Pittig roergebakte kikkerbilletjes
Phad phed kop
INGREDIENTEN
300 gr. kikkerbilletje
5 stuks chilipepers, phrík khíe nõe
50 gr. palmhart
3 stuks citroenblaadjes, bai ma-krùt
2 el. olie, plantaardige
1 el. rode currypasta, khrêuang kaeng phèd
50 gr. groene erwtaubergines, mákh-eua
1 snufje zout, kleua
2 el. basilicum
BEREIDING
1. Was de kikkerbilletjes en dep ze droog.
2. Verwijder de steeltjes van de chilipepertjes en snijd de pepers in de lengte doormidden.
3. Snijd het palmhart in schijfjes en de citroenblaadjes in fijne reepjes.
4. Verhit de olie in een wok en roerbak de chilipepertjes en de currypasta met de kikkerbilletjes enkele minuten.
5. Giet er een beetje water bij om aanzetten te voorkomen.Voeg de aubergines toe en roerbak
enkele minuten tot ze gaar zijn. Doe er de resterende ingrediënten bij en serveer het geheel.