abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_43060273
ik maak vaak aardappelpuree met melk, boter, nootmuskaat, zout en peper. Normaal dus, ook wel eens met kaas, kruiden, knolselderij is ook lekker gestampt en gemengd met aardappelpuree.
Maar ik vraag me af waarom sommige mensen er een ei in doen? Maakt dat de puree luchtiger ofzo?
Of romiger?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_43060327
Met een dooier erbij wordt de puree wel romiger en rijker.
Maar een heel ei, daar heb ik nog nooit van gehoord.
pi_43060716
Ik heb überhaupt nog nooit gehoord van ei in de aardappelpuree.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 30 oktober 2006 @ 11:14:48 #4
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43060748
Voor zowel structuur als smaak...het wordt zoals hierboven al gezegd , een stuk romiger.
Ik hou er niet van, maar gooi sowieso al creme fraiche door de puree. Een ei erbij zou het wel erg machtig maken.
  maandag 30 oktober 2006 @ 12:44:01 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43062894
Een eidooier erbij zorgt voor een betere smaak, een mooie kleur, bind de boter en de aardappel (emulgeert) en als je het met een garde opslaat maakt het de puree ook luchtiger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43066523
Ik ga een hele domme vraag stellen

Hebben jullie het over een rauw ei, zo te lezen wel ivm salmonella is dat toch niet best?
pi_43067189
Ik neem aan dat de temperatuur van de puree (nog zonder ei) er wel voor zorgt dat de salmonella het loodje legt).

Door de pasta Carbonara gaat ook rauw ei (bij mij wel tenminste)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_43067403
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 14:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik ga een hele domme vraag stellen

Hebben jullie het over een rauw ei, zo te lezen wel ivm salmonella is dat toch niet best?
Mayonaisse is toch ook van rauwe eieren, hoe zit dat dan?
Ik vind jouw vraag best slim .
  maandag 30 oktober 2006 @ 15:09:52 #9
44600 Dandelion
ZEKUR OUWE!!!!!!
pi_43067449
salmonella is way overrated
Get on your boots!
16-11-09 Muse - Lanxess Arena Keulen
Last.fm | Twitter
  maandag 30 oktober 2006 @ 15:17:15 #10
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43067707
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 15:09 schreef Dandelion het volgende:
salmonella is way overrated
Absoluut.
In mijn trainingsperioden gaat er elke dag een rauw ei door een shake en ik heb nog nooit iets gehad.
Ook in mijn aioli gaat rauw ei en ook dat overleefd iedereen.

De enige keer dat ik salmonella van dichtbij heb meegemaakt was bij mijn broertje, na een softijsje van de snackbar
  maandag 30 oktober 2006 @ 15:25:13 #11
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_43067957
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 14:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik ga een hele domme vraag stellen

Hebben jullie het over een rauw ei, zo te lezen wel ivm salmonella is dat toch niet best?
Puree is ook weer goed warm.. waardoor je dat risico in feite ook weer uitsluit.
Dus even goed doorwarmen is zeker slim. ( boven de 63 graden is salmonella al onschadelijk gemaakt)

Verder zijn er ook ( als je zeker wil zijn) gepasteuriseerde eidooiers/eiwitten te koop bv. bij de appiehappie.
Die zijn ook nog eens prima geschikt voor koud gebruik, dan sluit je echt alles uit.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 30 oktober 2006 @ 19:17:01 #12
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_43076219
Doe er eigenlijk nooi ei doorheen, wel kaas.. Vind ik veel lekkerder.
Positive thinking, my way of thinking!
  maandag 30 oktober 2006 @ 19:25:22 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43076558
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 14:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik ga een hele domme vraag stellen

Hebben jullie het over een rauw ei, zo te lezen wel ivm salmonella is dat toch niet best?
Dehitte van de aardappelen dood de bacterien grotendeels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 20:18:38 #14
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43114266
Ik heb ook nooit gehoord ei en kaas in aardappel-puree !
Ik doe melk, boter, zout, peper en nootmuskaat.. Meer doe ik niet erbij
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 20:22:04 #15
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_43114411
aardappelpuree moet naar aardappel smaken, niet naar nootmuskaat en al zeker niet naar kaas. Gewoon je aardappelen droogstomen, door de pureeknijper, dan door een fijn bolzeefje, dan in de planeetmenger met wat slagroom goed doorkloppen (Niet te lang, anders krijg je behangplaksel enzo), goed op smaak brengen met peper en zout en je hebt een heerlijke puree. Meer moet je er echt niet aan doen.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 20:30:21 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43114781
Melk, boter, zout, peper, nootmuskaat en een klein beetje mosterd er doorheen vinden wij lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_43114851
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 20:22 schreef Euc- het volgende:
aardappelpuree moet naar aardappel smaken, niet naar nootmuskaat en al zeker niet naar kaas. Gewoon je aardappelen droogstomen, door de pureeknijper, dan door een fijn bolzeefje, dan in de planeetmenger met wat slagroom goed doorkloppen (Niet te lang, anders krijg je behangplaksel enzo), goed op smaak brengen met peper en zout en je hebt een heerlijke puree. Meer moet je er echt niet aan doen.
Hallo zeg, wat is een planeetmenger
De mijne was vandaag iets te nattig
  dinsdag 31 oktober 2006 @ 20:36:59 #18
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43115110
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 20:22 schreef Euc- het volgende:
aardappelpuree moet naar aardappel smaken, niet naar nootmuskaat en al zeker niet naar kaas. Gewoon je aardappelen droogstomen, door de pureeknijper, dan door een fijn bolzeefje, dan in de planeetmenger met wat slagroom goed doorkloppen (Niet te lang, anders krijg je behangplaksel enzo), goed op smaak brengen met peper en zout en je hebt een heerlijke puree. Meer moet je er echt niet aan doen.
Jij hebt wel over behangplaksel Maar het ligt er ook aan wat voor aardappelen word gebruikt !!
Als je vastkokend aardappels gebruikt..Dan zijn je aardappel-puree net als een behangplaksel Je kan beste kruimige aardappels gebruiken dan heb je lekkere aardappel-puree
pi_43128736
Ik hou van puree als er nog een beetje structuur van aardappel in zit.
Dus eigenlijk grof gestampt.
Of alleen de aard. kapotroeren met een vork en een beetje room of melk en een beetje boter erdoor.
Even onder de grill met wat kaas erover doe ik ook vaak.
Ik doe er nooit een ei door.
Zal het toch eens proberen.
  woensdag 1 november 2006 @ 09:22:17 #20
44600 Dandelion
ZEKUR OUWE!!!!!!
pi_43128824
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 20:31 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Hallo zeg, wat is een planeetmenger

mooi he!
Get on your boots!
16-11-09 Muse - Lanxess Arena Keulen
Last.fm | Twitter
pi_43142847
quote:
Op woensdag 1 november 2006 09:17 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik hou van puree als er nog een beetje structuur van aardappel in zit.
Dus eigenlijk grof gestampt.
Of alleen de aard. kapotroeren met een vork en een beetje room of melk en een beetje boter erdoor.
Even onder de grill met wat kaas erover doe ik ook vaak.
Ik doe er nooit een ei door.
Zal het toch eens proberen.
He wij lijken op elkaar.
  woensdag 1 november 2006 @ 17:45:14 #22
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_43143798
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 20:36 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Jij hebt wel over behangplaksel Maar het ligt er ook aan wat voor aardappelen word gebruikt !!
Als je vastkokend aardappels gebruikt..Dan zijn je aardappel-puree net als een behangplaksel Je kan beste kruimige aardappels gebruiken dan heb je lekkere aardappel-puree
Zowiezo geen vastkokende nee, dat is basiskennis.. Maar als je teveel door puree gemaakt van kruimige aardappelen roert wordt het toch echt ook behangplaksel.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 1 november 2006 @ 20:32:56 #23
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43150231
quote:
Op woensdag 1 november 2006 17:45 schreef Euc- het volgende:

[..]

Zowiezo geen vastkokende nee, dat is basiskennis.. Maar als je teveel door puree gemaakt van kruimige aardappelen roert wordt het toch echt ook behangplaksel.
Door vastkokende aardappelen wel ja, maar niet door kruimende aardappelen
  woensdag 1 november 2006 @ 20:43:35 #24
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_43150706
quote:
Op woensdag 1 november 2006 20:32 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Door vastkokende aardappelen wel ja, maar niet door kruimende aardappelen
Ok wat jij wilt, kruimige aardappelen worden geen behangplaksel als je er teveel door roert.

Nodig ik jou uit om morgen naar mij toe te komen en het me voor te doen, wedden dat je het niet waar kunt maken?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_43151864
quote:
Op woensdag 1 november 2006 09:22 schreef Dandelion het volgende:


[afbeelding]
mooi he!
Outtaspace gewoon

Aard. puree moet van kruimige aardjes inderdaad en eigenlijk niet gestampt zoals ik het doe, de hele structuur gaat naar de gallemiezen.
Ik moet echt nog eens een pureeknijper kopen!
  woensdag 1 november 2006 @ 21:14:18 #26
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43152008
Bluezz, ik doe gewoon met een mixer aardappel-puree mixen Ja idd, kruimige aardappelen
pi_43152284
quote:
Op woensdag 1 november 2006 21:14 schreef Haaibaaike het volgende:
Bluezz, ik doe gewoon met een mixer aardappel-puree mixen
Ik werd op mijn werk door de kok bijna vermoord toen ik vertelde dat ik dat ook zo deed
  woensdag 1 november 2006 @ 21:21:22 #28
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43152353
quote:
Op woensdag 1 november 2006 21:19 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik werd op mijn werk door de kok bijna vermoord toen ik vertelde dat ik dat ook zo deed
Waarom ? Ik heb geen stamper hoor.
pi_43158691
Ik denk dat langzaam mixen misschien wel goed gaat.
Gebruik alleen nooit een staafmixer, magicbullet, of zoiets met mesjes.
Dan hak je de cellen kapot en wordt het plaksel.

@ kaboutertje wat een toeval dat ik jou hier tref, ik dacht dat ik de enige uit het kabouterbos was die ontsnapt was. Mis jij de anderen ook zo? Ik ga misschien wel weer eens terug naar het kabouterbos. Ga je dan mee?
  donderdag 2 november 2006 @ 10:39:03 #30
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43164695
Nee het is geen staafmixer die ik heb..Ik heb een keukenmixer
  donderdag 2 november 2006 @ 11:12:51 #31
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_43165349
Met een mixer?????
Krijg je dan niet een soort aardappelsoep??
pi_43165519
goh, ik maak aardappel puree gewoon met een stamper, en ipv boter gooi ik kruidenboter er door, verder gewoon melk.
Liefde is het enige dat zich vermenigvuldigt als je het deelt!
Trotse mama van Michelle en Dennis
  Licht Ontvlambaar donderdag 2 november 2006 @ 11:20:06 #33
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43165529
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:12 schreef SHE het volgende:
Met een mixer?????
Krijg je dan niet een soort aardappelsoep??
Zoiets denk ik... aardappelpuree en mixer, rare combinatie
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_43165811
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:19 schreef hestria het volgende:
goh, ik maak aardappel puree gewoon met een stamper, en ipv boter gooi ik kruidenboter er door, verder gewoon melk.
Mmmm kruidenboter, ook een idee, net als mosterd
  donderdag 2 november 2006 @ 11:34:05 #35
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43165864
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:12 schreef SHE het volgende:
Met een mixer?????
Krijg je dan niet een soort aardappelsoep??
Nee, tuurlijk niet !!
Bij mij word het geen aardappelsoep
  donderdag 2 november 2006 @ 11:45:46 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43166166
Met het gebruiken van een mixer of planeetmenger moet je heel voorzichtig zijn, je maakt er dan (heel) snel behangplaksel van
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 november 2006 @ 16:57:24 #37
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_43175866
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Met het gebruiken van een mixer of planeetmenger moet je heel voorzichtig zijn, je maakt er dan (heel) snel behangplaksel van
Nee joh, Haaibaaike gebruikt kruimige aardappelen, dat kan geen behangplaksel worden

O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_43234618
quote:
Op donderdag 2 november 2006 11:19 schreef hestria het volgende:
goh, ik maak aardappel puree gewoon met een stamper, en ipv boter gooi ik kruidenboter er door, verder gewoon melk.
lijkt me lekker! Maandag eens kruidenboter halen en maken
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  † In Memoriam † zaterdag 4 november 2006 @ 23:36:24 #39
43556 miss_dynastie
pi_43247830
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 15:25 schreef MissHobje het volgende:
Verder zijn er ook ( als je zeker wil zijn) gepasteuriseerde eidooiers/eiwitten te koop bv. bij de appiehappie.
Die zijn ook nog eens prima geschikt voor koud gebruik, dan sluit je echt alles uit.
Ik heb begrepen dat die uit het assortiment zijn gehaald wegens tegenvallende verkoop.
Ik koop ze nu bij de Makro (maar da's minder handig eigenlijk, grotere verpakkingen)...
pi_44586954
quote:
Op donderdag 2 november 2006 00:06 schreef kabouter.muts het volgende:
@ kaboutertje wat een toeval dat ik jou hier tref, ik dacht dat ik de enige uit het kabouterbos was die ontsnapt was. Mis jij de anderen ook zo? Ik ga misschien wel weer eens terug naar het kabouterbos. Ga je dan mee?
Ja dat lijkt me gezellig.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')