abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44052426
Schaamteloze tvp!
Ik ben groot fan van stoofpotjes maar kom door tijd- en inspiratiegebrek vaak niet verder dan een pakje. Over twee weken heb ik een weekje vrij, dan ga ik zeker wat recepten uit deze topc proberen! Yummmmm.....
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 1 december 2006 @ 17:49:51 #152
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_44060948
tvp

Ik wilde altijd al een Irish Stew proberen, maar soms ben ik zo lui
Confidence through competence
  vrijdag 1 december 2006 @ 19:01:56 #153
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_44062695
quote:
Op vrijdag 1 december 2006 17:49 schreef Stereotomy het volgende:
tvp

Ik wilde altijd al een Irish Stew proberen, maar soms ben ik zo lui
Het grappige is dat het juist helemaal niet zoveel werk is. Ik gooi de ingrediënten er gewoon lekker groot in en laat het lang opstaan. Klaar. Ben er actief nog geen twintig minuten mee bezig, de rest van de tijd hang ik voor de tv. Het is een gerecht voor luie mensen :-)
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  vrijdag 1 december 2006 @ 19:05:44 #154
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_44062791


Weet je wat, ik ren nu naar de AH om aardappels, knoflook, uiten, penen en bieflapjes te kopen, en dan ga ik gewoon Irish stew maken
Confidence through competence
  vrijdag 1 december 2006 @ 19:20:06 #155
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_44063176
quote:
Op vrijdag 1 december 2006 19:05 schreef Stereotomy het volgende:


Weet je wat, ik ren nu naar de AH om aardappels, knoflook, uiten, penen en bieflapjes te kopen, en dan ga ik gewoon Irish stew maken
Vergeet de pics niet
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  zaterdag 2 december 2006 @ 22:01:21 #156
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_44090174
quote:
Op vrijdag 1 december 2006 19:20 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Vergeet de pics niet
Gemaakt!!



De ingredienten v.l.n.r.:

- Palm Treo 650 voor het online recept
- Aardappels, heb 350 gram krieltjes genomen
- Uien, een grote uit moet genoeg zijn
- Bokbier, omdat onze AH geen Guiness of Murphy's verkocht , 250 ml
- Laurierblad, 3 blaadjes
- Sucadelappen, ca. 500 gram
- Flesje rode wijn, 250 ml
- Tomatenpuree, blikje
- Knoflook, 6 tenen of 6 theelepels voorgeperst knoflook
- Worcestershire sauce, 1 eetlepel
- Runderboullion, in totaal 1 liter (aangelengd)
- Wortels, ongeveer 350 gram, maar achteraf had ik beter een winterpeen kunnen halen
- Verse peterselie, die als laatste wordt toegevoegd (niet op de foto)
- Suiker, 1 eetlepel (niet op de foto)
- Tijm, 1 eetlepel (niet op de foto)



Snij de sucadelappen in flinke blokken. Gooi een flinke scheut olie in de braadpan en gooi beetje bij beetje de blokjes sucadelappen erin. Blijf omscheppen zodat het niet aan de pan vastplakt. Lekker aanbraden tot het min of meer bruin is. Gooi daarna de uitgeperste knoflook erbij en schep een minuutje om.



Toevoegen: runderboullion, rode wijn, Guiness, Worcestershire sauce, eetlepel Tijm, 1 eetlepel suiker, tomatenpasta en drie blaadjes laurier. Dan ziet het er ongeveer uit als hierboven. En ja, de pan was wat krap.

Lekker een uur laten pruttelen met de deksel erop. Af en toe omscheppen.



Na 40 minuten moet je wat boter in een nieuwe pan gooien en de uitjes fruiten. Daarna wortels en aardappels erbij gooien, en met gesloten deksel 20 minuten laten bakken.



Na 20 minuten de uiten, aardappels en worteltjes in de andere pan erbij gooien, en nog 40-60 minuten laten doorpruttelen zonder deksel, zodat het met behulp van de zetmeel in de aardappelen een beetje vaster kookt.



Na twee uur kunnen we dan eindelijk eten Sprenkel er nog wat peterselie voor het serveren op!



De ingekookte boullion was heerlijk, en de sucadelappen waren goddelijk mals. Ik ga nog maar een keertje opscheppen.
Confidence through competence
  zaterdag 2 december 2006 @ 22:16:28 #157
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_44090534
Lekker.

Waar is Piet eigenlijk? Ik zou Piet z'n pot wel eens willen zien.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_44092468
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 14:57 schreef No Nick het volgende:
Vlaams stoofsel met Gildebier

Dit is zooooooo ongelooflijk lekker
We zullen zien morgen (en overmorgen )
Ik zal er een fotoreportage van maken, net zo mooi als Stereo
  zaterdag 2 december 2006 @ 23:37:12 #159
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44092618
@Stereotomy ziet er erg goed uit
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_44092665
Stereo, dat stoofpotje ziet er lekker uit!
Mooie fotoreportage!
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  zondag 3 december 2006 @ 01:20:07 #161
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_44094589
quote:
Op zaterdag 2 december 2006 22:01 schreef Stereotomy het volgende:

[..]
Gemaakt!!
Je overtreft al mijn verwachtingen

Ik krijg er spontaan honger van!
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  zondag 3 december 2006 @ 11:11:09 #162
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44098058
quote:
Op zaterdag 2 december 2006 22:01 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Gemaakt!!


[knip...]
De ingekookte boullion was heerlijk, en de sucadelappen waren goddelijk mals. Ik ga nog maar een keertje opscheppen.
Je mag trots zijn op jezelf!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44100391
Wiej, mijnes (uit JO dinners) zit al in de oven, hij gaat er 6uur inzitten
  zondag 3 december 2006 @ 13:05:26 #164
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44100450
quote:
Op zondag 3 december 2006 13:02 schreef K-mail het volgende:
Wiej, mijnes (uit JO dinners) zit al in de oven, hij gaat er 6uur inzitten
Zes uur!!

Heb je een linkje naar dat recept van JO?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44102281
quote:
Op zondag 3 december 2006 13:05 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Zes uur!!

Heb je een linkje naar dat recept van JO?
Nee, maar ik kan wel heel liev zijn en een korte samenvatting geven

2 grof gehakte rode uien
2 Wortels, geschild, grof gehakt
2 takken rozemarijn, alleen naaldjes
1 opgehoopte eetlepel gerookte (kon ik niet vinden) paprikapoeder
2 stengels bleekselderij grof gehakt
700g Aardappels, geschild, in stukken van ong 2,5cm gesneden (heb zlef kant en klare vastkokende genomen van de AH)
1 TL Gemalen komijn
Rasp en sap van 1 sinaasappel

Laat een grote braadpan met een paar flinke scheuten olijfolie heet worden, en gooi de bovenstaande ingredienten erin. Roerbak 1 minuut. Voeg daarna de volgende ingredienten toe:

700g Stoofvlees in blokjes gesneden.
1 blik van 400g kikkererwten uitgelekt
1 blik van 400g tomaten

Roer het goed door, en vul het daarna met water tot alles onderstaat. Proef, en doe er wat zout en peper bij. Breng het geheel aan de kook. Stop het daarna in een voorverwarmde oven op 140C, als het je het 6uur wil laten staan. Of 180C en dan 3 uur.

Als het klaar is, verdeel je het over een aantal kommen, en doe je er een flinke schep yoghurt en wat koriander erbij.

Overigens verbaast het me dat er niets echt zuurs in zit Misschien wordt het niet zo heel erg mals, maar dat zie ik vanavond wel
  zondag 3 december 2006 @ 14:55:19 #166
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44103601
De sinaasappel maakt het mals. Dat wordt vaak gebruikt ipv. azijn hoor

Klinkt heerlijk trouwens, dit recept! Die yoghurt en koriander erdoorheen op het laatst... mmm!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44103778
quote:
Op zondag 3 december 2006 14:55 schreef Duderinnetje het volgende:
De sinaasappel maakt het mals. Dat wordt vaak gebruikt ipv. azijn hoor

Klinkt heerlijk trouwens, dit recept! Die yoghurt en koriander erdoorheen op het laatst... mmm!
Ik heb hele slechte sinaasappelsap gebruikt, zon vieze uit een pak van de Lidl... De sinaasappels waren gewoon op. Dus ik heb er maar manderijn schil doorheen gedaan
  zondag 3 december 2006 @ 15:00:46 #168
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44103803
quote:
Op zondag 3 december 2006 14:59 schreef K-mail het volgende:

[..]

Ik heb hele slechte sinaasappelsap gebruikt, zon vieze uit een pak van de Lidl... De sinaasappels waren gewoon op. Dus ik heb er maar manderijn schil doorheen gedaan
Ah joh, dat is wel goed hoor, denk ik

Ruikt het al lekker?
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 3 december 2006 @ 15:14:13 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44104221
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 14:57 schreef No Nick het volgende:
Vlaams stoofsel met Gildebier

Dit is zooooooo ongelooflijk lekker
Hij staat op.
Het begint nu erg lekker te ruiken in de keuken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44104252
Dude krijgt ons om de een of andere manier allemaal aan de stoofpot
Ik voel me oer
  zondag 3 december 2006 @ 15:19:16 #171
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44104427
quote:
Op zondag 3 december 2006 15:15 schreef Bluezz het volgende:
Dude krijgt ons om de een of andere manier allemaal aan de stoofpot
Ik voel me oer
Ja
Iedereen aan de sudder

Ik ga gewoon alle recepten uit proberen, heb ik me voorgenomen! Morgen de eerste, inclusief foto's.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44104550
Oh en mijn houthakker he, die hakte de brokken vlees en de ajuinen zooooo stoer aan stukken
Het ís dat we moeten blijven roeren maar anders *grommmm*...........
pi_44104886
quote:
Op zondag 3 december 2006 15:00 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ah joh, dat is wel goed hoor, denk ik

Ruikt het al lekker?
Ik ruik er niet zoveel van, ik zit in mn eigen huisje in de tuin Lekker een kopje wilde paddosoep (van gister) te drinken Ik zal zo eens peilen, en roeren...
pi_44105064
In de tuin Het regent hier al de hele dag

Jammer dat het geen geurinternet is, het pruttelt en geurt al heerlijk
klik hier.

[ Bericht 11% gewijzigd door Blues op 03-12-2006 16:02:28 ]
  zondag 3 december 2006 @ 16:45:19 #175
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44107094
quote:
Op zondag 3 december 2006 15:39 schreef Bluezz het volgende:
In de tuin Het regent hier al de hele dag

Jammer dat het geen geurinternet is, het pruttelt en geurt al heerlijk
klik hier.
Bewegende beelden, nog beter!

Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44107402
quote:
Op zondag 3 december 2006 15:39 schreef Bluezz het volgende:
In de tuin Het regent hier al de hele dag

Jammer dat het geen geurinternet is, het pruttelt en geurt al heerlijk
klik hier.
Ik heb serieus een huis in de tuin Maargoed, ik weet niet of mijn stoofpot zo'n succes wordt, misschien ligt het aan de gerookte paprikapoeder. Weet iemand waar je dat in godsnaam moet halen?
  zondag 3 december 2006 @ 17:00:19 #177
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44107494
quote:
Op zondag 3 december 2006 16:56 schreef K-mail het volgende:

[..]

Ik heb serieus een huis in de tuin Maargoed, ik weet niet of mijn stoofpot zo'n succes wordt, misschien ligt het aan de gerookte paprikapoeder. Weet iemand waar je dat in godsnaam moet halen?
Bij een winkeltje dat Spaanse/ mediterrane producten verkoopt.
Of hier: http://www.finetaste.nl/
Zoeken op 'paprika'.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44110074
stoofpotvp
pi_44110506
Nou, het was lekker! Maar niet heel erg bijzonder vond ik...
  zondag 3 december 2006 @ 19:11:25 #180
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44110764
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:59 schreef K-mail het volgende:
Nou, het was lekker! Maar niet heel erg bijzonder vond ik...
Hè wat jammer nou
Wat ontbrak eraan?

Enig idee of en hoe je het de volgende keer anders zou kunnen doen?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44110996
quote:
Op zondag 3 december 2006 19:11 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Hè wat jammer nou
Wat ontbrak eraan?

Enig idee of en hoe je het de volgende keer anders zou kunnen doen?
Niet echt, ik denk dat ik in ieder geval die gerookte troep erin had moeten doen. En geen chilies de volgende keer, dat vind ik wel lekker, maar twas net wat te overheersend.
  zondag 3 december 2006 @ 19:46:51 #183
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_44111649
Mjumiie

Hee golfer, eet je bord eens leeg
Confidence through competence
  zondag 3 december 2006 @ 19:51:50 #184
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44111786
Varkensstoof


600 gram varkenspoulet
2 zoete uien
2 teentjes knoflook
1groene paprika en 1 rode paprika
250 gram champignons
1,5 eetl. bloem
3 eetl. olijfolie
1,5 eetl. bloem
150 pilsener bier
500 gram pomodori-tomaten
2 laurierbladen
4 kruidnagels
zout
peper

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd ze in grove stukken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Bestrooi het vlees met de bloem en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee.
Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook.
Schenk het bier voorzichtig langs de kant van de pan bij het vlees en voeg de kruidnagels, de laurierbladen en zout en peper toe.
Stoof het vlees op laag vuur in 1 uur en 15 minuten helemaal gaar.


“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 3 december 2006 @ 20:08:43 #185
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44112207
quote:
Op zondag 3 december 2006 19:46 schreef Stereotomy het volgende:
Mjumiie

Hee golfer, eet je bord eens leeg
dat was het bordje van Bluezz.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44120038
Hier ook een:

Runderlappen in blokjes
500 gr. tutti frutti
500cl. sterke koffie
150 gr. bruine basterd suiker

Runderblokjes aan braden
de koffie erbij doen met de bruine suiker en aanvullen met een klein beetje water. (hier gaat het een beetje op gevoel)
ondertussen de tutti fruttie wellen in water.
Op de helft van de stooftijd de gewelde tutti frutti erbij doen. (met het resterende vocht)

Serveren met rijst en een komkommersalade.
Inspiratieloos!
pi_44122271
of deze..

Lamsstoofschotel voor ca. 6 personen

- 1 kg grove stukken van de lamsschouder, de -nek of de –bout
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 winterwortel
- 2 paprika’s
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 50 g boter
- 2 potten kalfsfond
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 6 vastkokende aardappels
- bosje peterselie
- ½ bosje bieslook

Snijd het vlees in grove stukken. Maak de groente schoon; snijd de lenteuitjes in stukken, de wortel in plakken en de parika’s in repen of vierkantjes. Pel de tenen knoflook en pers ze uit of snijd ze in ragfijne plakjes.
Verhit in een pan met dikke bodem een flinke scheut olijfolie en voeg de boter toe. Schroei hierin het vlees rondom dicht. Blus af met één pot fond. Fruit in een tweede pan de groente aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat al omscheppend 1-2 minuten meefruiten (ontzuren). Blus af met de andere pot fond en voeg dit alles bij het vlees. Laat de stoofschotel ca. 1 – 2 ½ uur stoven. Voeg een half uur voor het einde van de stooftijd de in stukken gesneden aardappel toe. Hak de kruiden fijn en strooi die vlak voor het serveren over het vlees

Tip: Hoe langer het vlees stooft hoe zachter het wordt. Vaak kun je het al na een uur eten, maar wordt het nóg lekkerder wanneer je het nog even langer door laat sudderen.

Lekker hierbij is een Urtyp Pilsner met een krachtige karakter en een typerende oersmaak. Dit goudblonde pils, gebrouwen volgens het recept ontdekt rond 1840 in de stad Pilsen in Tsjechië heeft een droge afdronk die prima past bij het zachte lamsvlees.
De Puta Madre
pi_44122864
Ik vraag mij soms af waarom ik 's nachts in dit topic kijk als ik honger heb...
pi_44124775
Ik mis nog een lekker coq au vin-recept hier.
Iemand?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_44124844
quote:
Op maandag 4 december 2006 10:03 schreef shmoopy het volgende:
Ik mis nog een lekker coq au vin-recept hier.
Iemand?
De penis ongeveer 8 uur laten garen
pi_44124939
quote:
Op maandag 4 december 2006 10:06 schreef SCH het volgende:

[..]

De penis ongeveer 8 uur laten garen
Hm, ik ben niet zo'n fan van een lang voorspel eigenlijk.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_44124980
Het kan korter, maar dan is nog wat rood van binnen.
  maandag 4 december 2006 @ 11:01:32 #193
2873 No Nick
Unieker dan uniek
pi_44125905
quote:
Op zondag 3 december 2006 19:40 schreef Bluezz het volgende:




Eeeeeeeeeeen wat snap je niet aan FRIETEN?? Huh?

Ok, ik geef toe de eerste keer had ik er gewoon gekookte aardappelen bij en de tweede keer pas patat... rijst kan natuurlijk ook
Maar jullie vonden het wel wat dus?

Shit, nu krijg ik trek
Fok!hokker... en NietKlieker.
pi_44130059
We hadden nog heeeeeeeeel veel nasi staan, vandaar dat we dat erbij aten
En het smaakt echt heeeeerlijk
Vandaag nog een keer
pi_44130452
Okee, help me even.

In huis:
runderlappen, champignons, sjalotjes, peen, krieltjes, ontbijtkoek, kruidnagel, laurier, de hele bliksemse boel.
Maar dus ook bokbier en rode wijn (standaard ), en nu kan ik niet kiezen tussen die 2.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  maandag 4 december 2006 @ 13:51:08 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44130573
quote:
Op maandag 4 december 2006 13:46 schreef shmoopy het volgende:
Okee, help me even.

In huis:
runderlappen, champignons, sjalotjes, peen, krieltjes, ontbijtkoek, kruidnagel, laurier, de hele bliksemse boel.
Maar dus ook bokbier en rode wijn (standaard ), en nu kan ik niet kiezen tussen die 2.
Ik zou voor het bier gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 december 2006 @ 13:51:10 #197
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44130574
quote:
Op maandag 4 december 2006 13:46 schreef shmoopy het volgende:
Okee, help me even.

In huis:
runderlappen, champignons, sjalotjes, peen, krieltjes, ontbijtkoek, kruidnagel, laurier, de hele bliksemse boel.
Maar dus ook bokbier en rode wijn (standaard ), en nu kan ik niet kiezen tussen die 2.
Dan drink je het één, en gooi je het ander door de stoofpot
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44130759
quote:
Op maandag 4 december 2006 13:51 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dan drink je het één, en gooi je het ander door de stoofpot
Dat sowieso.

Maar ik denk dat ik idd voor het bier ga, klinkt zo lekker, maar zal ik die ontbijtkoek er dan toch nog wel bijgooien?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_44131008
Ontbijtkoek kom ik vaker tegen, ik vind het spannend
Doen dus
pi_44131532
Ja, dan mag ik proefkonijntje spelen, zeker?

Maar ik doe het er idd bij, heb nu het vlees met het bier, de aangefruite sjalotjes, peperkorrels en laurier in de pan, en het ruikt al heerlijk.
Kon alleen nergens jeneverbessen vinden, ik had echt hele oude van tig jaar terug liggen, zal toch geen ramp zijn verder, hoe smaken die dingen eigenlijk?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')