abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 november 2006 @ 15:35:08 #1
128959 M0NTANA
Don't fuck with me!
pi_43397020
I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with da best!
A.F.C. Ajax - Tottenham Hotspur F.C. - S.S. Lazio S.p.A. - Club Atlético de Madrid S.A.D. - R.S.C. Anderlecht
  donderdag 9 november 2006 @ 15:36:14 #2
117642 Sethje
Notoire betweter
pi_43397060
TvBier
Greetings brothers and sisters, let me welcome you to the council of the five eyes
27 en 28 april 2013 REBIRTH FESTIVAL - www.rebirth-festival.nl
Mijn party reviews
pi_43397709
Verklaring inzake Willem II - Feyenoord

Feyenoord moet het zondag in Tilburg doen zonder een volwaardige twaalfde man. De Rotterdamse club heeft geweigerd om mee te werken aan het organiseren van een verplichte buscombiregeling voor haar supporters, omdat deze regeling naar de mening van Feyenoord, haar supportersvereniging en haar supporters om ongegronde redenen is opgelegd.

Tilburg schijnt rond de thuiswedstrijden van Willem II een parkeerprobleem te hebben. Buurtbewoners van aangrenzende wijzen ondervinden overlast van het publiek dat haar voertuigen in deze wijken parkeert. Dergelijke problemen doen zich overal in Nederland voor, ook in Rotterdam. Om de overlast voor bewoners van bijvoorbeeld Sportdorp te beperken wordt deze wijk rond thuiswedstrijden van Feyenoord afgesloten en heeft alleen ‘bestemmingsverkeer’ toegang tot deze wijk. Bezoekers van de wedstrijden van Feyenoord kunnen er niet parkeren.

In Tilburg wordt een deel van het parkeerprobleem afgeschoven op supporters van de bezoekende club. De verkeersstroom van auto’s uit den vreemde tracht men te reguleren door supporters van de clubs te verplichten hun voertuigen op een vooraf bepaalde plaats te parkeren. Dat zijn er vaak tientallen en soms honderden en in het geval van Feyenoord – de enige club die in Tilburg de bezoekerscapaciteit maximaal benut – gaat het daarbij om 800 supporters. Op een totale bezoekerscapaciteit van 14.700 lijkt het een te verwaarlozen aantal en is het niet reëel om een parkeerprobleem af te wentelen op een relatief kleine groep supporters.

Het ‘sturen’ van verkeersstromen heeft natuurlijk nog een andere reden. Door bezoekende supporters te verplichten op een aangewezen plaats te parkeren kunnen supportersstromen makkelijk gescheiden worden. Hierbij speelt het veiligheidsaspect dus een rol. Dit argument snijdt wel hout al zou het in het geval van Willem II – Feyenoord gemakkelijk achterwege kunnen blijven. Tussen supporters van beide clubs is geen sprake van een ongezonde rivaliteit. In Rotterdam gelden ontmoetingen tussen Feyenoord en Willem II al jarenlang als wedstrijden zonder enig risico en ook in Tilburg verlopen de onderlinge ontmoetingen al seizoenen achtereen zonder noemenswaardige problemen. Het argument ‘veiligheid’ is derhalve zeer plausibel om een combiregeling op te leggen, alleen is het bij Willem II – Feyenoord niet aan de orde.

Dan zijn er nog supporters die van een uitwedstrijd een echt dagje uit maken. Vorig seizoen speelde Willem II – Feyenoord met een aanvangstijd van 14.30 uur zich af op een heerlijke dag en besloten zo’n 100 supporters in het centrum van Tilburg op een terrasje iets te drinken. Tien jaar geleden was dit wellicht een risicovolle aangelegenheid geweest maar tegenwoordig bestaat het Feyenoord-Legioen hoofdzakelijk uit goedwillende supporters die louter en alleen ‘op verplaatsing’ gaan om hun club aan te moedigen. Van alle zaken die voetbalsupporters zo’n slechte naam hebben bezorgd nemen zij als eerste afstand. Door de Gemeente Tilburg werd hun aanwezigheid in het centrum en passant ook als reden genoemd om op aanstaande zondag, wanneer de wedstrijd al om 12.30 uur begint, alle 800 supporters te verplichten gebruik te maken van een onvriendelijke buscombi.

In Nederland worden tussen KNVB, clubs en overheden afspraken gemaakt over de wijze waarop voetbalwedstrijden georganiseerd moeten worden. Op basis van ervaringen en supporterservaringen wordt per wedstrijd een risico-inschatting gemaakt. Waar Willem II – Feyenoord door Rotterdamse belanghebbenden als wedstrijd zonder enige risico wordt beschouwd (onderbouwd met argumenten conform de geldende afspraken) daar behandelt men vanaf Tilburgse zijde de wedstrijd als zou het er één zijn uit de hoogste risico-categorie. En dat uitsluitend en alleen omdat een aantal Feyenoord-supporters vorig seizoen hun auto niet op de juiste wijze had geparkeerd of zich op een plek bevond waar de lokale horeca hen wel, maar de plaatselijke politie hen liever niet had gezien.

Feyenoord heeft middels brieven en telefoongesprekken tot op het laatste moment de dialoog gezocht met de beleidsbepalers in Tilburg. De club was bereid om aanvullende maatregelen te nemen en meer personeel in te zetten. Tilburg wilde van geen wijken weten en heeft er in de ogen van Feyenoord een principekwestie van gemaakt. De burgemeester van Tilburg heeft Feyenoord zelfs laten weten dat de club aansprakelijk zal worden gesteld voor eventuele schades wanneer men niet mee werkt aan een buscombiregeling. Feyenoord wordt zo verantwoordelijk gehouden voor de organisatie van een evenement waarmee het geen enkele bemoeienis heeft. Het is een gang van zaken waarin Feyenoord zich absoluut niet kan vinden.

Niet vanwege voornoemde ‘druk’ maar wel als vorm van protest heeft Feyenoord inmiddels besloten om op eigen wijze invulling te geven aan de verplichte buscombiregeling en zal zij er op toe zien dat deze regeling voor 100% perfect wordt uitgevoerd.

Inmiddels is Tilburg in opperste staat van paraatheid en wordt er zoals het er zich naar laat aanzien zondag een noodverordening afgekondigd. Deze houdt is dat herkenbare Feyenoord-supporters de toegang tot het stadion en wellicht zelfs de stad geweigerd zal worden. Waar Tilburg deze juist wilde beperken zal nu waarschijnlijk sprake zijn van een verhoogde politie-inzet. Feyenoord betreurt deze hele gang van zaken en is en blijft van mening dat de wedstrijd van komende zondag op een voor alle partijen acceptabele manier, zonder buscombiregeling en zonder overmatige politie-inzet georganiseerd had kunnen worden.
Gepubliceerd op: 9 november 2006
Bron: Feyenoord.nl
  donderdag 9 november 2006 @ 16:01:59 #4
134116 RD4
Reinigingsdiensten
pi_43397992
tvp
pi_43398053
Wat een jokers zijn het ook.

Feyenoord uitsupporters mee laten nemen was 100x makkelijker en goedkoper geweest.
pi_43398769
tvp
Nothing to see here, carry on
pi_43399558
quote:
Op donderdag 9 november 2006 16:03 schreef BliksemSchigt het volgende:
Wat een jokers zijn het ook.

Feyenoord uitsupporters mee laten nemen was 100x makkelijker en goedkoper geweest.
Idd, nu roepen die gasten het over zichzelf af.

waardeloze tvp trouwens
En Vincent zag het koren
En Einstein het getal
En Zeppelin de Zeppelin
En Johan zag de bal
  donderdag 9 november 2006 @ 17:39:47 #9
46672 DarkShine
Mijnstreek Oost
pi_43401541
quote:
Op donderdag 9 november 2006 16:01 schreef RD4 het volgende:
tvp
Vreuger, wie de beerkratte nog va hoots woare en se moëts blieve durchdrinke um d\'r kachel a te hotte
Planning:
-
pi_43401841
Is dat gezeik met Krikke eindelijk opgelost (of nog steeds niet?) krijg je dit weer
pi_43402011
Lekker dom van die Tilburgemeester.
  donderdag 9 november 2006 @ 17:56:06 #12
46672 DarkShine
Mijnstreek Oost
pi_43402038
quote:
Aangifte Roda-supporters tegen politie

Een grote groep Roda-supporters gaat aangifte doen tegen de politie wegens mishandeling, openlijke geweldpleging en vrijheidsberoving.

Dat hebben ruim 80 supporters gisteravond besloten na overleg met hun advocaat. In maart werden de Roda-fans opgepakt wegens ongeregeldheden voor de bekerwedstrijd tegen Ajax. Volgens de supporters heeft de politie bij de aanhouding enkele slagen en trappen uitgedeeld. Het stadionverbod dat daarna aan de supporters werd opgelegd, is in hoger beroep al met succes aangevochten. De seizoenskaarthouders die door het verbod wedstrijden van Roda hebben gemist, willen de financiële schade verhalen op justitie of de KNVB.
Vreuger, wie de beerkratte nog va hoots woare en se moëts blieve durchdrinke um d\'r kachel a te hotte
Planning:
-
pi_43402887
quote:
Op donderdag 9 november 2006 17:55 schreef MaxPower het volgende:
Lekker dom van die Tilburgemeester.
Die hebben al jaren een belachelijk beleid op supportersgebied, tis na Stekelenburg niet veel beter geworden, er zou daar gewoon geen betaald voetbal gespeeld moeten worden!
pi_43402962
Goed die aangifte van die Roda supporters tegen de politie. Nu maar hopen dat ze in het gelijk gesteld worden!
  donderdag 9 november 2006 @ 18:31:14 #15
134116 RD4
Reinigingsdiensten
pi_43403231
quote:
Op donderdag 9 november 2006 18:23 schreef the_hunter het volgende:
Goed die aangifte van die Roda supporters tegen de politie. Nu maar hopen dat ze in het gelijk gesteld worden!
1 Zaak al gewonnen, nu de andere nog!

Ik wil genoegdoening, geen wedstrijd gezien, blauw oog, gsm in puin, dat die slappe zakken maar bloeden!
pi_43405625
tvp
pi_43424000
quote:
Op donderdag 9 november 2006 18:31 schreef RD4 het volgende:

[..]

1 Zaak al gewonnen, nu de andere nog!

Ik wil genoegdoening, geen wedstrijd gezien, blauw oog, gsm in puin, dat die slappe zakken maar bloeden!
Tis niet de 1e x dat de amsterdamse ME in opspraak komt.
pi_43425970
tvp
pi_43427479
quote:
Op donderdag 9 november 2006 17:55 schreef MaxPower het volgende:
Lekker dom van die Tilburgemeester.
Is al jaren zo, Tilburg gaat zo amateuristisch met dit soort zaken om dat je liefst zou zien dat Willem 2 direct degradeerd, dan kunnen ze lekker het hoofd breken daar over hoe de gevaarlijk aanhang van Veendam te ontvangen.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_43430376
De Gemeente Tilburg heeft een probleem gecreëerd wat er in zijn geheel
niet was. De afgelopen jaren mochten supporters van Feyenoord de wedstrijd
in Tilburg op vrij vervoer bezoeken. Dit verloopt al jaren in een
gemoedelijke sfeer zonder noemenswaardige incidenten. Dit jaar achtte de
Gemeente Tilburg het nodig een buscombi te verplichten voor deze
wedstrijd, hiervoor werden een aantal lachwekkende drogredenen aangevoerd.
Feyenoord ging volledig terecht níet accoord met deze regeling en nam geen
kaarten af. Ook het bestuur van Feyenoord zal de wedstrijd niet bezoeken.

De wedstrijd is inmiddels aangemerkt als een risico-wedstrijd en ingedeeld
in categorie C, de 'zwaarste' categorie. Dit betekent dat de kassa's op de
wedstrijddag gesloten blijven en er een alcoholverbod van toepassing is
tot na afloop van de wedstrijd. Omdat de plaatselijke autoriteiten
vermoeden dat Feyenoord-supporters toch zullen proberen deze wedstrijd bij
te wonen, is reeds een noodverordening afgekondigd. Dit betekent dat er
bij de invalswegen gecontroleerd zal worden en Feyenoord-supporters
hierbij staande worden gehouden en gesommeerd worden om te keren.

Vandaag blijkt dat de plaatselijke autoriteiten helemaal gek zijn
geworden. Reeds vandaag (vrijdag!) worden auto's gecontroleerd op
Feyenoord-atributen. Ons bereikte het verhaal dat een vrouw met
Feyenoord-vaantjes in de auto deze moest verwijderen voordat ze verder
mocht rijden.

De maatregelen worden steeds belachelijker en de gemeente heeft op deze
manier een probleem gecreëerd wat er in zijn geheel niet was. Waar in het
verleden weinig politie nodig was om de wedstrijd in goede banen leiden,
zullen de maatregelen dit jaar leiden tot een flinke stijging van de
politiemacht.

YOU CAN'T BAN A FEYENOORDFAN
pi_43430394
Omgekeerde wereld

Eerder vandaag plaatsten wij een bericht over de belachelijke maatregelen die door de Gemeente Tilburg zijn genomen voor de wedstrijd Willem II - Feyenoord van aanstaande zondag. De Gemeente is volledig verantwoordelijk voor het hierdoor ontstane probleem. Zo zal de politie-inzet vele malen groter zijn dan in voorgaande jaren.

Nu probeert de burgemeester van Tilburg - de heer Vreeman - de zaken ook nog eens om te draaien. Vreeman stelt dat Feyenoord de gemeente met extra risico's opzadelt door geen buscombi te organiseren naar het uitduel tegen Willem II. "De kans bestaat dat overlastgevende supporters nu op andere manieren naar Tilburg komen en dat legt extra druk op deze stad. Ik kon de wedstrijd ook verbieden, maar ik koos voor het voetbal", aldus de burgemeester.

Er is echter maar één partij verantwoordelijk voor deze zogenaamde extra risico's: de Gemeente Tilburg. Feyenoord wordt in het besluit geen kaarten af te nemen volledig gesteund door de supporters. De verplichte buscombiregeling is namelijk op non-argumenten gebaseerd. Bovendien is het nogal stigmatiserend om te spreken van 'overlastgevende supporters'. Op welke overlast doelt de burgemeester? Het nuttigen van een biertje in de stad of het parkeren van de auto op een parkeerplaats anders dan de aangewezen parkeerplaats?

Dat er toch Feyenoord-supporters buiten het uitvak zullen plaatsnemen is niets nieuws. Dit is al jarenlang een feit en heeft in die tijd niet tot noemenswaardige incidenten geleid. Ook dit jaar is onze verwachting dat dit niet tot noemenswaardige incidenten zal leiden. Toch zal de politie-inzet fors groter zijn dan voorgaande seizoenen. En hier is de gemeente Tilburg geheel verantwoordelijk voor. De Gemeente Tilburg blijkt niet in staat om binnen de gemeentegrenzen op een fatsoenlijke manier betaald voetbal te organiseren en toont wederom een brevet van onvermogen. Het wordt tijd dat de KNVB de ogen hiervoor opent en ingrijpt. In het belang van de supporters, in het belang van het voetbal!
  vrijdag 10 november 2006 @ 17:40:56 #22
117642 Sethje
Notoire betweter
pi_43432458
Er komt binnenkort een protestactie vanuit de Kingzine/Kingside tegen de acties van Voorzitter Verbunt.....goed initiatief

edit:

Was komende zondag gepland en is nu afgelast omdat de politie er lucht van heeft gekregen, en de supporterscoordinator met sv's dreigt.

[ Bericht 21% gewijzigd door Sethje op 10-11-2006 23:10:37 ]
Greetings brothers and sisters, let me welcome you to the council of the five eyes
27 en 28 april 2013 REBIRTH FESTIVAL - www.rebirth-festival.nl
Mijn party reviews
pi_43454435
Whehe mietjes.

Wat doet die verbunt trouwens dan?
Chris van Nijnatten: "Het gevoel dat NAC iets onmetelijks was, iets Bredaas en iets ongelooflijk moois en warms, zelfs zo mooi en warm dat je er letterlijk voor ten strijde wilde trekken"
  zaterdag 11 november 2006 @ 15:56:17 #24
46672 DarkShine
Mijnstreek Oost
pi_43454516
Schijt aan het beleid!

Hier hebben ze ook eens met sv's gedreigd rondom FC Limburg toen. Hendriks riep eerder die week dat als er genoeg handtekening waren (10% van de bezoekers dacht ik) zou hij weggaan. Toen bleek dat we in recordtempo naar de 10% gingen kwam er ineens een leger stewards (machtsvertoon) en het gedreig met sv's...
Vreuger, wie de beerkratte nog va hoots woare en se moëts blieve durchdrinke um d\'r kachel a te hotte
Planning:
-
pi_43456629
quote:
Op zaterdag 11 november 2006 15:53 schreef Superheld het volgende:
Whehe mietjes.

Wat doet die verbunt trouwens dan?
Na de wedstrijd Sparta-WII 1-0 (verlies) is er door supporters na de wedstrijd bij terugkomst van spelers wat 'dreigende' taal geroepen naar de spelers. Dennis van Wijk voelde zich bedreigd en schakelde daarom het bestuur in. Na de wedstrijd Nec-WII kreeg iedereen die met de bussen van de supportersclub kwam deze brief:
quote:
Beste Willem II supporter,

Vandaag staat er weer een wedstrijd op het programma van Willem II. Spelers en technische staf vinden het fantastisch dat jullie massaal meereizen om het team aan te moedigen. Ongeacht de uitslag hopen wij dat jullie een spannende en prettige voetbalavond beleven. Natuurlijk is dat bij winst eenvoudiger dan bij verlies. Iedereen verwerkt zijn of haar emoties na afloop van een wedstrijd op zijn/haar eigen manier. Dat geld ook voor onze spelers en trainers. In de meeste gevallen is het beter elkaar op zulke momenten maar even met rust te laten.

Willem II vraagt jullie daarom bij terugkomst in Tilburg direct rustig huiswaarts te gaan en stelt met ingang vanaf vandaag de volgende maatregelen van kracht: Het supporterscafé is bij terugkeer van de supportersbussen gesloten. Stewards zullen er op toezien dat iedereen in een kort tijdsbestek het parkeerterrein verlaat en niet op de terugkeer van de spelersbus wacht.

Wij vragen uw begrip en medewerking voor deze aanpak en verwachten dat het een positieve uitwerking heeft om de band tussen spelers en supporters. Uiteraard kunt u altijd na afloop van een training nog even met een speler of trainer napraten over de wedstrijd. Zij staan u dan graag te woord.

Met vriendelijke groet,

Hans Verbunt
Voorzitter WillemII
zodoende
Tilburg Boven Alles
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')