FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Gefrituurde mars niet langer een mythe
TaLoN.NLwoensdag 18 oktober 2006 @ 18:25
In Schotland dook het fenomeen te dikke mensen op en haar overheid ging op onderzoekt uit, toen bleek dat er in Schotland letterlijk marsen gefrituurd worden. 22% van de frituurzaken in Schotland verkoopt deze "lekkernij", voornamelijk aan kinderen. Ik persoonlijk kan me niet voorstellen hoe gefrituurde chocolade smaakt en ik ga het in ieder geval ook niet proberen.

Bron: http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4103415.stm
zoalshetiswoensdag 18 oktober 2006 @ 18:26
damn dude dit is echt zo niet een mythe. al jááááááren!
El_Rolandowoensdag 18 oktober 2006 @ 18:27
Bij Jensen werd het ook gedaan.
TaLoN.NLwoensdag 18 oktober 2006 @ 18:27
En, was het wat?
El_Rolandowoensdag 18 oktober 2006 @ 18:29
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 18:27 schreef TaLoN.NL het volgende:
En, was het wat?
Volgens mij moet 'm eerst paneren, wat ze bij Jensen niet deden...
moonrakerwoensdag 18 oktober 2006 @ 18:29
http://www.6pack.tv/default.php?log=369&cont=viewLog&s=wmp500
zoalshetiswoensdag 18 oktober 2006 @ 18:30
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 18:29 schreef El_Rolando het volgende:

[..]

Volgens mij moet 'm eerst paneren, wat ze bij Jensen niet deden...
nee hoeft niet.
Evil_Jurwoensdag 18 oktober 2006 @ 18:32
zo oud
TaLoN.NLwoensdag 18 oktober 2006 @ 18:34
quote:
Dankje en bahbah dat ga ik dus echt niet eten.
Hathorwoensdag 18 oktober 2006 @ 19:06
Wat de Britten betreft verbaas ik me nergens meer over, ik heb een stel Engelse collega's gehad voor een paar jaar, en die gaan op hun gemak een stokbrood opensnijden, proppen het dan vol met chips, drukken het weer dicht, en gaan dat dan vrolijk op zitten kanen.
eer-ikwoensdag 18 oktober 2006 @ 19:40
in frankrijk doen ze ook patat, hamburger en sla op een stokbrood
Pappie_Culowoensdag 18 oktober 2006 @ 19:48
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 19:40 schreef eer-ik het volgende:
in frankrijk doen ze ook patat, hamburger en sla op een stokbrood
Stokbrood is toch ook Frans?

Maar ik heb nog nooit gehoord van een gefrituurde Mars.
eer-ikwoensdag 18 oktober 2006 @ 19:49
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 19:48 schreef Pappie_Culo het volgende:

[..]

Stokbrood is toch ook Frans?

Maar ik heb nog nooit gehoord van een gefrituurde Mars.
Hier reageerde ik eigenlijk op
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 19:06 schreef Hathor het volgende:
Wat de Britten betreft verbaas ik me nergens meer over, ik heb een stel Engelse collega's gehad voor een paar jaar, en die gaan op hun gemak een stokbrood opensnijden, proppen het dan vol met chips, drukken het weer dicht, en gaan dat dan vrolijk op zitten kanen.
sungaMsunitraMwoensdag 18 oktober 2006 @ 19:51
Gaat de chocola van zo'n Mars niet smelten of heb ik iets gemist
Hathorwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:10
Ja natuurlijk joh. Je weet toch ook wel wat er met zo'n reep gebeurd als je hem iets te lang in je hand houd ? Dan begint ie al te smelten, laat staan als je hem in een pan met kokend frituurvet gooit. Ik denk dat er letterlijk niks meer van over blijft.
Mylenewoensdag 18 oktober 2006 @ 21:16
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 19:06 schreef Hathor het volgende:
Wat de Britten betreft verbaas ik me nergens meer over, ik heb een stel Engelse collega's gehad voor een paar jaar, en die gaan op hun gemak een stokbrood opensnijden, proppen het dan vol met chips, drukken het weer dicht, en gaan dat dan vrolijk op zitten kanen.
Of geroosterd wit brood met witte bonen in tomatensaus er overheen.

Maareh TS,

Last Updated: Friday, 17 December, 2004, 02:18 GMT

2cvwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:16
Al een paar jaar terug op TV gezien. ALleen het ding ging vantevoren door een vloeistof (deeg?) heen.
zoalshetiswoensdag 18 oktober 2006 @ 21:17
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 21:16 schreef schatje het volgende:

[..]

Of geroosterd wit brood met witte bonen in tomatensaus er overheen.

Maareh TS,

Last Updated: Friday, 17 December, 2004, 02:18 GMT

great minds think?
MouseOverwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:22
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 21:16 schreef 2cv het volgende:
Al een paar jaar terug op TV gezien. ALleen het ding ging vantevoren door een vloeistof (deeg?) heen.
Iets moet de choco toch op z'n plek houden. Yak

*rilt*
Big_Yinwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:25
Ze gooien hier in Schotland alles in de frituur als het even kan.
Pizza en Steak pie gaat ook de frittuur in soms.

Naast broodje chips kan je hier ook gewoon een broodje patat nemen.
Nieuwschierigwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:27
http://en.wikipedia.org/wiki/Deep-fried_Mars_bar

Ze doen de Mars eerst door dat beslag waar ze ook de vis ingooien en dan hup in het vet van de Fisch&Chips.
HokkePokwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:32
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 21:25 schreef Big_Yin het volgende:
Ze gooien hier in Schotland alles in de frituur als het even kan.
Pizza en Steak pie gaat ook de frittuur in soms.

Naast broodje chips kan je hier ook gewoon een broodje patat nemen.
Klopt, ik ken ook een Engelse vrouw die wel eens patat (met mayo..) op haar brood doet.
2cvwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:44
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 21:22 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Iets moet de choco toch op z'n plek houden. Yak

*rilt*
Dat deeg dus wat een korstje vormt
LostFormatwoensdag 18 oktober 2006 @ 21:46
Getver.
Martijn_77woensdag 18 oktober 2006 @ 22:05
Was in CUL al langer bekend
Nieuwschierigwoensdag 18 oktober 2006 @ 23:06
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 22:05 schreef Martijn_77 het volgende:
Was in CUL al langer bekend
Dat werpt opeens een heel andere blik op het enigzins elitaire imago van dit forum.
DrDentzwoensdag 18 oktober 2006 @ 23:20
Ik word al misselijk bij het idee
Martijn_77woensdag 18 oktober 2006 @ 23:20
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 23:06 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Dat werpt opeens een heel andere blik op het enigzins elitaire imago van dit forum.
Dan moet je er een keer komen kijken
PsyChawoensdag 18 oktober 2006 @ 23:22
volgens mij is dat best wel lekker
liquid-orangewoensdag 18 oktober 2006 @ 23:30
Gatver. Uit dat filmpje van 6-pack blijkt dus wel dat alleen een appelpunt uit de frituur lekker is. En ze deden de mars reep daar ook eerst in een beslag (als ik het goed zag).
Potusdonderdag 19 oktober 2006 @ 08:53
Ze frituren in Schotland zo'n beetje alles wat je wil. Ook pizzapunten bijvoorbeeld. Het is volgens hun pas voedsel als je het kan frituren.
Scheepschroefdonderdag 19 oktober 2006 @ 09:35
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 19:40 schreef eer-ik het volgende:
in frankrijk doen ze ook patat, hamburger en sla op een stokbrood
Best lekker hoor. Heb het nog gegeten deze vakantie.
DS4donderdag 19 oktober 2006 @ 09:35
Het komt helegaar niet uit schotland, maar uit Australië. Het is ontwikkeld door een figuur met een tentje bij Bondi Beach.

Het smaakt overigens een beetje als een oliebol met chocoladevulling en is vwb vetheid ook gewoon te vergelijken met een oliebol.
tinoburgdonderdag 19 oktober 2006 @ 16:50
mn moeder had ooit een Schotse vriend en die vertelde dat ze alle candybars in Schotland frituren. ook chips op brood is daar doodnormaal( hele UK)

is dat ook weer verhelderd
Dubbelzuurrrdonderdag 19 oktober 2006 @ 17:14
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 19:40 schreef eer-ik het volgende:
in frankrijk doen ze ook patat, hamburger en sla op een stokbrood
Zo te horen heb je het nog nooit gegeten, dat is namelijk echt fucking lekker.

Het is overigens een soort extra op smaak gebracht rundergehakt met friet, de sla zit er niet altijd bij. De ultieme lunch op skivakanties.