Ver weg? Dat zal toch wel meevallen? Vanuit Rotterdam zal het verder zijnquote:Op woensdag 23 mei 2007 10:40 schreef Marty het volgende:
Dat had ik al gezien, maar aangezien wij in Friesland gaan wonen is het een beetje ver weg.
Misschien moeten we er maar eens een weekendje van maken
We zijn in ieder geval wel van plan om er èèn te kopen.
Harlingen > Enschede = 226kmquote:Op woensdag 23 mei 2007 16:10 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ver weg? Dat zal toch wel meevallen? Vanuit Rotterdam zal het verder zijn
Klinkt goed, alleen woon ik op het moment nog in Italië en dan is Enschede een beetje ver weg.quote:Op donderdag 14 juni 2007 23:29 schreef macnl het volgende:
Hey Marty,
Hoor net dat er aanstaande zaterdag een gratis pizzaworkshop wordt gegeven bij de Enschedese dealer "De Tuinkamer van Enschede" van www.fornino.nl
Het start volgens zeggen om 13:00 uur, wellicht de moeite waard er eens te gaan kijken
Groetjes,
Marcel
en nog vele andere waarschijnlijk...quote:Op vrijdag 22 juni 2007 20:58 schreef macnl het volgende:
Als jij in het prachtige Italie woont, waarom kom je dan in hemelsnaam weer terug naar Nederland? Die Fornino ovens hebben ze daar toch ook wel????
quote:Op zaterdag 23 juni 2007 10:55 schreef David het volgende:
[..]
en nog vele andere waarschijnlijk...
maar ik ben gerust bereid me op te offeren en zijnhaar huis volledig belangeloos over te nemen..![]()
Klein beetje suiker erbij versterkt de smaak van de tomaten.quote:Op donderdag 5 juli 2007 22:40 schreef macnl het volgende:
Recept voor pizzasaus
PIZZASAUS no.1 (warme bereiding)
Ingrediënten:
- 1 kleine ui
- 8 teentjes knoflook
- scheutje rode wijnazijn (en/of rode wijn)
- 6 blikken gepelde pommodori tomaten (Heinz)
- 1 blikje tomatenpuree (à 140 gram)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- ½ eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- (zee)zout
- vers gemalen peper
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit hierin zachtjes de ui en geperste knoflook (niet donker laten worden!). Blus af met de rode wijnazijn en/of rode wijn. Voeg achtereenvolgens de tomaten, tomatenpuree, basilicum, oregano en paprikapoeder toe. Laat het geheel op een zacht vuur ca. 45 minuten pruttelen. Maak gedurende deze tijd op smaak met redelijk veel zeezout en een beetje peper (Goed proeven voor de juiste smaak!).
Laat de saus afkoelen en bewaar gekoeld of bevroren voor verder gebruik.
Per pizza heb je ongeveer drie eetlepels (= 1 kleine pollepel)van deze saus nodig. Goed uitsmeren maar de randen vrijlaten (ca. 2 cm van de rand)
Afgekoelde saus kun je invriezen, voor gebruik goed op kamertemperatuur laten komen
PIZZASAUS no.2 (koude bereiding)
Een snel te maken pizzasaus volgens de koude bereidingsmethode. Voordeel is bovendien dat alle ingrediënten uit de voorraadkast (kunnen) komen en je met deze saus na hartelust verder kunt experimenteren.
Ingrediënten: (Voor 2 Pizza’s)
- 1 blik tomatenblokjes (Polpabella, Grand Italia)
- 50 gram tomatenpuree (2/3 van een blikje à 70 gram)
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- vers gemalen peper
- zout
Bereidingswijze:
Deze saus is geschikt voor twee pizza’s en snel klaar. De saus is bovendien lekker fris en dus niet te zwaar van smaak waardoor je er iets meer van kunt gebruiken per pizza.
Laat de tomatenblokjes uitlekken in een vergiet en pureer ze daarna met een (staaf) mixer. Voeg de kruiden toe en meng nogmaals kort met de mixer. Breng op smaak met zout. Heerlijk bij een pizza met Rucola en Parmaham (beide na het bakken toevoegen)!
Per pizza heb je ongeveer drie eetlepels (= 1 kleine pollepel)van deze saus nodig. Goed uitsmeren maar de randen vrijlaten (ca. 2 cm van de rand)
zo offtopic is dat niet, aangezien het toch over een pizza-oven gaatquote:Op zaterdag 21 juli 2007 20:37 schreef Carinara het volgende:
Marcel :
(Sorrie, erg offtopic, maar ik kan geen privebericht naar MACNL sturen omdat hij geen inbox heeft geactiveerd !)
Ik hoop dat je mijn berichtje leest via dit forum, je hebt al een poos geleden gepost.
Ik zou graag wat van je tuin willen weten. Je hebt op het forum een foto van je tuin staan, die je ook op de website hebt laten publiceren van Fornino.
Ik zou graag willen weten hoe je de overkapping/ veranda hebt gemaakt.
Wat voor balken heb je gebruikt en wat heb je erop liggen als dak ? En is dat waterdicht ?
Persoonlijk hou ik niet van golfplaten oid en jouw ontwerp spreekt me wel aan.
Hopelijk kun je me hiermee wat verder helpen !
Groetjes,
Karin
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |