abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 5 oktober 2006 @ 12:03:56 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42384358
quote:
Op donderdag 28 september 2006 20:40 schreef tong80 het volgende:

[..]

Noorse zijn veel lekkerder. Maar die zijn twee keer zo duur.

Noorse zijn smakeloos, witrose en goedkoper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 oktober 2006 @ 12:06:25 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42384425
Zeeduivel is verrukkelijk
Stevig wit vlees
Beest is een monster uit de diepzee trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42384447
Mijn favo vissoorten zijn zalm en paling en ook smaakvolle hollandse garnalen (niet die stukjes smakeloze kauwgom )
You are something, untill you're not...
pi_42386286
1) Visfriet!!! (met extra kruiden)
2) Kabeljauw (of shit hoe heet die andere soort met minder graat en die is goedkoper nou ook alweer, smaakt bijna hetzelfde)?
2)Forel

En ik wil eindelijk een keer gebakken schol proberen, maar elke keer koop ik weer visfriet

Oh jah kibbeling is meestal ook niet van kabeljauw maar van die goedkopere soort.

Kibbeling vind ik wel lekker maar verschilt wel per visboer/kraam.
pi_42386551
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Zeeduivel is verrukkelijk
Stevig wit vlees
Beest is een monster uit de diepzee trouwens
[afbeelding]
Zeeduivel is idd. erg lekker. De lever van de zeeduivel (ankimo) is trouwens in de Japanse keuken een delicatesse en is duurder dan het vlees van de zeeduivel; het heeft zo'n beetje dezelfde status als fois grass hier in het westen. Traditioneel wordt de lever gestoomd en geserveerd met ponzu (een saus op basis van sojasaus en citrussap).
  donderdag 5 oktober 2006 @ 13:40:08 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42387013
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 13:25 schreef mirugai het volgende:

[..]

Zeeduivel is idd. erg lekker. De lever van de zeeduivel (ankimo) is trouwens in de Japanse keuken een delicatesse en is duurder dan het vlees van de zeeduivel; het heeft zo'n beetje dezelfde status als fois grass hier in het westen. Traditioneel wordt de lever gestoomd en geserveerd met ponzu (een saus op basis van sojasaus en citrussap).
Over Japanse keuken gesproken, Heilbot vind ik ook erg lekker..
Verder is goede vette tonijn smullen, octopus, makreel, haring eigenlijk alle zeebeesten mits geen kweekzalm (Noorse zalm vind ik niet te eten.)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42412152
Grappig dat iedereen maar zalm blijft roepen, terwijl dat echt de meest overschatte soort vis is die er bestaat. Gerookt vind ik het nog wel lekker, maar gebakken eigenlijk niet echt bijzonder. Rauw als tartaar is het echter goed te doen.
Daarnaast zie je veel mensen lekkerbek en kibbeling noemen. Dit is echter geen vis maar een visgerecht.
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 02:01:02 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_42412422
Zalm en tonijn vind ik meestal niet te vreten, vooral die kweekzalm.
Mijn favorieten: zeeduivel, heilbot, rog en tarbot.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Admin vrijdag 6 oktober 2006 @ 08:40:50 #109
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_42414050
quote:
Op woensdag 4 oktober 2006 21:02 schreef Thorical het volgende:

[..]

Jullie, jij en Tong zijn echt de ransigste mensen die ik op Cul ben tegen gekomen.
Niets tegen een kabeljauw filleetje met een korstje. Maar bij jullie krijg ik het idee, dat lekkerbek in oude olie gebakken moet worden en bedekt moet zijn met een fabrieks saus
Oh, en ik prak ook graag m'n eten
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  vrijdag 6 oktober 2006 @ 08:51:17 #110
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_42414199
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 08:40 schreef yvonne het volgende:

[..]

Oh, en ik prak ook graag m'n eten
wil je t niet gerookt ?
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_42425248
ik lust geen vis

de geur doet me
Werewolf
  zaterdag 7 oktober 2006 @ 12:47:06 #112
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
  Trouwste user 2022 zaterdag 7 oktober 2006 @ 12:58:29 #113
7889 tong80
Spleenheup
pi_42450972
Vanochtend een makreeltje gekocht

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_42555506
rauwe tonijn
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_42567002
Kabeljauw, gerookte zalm, tonijn, roodbaars. En de kabeljauw en roodbaars het liefst ongepaneerd, alleen gezouten in de olie gebakken.

Tonijn uit blik. En kibbeling natuurlijk, maar dat zijn restjes van allerlei vissoorten. Onlangs had de Visboer er gepaneerde garnalen tussen gedaan Garnalen horen ijskoud te zijn met citroen en een lekker sausje
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 12:56:52 #116
3432 Whiteguy
TÜV geprüft
pi_42638928
Gisteren nog panga gegeten... kon dr wel weer prima schijt van maken
Verder is tonijn of zalm ook nog wel OK.
pi_42656946
Vandaag lag er 'doornhaai' bij de visboer. Het kwam me niet goed uit om vanavond te experimenteren, maar voor de volgende keer; kent iemand deze vis, is 'ie lekker, en heeft iemand tips om 'm lekker klaar te maken?
  Trouwste user 2022 vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:51:36 #118
7889 tong80
Spleenheup
pi_42657538
Doornhaai Klinkt veelbelovend.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 23:28:53 #119
18772 pos
@@sweet@@
pi_42658912
De Pos
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 00:14:15 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_42660265
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 22:31 schreef Sheriam het volgende:
Vandaag lag er 'doornhaai' bij de visboer. Het kwam me niet goed uit om vanavond te experimenteren, maar voor de volgende keer; kent iemand deze vis, is 'ie lekker, en heeft iemand tips om 'm lekker klaar te maken?
Doornhaai staat ook wel bekend als zeepaling. Dit is echter niet correct. De echte zeepaling in namelijk een kongeraal. Deze vis wordt ook veel groter dan de gemiddelde Noord-zeehaai. Toch is deze haaiensoort een erg lekkere vis, en tevens graatloos. Hij leent zich uitstekend om te bakken, grillen of te stoven. Doordat deze vis tot de kraakbeenachtige behoort, heeft hij een nadeel, namelijk dat hij snel bederft. Dus probeer de vis altijd meteen thuis in de koeling te stoppen en zo snel mogelijk op te eten.

Hoofdgerecht voor 4 personen: 800 gram doornhaai, 80 gram uien in ringen, 1 teen gehakte knoflook, 80 gram worteltjes, in dunne reepjes, 50 gram bleekselderij in plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 100 gram kleine courgettes, in plakjes, 3 eetl olijfolie, 250 cc visfond, 1 eetlepel fijngehakte kruiden, 15 zwarte olijven, peper en zout

Snijd de doornhaai in stukken van ongeveer 2-3 cm.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uienringen en de knoflook glazig. Voeg vervolgen de groenten en de vis toe en roerbak alles gedurende 3 minuten.
Schenk de visfond erbij. Strooi er de fijngehakte kruiden (koriandergroen, peterselie en wat rozemarijn) en zout en peper naar smaak bij. Laat het gerecht ongeveer 15 minuten afgedekt smoren boven een laag vuur. Voeg voor de laatste paar minuten de olijven toe. Bestrooi het geheel met wat koriander en rozemarijn.
PS. Serveren met gestoomde rijst met saffraan of kurkuma.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 21:09:12 #121
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_42680347
quote:
Op donderdag 5 oktober 2006 12:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Noorse zijn smakeloos, witrose en goedkoper.
Ik zag laatst bij de viswinkel in IJmuiden Alaska Zalm liggen. Ongetwijfeld geen kweek (anders komt het niet bij de afslag vandaan lijkt me ). Maar wordt dit gevanegn in Alaska, of is het gewoon een benaming.

Was wel duur, iets van ¤25-30/kg
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 21:32:35 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_42681102
Is inderdaad wilde zalm uit Alaska, lijkt op de Canadese zalm.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 22:17:44 #123
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_42682184
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 21:32 schreef golfer het volgende:
Is inderdaad wilde zalm uit Alaska, lijkt op de Canadese zalm.
Ok, en is het die prijs waard?

Ben overal wel voor in namelijk
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 22:20:05 #124
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_42682234
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 22:17 schreef Richie_Rich het volgende:


Ok, en is het die prijs waard?

Ben overal wel voor in namelijk
Ik vind het aan de dure kant. Je proeft wel het verschil met die gekweekte Schotse en Noorse zalm.
Je was w.s. bij Waasdorp in IJmuiden?
Van hun site:
quote:
VERSE WILDE ALASKA ZALM NU VERKRIJGBAAR BIJ
VISSPECIALIST NICO WAASDORP IN IJMUIDEN-HAVEN
Het vers seizoen van de wilde zalm is weer begonnen!! Van half juni tot en met oktober word de wilde zalm op een verantwoorde wijze gevangen;net voordat de zalm de rivieren in trekt om te paaien. Het beste moment in de wilde zalmcyclus betreffende smaak en structuur!! Kiezen voor wilde Alaska zalm is kiezen voor de beste zalm die de natuur ons biedt. Tijdens het seizoen zijn er 4 soorten verkrijgbaar; King (chinook) ,Sokeye ,Coho en Chum, per soort verschillend in kleur,structuur,maat en vetgehalte; ieder soort zijn eigen subtiele smaak! King (chinook) is de grootste zalm;ivoorwit tot oranje van kleur, Sokeye is dieprood, Coho oranje en Chum licht oranje van kleur. Door import direct uit Alaska komt er wekelijks verse aanvoer per vliegtuig binnen. Profiteer van deze ( h )eerlijke gezonde vissoort, ze zijn minder vet dan de gekweekte Noorse zalm,daarbij lekkerder van smaak en meer gezonde omega 3 vetten !! De Wilde Alaska zalm is een zee van verschil en geschikt om te bakken,grillen,stomen,roken, pocheren en zelfs als sashimi (rauw) te eten.


[ Bericht 57% gewijzigd door golfer op 14-10-2006 22:23:02 (toevoeging) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_42682776
lekker:

rode mul
zeeduivel
en kabeljauw, maar dan wel iets er mee doen, niet naturel
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')