Ben benieuwd wat hij in petto zal hebbenquote:Snelle kerstmenu's met Herman den Blijker
Herman den Blijker gaat voor RTL 5 een kerst-kookprogramma maken. Echt als een verrassing komt dat niet, aangezien de topkok overuren draait bij de zender en een kerstmenu behoorlijk voor de hand ligt. Hiervoor zal Den Blijker niet uren in de keuken staan. In Kerst Zonder Herrie wil hij juist menu's samenstellen waarmee je wel indruk maakt, maar niet dagenlang voor de in de keuken hoeft te staan. Ook handig: hij begint al op 5 december, zodat je ruim de tijd hebt om je te laten inspireren en niet alles op het laatste moment hoeft te regelen.
quote:Herman reist af naar Lapland. In het land van de Kerstman maakt de topkok een driegangen-menu met als hoofdingrediënten vis, rendiervlees en cranberries.
We waren dus niet de enige die dat opviel.quote:Op woensdag 6 december 2006 14:46 schreef miss_dynastie het volgende:
Viel me wel op dat den Blijker echt ongelooflijk zat te hijgen, de hele tijd...
Dan is de laatste aflevering in New Yorkquote:Op dinsdag 12 december 2006 17:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer. Als ik het mij goed herinner vanuit Schotland.
Kersthaggisquote:Op dinsdag 12 december 2006 17:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer. Als ik het mij goed herinner vanuit Schotland.
oe goed dat je het even aangeeft.quote:Op dinsdag 12 december 2006 21:04 schreef FloggingMolly het volgende:
Over een half uurtje begint het he, niet vergeten!
Idd, hij had trouwens wel een beetje moeite die jagers bij te houden volgens mijquote:Op dinsdag 12 december 2006 22:49 schreef Brentmeister het volgende:
Erg leuke aflevering en mooie gerechten![]()
quote:Op woensdag 20 december 2006 01:18 schreef MissHobje het volgende:
Ik heb hem half gezien... op zich wel leuk vond ik hem deze keer.
Geen idee hoe het afgelopen was.. de stroom viel uit
Morgen herhaling toch?
Wat is dat nou weer voor onzin? Hij presenteert het programma toch en niet die andere gozer! Logisch dat hij de hele tijd aan het woord is.quote:Op woensdag 20 december 2006 00:35 schreef golfer het volgende:
Video van vanavond bekeken.
New York.
Big City, big portions, big people, big cooks.
Behalve de voorgerechten vond ik de rest er niet echt lekker uit zien.
Maar gelukkig had ie IJsbrand weer bij zich om alles voor hem te koken en kon hij weer de grote: "Ik,Ik,Ik"-show opvoeren.
Het blijft een showmannetje en helaas geen beste kok.
Maar ze at wel oesterquote:Op donderdag 21 december 2006 11:42 schreef Brentmeister het volgende:
Ik vond dat vegetarische gerect wel een beetje jammer trouwens: "Blabla is vegetariër. Zij krijgt avocado met wat tuinkruiden"
quote:Garnalencocktail
Makkelijk, snel en fris tussendoorgerecht. In 4 minuten klaar voor 4 personen.
Ingrediënten
• 1 Komkommer
• Kreeft
• Wodka
• Suikerwater
• Limoensap
• Ijsblokjes
Andere benodigdheden
• Cocktailshaker
• Rasp
• Cocktailglazen
• Cocktailprikkers
• Snij eerst de limoen door midden, pers het sap langs het mes uit in een glas
• Rasp 1 komkommer en gebruik daar alleen het sap van
• Bij een cocktailshaker zit een dopje, dit is je maatbeker. Alles mag nu in de shaker, 1 dopje limoensap, ijsklontjes, 1 dopje suikerwater, 2 à 3 dopjes wodka (naar smaak), 1 dopje komkommersap.
• Shake dit geheel gedurende 2 minuten
• Snij de gepelde kreeft in kleine stukjes en neem voor elke cocktailprikker 1 stukje kreeft. Er gaan drie cocktailprikkers met kreeft in 1 cocktail.
• Schenk de cocktail in (zonder ijsklontjes) en zet 3 cocktailprikkers met kreeft erin. Zorg dat de kreeft wel onder staat.
• Om het geheel af te maken, snij je een sprietje van de kreeft af en zet het in het glas. Dit is enkel decoratief.
Eet/drink smakelijk!!
Alleen de eerste aflevering:quote:Op vrijdag 22 december 2006 22:46 schreef glremme het volgende:
Dit is zeker niet online terug te kijken?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |