Inderdaadquote:Op zondag 26 november 2006 23:40 schreef hallo_mensen het volgende:
Goeie vraag eigenlijk
-stiekum een tvpje
Legt ook vaak aan het soort rechter. Strafzaken en vrijwel altijd de Kantonrechter worden sowieso door de staat betaald.quote:Op maandag 27 november 2006 00:10 schreef The_Duce het volgende:
Rechter wordt gewoon door de staat betaald. Daarnaast proceskosten veroordeling en griffierecht waarvan kosten worden betaald. Dat is echter niet kostendekkend. Staat legt dus bij
Rechters die in commissies van verzekeringsbedrijven zitten. Dat kan ik moeilijk geloven. Heb je daar bewijzen van ?quote:Op maandag 27 november 2006 20:21 schreef Rechtsliberaal het volgende:
Rechters verdienen overigens vaak ook het nodige via andere baantjes. Zo zijn plaatsvervangende rechters vaak advocaat. Bovendien zitten rechters vaak in allerlei commissies van bijvoorbeeld verzekeringsbedrijven. Wel zo handig voor zo een verzekeringsbedrijf als dezelfde rechter over een geschil tussen dat bedrijf en een verzekerde moet beslissen.....
Een rechter zal zich uit die zaak behoren terug te trekken. Zodra hij/zij dat niet doet hoeft de advocaat van de wederpartij maar één keer te kikken en het is ook afgelopen.quote:Op maandag 27 november 2006 20:21 schreef Rechtsliberaal het volgende:
Wel zo handig voor zo een verzekeringsbedrijf als dezelfde rechter over een geschil tussen dat bedrijf en een verzekerde moet beslissen.....
Bij www.rechtspraak.nl kun je de nevenfuncties van alle rechters zien (hoewel de lijstjes niet altijd compleet zijn...).quote:Op maandag 27 november 2006 20:51 schreef digitaLL het volgende:
Rechters die in commissies van verzekeringsbedrijven zitten. Dat kan ik moeilijk geloven. Heb je daar bewijzen van ?
Ja, lees maar (uit een artikel van HP/De Tijd uit 2002):quote:Op maandag 27 november 2006 20:51 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Rechters die in commissies van verzekeringsbedrijven zitten. Dat kan ik moeilijk geloven. Heb je daar bewijzen van ?
Met betrekking tot dit aspect is het volgende wel interessant. Uit HP/De Tijd (2002):quote:Op maandag 27 november 2006 21:01 schreef DS4 het volgende:
[..]
Bij www.rechtspraak.nl kun je de nevenfuncties van alle rechters zien (hoewel de lijstjes niet altijd compleet zijn...).
Hartelijk dank voor de info, ik heb zelf ook niet al te beste ervaringen gehad met de rechtspraak.quote:Op maandag 27 november 2006 21:30 schreef Rechtsliberaal het volgende:
Overigens heeft Paul Ruijs een boek geschreven over de corruptie binnen de rechtspraak. Dat boek heet Wij zien u wel in de rechtszaal en is te bestellen via Bol.com.
De financiën zijn inderdaad belangrijk, maar ook belangrijk is welke advocaat men heeft ingehuurd. Als een zaak bijboorbeeld een plaatsvervangend rechter krijgt toebedeeld die toevallig kantoorgenoot is van jouw advocaat, dan levert dat een groot voordeel op.quote:Op maandag 27 november 2006 21:40 schreef digitaLL het volgende:
Tenzij je goed rechtsbijstandsverzekerd bent misschien maak je dan een kans.
De stelling dat de rechtspraak corrupt is wordt veelal geponeerd door verongelijkte burgers die hun gelijk niet krijgen waar ze zelf van dat gelijk overtuigd zijn. De schijn van partijdigheid is daarbij niet hetzelfde als het bewijs voor partijdigheid. Bovendien staan rechtsmiddelen open tegen het oordeel van een partijdige rechter. Hoger beroep en cassatie. Voorlopig is het nog niet voorgekomen dat iemand een keiharde relatie wist te leggen tussen het oordeel dat zo evident fout is dat de rechter in kwestie dat heeft geweten voordat hij het uitsprak en diens mogelijke voorkeur voor een der partijen.quote:Op maandag 27 november 2006 21:50 schreef Rechtsliberaal het volgende:
Als een zaak bijboorbeeld een plaatsvervangend rechter krijgt toebedeeld die toevallig kantoorgenoot is van jouw advocaat, dan levert dat een groot voordeel op.
Uit geen van die passages blijkt een keiharde relatie tussen een partijdige rechter en een evident onjuist oordeel. Die passages waren mij overigens wel bekend, maar ook daar gaat bijvoorbeeld over iemand die in hoger beroep het deksel alsnog op de neus krijgt en na ´nader onderzoek´ niets anders kan concluderen dan dat het Hof was bevolkt met partijdige rechters en dat het die partijdigheid is geweest die ten grondslag heeft gelegen aan het oordeel. Tja...quote:Op maandag 27 november 2006 23:58 schreef Rechtsliberaal het volgende:
En zo gaat "Argento" wel heel makkelijk voorbij aan al de informatie die in de geciteerde passages uit artikelen van HP/De Tijd en De Groene Amsterdammer staat. Waarschijnlijk heeft hij last van cognitieve dissonantie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |