vosss | zondag 19 november 2006 @ 13:32 |
Gisteravond heb ik een hele grote pan met soep gemaakt ![]() Net toen ik klaar was belde een vriendin op of ik zin had om bij haar te komen eten. De pan was nog loeiwarm, dus die heb ik gewoon op het fornuis laten staan (met deksel erop). Na dat eten zijn we op stap geweest en toen ik vanacht thuis kwam ben ik vergeten om die ketel met soep in de koelkast te zetten. Nu heb ik hem net weer opgewarmt en kan ie dus voorlopig weer niet in de koelkast. Als ik hem er straks inzet; tot wanneer kan ik hem dan nog eten? ![]() ![]() | |
Piovan | zondag 19 november 2006 @ 13:33 |
Tuurlijk. Ik denk zeker 2 tot 3 dagen. | |
vosss | zondag 19 november 2006 @ 13:33 |
Ondanks dattie niet in de koelkast gestaan heeft tot nu? ![]() | |
HenkieVdV | zondag 19 november 2006 @ 13:34 |
Soep wordt zuur indien je het buiten de koelkast houdt. ![]() Dus ik denk niet lang meer, hooguit 2 dagen. | |
vosss | zondag 19 november 2006 @ 13:35 |
Hij smaakt nu nog echt goed moet ik zeggen. Ik heb mezelf weer eens overtroffen ![]() | |
yvonne | zondag 19 november 2006 @ 13:37 |
Niet de hele soep opwarmen, even hetgeen je nodig hebt in een steelpannetje verwarmen, niet koken, en de rest in de koelkast. | |
xman | zondag 19 november 2006 @ 13:38 |
quote:De soep is helemaal gepastauristeerd (of zelfs gesterriliseerd) tijdens het koken. Met deksel erop was de soep ook helemaal afgesloten en weinig kans op (grote) groei van bacterien. Met deksel eraf zou het misschien een ander verhaal geweest zijn. Maar dat zou je dan wel aan de kleur van de soep zien, dat bovenste laagje. Ik merk het altijd heel snel bij pasta. Als je de pan open laat een avond, zie je dat een deel verkleurd is. Dit geldt trouwens niet voor medium of rauw gebakken vlees. | |
vosss | zondag 19 november 2006 @ 13:38 |
Ow. De hele ketel is nu dus 2x warm geweest (en ff kort gekookt) en vanaf gisteravond een uurtje of 6 niet in de koelkast geweest, want toen heb ik hem pas gemaakt ![]() | |
DennisMoore | zondag 19 november 2006 @ 13:39 |
Wat voor soep? ![]() | |
vosss | zondag 19 november 2006 @ 13:40 |
quote:Zelfgemaakt groentensoep met verse groentjes ![]() | |
DennisMoore | zondag 19 november 2006 @ 13:42 |
Wat een werk... | |
xman | zondag 19 november 2006 @ 13:44 |
quote:Als je wilt kan ik wat soep voor je maken DM! ![]() | |
Lucille | zondag 19 november 2006 @ 13:44 |
En als je de pan laat afkoelen, doe dat dan zo snel mogelijk, zodat het temperatuurgebied waar bacterieen zich lekker voelen snel vermeden wordt. Ofwel, zet de pan met dit weer buiten (op het balkon?), zodat de pan in een uur tijd goed koud is. | |
vosss | zondag 19 november 2006 @ 13:44 |
quote:Maar wel veel lekkerder dan soep uit blik ![]() | |
vosss | zondag 19 november 2006 @ 13:45 |
quote:Zeg, lieve schat, hoe weet jij dat ik een balkon heb? ![]() | |
DennisMoore | zondag 19 november 2006 @ 13:46 |
quote:Kippesoep met enorme stukken malse kip en flinke vet-ringen op het oppervlak? ![]() | |
Diemietuhriej | zondag 19 november 2006 @ 13:46 |
quote:Lucille weet alles. | |
Sjechov | zondag 19 november 2006 @ 13:50 |
quote:Dat woord "vers" telt nu niet meer hoor ![]() | |
dontf0kwithme | zondag 19 november 2006 @ 13:51 |
Als je het invriest zeker nog een paar dagen, als je het buiten laat staan duurt het niet lang meer, Doen ze bij ons op school ook ( Ja ik doe Opleiding Comsumptief (koken,bakken,serveren) , Wij hebben dan een restaurant en dan maken we een hele maaltijd en serveren we de gasten en alles wat overblijft word ingevriest met een stikker van de datum erop en dan blijft het nog een paar dagen goed maar hou er rekening mee dat het niet 2x ingevriest kan worden | |
allsystemshalt | zondag 19 november 2006 @ 13:52 |
schopje culiniase a gogo ![]() | |
vosss | zondag 19 november 2006 @ 13:53 |
quote:Whehehe ![]() Ik flikker hem morgen gewoon weg en ga bij mn ouders eten ![]() | |
Mirage | zondag 19 november 2006 @ 13:55 |
![]() ![]() en dat kan nog wel een paar dagen hoor. | |
Isdatzo | zondag 19 november 2006 @ 13:55 |
quote:kan nog wel wat daagjes hoor ![]() | |
Lucille | zondag 19 november 2006 @ 14:04 |
quote:Er stond een vraagteken achter. ![]() En ik stalk je niet hoor. ![]() | |
__Saviour__ | zondag 19 november 2006 @ 14:05 |
Dat kan keivaak. Mijn oma maakt elk weekend verse soep en daar komt de hele familie verspreid over het weekend even lekker van eten ![]() | |
Verdwaalde_99 | zondag 19 november 2006 @ 14:07 |
Totdat de soep niet meer smaakt ![]() Zo snel loop je geen voedsel-vergiftiging op. | |
robbedoeseos300d | zondag 19 november 2006 @ 16:25 |
Totdat je meerdere keren per dag dunne ontlasting hebt ![]() | |
vipergts | zondag 19 november 2006 @ 18:29 |
5.000 keer 10.000 keer net zo vaak als je zelf wilt het is maar net wat je nuttig vindt want echt eetbaar wordt het niet | |
skippy22 | zondag 19 november 2006 @ 19:03 |
Niet nog een keer opwarmen vriendje vosssss ![]() ![]() ![]() | |
tvlxd | zondag 19 november 2006 @ 19:04 |
Spinaziesoep mag je niet opwarmen. | |
Miss_MacPhisto | zondag 19 november 2006 @ 19:20 |
Weet niet of het hierboven al genoemd is, maar je kunt de soep beter (in delen) invriezen en dan per portie ontdooien. Kun je bij wijze van spreken over vier weken ook nog van je zelfgemaakte soep genieten. En ehm, hoort dit niet in CULI? ![]() | |
Big_Boss_Man | zondag 19 november 2006 @ 21:22 |
Ik schat zo'n 70 keer. | |
skippy22 | zondag 19 november 2006 @ 21:58 |
quote:Vriendje vosssss mag dat wel | |
Sjechov | maandag 20 november 2006 @ 20:46 |
Al goed naar de wc geweest vosss of viel het nog mee? | |
gateway | dinsdag 21 november 2006 @ 00:31 |
quote:ingevriest ![]() | |
__Saviour__ | dinsdag 21 november 2006 @ 00:31 |
quote:Nederlands is een moeilijke taal hoor! | |
gateway | dinsdag 21 november 2006 @ 00:32 |
gewoon af laten koelen (buiten, of buiten de koelkast in elk geval) issie dan koud hoppa in de koelkast en dan maar eten! gewoon dat wat je nodig hebt opwarmen, de rest in de koelkast laten. Of de rest invriezen..... |