abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_43727912
Gezien de grote haat jegens buitenlanders en de grote werkloosheid in het land zal het niet lang meer duren voordat er een Neo-Nazistisch figuur aan de macht komt.

Hoe denken jullie erover?
Nederlanders zijn een slap eerloos volk die hun eigen moeder nog zouden verkopen om maar als meest sociale (=populairste) en/of rijke persoon uit de bus te komen.
pi_43727957
quote:
Op maandag 20 november 2006 20:40 schreef Aloise het volgende:
Gezien de grote haat jegens buitenlanders en de grote werkeloosheid in het land zal het niet lang meer duren voordat er een Neo-Nazistisch figuur aan de macht komt.

Hoe denken jullie erover?
tja, geef eens wat achtergrond informatie dan..
of een nuttige linke

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2006 20:42:15 ]
  maandag 20 november 2006 @ 20:42:44 #3
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_43727991
Laat maar eens zien wat je kan dan.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_43728202
Vladimir Vladimirovich Poetin: KGB-veteraan, kleurloos, schijnbaar emotieloos, onopvallend, een ijzeren vuist, een manipulator met stalinistische trekjes. Je leest weinig vleiende teksten over de gisteren met een overweldigende meerderheid herkozen president van Rusland. De oppositie heeft hij uitgeschakeld, hij heeft volledige macht over de media en het parlement ligt aan zijn voeten. En hij is ongekend populair bij de bevolking.

Is dit de sterke man die Rusland nodig heeft om een leefbaar land te worden? Of schiet hij door naar een dictatuur volgens het gevreesde Sovjetmodel? De Rusland-watchers zijn er nog niet uit.

In december 1991 spatte de Sovjet-Unie uit elkaar in een vijftiental onafhankelijke republieken. Een daarvan, Rusland, probeert zichzelf sindsdien om te vormen van een Communistisch autoritair bureaucratisch systeem naar een democratische kapitalistische markteconomie. Vanzelfsprekend gebeurt dit met veel vallen en opstaan. Een systeem waar mensen vanouds gewend zijn orders van boven af te gehoorzamen verander je niet in een paar jaar in een economie waarin de mensen zelf initiatieven nemen en waarin markten en prijsprikkels de inrichting van de productie bepalen.

Politieke machtsstrijd zorgde in de eerste helft van de jaren negentig voor een vijf jaar lang durende krimp van de Russische economie. In 1997 was er van enig herstel sprake maar in 1998 kreeg het verzwakte land een enorme klap van de internationale financiële crisis. De overheid kon zijn schuldverplichtingen niet meer nakomen, de roebel verloor in augustus 1998 60 procent van zijn waarde, de levensstandaard van het grootste deel van de bevolking daalde scherp. Eind 1999 werd Poetin tot president gekozen. In de periode 1999-2002 volgde herstel. Hoge olieprijzen, de 60 procent depreciatie van de roebel en ingrijpende structurele hervormingen maakten een gemiddelde groei van het bruto binnenlands product van 6 procent mogelijk. De overheidstekorten werden aangepakt, onder andere door veel subsidies te schrappen en Rusland voerde een nieuw belastingstelsel in. Door deregulering is de rol van de overheid, en met name de macht van de regionale bestuurders, teruggebracht. De 'BV Rusland, met zijn 89 aandeelhouders' - een verwijzing naar de 89 bestuursdistricten - moet worden omgesmeed tot een simpel staatsbedrijf, 'of erger: tot een militaire eenheid'.



In 2003 is de economische groei zelfs 7 procent. De 145 miljoen Russen hebben een gemiddeld inkomen per inwoner van $ 9.700 (2002, gemeten naar koopkrachtpariteit). Ter vergelijking: dit is ongeveer de helft van het gemiddeld inkomen in Griekenland, Portugal of Spanje. Daar komt nog eens bij dat de inkomensverdeling erg scheef is: bijna de helft van het totale inkomen wordt verdiend door tien procent van de bevolking aan de top. De tien procent Russen met de laagste inkomens verdient in totaal krap 6 procent van het totale inkomen. Er zijn buitensporig rijke Russen, vooral te vinden onder de zogeheten oligarchen die ten tijde van de privatisering van staatsondernemingen hun slag hebben geslagen. Naast die hele rijke Russen leeft een kwart van de bevolking onder de armoedegrens. De inflatie bedraagt 15 procent en de officiële werkloosheid in Rusland ligt op 8 procent van de beroepsbevolking, maar er is veel verborgen werkloosheid.

De groei die Rusland doormaakt is kwetsbaar omdat hij te sterk afhangt van de export van olie en gas. Een kwart van het bruto binnenlands product betreft energieproductie. Een flinke prijsdaling van olie zou het land in de grootst mogelijke problemen brengen. Het is een open vraag of de tot dusver doorgevoerde hervormingen voldoende zijn om de fraaie groeicijfers van de laatste jaren te handhaven. Volgens deskundigen moet de publieke sector nog verder worden teruggebracht om meer ruimte te geven voor het ontstaan van kleine en middelgrote ondernemingen. Buitenlandse investeerders zouden meer vertrouwen moeten krijgen dan tot dusver het geval is.

Poetin heeft in het parlement voldoende politieke steun: zijn partij Verenigd Rusland heeft sinds de parlementsverkiezingen in december een absolute meerderheid in de Doema, de Russische Tweede Kamer. Er is maar weinig extra steun nodig om een tweederde meerderheid te vormen, noodzakelijk is voor grondwetswijzigingen. De hamvraag is of Poetin de enorme macht die hij heeft, zal blijven gebruiken om de Russische economie en het leven van de Russen te verbeteren. Het zou niet de eerste keer zijn dat ongecontroleerde macht iemand naar het hoofd stijgt.
Nederlanders zijn een slap eerloos volk die hun eigen moeder nog zouden verkopen om maar als meest sociale (=populairste) en/of rijke persoon uit de bus te komen.
pi_43728997
quote:
Op maandag 20 november 2006 20:47 schreef Aloise het volgende:
Vladimir Vladimirovich Poetin: KGB-veteraan, kleurloos, schijnbaar emotieloos, onopvallend, een ijzeren vuist, een manipulator met stalinistische trekjes.
zijn dit niet van het soort teksten om lezers nieuwschierig te maken?
quote:
de roebel verloor in augustus 1998 60 procent van zijn waarde, de levensstandaard van het grootste deel van de bevolking daalde scherp.
kijk, da's vervelend
quote:
Eind 1999 werd Poetin tot president gekozen. In de periode 1999-2002 volgde herstel. Hoge olieprijzen, de 60 procent depreciatie van de roebel en ingrijpende structurele hervormingen maakten een gemiddelde groei van het bruto binnenlands product van 6 procent mogelijk.
Klinkt niet slecht voor een emotieloze manipulator...

Ik denk dat er eerder nog iets dramatisch moet gebeuren wil rusland WWIII starten.
Wanneer het Olie op is zou wel een goede rede kunnen zijn om te rellen

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2006 21:05:54 ]
pi_43729473
Ach, poetin kan langzaam door naar zijn eigen koninkrijk
-de directeur/eigenaar van 's lands grootste oliemaatschappij in de cel stoppen onder het mom van 'belastingontduiking'
-een gedwongen verkoop van bepaalde onderdelen aan staatsbedrijven onder de werkelijke waarde, terwijl kleinere/andere onderdelen van dat bedrijf ook voldoende waren
-geen zendtijd voor de oppositie
-alle zenders zijn staatszender die poetin niet in een slecht daglicht mogen stellen

Lijkt me dat Poetin zelf geen problemen zal hebben, tenzij de bevolking weer zelf gaat nadenken. Ik vraag me af of poetin een -onwaarschijnlijke- nederlaag accepteert. Dan zullen we wel zijn ware aard gaan zien.
pi_43729761
Tsja Rusland draagt nog steeds de bijna ondraagbare last van het communisme. Een systeem wat diepe sporen nalaat in een maatschappij van hoog tot laag. De mentaliteit van mensen wordt compleet kapot gemaakt.

Daarnaast kan je vragen stellen bij de vrij snelle transformatie naar een democratie (op papier) met als gevolg dat enkele Russen puissant rijk zijn geworden door het kopen van staatsbedrijven. Ook hier lijkt het zwarte goud eerder een last dan een zege voor de gehele bevolking.

Het is een tragische consequentie van de vorige eeuw.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')