Dan moeten ze hier in NL eens een keer wat van die enorme lading regels afschaffen of het wat simpeler houden. Ondertussen valt door de bomen het bos af en toe niet meer te zien door alle regelsquote:Op zondag 19 november 2006 22:15 schreef Vonkenboer het volgende:
[..]
Toppie ! Mensen die wel volgens de officiele eisen willen werken zijn soms wel erg schaars (onder Klusser bedoel ik dan
)
Wanneer krijg je de sleutel ? En heb je misschien al foto's van de buitenzijde ?![]()
Wat is er met dat pannendak gebeurt ???quote:Op maandag 20 november 2006 09:05 schreef 525TDS het volgende:
Rulez rule! hehehe.
Als het goed ik krijgen we tussen nu en 1 december de sleutel. Het hangt allemaal een beetje af van de bank van de verkopende partij.
Foto. Het gaat dus om de hoek.
quote:Waar heb je die 150meter XMVK dan voor nodig?? je gaat toch niet alles met kabel aanleggen??
Hier ga je wel de fout in. Zo leg je geen installatie aan in NL.quote:Op vrijdag 17 november 2006 10:24 schreef 525TDS het volgende:
[..]
Och, waarom niet. Ik heb dat hier op mijn werk een keer gedaan en ik vond het persoonlijk fijner werken dan een buisje trekken en daar dan weer aders doorheen sleuren. Maar dat is dus persoonlijk.
Het mag wel maar of het handig isquote:Op vrijdag 29 december 2006 19:44 schreef Wojworshebn het volgende:
[..]
Hier ga je wel de fout in. Zo leg je geen installatie aan in NL.![]()
In NL is de hoogste waarde die een verbruiker groep mag hebben 16A. Uitzondering daarop zijn afgezekerde kabels naar verdelers.quote:Op vrijdag 29 december 2006 20:02 schreef picobyte het volgende:
Je kan het zo duur maken als je zelf wil he, zelf zou ik voor het kook gebeuren gewoon drie keer 25A aansluiten voor zowel de oven als de kookplaten.
Een huishoudelijk elektrisch kooktoestel dat op 400V, 2x230V of 3x230V werkt zal bij een goed gekoezen karakteristiek van de automaat of smelt zekering er niet uitgaan.quote:Met drie keer 16 kan je te kort komen waarneer je echt veel kookt of je moet twee groepen nemen.
Het kost je slechts aan euro of 20 a 25 meer en doorvoor heb je nooit gezeur dat het er eens toch gelijk gebruikt gaat worden. Dat is onnodige zuinigheid op op zoiets te besparen. Je kunt het geen eens omrekenen in 10de procenten op de totlale kosten van je keuken.quote:Verder heb je voor de wasmachine en droger ieder een eigen groep nodig en zou ik ook voor de vaatwasser en magnetron een gezamelijke groep nemen,die staan meestal niet gelijktijdig aan he.
Elke kamer kan eigen groep krijgen en de verlichting in het huis op 1 of meerdere groepen aansluiten alleen voorverlichting. Kun je ook evt lagere zekeringen toepassen dan 16A b.v. 10A, Geeft iets meer beveiliging schakelaars en wandcontactdozen zijn ook voor slecths 10A dus die kun je erdan bij een sluiting niet uitbranden. En gaat niet je halve huis zonder spanning als je partner staat te strijken.quote:Verder de slaapkamers met de huiskamer combineren en ook de overige stopcontacten in de keuken bij de slaapkamergroep hangen.
Dit is niet aan te raden maar verplichtquote:Maar het is altijd aan te raden om aardlek automaatjes op iedere groep te gebruiken of anders minimaal twee aardlek schakelaars zodat bij aardfout je niet meteen compleet in het donker zit.
Zowiezo kan je dan een natte en een droge groep verdelen.
Maar hoe doen ze het dan bij de inbouwdoos, lasdoos enz.? Voorheen moest zo'n doos helemaal dicht zijn, en nu komt er een speling tussen de kabel en de invoertule waardoor de doos vol beton gestort kan worden.quote:Op vrijdag 29 december 2006 23:42 schreef tnimble het volgende:
Het mag wel maar of het handig isVolgens de huidige NEN mag kabel ook direct zonder 3/4" of 1" buis in het stucwerk worden geplaatst wat voorheen alleen in het buitenland mocht.
Er komt een houten vloer op met één of twee openingen naar beneden. Dus daar kan ik nog wel bij.quote:Op zaterdag 30 december 2006 18:51 schreef Marsepein het volgende:
Die centraaldozen onder de vloeren, kun je daar nog wel bij? Dat lijkt me namelijk verre van handig.
En foto's mogen ook hier worden geplaatst hoor
Hoe bedoel je dit?quote:Op dinsdag 2 januari 2007 13:18 schreef 525TDS het volgende:
Tot nu toe gedaan op elektragebied:Kabels aangelegd naar centraaldoos in woonkamer en daarvandaan naar WCD's in woonkamer Kabel naar boven voor eerste verdieping, centraaldoos onder de overloop Naar de kamers op eerste verdieping kabels getrokken Aarddraad naar nieuw aan te leggen badkamer
quote:Aansluiting voor wasmachine en droger op zolder aangelegd (2 kabels daarvoor dus) Aansluiting voor afzuigkap aangelegd Aansluiting naar de garage verwijderd. Het lijkt er namelijk op dat de losse kabels (groen, rood en grijs) onder de tegels zonder bescherming dus, naar de garage lopen. Slecht plan dus.
Klinkt idd bekentquote:Kabel voor de kookplaat aangelegd Aansluitingen naar de keuken uitgetekend op de muur.
Alles komt al uit in de meterkast. Deze week verwacht ik de offerte van Nuon voor het vergroten van de aansluiting. Die blijkt trouwens toch al uit 3 fasen te bestaan. Nuon belde me laatst om te vragen of ik niet al 3 fasen onder de meter had zitten. Toen ik vroeg of ZIJ dat niet moesten weten in plaats van ik, zei hij doodleuk:"haal dan het loodje er even af". Dus dat gedaan en ja hoor, 3 kabels van 4mm2. Gemeten: 3x230v.
quote:Verder heb ik nog naar elk vertrek twee UTP kabels getrokken die samenkomen in een vaste kast op zolder.
Kortom, het schiet lekker op!![]()
Gewoon vanuit de meterkast een aardedraad naar een centraal aardpunt in de badkamer leggen om daarvandaan alles in die badkamer te aarden.quote:
als je dan toch de norm hanteerd:quote:Op dinsdag 2 januari 2007 14:56 schreef 525TDS het volgende:
[..]
Gewoon vanuit de meterkast een aardedraad naar een centraal aardpunt in de badkamer leggen om daarvandaan alles in die badkamer te aarden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |