Toen ik nog jong was en mijn stofwisseling ook beduidend sneller was
![]()
maakte ik vaak chocodruiven.
Heel simpel ook; chocolade naar keuze smelten, druiven erin flikkeren en weer uithalen en in de koeling zetten.
Lekker
![]()
Verder is kip met druiven ook geniaal;
kip met druiven
Ingredienten:
-2 scharelkippen van ongeveer 625 gram door de helft.
-3 takjes tijm.
-1.25 dl. witte wijn.
-220 gr. witte/blauwe druiven.
-1 ui grof gesneden.
-1 wortel grof gesneden.
Bereiding:
Laat de kip in de wijn en tijm 1 nacht marineren in de koelkast.
De volgende dag haat je de kip uit de marinade en bak deze bruin in wat boter
De groenten op het laast even meebakken.
pak dan de kip en laat hem garen in de oven (180 graden)
Als de kip gaar is haal hem dan uit de boter voeg de witte wijn toe en laat het even koken, vervolgens ga je de saus zeven en voeg je de druiven toe.
Als je dat allemaal al heb gedaan leg dan de kip op en bord en giet de saus eromheen.