud anders krijg je bruin geschift drankje.quote:Op dinsdag 5 december 2006 13:25 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Bedoel je met dirty dat de bananenlikeur en melk een beetje gaan schiften?
Lijkt me erg lekker, op naar de slijter!![]()
*gaat ook brede rietjes aanschaffen*quote:Op woensdag 6 december 2006 11:17 schreef kabouter.muts het volgende:
[..]
Ja het gaat schiften. doe er ook een scheutje citroen bij voor het kleurbehoud anders krijg je bruin geschift drankje.
Het is heel dik trouwens.
Kickjequote:Op woensdag 6 december 2006 17:08 schreef kahaarin het volgende:
[..]
*gaat ook brede rietjes aanschaffen*
quote:Banoffee Pie
3 el. zachte roomboter, 1 pak chocoladekoekjes (250 gr.), 2 bananen, 2 blikjes gecondenseerde melk , 2 bekertjes (250 ml) slagroom, 4 el. witte kristalsuiker, 1 zakje slagroomversteviger, cacaopoeder
Bereidingswijze
- Zet de ongeopende blikjes melk in een grote
pan heet water (deksel erop!) en breng aan de kook. Laat een uurtje of twee sudderen, en zorg dat de pan niet droogkookt. Zo nodig water bijvullen.
- Vul ondertussen de plastic zak met koekjes en bewerk de boel met een deegroller tot de koekjes helemaal verkruimeld zijn
- Stort koekruimels in een kom en meng met de zachte boter tot er een plakkerig kruimeldeeg ontstaat
- Spreid kruimeldeeg uit over bodem van springvorm en druk stevig aan. Zorg eventueel voor opstaande randjes.
- Zet springvorm met deeg in de koelkast om hard te worden terwijl de melk doorkookt.
- Haal na twee uur de melkblikjes uit de pan (pas op! heet!) en wacht tot ze een beetje afgekoeld zijn voordat je ze openmaakt.
- Sla met de hand het slagroom met de suiker stijf, voeg eventueel een zakje slagroomversteviger toe.
- Snij bananen in plakjes.
- Haal springvorm met deeg uit de koelkast en beleg de taartbodem achtereenvolgens met plakjes banaan, een hele dikke laag toffee en maak af met een laag slagroom. Zeef er tot slot wat cacaopoeder boven.
- Laat taart opstijven in koelkast tot gebruik.
quote:Bananenzuurkool
500 gr Zuurkool
800 gr AARDAPPELEN
5 Bananen
400 gr Runder gehakt
1 dl Melk
150 gr Boter of margarine
Zout-Peper-Nootmuskaat
Kook de aardappelen,pureer ze en maak de puree aan met de melk.en boter,wat peper en nootmuskoot Kook de zuurkool Bak de gehat rul.Snij de bananen in plakjes. Doe een derde van de aardappel puree in een laagje in een ovenschotel, daarop de helft van de zuurkool,daarop de helft van het gehakt,daarop de helft van de plakjes banaan.Daarop weer een derde laagje van de aardappelpuree,hierop derest van de zuurkool en het gehakt en de plakjes banaan als laast de rest van de aardappel puree er overheen.Met een vork maak men schuine streepjes in de puree. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven van 225 graden.
quote:Creoolse banaansalade
* 250 gr rijst, 3 bananen, 1 appel, 150 gr druiven, schijven ananas
* gehakte walnoten, rozijnen, geraspte kokos
* mayonaise, citroensap, chilipoeder, mosterdpoeder
* slablaadjes
Kook de rijst gaar. Snij de groenten fijn. Meng de mayonaise met ca. 2 el citroensap en de kruiden.
Meng rijst, fruit, noten, rozijnen, de kokos en nog wat critroensap en doe de dressing erdoor.
Serveer met de slablaadjes
Lol, die van mij komen uit Duitsland, een keer stom toevallig tegenaan gelopen.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 18:22 schreef Whiskers het volgende:
[..]
Kickje![]()
Waar kun je brede rietjes kopen? Ik heb ze nog nooit gezien bij de Blokkers en AH's van deze wereld...
jam dat ziet er lekker uit!quote:Op dinsdag 21 juli 2009 19:05 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Gewone banaan in stukjes, inwikkelen in ontbijtspek, satestokje erdoor, op de bbq.
Die gecondenseerde melk, wordt dat dan uiteindelijk de toffee?quote:
Wat voor weekend was dat?quote:Op dinsdag 5 december 2006 19:14 schreef Isabeau het volgende:
(ooit een keer met een groep vrienden 'banaan' als thema gehad voor een weekend)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |