FOK!forum / Culinesse à gogo / Camembert-soufflé
Freak187donderdag 12 oktober 2006 @ 12:30
Ik zat gister Ready steady cook te kijken en daar maakte ze van een stuk camembert, een camembert soufflé.

Ze sneden het rondje in 4 kwarten en die kwartjes gingen achteréénvolgens door bloem, ei en tenslotte broodkruimels.

Nu is mijn vraag: kan je die broodkruimels ook vervangen door paneermeel? Of krijg je dan een te dun korstje?

En hoelang kan je ze het beste frituren? De camembert is niet diepgevroren, dus 2 minuten maximaal?
Sjeendonderdag 12 oktober 2006 @ 12:51
quote:
Gebakken camembert 1 ei, 4 halve Camemberts, 50 g geschaafde amandelen, 50 g boter
4 halve peren (blik of geschilde), 2 el vossebessenjam, 4 sn toastbrood, boter om te smeren

Klop het ei los. Wentel de halve Camemberts eerst door het ei en vervolgens door de geschaafde amandelen. Druk de paneerlaag licht aan. Verhit de (braad)boter in een pan. Bak de Camemberts in 4 tot 5 minuten goudbruin, keer ze en bak ook de andere kant. Laat intussen de halve peren uitlekken en vul de holtes met de jam. Rooster de sneden brood en besmeer ze met boter. Geef de gebakken Camembert met de gevulde peren en de toast.

Variatie: je kunt in plaats van amandelen ook paneermeel gebruiken om mee te paneren. Vermeng daarvoor 1 1/2 theelepel paprikapoeder met 1 eetlepel bloem en wentel de kaasjes erdoor.
Wentel ze vervolgens door het losgeklopte ei en 2 eetlepels paneermeel. Bak de Camembert als hierboven is beschreven en serveer ze.
Bron

Volgens mij kun je ze ook frituren, dan een minuut of drie aanhouden...
klaaroverdonderdag 12 oktober 2006 @ 13:11
Ik zou de gepaneerde camembert geen souffle noemen, want een souffle is een luchtig eiergerecht.
Maar ja, in de snackbar heet een gepaneerd plakje kaas ook souffle, dus ik snap de analogie.

Hoe dan ook, 2 minuten per kant lijkt mij al veel. Als de camembert gaat smelten, krijg je 1 smurrie van kaas, panade en bakvet. Ik zou zeggen: gewoon opletten en zorgen dat je omkeert ruim voordat de kaas smelt, en opdienen vlak voordat de kaas finaal smelt.
Opdienen met wat verse druiven om het vette gerecht een tegenhanger te geven.
Pietverdrietdonderdag 12 oktober 2006 @ 13:28
Gefrituurde camembert is hier in D een geliefd gerecht, worden speciaal kleine camembertjes voor verkocht, zelfs kant en klaar in de panade.

Je kan hem makkelijk frituren, gewoon door een losgeslagen ei halen, door het paneermeel en dan frituren, je hoeft niet bang te zijn de kaas smelt, als de panade er maar goed omheen zit.

Persoonlijk vind ik het niet te vreten, maar mijn man vind het heerlijk
Freak187donderdag 12 oktober 2006 @ 13:40
Nou ik heb ze net gegeten. Ik wilde niet wachten op antwoorden (ik had trek) dus ik probeerde het maar. En het ging uitstekend. Korst blijft inderdaad perfect zitten en binnen 2 minuten zijn ze klaar.

Volgens mij ook de ideale manier om zelf "gewone" kaas soufflé's te maken. Gewoon een groot stuk kaas (jong ofzo) en door ei en paneermeel halen. Veel beter dan die karige souffle's in de diepvries.
Okseldonderdag 12 oktober 2006 @ 13:44
Ik zou er balletjes van maken. En dan op een klein stokje prikken.. en even in de frituur. Leuk als kleine toevoeging bij een kaasgerecht.
SHEdonderdag 12 oktober 2006 @ 14:00
dat is toch geen souffle? dan is gepaneerde kaas
Pietverdrietdonderdag 12 oktober 2006 @ 14:11
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 13:40 schreef Freak187 het volgende:
Nou ik heb ze net gegeten. Ik wilde niet wachten op antwoorden (ik had trek) dus ik probeerde het maar. En het ging uitstekend. Korst blijft inderdaad perfect zitten en binnen 2 minuten zijn ze klaar.

Volgens mij ook de ideale manier om zelf "gewone" kaas soufflé's te maken. Gewoon een groot stuk kaas (jong ofzo) en door ei en paneermeel halen. Veel beter dan die karige souffle's in de diepvries.
Klopt
Maar het blijft gefrituurde kaas, een souflee is een heel ander soort gerecht, met opgeschuimde eieren en in een ove´n gebakken
Pietverdrietdonderdag 12 oktober 2006 @ 14:12
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 14:00 schreef SHE het volgende:
dat is toch geen souffle? dan is gepaneerde kaas
De snackbarcultuur heeft ervoor gezorgt dat mensen geen idee hebben wat een soufflé is, net zoals de kroket ipv ragout met een korstje verworden is tot dikke pasta met paneermeel.
SHEdonderdag 12 oktober 2006 @ 14:18
Ik dacht al dat ik iets had gemist tijdens de kooklessen van mams ...
en kroketten..tja, ik heb ze weleens gegeten, en zo onaardig vind ik ze niet, maar ik zou ze nog lekkerder vinden als ik zou weten wat de neuk ze in die dingen stoppen. ( excusez le mot )
Pietverdrietdonderdag 12 oktober 2006 @ 14:22
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 14:18 schreef SHE het volgende:
Ik dacht al dat ik iets had gemist tijdens de kooklessen van mams ...
en kroketten..tja, ik heb ze weleens gegeten, en zo onaardig vind ik ze niet, maar ik zou ze nog lekkerder vinden als ik zou weten wat de neuk ze in die dingen stoppen. ( excusez le mot )
Heb je ze wel eens zelf gemaakt?
Een goede zelfgemaakte kroket, van vleesragout, garnalen, of kaas, goddelijk
Lijkt in werkelijk niets op een fabriekskroket (en dobbe of kwekkeboom dus ook niet)
Sjeendonderdag 12 oktober 2006 @ 14:33
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je ze wel eens zelf gemaakt?
Een goede zelfgemaakte kroket, van vleesragout, garnalen, of kaas, goddelijk
Lijkt in werkelijk niets op een fabriekskroket (en dobbe of kwekkeboom dus ook niet)
Klopt, zelfgemaakt kroketten zijn superlekker!
Casparovvvdonderdag 12 oktober 2006 @ 19:32
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 13:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Gefrituurde camembert is hier in D een geliefd gerecht, worden speciaal kleine camembertjes voor verkocht, zelfs kant en klaar in de panade.
Dat is echt goed Wij verkopen ze ook, twee in een doosje. Hoewel ik toch een voorkeur heb voor zelfgemaakte bakcamembert.
Serendipsvrijdag 13 oktober 2006 @ 19:32
Inderdaad geen soufflé, volgens mij bedoel je een schnitzel...
Serendipsvrijdag 13 oktober 2006 @ 19:41
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je ze wel eens zelf gemaakt?
Een goede zelfgemaakte kroket, van vleesragout, garnalen, of kaas, goddelijk
Lijkt in werkelijk niets op een fabriekskroket (en dobbe of kwekkeboom dus ook niet)
Man, die zelfgemaakte krengen zijn lekker! Kroketten maken was vroeger altijd een cooperatie van oma, mama en Serendipsje. Mijn moeder maakte bouillon en zorgde ervoor dat het mooiste vlees uit de soep in de keukenmachine terechtkwam. Wat ze er daarna mee deed, weet ik niet meer, daar was ik ietsje te klein voor.
Oma maakt mooie rolletjes van het vlees en zorgde ervoor dat er bakjes losgeklopt eiwit en zelfgemaakte paneer klaarstonden. Mijn aandeel bestond uit het geklieder; ik mocht de rolletjes door het eiwit en de paneer halen.

Jammer genoeg is jong geleerd in dit geval niet oud gedaan, want ik weet niet meer precies hoe je zelf stevige kroketten maakt....Moet ik me dan toch maar weer eens een keer in verdiepen!
SHEzaterdag 14 oktober 2006 @ 13:13
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je ze wel eens zelf gemaakt?
Een goede zelfgemaakte kroket, van vleesragout, garnalen, of kaas, goddelijk
Lijkt in werkelijk niets op een fabriekskroket (en dobbe of kwekkeboom dus ook niet)
Als je een goed recept weet, gerne!
fietsmiepzaterdag 14 oktober 2006 @ 13:34
klinkt lekker; heb wel eens de diepvries gepaneerde camembert gehad.