klinkt niet verkeerd, al zou ik de kaas weglaten denk ikquote:Op zondag 19 november 2006 23:27 schreef super-muffin het volgende:
shoarma, friet, kaas, saus en salade (en eventueel sambal) in een bak
Noh, mijn shoarmadealer praatte dus geen bullshit!quote:
Ook zo goed Nederlands, die teksten op het plaatje.quote:Op maandag 20 november 2006 01:23 schreef MissHobje het volgende:
Ik dacht even huh! wat doet dit in Cul![]()
Maargoed ik moet eerlijk bekennen ik het het niet..
Maar ik houd dus ook niet van shoarma, dus mja logich![]()
Misschien is het wel een broodje aap verhaal of gewoon een plaatselijke uitspraak.
Hmm ben even aan het zoeken en zie toch wel 1 en ander erover verschijnen.
[afbeelding]
linkje van het stukje erover
nog meer
TT verduidelijkt
Past prima bij een shoarma tent tochquote:Op maandag 20 november 2006 01:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Ook zo goed Nederlands, die teksten op het plaatje.![]()
Dit verhaal klopt.quote:Op maandag 20 november 2006 00:21 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Kapsalon.Krijg spontaan puisten als ik ernaar kijk, maar het is zo lekker.
Ik heb het trouwens een keer gevraagd aan de kok van de shoarmatent bij ons op het Weena. Hij vertelde iets over een kapsalon die elke vrijdag hetzelfde gerecht bestelde (dat dus niet op de kaart stond), en dat de shoarmazaak het toen maar kapsalon heeft genoemd. Ik weet niet wat ik ervan moet geloven.
Moppiequote:Op maandag 20 november 2006 00:21 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Kapsalon.Krijg spontaan puisten als ik ernaar kijk, maar het is zo lekker.
Ik heb het trouwens een keer gevraagd aan de kok van de shoarmatent bij ons op het Weena. Hij vertelde iets over een kapsalon die elke vrijdag hetzelfde gerecht bestelde (dat dus niet op de kaart stond), en dat de shoarmazaak het toen maar kapsalon heeft genoemd. Ik weet niet wat ik ervan moet geloven.
quote:Op maandag 20 november 2006 18:52 schreef super-muffin het volgende:
[..]
Moppie
Ik wou je net mailen dat ik een topic heb geopend, heb jij er al lang op gereageerd
quote:Op maandag 20 november 2006 18:53 schreef Aloise het volgende:
de smaakquote:Op dinsdag 21 november 2006 02:32 schreef brrrrrrt het volgende:
wat is het verschil tussen doner en shoarma dan?
Mac Tel Aviv! Daar haal ik het altijd na het stappenquote:Op maandag 27 november 2006 16:38 schreef Jape het volgende:
Grappig dat het een Rotterdams iets is, het viel me inderdaad als eerste op bij de (toen nieuwe) shoarmazaak aan de Coolsingel, bij de Gemeentebelastingen. Heb 'm alleen nog niet geprobeerd, kom de laatste tijd weinig bij shoarmazaken
Mac El Avivquote:Op maandag 27 november 2006 23:03 schreef Shirley het volgende:
[..]
Mac Tel Aviv! Daar haal ik het altijd na het stappen
http://www.eet.nu/Rotterdam/Grand_Cafe-Restaurant_MAC_El_Avivquote:deze mensen zijn de oprigters van alle el-avivs in rotterdam als eerst zijn ze begonnen op het grote visserij straat dan op het schiedamseweg dan hood straat dan goudse rijweg dan weer op het hoog straat en nu op het coolsingel zij doen hun werk goed daarom bestaan ze nu al bij 15 jaar hun doel is hun naam te laten weten aan het nederlandse mensen ze verkopen hun zaken met hun naam alleen aan mensen waar ze van zeker zijn die het even goed als hun zal doen ( meestal familie ) dus ik ben er wel van zeker dat deze mensen goeie vlees en schoone winkel hebben ik kom er al jaren en ik heb er geen fuot gezien ik raad jullie ook aan eet lekker schoon en bij vriendelijke mensen die hun werk met plezier doen !!!!
Dit ga ik doen als ik tijd heb...quote:Op donderdag 30 november 2006 00:23 schreef Sjoepa het volgende:
Bij Mooi! weer de Leeuw was de man die het bedacht heeft volgens mij.
Kijk de afleveringen maar ff terug op www.mooiweerdeleeuw.nl en je hoort het verhaal erachter.
met kebab is het ook vele malen lekkerder.quote:Op dinsdag 21 november 2006 10:52 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb het hier in de buurt trouwens nog nergens gezien (ik woon in Drenthe), maar het lijkt wel op een maaltijd die ik zo zou eten: gewoon alles door elkaar
Niet dat ik shoarma lust, maar toch
Shoarma, patat, kaas over heen, sladequote:Op maandag 20 november 2006 01:23 schreef MissHobje het volgende:
Ik dacht even huh! wat doet dit in Cul![]()
Maargoed ik moet eerlijk bekennen ik het het niet..
Maar ik houd dus ook niet van shoarma, dus mja logich![]()
Misschien is het wel een broodje aap verhaal of gewoon een plaatselijke uitspraak.
Hmm ben even aan het zoeken en zie toch wel 1 en ander erover verschijnen.
[afbeelding]
linkje van het stukje erover
nog meer
TT verduidelijkt
quote:Op zondag 14 januari 2007 15:57 schreef RijstNatie het volgende:
Sinds een jaar eet ik nu regelmatig een kapsalon, nog meer mensen hier die van deze mix hebben mogen genieten?
Het lijkt op een frietje speciaal, alleen dan met shoarma of doner
Voordeel is dat het goedkoper is als een schotel en precies genoeg![]()
http://www.ad.nl/rotterdam/article563435.ece
quote:Op zondag 14 januari 2007 16:25 schreef Isegrim het volgende:
Nu ik sinds ruim een week in Rotterdam woon, moet ik dit eigenlijk wel een keertje gaan proberen.
Uit Kapsalonquote:Op zondag 14 januari 2007 16:30 schreef Leintjeuh het volgende:
De kapsalon van de turk met het shoarma karretje vlakbij de oude hoofdingang van Diergaarde Blijdorp, vind ik persoonlijk het lekkerste.
En FYI, een kapsalon is van onder naar boven: patat. doner of shoarma, kaas, (dan even onder de grill om de kaas te laten smelten) dan knoflooksaus en sambalsaus en salade er bovenop. Dus waar je een frietje speciaal vandaan haalt, beats me...
Dan zit je dus al op 1145 kcalquote:100 gram shoarmavlees (293 kcal), met kruiden
Een handvol patat (100 g is 322 kcal)
Twee plakken kaas (100 kcal)
Gesneden sla, tomaat en komkommer (samen 10 kcal)
Knoflooksaus (420 kcal) en sambal
Ingrediënten zijn niet veel anders dan het gebruikelijke broodje kebab- of shoarmaschotel lijkt me.quote:Op maandag 15 januari 2007 20:50 schreef Tourniquet het volgende:
Uit het AD artikel:
[..]
Dan zit je dus al op 1145 kcal![]()
ah ok..zonder die knoflooksaus valt het wel mee op zichquote:Op maandag 15 januari 2007 20:50 schreef Tourniquet het volgende:
Uit het AD artikel:
[..]
Dan zit je dus al op 1145 kcal![]()
quote:Op dinsdag 16 januari 2007 04:19 schreef Leef het volgende:
Er is wetenschappelijk aangetoond dat sommige mensen daadwerkelijk kcal nodig hebben om te overleven
Waar haal jij je Kapsalon? Heb je die bij de dierentuin al geprobeert?quote:Op woensdag 24 januari 2007 21:45 schreef Isegrim het volgende:
Dat is echt zoooo lekker, ik heb een verslaving opgelopen. Wel met döner, niet met shoarma.
Nee, nog niet.quote:Op woensdag 24 januari 2007 23:26 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Waar haal jij je Kapsalon? Heb je die bij de dierentuin al geprobeert?
Het werd het eerst besteld bij een shoarmazaak in R'dam door werknemers van een kapsalon. Dat is blijven hangen. Nog nooit geprobeerd though.quote:Op maandag 3 maart 2008 18:05 schreef OldJeller het volgende:
Wat is de achterliggende gedachte bij dit 'gerecht'? Haar in je eten?
Van Wiki.quote:In Rotterdam is een zogenaamde shoarmaschotel "De Kapsalon", bestaande uit patat bedekt met shoarma, kaas en salade bijzonder populair. De naam ontstond nadat personeelsleden van een kapsalon bij een afhaalcentrum hun eigen favoriete gerecht hadden samengesteld.
quote:Op maandag 3 maart 2008 18:05 schreef OldJeller het volgende:
Wat is de achterliggende gedachte bij dit 'gerecht'? Haar in je eten?
quote:
quote:(is in sommige snackbarren al een tijdje naast de kaart te bestellen)
Heb jij je testament al geschreven?quote:Op maandag 3 maart 2008 18:15 schreef GasTurbine het volgende:
Enorm lekker. Jammergenoeg is de turk hier gesloten ivm de Voedsel en Warenauthoriteit._!
Ik was wel bang eigenlijk. At daar ong. elke schooldag wel een turkse pizza en als we genoeg doekoe hadden gerepresent gingen we allemaal foodies daar kopen (o.a. Kapsalon)quote:Op maandag 3 maart 2008 18:20 schreef Mitchell-K het volgende:
[..]
Heb jij je testament al geschreven?
Daar at ik het voor eerst eens na het uitgaan en was echt verkocht! En idd, van meerdere zaken inmiddels kapsalon gegeten en nergens echt zo lekker als daar.quote:Op maandag 3 maart 2008 20:34 schreef Pistoleke het volgende:
Iedereen zal een keer kapsalon moeten hebben gegeten bij Mac El Aviv aan de Coolsingel waar niet alleen de kapsalon geweldig is, maar ook de service.
Daar was ik ook al bang voor idd.quote:Op maandag 3 maart 2008 20:40 schreef Ringo het volgende:
Alles wordt klef en gaat naar elkaar smaken. Paupersdelicatesse.
dattem.quote:Op maandag 3 maart 2008 22:23 schreef MissHobje het volgende:
brrrrrrrr
Er moet helemaal geen spek op.quote:Op maandag 3 maart 2008 18:03 schreef Mitchell-K het volgende:
Nieuw gerecht in de snackbarren van nederland. Het heet dus Kapsalon(is in sommige snackbarren al een tijdje naast de kaart te bestellen)
[ afbeelding ]
Het is een bak met een bodem patat, een laag shoarma/doner(is maar wat je vraagt), gesmolten kaas met spekjes, sla en daarover heen knoflook saus/sambal![]()
Wat vinden jullie ervan?
Die in de passage is zo lekker. Heb er tot nu toe alleen maar broodje doner gehaald. Heb er ook een in de straat 3 min van m'n huis maar die is niet lekker :/. Zit hier ook "pas" een turkse supermarkt (NMS) en daar staat ook een bakkers/doner gedeelte klaar. Ben benieuwd wanneer ze het eindelijk gaan gebruiken.quote:Op dinsdag 4 maart 2008 14:29 schreef Curiosity het volgende:
Als ik deze haal in schiedam ( passage) dan gaat de sla ed. er na de oven op, veel lekkerder en geen natte troep dan.
Hij maakt het erg lekker.
Gelukkig, nog een kennerquote:Op dinsdag 4 maart 2008 15:11 schreef n0a het volgende:
[..]
Die in de passage is zo lekker. Heb er tot nu toe alleen maar broodje doner gehaald. Heb er ook een in de straat 3 min van m'n huis maar die is niet lekker :/. Zit hier ook "pas" een turkse supermarkt (NMS) en daar staat ook een bakkers/doner gedeelte klaar. Ben benieuwd wanneer ze het eindelijk gaan gebruiken.
Relatief gezond?quote:Op dinsdag 4 maart 2008 22:10 schreef TheHamsterSlayer het volgende:
Wat toevallig zeg, heb het net een half uur geleden zelf gemaakt en opgegeten! Ik wilde er net zelf een topic over openen. Recept heb ik van elsevier.nl of was het nou AD.nl?
Voor 1 persoon (met gezonde eetbehoeften):
- handje patat (gefrituurd)
- 200gr shoarmavlees
- twee handjes ijsbergsla, reepjes gesneden (weet ik veel hoe je sla hoeveelheden moet uitdrukken)
- 1 tomaat, schijfjes
- 1/5 van een kommer, schijfjes
- drie plakjes kaas, jong belegen
- knoflooksaus
- sambalsaus, echter ik heb chilisaus van de Lidl gebruikt, smaakt ook goed
1. Shoarma bakken
2. Patat frituren, pas als de shoarma bijna klaar is
3. Eerst de patat en daarna shoarma in een ovenbestendige schaal doen (aluminium bak als je die hebt maar gewone ovenschaal kan ook)
4. Plakjes kaas en sausen erover heen doen
5. Zooi in voorverwarmde oven doen op 250 gr C, 3 min. ofzo kaas laten smelten, zelf beetje geimproviseerd hier, het gaat erom dat de kaas goed smelt dus tijd is niet zo belangrijk.
6. Sla, komkommer en tomaten erop doen als topping
Het is simpel te maken, alleen je moet wel een grote trek hebben anders is het niet echt de moeite waard om alle ingredienten in huis te halen. Het is wel redelijk duur voor een student maar heel lekker en ook nog relatief gezond.
Idd.quote:Op dinsdag 4 maart 2008 22:13 schreef calabi_yau het volgende:
[..]
Relatief gezond?Wat vreet je normaal dan?
Heu...jawel hoor, die sla, tomaat en komkommer komt al gauw neer op bijna 150 gr, das bijna de ADH groente.quote:Op dinsdag 4 maart 2008 22:21 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Idd.Die drie stukjes sla maken het echt niet gezond.
Het is net zo vers als die voorgesneden sla van de AH.quote:Op woensdag 5 maart 2008 07:28 schreef Isegrim het volgende:
2 ons groente.Maar als je het bij de Turk haalt, is het meestal niet echt verse sla e.d. die erop zit, volgens mij zijn alle vitaminen daar allang uit vertrokken.
quote:Op woensdag 5 maart 2008 18:41 schreef OldJeller het volgende:
Ik snap niet echt waarom die combinatie.
Ik eet het dan liever los;
- bak patat met mayo
- shaorma met knoflooksaus
- bak sla
geen kaas, want dat is smerig.
Maar ik eet die dingen zeer zelden.
Of wil iedereen dat eigenlijk ook, maar is dit een soort van voordeelmenu ipv alles los bestellen?
Lijkt mij maar een kleffe boel, nee dank.
dacht het toch ff niet....heb nog 200gr shoarma over en die moet voor morgen op, dus straks weer ff klussen in de keukenquote:Op woensdag 5 maart 2008 09:33 schreef JoPiDo het volgende:
één ding is heel zeker: na een kapsalon moet je minstens twee balansweken houden om weer een beetje in het gareel te komen
ja als ik heb uitgevonden hoe je foto's hier moet postenquote:Op woensdag 5 maart 2008 21:56 schreef Vandaag... het volgende:
Laat die foto´s eens zien, HamsterSlayer
nee daaronder ligt echt 200-250gr shoarma, maar ik heb deze keer ook aardig wat sla gebruikt om voor al het vet te compenserenquote:
Vind de NMS wel okay. Genoeg "Nederlandse" producten te krijgen. Veel soorten brood. Veel soorten kaas waaronder feta en halumi. Veel soorten pasta, rijst, groente in zuur. Qua vlees heb je kip, rund en schaap. Groente afdeling vind ik so so. Ik ga toch nog regelmatig naar de plus voor bijv smoothies en verwerkte stukjes vlees. Vind het sws wel leuk om in supermarkten/toko's onbekende producten langs te gaan.quote:Op dinsdag 4 maart 2008 15:15 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Gelukkig, nog een kenner![]()
Die supermarkt ben ik nog niet binnen geweest, is dat wat.
Precies, en erg off topic al die gezondheids fratsen.quote:Op donderdag 6 maart 2008 14:18 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
vetzucht slaat langzaam over in vetangst
er is niets mis met vet!
Dat dus !quote:Jongens, het is mooi geweest zo.
Hoe (on)gezond kapsalon ook is, het is écht nergens voor nodig om elkaar te lopen bashen en af te zeiken.
Ik heb een hele berg posts verwijderd en hoop dat jullie nu ontopic verder kunnen gaan.
Blijft die patat knapperig dan? Want als iets niet lekker is is het kleffe patat..quote:Op woensdag 5 maart 2008 19:23 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Dat was ook de opzet van die kapper, maar door tijd gebrek zei hij, flikker alles maar bij elkaar, en zo is het ontstaan.
Men, wat een gezeur over hoe iets eruit ziet, het is heerlijk en een goede kapsalon is niet klef.
Nee natuurlijk blijft de patat niet knapperig als het bedolven is onder een berg andere zooi. Dat is nu het hele idee van een kapsolon natuurlijk, dat het klef is.quote:Op dinsdag 11 maart 2008 00:36 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Blijft die patat knapperig dan? Want als iets niet lekker is is het kleffe patat..
Ho ho. Stop. Arret. Alto!quote:Op zaterdag 19 april 2008 21:56 schreef Tezz het volgende:
[..]
Nee natuurlijk blijft de patat niet knapperig als het bedolven is onder een berg andere zooi. Dat is nu het hele idee van een kapsolon natuurlijk, dat het klef is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |