abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_48255417
http://www.broodoven.com

hoe je er zelf 1 kunt maken
  zaterdag 14 april 2007 @ 10:43:03 #102
3869 David
Drum the drums
pi_48317525
quote:
Op donderdag 12 april 2007 14:18 schreef devlinmr het volgende:
http://www.broodoven.com

hoe je er zelf 1 kunt maken
interessant... spijtig genoeg heb ik twee linkerhanden, maar de juiste mensen kennen kan veel helpen
pi_48360772
Zodra de oven op temperatuur is (na 10 min) komt er helemaal geen rook van af! daarvoor zijn de uitlaatgassen veel te heet, het is geen bbq.



Een oven met de hand bouwen is een hels karwei weet ik uit ervaring. Veel beter is een prefab oven van bijvoorbeeld fornino te kopen, deze heb je in 1 a 2 dagen staan.

Groetjes,
Marcel
  zondag 15 april 2007 @ 23:43:39 #104
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_48366863
quote:
Op zondag 15 april 2007 21:18 schreef macnl het volgende:
Zodra de oven op temperatuur is (na 10 min) komt er helemaal geen rook van af! daarvoor zijn de uitlaatgassen veel te heet, het is geen bbq.
Als je goed BBQ'd komt er ook geen rook vanaf, ligt inderdaad aan de warmte, iets dat volledig verbrand geeft ook geen rook af.
pi_48376451
Hey SigNe.

Wat ik bedoelde is dat als je bbq't je meestal rook krijgt doordat het vlees vet op de kolen laat vallen. Vanzelfsprekend krijg je geen rook door enkel de gloeiende kolen.

Grtz,
MAC
  dinsdag 17 april 2007 @ 22:36:21 #106
3869 David
Drum the drums
pi_48439749
Ik heb het hier thuis voorgesteld. Mijn vader zag nog wat op tegen de financiële kant, maar met wat overtuiging komt het er wel van! Ik kijk er nu al naar uit
  dinsdag 17 april 2007 @ 22:59:16 #107
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_48440870
quote:
Op maandag 16 april 2007 11:49 schreef macnl het volgende:
Hey SigNe.

Wat ik bedoelde is dat als je bbq't je meestal rook krijgt doordat het vlees vet op de kolen laat vallen. Vanzelfsprekend krijg je geen rook door enkel de gloeiende kolen.

Grtz,
MAC
Je hebt van die mensen, die leggen eerst een rookgordijn, gooien een kipfiletje op de BBQ en weten het vervolgens voorelkaar te krijgen om de buitenkant tot kool te reduceren en de binnenkant nog prachtig rauw te houden.

Maar goed, het ging hier natuurlijk over pizza..
Gooien jullie de pizza ook in de lucht of blijft het bij een deegroller?
Gelukkig heeft de lokale pizzaboer handgegooide pizza's, alleen helaas geen houtoven..
pi_48443614
Pizza gooien kan ik helaas niet, ik ben al blij als ik er eentje gewoon rond krijg. Afgelopen zondag weet heerlijk gebakken trouwens, ze waren weer eens super!

Deze gast kan het touwens wel: http://www.youtube.com/watch?v=buGRsA3Ozb4

Enne deze is ook leuk http://www.youtube.com/watch?v=iTWGeyew5oI

Groetjes,
Marcel
pi_48775460
Je kunt natuurlijk ook heerlijke Focaccia bakken in je pizzaoven. Ik zag deze foto staan op www.fornino.nl, ziet er super uit!! Mmmmm





[ Bericht 12% gewijzigd door macnl op 27-04-2007 13:47:06 ]
  vrijdag 27 april 2007 @ 14:43:29 #110
3869 David
Drum the drums
pi_48778360
ziet er geweldig uit...

Vanavond weer pizza... een ideale gelegenheid om nog wat door te bomen over een houtoven, want wanneer de wijn in de man is.... is ie wat sneller te overtuigen (mijn pa dan)
pi_48804558
Welk meel gebruik je voor Focaccia marcel? Ook gewoon Farina00?
pi_48807719
Focaccia Rozemarijn

Benodigdheden:

25 gr. verse gist
1,5 lauwwarm water
500 gr. bloem (Tipo OO)
3 eetl. olijfolie
verse rozemarijnnaaldjes
grof zeezout

Receptuur:

Los de gist op in het lauwe water. Ventileer de bloem, meng het zout eronder en doe de bloem in een grote kom en meng er het gistmengsel, en de drie eetlepels olijfolie door. Kneed met de handen (of met een deegkneedmachine) tot een glad en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt of in een plastiekzak op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (ongeveer 1/2 u) . Pas voor tocht ! Deuren en vensters toe houden !

Stook de oven op en laat hem afkoelen tot circa 210 C°. Plaats het deurtje ervoor zodat de oven op temperatuur blijft.

Na het rijzen, druk de lucht uit de deeg en kneed nogmaals kort door. Rol het deeg met frisse, bebloemde handen uit tot een rond lap van circa 1,5 à 2 centimeter dik en leg de deeglap op een goed ingevette bakplaat (olijfolie gebruiken). Laat het deeg onder een vochtige doek nog circa 30 min. rijzen.

Maak met een vinger op gelijkmatige afstanden kuiltjes in het gerezen deeg en sprenkel er de rest van de olijfolie over. Bestrooi met rozemarijn en zeezout. Bak in een oven van nu 200°C (je hebt ongeveer 10 C° verloren)

Je kan ook gesneden rode ui (eventjes glazig maken in een pannetje olijfolie), trostomaatjes of stukjes olijf aan het deeg toevoegen.

pi_48884155
Hey Timpie,

Ja je gebruikt gewoon Farina Tipo 00

Grtz,
Marcel
pi_49025223
je kunt trouwens ook tarwemeel gebruiken, bij de lidl en aldi hebben ze meel dat ook veel door turkse mensen gekocht wordt om brood te maken. dat werkt ook erg goed. het belangrijkste is dat je het een half uurtje laat rijzen nadat je het in de bakplaat hebt gedaan.
  zaterdag 5 mei 2007 @ 10:06:07 #115
3869 David
Drum the drums
pi_49030330
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 00:00 schreef macnl het volgende:
je kunt trouwens ook tarwemeel gebruiken, bij de lidl en aldi hebben ze meel dat ook veel door turkse mensen gekocht wordt om brood te maken. dat werkt ook erg goed. het belangrijkste is dat je het een half uurtje laat rijzen nadat je het in de bakplaat hebt gedaan.
Heeft dat dan dezelfde structuur als tipo 00?
pi_49086353
Ja, zo goed als. Voor pizza's is het iets minder geschikt, de 'luchbellen' in de korst worden iets minder dik maar voor focaccia gaat het super!
pi_49589295
Hoi David bij de zonvanitalie kan je de perfect meel bestellen Farina tipo "00" en wordt netjes bij je thuis afgeleverd. Het is dus een internet winkel maar het werkt prima.

met vriendelijke groet Peter
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 10:06 schreef David het volgende:

[..]

Heeft dat dan dezelfde structuur als tipo 00?
pi_49592067
TIP!!! 25 kg farina tipo bij de sligro 9,95 euro
  maandag 21 mei 2007 @ 16:09:19 #119
4593 Marty
Digi-babe
pi_49610730
quote:
Op zaterdag 28 april 2007 16:05 schreef macnl het volgende:
Focaccia Rozemarijn

-knip-

Maak met een vinger op gelijkmatige afstanden kuiltjes in het gerezen deeg en sprenkel er de rest van de olijfolie over. Bestrooi met rozemarijn en zeezout. Bak in een oven van nu 200°C (je hebt ongeveer 10 C° verloren)
Tip: mix de olijfolie met een beetje water (in een glas bijv.). Hierdoor wordt de focaccia toch lekker bruin, maar droogt hij niet zo uit.


Even een vraagje over die fornino pizzaovens.
Zitten de montagekosten bij de prijs inbegrepen? Zo niet, hoeveel kost dat ongeveer?
Forza Juve!
pi_49664139
Hey Marty,

De prijs van de ovens is exclusief montage. Ik heb een beunhaas (metselaar) ingehuurd die mij hem in 2 dagen (20 euro per uur) heeft geplaatst. Zelf heb ik de stenen gekocht en het isolatiemateriaal, ik was hiervoor circa 150 a 200 euro kwijt)

Grtz,
Marcel
  woensdag 23 mei 2007 @ 08:53:39 #121
4593 Marty
Digi-babe
pi_49674264
Bedankt!
Ik zag namelijk op de site dat zij hem ook voor je in elkaar kunnen zetten, maar ik heb geen idee wat ze daarvoor vragen.
Wel jammer dat ze geen dealer in het noorden van het land hebben.
Forza Juve!
pi_49676713
Hey Hoi,

Fornino heeft een dealer in Enschede, daar bakken ze iedere zaterdag pizza. Erg leuk om er eens een kijkje te nemen!







Grtz,
Marcel
  woensdag 23 mei 2007 @ 10:40:02 #123
4593 Marty
Digi-babe
pi_49676943
Dat had ik al gezien, maar aangezien wij in Friesland gaan wonen is het een beetje ver weg.
Misschien moeten we er maar eens een weekendje van maken
We zijn in ieder geval wel van plan om er èèn te kopen.
Forza Juve!
pi_49689998
Kan ik je zeker aanraden, is gewoonweg super!
  woensdag 23 mei 2007 @ 16:10:47 #125
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_49690083
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 10:40 schreef Marty het volgende:
Dat had ik al gezien, maar aangezien wij in Friesland gaan wonen is het een beetje ver weg.
Misschien moeten we er maar eens een weekendje van maken
We zijn in ieder geval wel van plan om er èèn te kopen.
Ver weg? Dat zal toch wel meevallen? Vanuit Rotterdam zal het verder zijn
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')