FOK!forum / Culinesse à gogo / Welke saus bij friet/patat?
Fetaidinsdag 31 oktober 2006 @ 01:15
Wat is jullie favoriete saus bij de patat? Vlaamse samurai saus vind ik op dit moment toch echt wel het lekkerst
Daarnaast gaat joppiesaus er ook altijd wel goed in en niet te vergeten mayo





Frietje Samurai

[ Bericht 12% gewijzigd door Fetai op 01-11-2006 16:53:48 ]
Matnessdinsdag 31 oktober 2006 @ 01:16
dat plaatje had een goatse kunnen zijn, bah, wat een ongelukkige foto.
ik zweer bij zaanse mayonaise.
niks anders. zaanse mayonaise.
Openthegatedinsdag 31 oktober 2006 @ 01:21
een reuzelstaaf met zaanse mayonaise
ThE_EDdinsdag 31 oktober 2006 @ 01:25
Mayo of Pinda
Zeitgeistdinsdag 31 oktober 2006 @ 01:35
Samurai
Maeghandinsdag 31 oktober 2006 @ 01:39
Calvé fritessaus.
Pulsydinsdag 31 oktober 2006 @ 01:47
Belgische mayonaise. Niet die zoete troep die ze hier mayo noemen, maar echte, zure mayonaise met citroen!
MissHobjedinsdag 31 oktober 2006 @ 01:47
Ik moet eerlijk zeggen.. pindasaus op zijn tijd is heerlijk erbij!
Verder gewoon mayonaise en curry will do
Oja.. vergeet die kruiden mayo.. zelfde als van de mac zeg maar.
BliksemSchigtdinsdag 31 oktober 2006 @ 01:48
Appelmoes.
MissHobjedinsdag 31 oktober 2006 @ 01:51
TT verduidelijkt
Chiwakkadinsdag 31 oktober 2006 @ 02:27
andalouse
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 02:48
Goede lekkere pindasaus. En mayo.
Dubbeldrankdinsdag 31 oktober 2006 @ 02:51
Wat is joppiesaus, is dat net zoiets als die McDondalds frietsaus?
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 03:47
Ik flikker alles door elkaar.
admiraal_anaaldinsdag 31 oktober 2006 @ 03:50
Mayo Pinda of Katjang of een combi van alles of naast elkaar of bij elkaar
Morwendinsdag 31 oktober 2006 @ 03:53
Citroenmayo natuurlijk
MinderMutsigdinsdag 31 oktober 2006 @ 03:55
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 02:51 schreef Dubbeldrank het volgende:
Wat is joppiesaus, is dat net zoiets als die McDondalds frietsaus?
Een sausje van fritesaus, een klein beetje curry, kerrie en uitjes. Ongeveer dan, kan zijn dat er ook nog een klein beetje mosterd bij in zit en ik heb het idee dat ik nog een vrij belangrijk ingrediënt vergeet maar ik ben een eind in de richting.


Ik vind die yoghurt mayonaise wel lekker Yofresh of eigen merk, lekker fris maar wel romig.
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 03:58
Verder is de allergoedkoopste Zaanse Mayonaise niet te overtreffen op van die friet gemaakt van aardappels in plaats van voorgebakken standaard friet.
admiraal_anaaldinsdag 31 oktober 2006 @ 03:59
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 03:58 schreef sig000 het volgende:

Verder is de allergoedkoopste Zaanse Mayonaise niet te overtreffen op van die friet gemaakt van aardappels in plaats van voorgebakken standaard friet.
Maar wel uit tubes en niet uit de pot....tubes zijn lekkerder van zaanse
CodeCasterdinsdag 31 oktober 2006 @ 03:59
American Fritessaus, duh
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 04:03
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 03:59 schreef admiraal_anaal het volgende:

[..]

Maar wel uit tubes en niet uit de pot....tubes zijn lekkerder van zaanse
Uiteraard uit die tubes.
admiraal_anaaldinsdag 31 oktober 2006 @ 04:04
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 04:03 schreef sig000 het volgende:

[..]

Uiteraard uit die tubes.
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 04:13
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 04:04 schreef admiraal_anaal het volgende:

[..]

Inderdaad, al die frietsauzen en yoghonaises dat schiet niet op.

Kleffe pindaus en Zaans Mayo uit de tube vervolmaakt een heerlijke voorgebakken friet uit verse aardappels die dan daarna heerlijk geserveerd worden met op een bord. ,
en niet in een bakje met goudgele standaard friet met Fritessaus en de standaard pindasaus apart in een voorgevormd bakje.
Gladysdinsdag 31 oktober 2006 @ 04:16
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 01:47 schreef Pulsy het volgende:
Belgische mayonaise. Niet die zoete troep die ze hier mayo noemen, maar echte, zure mayonaise met citroen!
of de (franse) Dijonaise
cerrordinsdag 31 oktober 2006 @ 04:21
Tsjechische roomsaus (die flikkeren ze normaal over de schnitzel) maar die is zooo lekker over de fritten.
De saus is alleen een beetje dun, dus een beetje aandikken is een idee.

Nu nog het recept krijgen.
Zeitgeistdinsdag 31 oktober 2006 @ 04:29
In Canada kreeg ik bij mijn frites kaas dip. das ook lekker
vatsdinsdag 31 oktober 2006 @ 05:07
Sate saus met gesnipperde uitjes!
miekddinsdag 31 oktober 2006 @ 05:29
Friet Oorlog.
Isabeaudinsdag 31 oktober 2006 @ 05:30
Appelmoes
-B-dinsdag 31 oktober 2006 @ 05:38
Jij altijd met je kip, patat en appelmoes.

Ik hou het tegenwoordig bij kerriesaus
OFfSprngrdinsdag 31 oktober 2006 @ 06:14
Mayo.
popolondinsdag 31 oktober 2006 @ 06:21
Frietsaus, satesaus, speciaal, stoofvlees, appelmoes.

Radjeshdinsdag 31 oktober 2006 @ 06:24
Mayo/Ketchup/Curry :d
Coolfooldinsdag 31 oktober 2006 @ 10:42
Mayo, pindasaus of die american frietsaus, en dan bij voorkeur van de Mac. Ik neem altijd een paar extra cupjes mee, die paar keer in het jaar dat ik bij de Mac kom.
Klonkdinsdag 31 oktober 2006 @ 10:42
van die zure duitse mayonaise, heerlijk
Salsagirldinsdag 31 oktober 2006 @ 10:47
Ik vind meestal alleen Calvé fritessaus. lekker over mijn frites.
Heel soms doe ik er pindasaus er bij
BossFightdinsdag 31 oktober 2006 @ 10:51
Dikke warme tartaarsaus!
Camplodinsdag 31 oktober 2006 @ 12:11
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 10:42 schreef Coolfool het volgende:
Mayo, pindasaus of die american frietsaus, en dan bij voorkeur van de Mac. Ik neem altijd een paar extra cupjes mee, die paar keer in het jaar dat ik bij de Mac kom.
Madsauce is goedkoper.
Camplodinsdag 31 oktober 2006 @ 12:12
Favo's:
Calvé Mayonaise
Gouda's Glorie Frietsaus
Heinz Frites Sauce
Heinz Tomato Ketchup
Hela Curry Gewürz

Iedereen die appelmoes/satésaus/ of andere troep erover heen doet vind ik minderwaardig.
Badabingeadinsdag 31 oktober 2006 @ 12:21
Joppie, oftwel Smulsaus

American fritessaus

Godver, krijg honger!
BloodyLottedinsdag 31 oktober 2006 @ 12:22
Zaanse mayonaise.
Of joppiesaus.
liefkleinmeisjuhdinsdag 31 oktober 2006 @ 12:22
Ik meng altijd zoete chilisaus met mayo, super lekker
Pietverdrietdinsdag 31 oktober 2006 @ 12:22
Echte Mayo, EN DAT IS DUS GEEN FRIETESSAUS GVD
Roquefortdinsdag 31 oktober 2006 @ 12:25
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 01:15 schreef Fetai het volgende:
Wat is jullie favoriete saus bij de patat? Vlaamse samurai saus vind ik op dit moment toch echt wel het lekkerst
Daarnaast gaat joppiesaus er ook altijd wel goed in en niet te vergeten mayo

[afbeelding]
Whahaa.... en ikke twee seconden geleden een topic openen over joppiesaus....
sjimzdinsdag 31 oktober 2006 @ 12:26
Wat is samurai saus?
Coolfooldinsdag 31 oktober 2006 @ 12:42
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:11 schreef Camplo het volgende:

[..]

Madsauce is goedkoper.
Maar ook minder lekker.' (Of dat zit tussen de oren natuurlijk)
Camplodinsdag 31 oktober 2006 @ 12:44
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:42 schreef Coolfool het volgende:

[..]

Maar ook minder lekker.' (Of dat zit tussen de oren natuurlijk)
Dat denk ik wel, ik proef geen verschil behalve dat die van de MC iets minder romiger is.
Gertdinsdag 31 oktober 2006 @ 13:38
Van die lekkere weeëig zoete fritessaus. Zit weinig vet in en het smaakt tenminste niet zo zuur.

Nee dus. Die Zaanse mayo uit die gele tubes smaakt heel goed.
En het is nog goedkoop ook.
Scandalousdinsdag 31 oktober 2006 @ 13:38
sate saus, of andalouse saus
Miragedinsdag 31 oktober 2006 @ 13:42
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Echte Mayo, EN DAT IS DUS GEEN FRIETESSAUS GVD
de " echte" saus van de bram is ook erg lekker
Badabingeadinsdag 31 oktober 2006 @ 13:42
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 13:38 schreef Gert het volgende:
Van die lekkere weeëig zoete fritessaus. Zit weinig vet in en het smaakt tenminste niet zo zuur.

Nee dus. Die Zaanse mayo uit die gele tubes smaakt heel goed.
En het is nog goedkoop ook.
American bij de frikandel
Tha_Butchadinsdag 31 oktober 2006 @ 13:43
Frietje pinda hier met gebakken uitjes.

en anders mayonaise (dus geen fritessaus)
SterkStaaltjedinsdag 31 oktober 2006 @ 13:46
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:26 schreef sjimz het volgende:
Wat is samurai saus?
ook nooit van gehoord,....leg uit!
NoSigardinsdag 31 oktober 2006 @ 16:15
Zelfgemaakte mayo, met wat kruiden er door heen, soms zelfs met wat truffelolie, en wat druppeltjes worcesteshiresauce, citroensap en mosterd.
Ketchup vind ik anders lekkerder dan mayonaise uit de frietzaak.
patje30dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:17
mayonaise en appelmoes of
mayonaise en Febo saus
Da_Ripperdinsdag 31 oktober 2006 @ 16:19
BloodyLottedinsdag 31 oktober 2006 @ 16:24
Oh ja andalouse.
SimtekF1dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:26
Belgische mayo of joppie saus.
liefkleinmeisjuhdinsdag 31 oktober 2006 @ 16:33
Niemand chilisaus bij de friet?
Moet je s proberen! Lekker mengen met mayo, echt heerlijk!!
Little_Angeldinsdag 31 oktober 2006 @ 17:07
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 01:25 schreef ThE_ED het volgende:
Mayo of Pinda
Jep, en curry!
ChRoNiCdinsdag 31 oktober 2006 @ 17:09
Pinda vind ik altijd wel erg lekker.

Mayo/curry is ook goed te eten, lekker met uitjes.
Troeldinsdag 31 oktober 2006 @ 17:18
zaanse fritessaus van Van Wijngaarden
Moragh_DaughterofSunedinsdag 31 oktober 2006 @ 17:26
Ik vind yofresh toch echt wel het lekkerst. Lekker fris en toch romig

Oh en echte zure belgische mayonaise is heerlijk bij verse friet met een schilletje
Mikkiedinsdag 31 oktober 2006 @ 17:28
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 77% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:54:44 ]
Sniendinsdag 31 oktober 2006 @ 17:30
Die in die tubes!!
Quickie_Buttdinsdag 31 oktober 2006 @ 17:33
Er is maar 1 saus:

joppiesaus
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 18:06
Jppiesaus
Smulsaus
Mayo/ketchup/curry
uniekhoorndinsdag 31 oktober 2006 @ 18:31
Patat speciaal, met heerijke zoete, donkere curry!
En af een toe een frietje met satesaus.
Freeflyerdinsdag 31 oktober 2006 @ 18:34
daar hoort curry, pinda en mayo bij
ivetjedinsdag 31 oktober 2006 @ 18:39
Deze :



Met fritesaus van AH eigen merk

En die madsaus is echt niet dezelfde als van de MAC en dat zit niet tussen mijn oren Hij ziet er hetzlfde uit, maar die van de mac heeft toch een wat andere, veel lekkerdere smaak
Gertdinsdag 31 oktober 2006 @ 18:51
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 16:33 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
Niemand chilisaus bij de friet?
Moet je s proberen! Lekker mengen met mayo, echt heerlijk!!
Dat mengen met mayo ken ik niet, maar chilisaus gaat verrassend goed samen met friet, heb ik op vakantie in Z.O. Azië ontdekt.
Zuendinsdag 31 oktober 2006 @ 19:01


Zelfde als bij de Mac, heerlijk.
Martijn_77dinsdag 31 oktober 2006 @ 19:02
Curry, mayo en uitjes
Scandalousdinsdag 31 oktober 2006 @ 19:02
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 18:39 schreef ivetje het volgende:
Deze :

[afbeelding]

Met fritesaus van AH eigen merk

En die madsaus is echt niet dezelfde als van de MAC en dat zit niet tussen mijn oren Hij ziet er hetzlfde uit, maar die van de mac heeft toch een wat andere, veel lekkerdere smaak
Dat is idd lekkere curry
en die madsaus is inderdaad niet hetzelfde...veel zuurder ofzo.
n0adinsdag 31 oktober 2006 @ 19:49
Zure mayonaise, zuurvlees met zoete mayo of vlaams stoofvlees met zoete mayo.
fratsmandinsdag 31 oktober 2006 @ 20:46


Arizonadinsdag 31 oktober 2006 @ 21:25
Slasaus of shaslicksaus.
Steve-Odinsdag 31 oktober 2006 @ 21:28
Mad sauce

Of anders Zaanse mayo met een lading rauwe uitjes
sinterklaaskapoentjedinsdag 31 oktober 2006 @ 21:29
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 16:19 schreef Da_Ripper het volgende:
[afbeelding]
joppieee

ik neem al jaren niks anders bij de snackbar op mijn patatjes

en als het er niet is is een patatje speciaal ook niet verkeerd
appelsapdinsdag 31 oktober 2006 @ 21:39
Appelmoes.
rooienardinsdag 31 oktober 2006 @ 21:40
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 12:26 schreef sjimz het volgende:
Wat is samurai saus?
volgens www.receptjes.be :

Samurai Saus

Ingredienten
Voor 2 Personen:

- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel sambal oelek
Bereidingswijze
Meng de mayonaise en de sambal oelek in een kommetje goed door elkaar. Deze saus is erg lekker bij frietjes.

verder vond ik via google dit recept voor Andalusische Saus ( Sauce Andalouse )
, klopt dit?

Ingrediënten:
3/4 liter mayonaise - 1/4 liter tomatenpuree - 1 groene paprika

Bereiding:
Maak de paprika schoon. Snij ze open en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika in brunoise (zeer fijn snijden). Meng de mayonaise met de tomatenpuree en voeg de brunoise paprika toe.
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 21:42
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 01:48 schreef BliksemSchigt het volgende:
Appelmoes.
Mylenedinsdag 31 oktober 2006 @ 21:42
heinz tomatenketchup
mayo
appelmoes
oordinsdag 31 oktober 2006 @ 21:43
citroen mayonaise van de aldi (uit belgie)

is echt lekker
Tristessadinsdag 31 oktober 2006 @ 21:46
Ik doe of:
Mayonaise of
ketchup of
pindasaus of
mayonaise met mosterd.
Litphodinsdag 31 oktober 2006 @ 21:48
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 21:46 schreef Tristessa het volgende:
Ik doe of:
Mayonaise of
ketchup of
pindasaus of
mayonaise met mosterd.
Altijd fijn, vrouwen die weten wat ze willen .

. Tristessa .
oordinsdag 31 oktober 2006 @ 21:52
owja en niet echt saus maar: stoofvlees met patat. bij de patatzaak is

en patat oorlog (mayo pinda) is ook lekker
Tristessadinsdag 31 oktober 2006 @ 21:56
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 21:48 schreef Litpho het volgende:

[..]

Altijd fijn, vrouwen die weten wat ze willen .

. Tristessa .
Soms laat ik me helemaal gaan en gooi ik alles door elkaar heen ! .

Litpho ! Wat hebben wij al lang niet meer geslowchat zeg!
BigBadPetedinsdag 31 oktober 2006 @ 22:02
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 18:39 schreef ivetje het volgende:
Deze :

[afbeelding]

Met fritesaus van AH eigen merk

En die madsaus is echt niet dezelfde als van de MAC en dat zit niet tussen mijn oren Hij ziet er hetzlfde uit, maar die van de mac heeft toch een wat andere, veel lekkerdere smaak
Uiteraard : De curry van Hela (= Hermann Laue Gewurzwerke, Deutschland )
En Zaanse mayo uit de tube !!!


Discussie gesloten
SNWdinsdag 31 oktober 2006 @ 22:39
ECHTE mayo inderdaad. Calvé!
Fetaidinsdag 31 oktober 2006 @ 22:50
Ik vroeg me af of iemand andalousesaus ooit gegeten heeft. Af en toe bezoek ik weer eens Vlaanderen en die sausjes daar bevallen me aardig goed. Heeft iemand enig idee hoe dit smaakt?
Zw0rlddinsdag 31 oktober 2006 @ 22:56
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 22:50 schreef Fetai het volgende:
Ik vroeg me af of iemand andalousesaus ooit gegeten heeft. Af en toe bezoek ik weer eens Vlaanderen en die sausjes daar bevallen me aardig goed. Heeft iemand enig idee hoe dit smaakt?
Andalouse is een tomaten ketchup gemengd met mayo.

Andalouse met Samurai is het lekkerst op je friet/
thedude0dinsdag 31 oktober 2006 @ 23:03
curry of mayo. ik heb nog nooit van joppiesaus gehoord maja, ik kom ook bijna nooit in de supermarkt.
sinterklaaskapoentjedinsdag 31 oktober 2006 @ 23:35
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 23:03 schreef thedude0 het volgende:
curry of mayo. ik heb nog nooit van joppiesaus gehoord maja, ik kom ook bijna nooit in de supermarkt.
het is ook niet in de supermarkt
FloraFlieFlodderwoensdag 1 november 2006 @ 00:22
Frietjes (Belgische uiteraard) met satékruiden + ketchup en mayo !
Yum Yum!
ROGwoensdag 1 november 2006 @ 00:25
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 01:15 schreef Fetai het volgende:
[afbeelding]
Frietje Samurai
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 01:35 schreef Zeitgeist het volgende:
Samurai
Wat is samuraisaus? Ik zie iets wat op mayo lijkt op die foto?
Zeitgeistwoensdag 1 november 2006 @ 01:22
quote:
Op woensdag 1 november 2006 00:25 schreef ROG het volgende:

[..]


[..]

Wat is samuraisaus? Ik zie iets wat op mayo lijkt op die foto?
Hierboven staat een recept mayo met sambal oelek maar moet zeggen, het smaakt in de verste verte niet zoals de Samurai saus die ik bij de patatboer krijg. Die is een stuk scherper.
Maar in het kort:
Het is soort mayo alleen dan erg scherp en een beetje zout/zuur. En het is oranje gekleurd.
Stereotomywoensdag 1 november 2006 @ 02:10
Fritessaus (geen mayo, dat is zo machtig), Joppiesaus maar dan zelf gemaakt met fritessaus en curry , MacFritessaus bij de Mac , patatje oorlog gaat er ook altijd wel in.

Ik ga die Samuraisaus eens proberen
Badabingeawoensdag 1 november 2006 @ 09:22
Fritessaus en curry is geen joppie, je mist het geheime recept

Fritessaus en curry door elkaar is wel lekker
n0awoensdag 1 november 2006 @ 09:54
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 22:50 schreef Fetai het volgende:
Ik vroeg me af of iemand andalousesaus ooit gegeten heeft. Af en toe bezoek ik weer eens Vlaanderen en die sausjes daar bevallen me aardig goed. Heeft iemand enig idee hoe dit smaakt?
Vind het zelf moeilijk te omschrijven. Neem het anders eens in een apart bakje om te kunnen proeven. Op pinkpop had je ook altijd andalouse en tartare saus.

Andalouse en tartare saus vind ik vaak nog het lekkerste bij een snack als een Mora bal dan bij friet.

D&L heeft ook andalouse. http://www.dl.be/dl/Default.asp?CID=212
Koninginwoensdag 1 november 2006 @ 09:58
Mayo / Fritesaus en voor de rest niets.
Fetaiwoensdag 1 november 2006 @ 10:57
Ahh volgende keer dan maar is andalouse proberen . Maar de saus in mijn OP is een frietje samurai trouwens. Zoals andere mensen al zeiden, bij de frietboer smaakt het inderdaad iets anders dan wanneer je het zelf maakt. Jammer dat je het hier in Nederland niet zo veel vindt
rooienarwoensdag 1 november 2006 @ 15:14
quote:
Op woensdag 1 november 2006 09:54 schreef n0a het volgende:


D&L heeft ook andalouse. http://www.dl.be/dl/Default.asp?CID=212
Al ergens in nederland (bij een supermarkt) te koop?
Mini_rulezwoensdag 1 november 2006 @ 16:10
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 18:34 schreef Freeflyer het volgende:
daar hoort curry, pinda en mayo bij
Patatje oorlog.
n0awoensdag 1 november 2006 @ 16:32
quote:
Op woensdag 1 november 2006 15:14 schreef rooienar het volgende:

[..]

Al ergens in nederland (bij een supermarkt) te koop?
Ik ben het in Maastricht vaker tegen gekomen dan hier in Schiedam/Rotterdam. Tot nu toe nog niet de andalouse hier gezien wel cocktailsaus, vissaus en citroen mayonaise van D&L bij de plusmarkt.
Zw0rldwoensdag 1 november 2006 @ 19:13
http://www.hgt-tilburg.nl/script/P_overzicht.asp?Productgroep=53&Merk=Vleminck

Fetaiwoensdag 1 november 2006 @ 20:24
quote:
Mijn held!
coltje87woensdag 1 november 2006 @ 20:31
Heb altijd curry, of satésaus. Als we thuis zelfgemaakte patat hebben heb ik er meestal knoflooksaus of stroganoff bij.
Stereotomywoensdag 1 november 2006 @ 21:32
quote:
Op woensdag 1 november 2006 10:57 schreef Fetai het volgende:
Ahh volgende keer dan maar is andalouse proberen . Maar de saus in mijn OP is een frietje samurai trouwens. Zoals andere mensen al zeiden, bij de frietboer smaakt het inderdaad iets anders dan wanneer je het zelf maakt. Jammer dat je het hier in Nederland niet zo veel vindt
Het is bij ons te koop bij de Turkse toko

De Samurai saus bedoel ik.
Hyperdudewoensdag 1 november 2006 @ 21:51
Devos & Lemmens Citron Mayo

En die grove Franse mosterd van de Carrefour is ook niet verkeerd
n0awoensdag 1 november 2006 @ 23:21
quote:
Op woensdag 1 november 2006 20:24 schreef Fetai het volgende:

[..]

Mijn held!
Nooit andalouse gehad en gelijk 3 liter bestellen?
Spacehamsterdonderdag 2 november 2006 @ 00:59
Pindasaus met veel sambal of anders pesto met zaanse mayo....en sambal.
Mmmmm....sambal, dat past bijna overal bij.
AirRaiddonderdag 2 november 2006 @ 01:01
satesaus
Fawndonderdag 2 november 2006 @ 12:26
Mad saus
RobinKdonderdag 2 november 2006 @ 12:52
er is er maar 1:

Zaanse MAyo!!!
Matnessdonderdag 2 november 2006 @ 13:39
quote:
Op donderdag 2 november 2006 12:52 schreef RobinK het volgende:
er is er maar 1:

Zaanse MAyo!!!
RobinKdonderdag 2 november 2006 @ 13:47
quote:
Op donderdag 2 november 2006 13:39 schreef Matness het volgende:

[..]

droksdonderdag 2 november 2006 @ 13:52
Mayonaise.
__Saviour__donderdag 2 november 2006 @ 13:58
Mayo
En ook keilekker: Maggi over de frietjes!
Zw0rlddonderdag 2 november 2006 @ 19:02
quote:
Op woensdag 1 november 2006 20:24 schreef Fetai het volgende:

[..]

Mijn held!
Kijk eens wat Zw0rld heeft ondekt bij de appie heijn.

Samurai





Net geproefd. Brand je bek uit. Zalig sausje......

[ Bericht 9% gewijzigd door Zw0rld op 02-11-2006 19:07:58 ]
Chiwakkadonderdag 2 november 2006 @ 20:02
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 22:56 schreef Zw0rld het volgende:

[..]

Andalouse is een tomaten ketchup gemengd met mayo.

Andalouse met Samurai is het lekkerst op je friet/
Andalouse is geen tomaten ketchup gemengd met mayo.
janatworkdonderdag 2 november 2006 @ 20:29
Ik ga toch voor de majo
Zw0rlddonderdag 2 november 2006 @ 20:59
quote:
Op donderdag 2 november 2006 20:02 schreef Chiwakka het volgende:

[..]

Andalouse is geen tomaten ketchup gemengd met mayo.
Herstel
Tomatenpuree
a-child-in-chainsdonderdag 2 november 2006 @ 21:01
uiensaus en knoflooksaus bij de ferids
Stereotomydonderdag 2 november 2006 @ 22:47
Heb nu deze gekocht en geprobeerd:



Maar is gewoon mayo met wat kerriepoeder erdoorheen. Niet denderend.
psvvrijdag 3 november 2006 @ 01:09
die lekkere met citroen van DL, en anders smikkelsaus
Fetaivrijdag 3 november 2006 @ 19:00
quote:
Op donderdag 2 november 2006 19:02 schreef Zw0rld het volgende:

[..]

Kijk eens wat Zw0rld heeft ondekt bij de appie heijn.

Samurai

[afbeelding]



Net geproefd. Brand je bek uit. Zalig sausje......
Is dat echt samurai die heb ik ook wel eens zien staan geloof ik
funkyskunkievrijdag 3 november 2006 @ 19:05
quote:
Op donderdag 2 november 2006 13:58 schreef __Saviour__ het volgende:
Mayo
En ook keilekker: Maggi over de frietjes!
Héy, die maggi ga ik eens een keer proberen, ik heb net de laatste frietjes aan de honden gegeven
Innocencevrijdag 3 november 2006 @ 19:15
quote:
Op donderdag 2 november 2006 01:01 schreef AirRaid het volgende:
satesaus


Of de pepersaus van het stukje vlees erbij.

Yoghurt-mayonaise vind ik ook nog wel lekker, verder houd ik niet zo van die echte patatsauzen...
Moragh_DaughterofSunevrijdag 3 november 2006 @ 20:31
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 19:15 schreef Innocence het volgende:

[..]



Of de pepersaus van het stukje vlees erbij.

Yoghurt-mayonaise vind ik ook nog wel lekker, verder houd ik niet zo van die echte patatsauzen...
Ja mee eens Ik vind romige smaken zoals ''gewone'' mayonaise dus echt niet passen bij friet, dan vind ik het zo'n melige hap worden
Asmodeanzaterdag 4 november 2006 @ 13:05
curry
miranniezaterdag 4 november 2006 @ 13:39
Calve frietsaus.
Of anders 4-kazen saus van maggi (geloof ik), maar ja die gooi ik overal bij.
TheSilentEnigmazaterdag 4 november 2006 @ 13:43
Smikkelsaus van de Ratelband Haphoek.
VinoTintozaterdag 4 november 2006 @ 15:34
Deze 2:
Zw0rldzaterdag 18 november 2006 @ 20:22
Net ondekt bij de FoodFactory.
DL RodePeperSaus (Samurai)
DL Marmout Fritkot sauce (Andalouse)
Ze mogen die namen niet gebruiken die zullen wel van Vlemminckx zijn.

En in een Mcdonalds verpakking hun hamburger ketchup.
Vreemd dat dat los wordt verkocht.
Doe dan meteen maar de mosterd, bigmac, mctasty, mcchicken en fishsaus er ook maar bij.

Zal morgen wel effe fotos posten.
n0azaterdag 18 november 2006 @ 20:35
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 20:22 schreef Zw0rld het volgende:
Net ondekt bij de FoodFactory.
DL RodePeperSaus (Samurai)
DL Marmout Fritkot sauce (Andalouse)
Ze mogen die namen niet gebruiken die zullen wel van Vlemminckx zijn.

En in een Mcdonalds verpakking hun hamburger ketchup.
Vreemd dat dat los wordt verkocht.
Doe dan meteen maar de mosterd, bigmac, mctasty, mcchicken en fishsaus er ook maar bij.

Zal morgen wel effe fotos posten.
Mammout lijkt me toch anders dan Andalouse:

http://www.dl.be/dl/default.asp?CID=323&IID=537
http://www.dl.be/dl/default.asp?CID=212&IID=16
Zw0rldzaterdag 18 november 2006 @ 20:49
quote:
Idd, smaakt toch anders.
Niet 100% gelijk dus, maar deze is zuurder. maar niet slecht
Thoricalzaterdag 18 november 2006 @ 21:37
Goede frieten hebben geen saus nodig. Maar soms is het wel lekker.
bloodymarymaandag 20 november 2006 @ 00:23
Frites speciaal, maar dan met de Belgische curry van Zeissner. Die is zo lekker!
DarkShinemaandag 20 november 2006 @ 10:37
Saté, speciaal of curry ketchup.
S_oepstengelwoensdag 22 november 2006 @ 10:46


en burgersaus had ik laatst ook, maar ik weet niet meer van welk merk het was. Echt lekker.
Badabingeawoensdag 22 november 2006 @ 12:15
quote:
Op woensdag 22 november 2006 10:46 schreef S_oepstengel het volgende:
[afbeelding]

en burgersaus had ik laatst ook, maar ik weet niet meer van welk merk het was. Echt lekker.
Jaah die ja, smulsaus, damn

American fritessaus ook!

Of de echte joppie met raspatat
El_Rolandowoensdag 22 november 2006 @ 13:14
Satésaus of fritessaus.
numero_unowoensdag 22 november 2006 @ 13:49
Afhankelijk van mijn zin maar eigenlijk standaard een friet speciaal dus curry en mayo met ui

Joppiesaus is ook
Dwersdrieverwoensdag 22 november 2006 @ 13:52
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 04:29 schreef Zeitgeist het volgende:
In Canada kreeg ik bij mijn frites kaas dip. das ook lekker
Poutine. Een van de meest afgrijzelijke uitvindingen van de mensheid. Maar ik ben dan ook een kaashater.
schooierdzondag 26 november 2006 @ 17:02
Als 'k een kansloze bui heb: piccalilly
Bij Ras-patat is satésaus echt onverslaanbaar
Maar fritesaus (met een zware voorliefde voor McD saus) en Yogonaise hebben toch wel m'n voorkeur.
Serendipszondag 26 november 2006 @ 17:26
quote:
Op woensdag 1 november 2006 21:51 schreef Hyperdude het volgende:
Devos & Lemmens Citron Mayo
[afbeelding]
Die dus. D&L rulezzz. Als ik sausjes niet zelf maak, komen ze daar vandaan.
Haaibaaikezondag 26 november 2006 @ 18:28
Ik heb altijd Vlaamse frites met gewone mayo van calvé
Vlaamse frites van aviko
S_oepstengelzondag 26 november 2006 @ 20:52
quote:
Op woensdag 22 november 2006 10:46 schreef S_oepstengel het volgende:
[afbeelding]

en burgersaus had ik laatst ook, maar ik weet niet meer van welk merk het was. Echt lekker.
De burgersaus is van het merk Hela. Echt superlekker vind ik Maar er gaat toch echt niks boven smulsaus!
Originele_Naammaandag 27 november 2006 @ 10:05
Heinz ketchup, elke mayonaise wel behalve die van de mac , curry, appelmoes, pindasaus, eigenlijk is alles wel lekker met patat
Pietverdrietmaandag 27 november 2006 @ 10:07
Mayonaise zeggen tegen frietssaus, das bijna net zo erg als Boter zeggen tegen margarine
Originele_Naammaandag 27 november 2006 @ 10:11
Hehe, ik maak dat onderscheid niet zo vaak
DatMeenJeNietdinsdag 28 november 2006 @ 00:08
Calvé
of
Hellmans

vrij beperkt verkrijgbaar helaas..
Haaibaaikedinsdag 28 november 2006 @ 00:10
Ik ken geen Hellmann's ??
Duderinnetjedinsdag 28 november 2006 @ 00:13
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 00:08 schreef DatMeenJeNiet het volgende:
Calvé
of
Hellmans
[afbeelding]
vrij beperkt verkrijgbaar helaas..
O hemels ja

De Edah heeft het
Lestatdinsdag 28 november 2006 @ 01:27
Patatje flip!
MissAngelTjuhvrijdag 1 december 2006 @ 09:59
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 23:35 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

het is ook niet in de supermarkt
Jawel hoor in grote witte fles. Kost 4,95.
Badabingeavrijdag 1 december 2006 @ 09:59
Calvé Mayonaise
Martijn_77vrijdag 1 december 2006 @ 16:31
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 01:27 schreef Lestat het volgende:
Patatje flip!
Wat is dat?
Lollifantvrijdag 1 december 2006 @ 17:48


Deze heb ik altijd

Ik heb laatst ook Smulsaus gekocht, maar ik vond het niet echt denderend.


Madsaus/MacDonalds saus is in geen 1 supermarkt meer te koop toch?? Jammer, dat was zó lekker!
VoreGvrijdag 1 december 2006 @ 17:49
quote:
Op vrijdag 1 december 2006 17:48 schreef Lollifant het volgende:
Madsaus/MacDonalds saus is in geen 1 supermarkt meer te koop toch?? Jammer, dat was zó lekker!
Van die knijpflessen alleen nog . American Sauce heet het.
Maar niet meer van die grote Remia bakken, die wil ik
Lollifantvrijdag 1 december 2006 @ 17:52
quote:
Op vrijdag 1 december 2006 17:49 schreef VoreG het volgende:

[..]

American Sauce heet het.
Maar niet meer van die grote Remia bakken, die wil ik
Ja die bedoel ik! Bestaan die nog ja? Hier bij de Deka niet, maar ik zal es kijken dan bij de grote AH ofzo!
spanishgirlzaterdag 2 december 2006 @ 00:04
Mayo, pindasaus of zoet zure saus bij die krulfrietjes op school jammieee
VoreGzaterdag 2 december 2006 @ 11:00
quote:
Op vrijdag 1 december 2006 17:52 schreef Lollifant het volgende:

[..]

Ja die bedoel ik! Bestaan die nog ja? Hier bij de Deka niet, maar ik zal es kijken dan bij de grote AH ofzo!
Bij de AH zijn ze gewoon te krijgen, misschien onder huismerk, maar waarschijnlijk gewoon van remia in die knijpflessen. Die bakken zijn er niet meer, misschien bij de AH XL
Lestatzaterdag 2 december 2006 @ 12:00
quote:
Op vrijdag 1 december 2006 16:31 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat is dat?


Gewoon mayo en pindasaus!
sieskezaterdag 2 december 2006 @ 19:28
sambasaus van de calvé is ook lekker, of mayo gemengd met een beetje chilisaus, yofresh ofzoiets, curry, satésaus, tomatenketchup appelmoes, allemaal goed behalve zaanse mayo, niet te vreten!!!! Ik heb altijd halvanaise ofzo, lekker romig en toch niet al te vet. (zaanse mayo, 80%, gadver)
Dwersdrieverzondag 3 december 2006 @ 01:27
Ik kwam vroeger bij een tentje en die serveerde wat ze zelf noemde een frietje Saigon. Een grote bak friet met loempiasaus en satehsaus erover heen met op de top twee Vietnamese loempia's. Zalig was dat.
DRIZZENzondag 3 december 2006 @ 21:49
sate/mayo
of speciaal
Solingjanzondag 3 december 2006 @ 23:45
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 21:40 schreef rooienar het volgende:

[..]


Samurai Saus

Ingredienten
Voor 2 Personen:

- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel sambal oelek
Bereidingswijze
Meng de mayonaise en de sambal oelek in een kommetje goed door elkaar. Deze saus is erg lekker bij frietjes.
Das toch geen Saus

voor een persoon
1 eetlepel Mayonnaise
1 eetlepel Sambal bij Niet te veel mengen Das pas saus. Is wel scherp

Ook lekker bij Calamaretti fritti hhhhuummmm
Mylenezondag 3 december 2006 @ 23:57


Is er iemand die 'm al heeft geprobeerd?

Tomatenketchup vind ik zo nu en dan ook lekker bij patat.
SpankTheMonkeyzondag 3 december 2006 @ 23:59
Ik krijg trek van dit topic.

Nog steeds lekkerste saus op mijn friet.

_Hestia_zondag 10 december 2006 @ 13:43
mayonaise/fritesaus en als ik het bij de snackbar haal speciaal
Nordic_Bluezondag 10 december 2006 @ 14:07
tartaarsaus!
scrub_nursezondag 10 december 2006 @ 14:16
yofresh
ketchup
piccalilly
zuurvlees met mayonaise
chilisaus
Michelleezondag 10 december 2006 @ 14:18
Joppiesaus!! En anders patatje oorlog!!
Lollifantzondag 10 december 2006 @ 15:38
Madsaus!!!

Eindelijk gevonden! Zó lekker!
wizarddragonmaandag 11 december 2006 @ 01:19
quote:
Op zondag 3 december 2006 23:57 schreef schatje het volgende:
[afbeelding]

Is er iemand die 'm al heeft geprobeerd?

Tomatenketchup vind ik zo nu en dan ook lekker bij patat.
Yup. Kwam die tegen in de AH (waterlooplein). Alleen ik vind het wel een beetje prijzig (1,99 euro). Toch wel apart. Ik dacht dat de tomatenketchup die je bij de mac kan krijgen van Heinz zijn.

Friet/patat. Ik doe er vaak een dot cremefraiche erop. Geeft toch wel iets frissigs. Maar daarnaast ook gewoon Fritessaus.